Regisztráció Blogot indítok
Adatok
osborne

0 bejegyzést írt és 10274 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Etyek Pear of the God 2024.03.14 16:56:05
Illat: édes körte, fahéj, szegfűszeg Hab: sűrű, robusztus Szín: narancsos baracklé árnyalat, hazy   Mostanában nem csak hogy újhullámossá vált az Etyek, de meglepően jó söröket hoznak össze. Itt van például ez. Ennél jobb körtés sört még nem ittam. Piszkosul itatja magát, mert a kortyérzetben…..
sörfigyelő Pécsi Szűretlen Pils 2017.08.11 08:28:48
Illat: búza élesztő Hab: sűrű Szín: arany opál  Egy lépés a Prémium Lagertől a belga búza felé. Fél év sem telt el és az első hazai tömeggyártású szűretlen sör, a Soproni IPA után jött a visszavágás Pécsről és most már nekik is van szűretlen sörük. Ravasz lépés volt, hogy nem saazer komlóval…..
osborne 2021.07.30 19:52:22
@bottleopener: Igen, kissé savanya volt a vége.
osborne 2024.03.16 02:25:22
@bottleopener: Tényleg? Nem fog hiányozni nagyon, a Dreherék IPA-ja mert gyenge lett.

(Amúgy igen, azok még ihatóak amiket irsz, persze áruk meredeken nő, héten 489-ért is láttam Soproni APA-t, IPA-t a Tescóban. Ami azért elég "vicces".)
sörfigyelő Steam Brew Porter 2024.02.12 22:23:36
Illat: pörköltmaláta, csoki Hab: Lágy, cappuccino színű, homogén és krémes állagú hab Szín: Fekete   Nem értem, hogy ezt miért nem tudja behozni a magyar Lidl. Nem igaz, hogy a SteamBrew dobozból 1 db se fogyna el minden tizedikből a világosok mellett. Hasonlít a megboldogult Soproni porterre, de…..
Illat: kicsit erősebb bock, semmi különös Hab: rugalmas, piszkosfehér Szín: sötétbordó   Téli sör és nincs benne fűszer, micsoda jó kezdés. Ráadásként barna és erősebb a szokásos német söröknél, csupa jó előjel. A legfontosabb, hogy ez nem a Dreher Bak. Gyengébb is, világosabb is és ízre is más…..
A film, amivel George Lucas megalkotta minden idők legnagyszerűbb filmes univerzumát. A mozi, melynek megjelenésekor 1977-ben még senki nem gondolta, hogy szereplői, kellékei, mondatai évtizedekkel később az emberi popkultúra kitörölhetetlen, halhatatlan részeivé válnak. Egy hét van…..
A Breach-et sok szempontból egy furcsa képződménynek lehet tekinteni: egy egészen régi vágású kémfilmként próbál érvényesülni egy olyan korban, amikor sem a hidegháborús módszerek, sem az ezeket bemutató mozgóképes alkotások nem számíthattak már nagy figyelemre. Billy Ray…..
sörfigyelő LöWOLF Kia Ora 2023.09.07 13:07:33
Illat: eső utáni egzotikus füves rét, érezni a zöld harmatot, amit körbeleng az ismert nektarin Hab: szép, tartós Szín: világos, drappos ananászsárgás szín, extrém hazy   Már az illata is egy olyan minőséget képvisel, amibe beleszimatolva elképzel az ember egy helyet maga körül. Egy távoli helyen…..
osborne 2023.09.16 22:12:28
sörfigyelő Peroni 2018.09.05 15:49:11
Illat: enyhén édes Hab: rugalmas, szép Szín: arany  Megint egy olyan termék, mely az olaszok sörhöz való sajátos viszonyát bizonyítja. A Morettihez hasonlóan ez is hígnak érződik, viszont az eurolageres semlegesség helyett enyhén savanykás, de még elviselhető karaktert kapott. Az utóíze is ehhez…..
Illat: gyümölcsös, laktózos Hab: várható módon kevés Szín: narancsos opál  Jó ötletnek látszott, a főzde egyik húzósörét a Tropical Swinger Club IPA-t még nyáriasítani laktózzal és hozzáadott gyümölccsel. Egy jó milkshake felfrissít és még a jó gyümölcsízek is kilógnak belőle. Az se baj, ha…..
osborne 2023.08.04 22:03:10
Illat: gyümölcsös IPA Hab: rugalmas Szín: narancsos  Már az ünnepnap idehaza, ha zwickl kerül a boltokba, azonban hidegkomlós zwicklel még nem találkoztam, pláne nem nagyüzemivel. Ráadásként még kollaborálós a termék, ahol a másik résztvevő az oregoni Deschutes Brewery.    Amiben más a többi…..
A Lidl idén augusztus elején kínál egy lehetőséget, hogy pótoljuk a dögmelegben kiszikkadt készleteinket. Lehet, hogy ez a kezdet vége, azaz a sokkoló infláció kezd kicsit alábbhagyni és ez most itt valahogy meglátszik. No, de nem minden főzdénél ugyanolyan mértékben. ***Spoiler*** Nem csak hogy…..
sörfigyelő Berliner Hefeweizen 2023.07.12 09:39:34
Illat: búza Hab: rugalmas Szín: borostyán   Illatra tök jó, ízre is kellemesen indít. Komolyan, egy pillanatra beleéltem magam egy igazi német búzába. Minden adott volt hozzá, amit a Spar oldalon írnak róla: banános szegfűszeges jóságok, hogy aztán jöjjön egy elcseszett savanyúság. Ami alapból…..
sörfigyelő Soproni IPA updated 2017.03.24 04:33:36
Illat: jó féle komlók Hab: kőkemény Szín: mustáros  A Tesco már bepróbálkozott kézműves sörökkel és a Dreher Hidegkomlós is egy reagálás a változó piaci helyzetre, vagy akár a Pécsi Sört is ide vehetjük. De amit most a Heineken a Soproni márkanév alatt csinált, arra nem sokan számítottak,…..
 Azért a tavasz végére csak előkerül sörös akció a Lidlből. Nagyrészt a hazai kézműves termékekre épül, ami egyrészt jó a hazai főzdéknek, másrészt jó a fogyasztóknak.   Itt már Winkler is magyarázza a bizonyítványt, hiszen régen nem a sima pilsner, IPA, meg hasonló hagyományos tételekről van szó.…..
sörfigyelő Berliner Pilsner 2022.12.01 10:41:28
Illat: édes, virágos Hab: sok, masszív Szín: óarany  Közepesen könnyű, virágos ízű, óvatosan keserű, kicsit tapadós malátájú ivósör. Német létére elég lazára veszi magát. Jó tudni, hogy a Berliner Kindl ilyenre is képes. Enyhén túlárazva, de egyszeri kóstolásra belefér. Külalak: látványosan…..
sörfigyelő O'Stout Extra stout 2023.04.28 18:29:24
Illat: mint a pancsolt Soproni "sörkülönlegességek" Hab: nem csúnya, sárgásbarnás Szín: sötét félbarna   A messziről fénylő, olcsó doboz sosem jó ómen. Nos, nincs is köze egy stout-hoz, ezer okból. Direkt nem azt írtam, hogy ezer sebből vérzik, mert akkor az azt jelentené, hogy a "test" maga…..
Kvíz show Quiz show 1994 Nem szeretem Robert Redfordot. Sem mint színészt, sem mint rendezőt. De elismerem. Nem szeretem különösebben Ralph Fiennest. Jókat nevetek rajta, miközben Mick Jaggert utánozza a Nagy csobbanásban, vagy, hogy gonoszkodik Voldemortként. De John Turturro sem a szívem…..
Illat: enyhe, ananász, barack Hab: sűrű, rugalmas krém Szín: narancsos óarany  Nem jön át, hogy ez IPA szeretne lenni. Mondjuk inkább egy komlósabb, erős ale amit érezni lehet. Mármint úgy is erős, hogy az alkohol is alaposan érezhető az ízben, sőt, kortyolgatás közben az idő múlásával csak…..
sörfigyelő Cuvée De Trolls 2023.04.24 11:08:19
Illat: enyhe, édes, citrusos Hab: rugalmas Szín: arany  Az egyik legsunyibb csajos berúgató sör, amivel valaha találkoztam. A Dubuison söreiben a belgás élesztő kevésbé érezhető, inkább könnyed, enyhén citrusos íze van, pezsgős szénsavassággal. Nem egy téli időben átmelegítő komoly tétel, inkább…..
Szűkös esztendők kezdődtek és látjuk is ezt a sörkínálatban, hiszen nagyüzemi újdonságok gyakorlatilag nincsenek, illetve ami még fájóbb, az árak dübörögnek felfelé. Német diszkontként a Lidl volt az egyik utolsó bástya, amely még sokáig kitartott a régi árak mellett, a mostani sörvásárukban is…..
osborne 2022.08.07 20:59:06
@promontor: Tényleg elég lehangoló akciós hét volt ez a Lidlitól.

