Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jeangabin

0 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 355. Na dnye 2011.04.28 21:02:00
Ma pontosan hét darab levelet kaptam, amelyben – különböző stílusban – arra szólítanak fel a kedves olvasók, hogy fejezzem be a gyáva hallgatást, és írjak végre valamit a gyöngyöspatai eseményekről. Tényleg tudatosan nem akartam írni az ügyről, de más okból: a…..
jeangabin 2011.04.28 23:50:12
Utáljuk a cigányokat, ütni kéne mind, móresre tanítani, mert "ezek" javíthatatlan, született rosszak!
Ütni kéne a magyart, utálni magunkat, mert az elmúlt 22 évben, mióta reánk szakadt a pluralizmus, csak egy volt a lényeg minden oldalon: jól kitömni őket juttatásokkal, segélyekkel, hogy a választásokon ránk szavazzanak. Sokan vannak, sok százalék, tegyünk a kedvükre jó sok segéllyel!
Aztán csodálkozunk, hogy nem akarnak dolgozni...
Hányadik generáció cigány gyerek látja odahaza, hogy nem kell elmenni melózni, mert a segélyből is elvagyunk?
A 70-es években Los Angeles-ben kitört a négerlázadás, gettólázadás. Mi volt a terápia: a csóró néger családok gyermekeit kiemelték a családokból napközbenre. Este hazamehettek, de napközben rendszert tanultak: hogyan kell késsel-villával enni, tanultak, programokra vitték, szocializálták őket. Évek múltán megjött az eredmény. Ezen gyerekek közül százszor többen jutottak el valamilyen szakma elsajátításáig, mint azelőtt, rengetegen egyetemeket, főiskolákat végeztek el - nem ragadtak bele a posványba. Nem az otthoni gettó-fíling rögzült beléjük, hanem az intézményes minták.
Végül a program anyagi okok miatt megbukott, mert sok intézet = sok alkalmazott (szociális munkás, szociálpedagógus, egyéb pedagógus, pszichológus...), a sok intézet és alkalmazott sok pénz, de az elért eredmények önmagukért beszéltek.
Ez (lenne) a járható út, de ha ott nem volt rá cash, idehaza mit várunk? Mire van itt bármire is?
Az első 5 életévünk alatt magunkba szívott minták által kialakult temperamentumunkat visszük tovább életünk végéig.
Az első 5-6 év perdöntő.
Ha ekkor ki tudnánk emelni őket napközbenre (reggeltől-estig) a putriból, ahol a segélyvárást tapasztalják, és ilyen intézményekben adhatnánk át ezen gyerekek számára az úgymond "normális" mintákat, más lenne a nóta 20 év múlva.
De ez csak álom, utópia...
A problémát senki nem a gyökerénél akarja megfogni, mert nincs rá pénz, viszont amíg nem a gyökeréhez nyúlunk, hanem csak a tüneteket kezelgetjük, lóf@szt sem ér az egész. Csak politikai izmozás és "a másik legyőzése, gyengítése, a reputáció megőrzése, a szavazók megtartása" zajlik.
Az is csak látszat-segít, aki buszokkal cigányokat menekít, mert amikor az ő szdsz-es liberálisai kormányoztak, akkor is csak a szart pofozták, az meg aztán végképp nem, aki nevelő szándékkal pofonokat osztogat.
A megoldásra megvan tehát a recept, a "költséges" los angeles-i példa, recept.
Lehet, sokba kerül, de ha senki nem lép továbbra sem, csak tünetet próbál kezelni, a jéghegy csúcsát simogatja, mitől változna bármi is?
Mitől "javulnának" meg?
Gusztustalan az is, aki sápítozva aggódik értük, de nem tett ő sem semmit 20 év alatt, amíg kormányozhatott, és sűrű sötét paraszt az is, aki paramilitáns módon lép föl.
Sajnálom a cigány bűnözőt, mert mi tettük azzá, ne szépítsük. És sajnálom azt a vidéki embert is, akit ők fosztogatnak és emiatt segítségért kiált, mert mind a ketten ugyanúgy áldozatai annak, ami sosem volt ebben az országban: a cigánypolitikának...
jeangabin 2011.04.29 00:00:37
@Goompah:
Pontosan.
Ez a szemellenzős, segélyosztogatós, a problémát meglátni nem akaró 22 év kitermelt vagy 2 generációt, akiket arra szoktatott ez a 22 év, hogy meló nélkül is büntetlenül lehet jól élni, vagyis megéldegélni.
Kávéscsésze a jobbján, számítógép a balján, papírhegyek előtte. Orbán Viktor a facebookon válaszol a kérdésekre. „Ami a nyugdíjrendszer átalakítását illeti, ennek egyetlen, de világos és érthető oka van: ez pedig az államadósság” – mondja. Tiszta beszéd.…..
Igazi kommunikációs fenomén Pajor-Gyulai László, a megújult Csányi-válogatott kommunikációs igazgatója. Ez a rokonszenves fickó a szurkolókat hibáztatta, amiért a rendezők sorozatos hibái miatt több ezren fél órával meccskezdés után jutottak be a stadionba. A nyegle és…..
Úgy tűnik, hogy Észak-Korea uralkodócsaládja sem kerülheti el a Thomas Mann-regény nyomán Buddenbrook-ház szindrómának nevezett jelenséget, ami a burzsuj családokat sújtja. Eszerint Kim Ir Szen felépítette a kommunista Észak-Koreát, Kim Dzsong Il , a jelenlegi főkomcsi megtartja…..
A külföldhöz való zsigeri igazodás rossz stratégia volt, de annak puszta tagadása sem lesz automatikusan jó. Nem az a baj, hogy a kormány nem ért egyet az IMF-fel, hanem, hogy ezt bután teszi. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Az elmúlt évek szocialista kormányainak egyik…..
jeangabin 2010.07.19 22:00:36
@eszkep: Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad kisökörnek... Hogy az USA mit enged meg magának a bankokkal, az egy dolog.
Az USA háborúzhat is kedvére, nem csak a bankokat sanyargathatja, mi nem...
Michael Knight Placebohatás 2010.07.15 10:12:00
Széles körű derűlátás és a kormányoldal elsöprő támogatottsága jellemzi a közhangulatot a Medián legfrissebb felmérése szerint. Magyarán 2006 tavasza óta először optimistábbak vagyunk és a jelek szerint pillanatnyilag többnyire elégedettek is az új kormány munkájával.…..
Sokat gondolkoztam azon, hogy érdemes-e bármit írni az Orbán Viktor által kezdeményezett politikai nyilatkozat kihelyezéséről szóló rendeletről. Hiszen alapvetően