A helyi ital és sörös diszkont is újra emelte az árait, durva infláció.
Az elmúlt időszakot főként az Enterprise fedélzetén  és nagyon cool, de nem túl mélyenszántó akciófilmekkel töltöttem, úgy éreztem most jött el az ideje annak, hogy végre megnézzek egy "igazi" filmet. Olyan filmet, aminek mélysége van, és katarzist ad. Mivel mostanában…..
Illat: mandarin  Hab: rugalmas Szín: narancsos óarany  A félreértések, vagy inkább vádak miatt írom le, hogy amikor azt mondjuk, egyből érezni, hogy nem magyar sört iszunk, az nem a hazai készítők kritikája. Szerencsésebb főzdék olyan berendezésekkel rendelkeznek, amikkel tökéletesen és tisztán…..
sörfigyelő Dreher Barack 2023.03.25 16:02:48
Illat: barackos KÖLYÖK pezsgő Hab: mosószeres habzású Szín: bükkfa, fekete tea, amber ale-es   A Dreher szerintem már csak üdítőgyártó, a sör a portfóliójának kisebbik részét teheti csak ki. Az összetevők listájából az olvasható ki, hogy van egy natúr sör alaplé, tehát nem azzal erjesztik le a…..
osborne 2023.03.25 22:25:32
sörfigyelő Hübris Üpa 2020.03.03 15:32:40
Illat: telitalálat gyümölcskoktél Hab: lágy, piszkosfehér Szín: narancsos arany  Jóféle trópusi gyümölcskoktél íze van, ami a végére fanyar citrusra vált. Ez annyira nem tettszett, főleg mivel az Indoor fesztiválon csapról kifejezetten intenzíven citrusos volt a vége is. Még hiányérzetet okozott…..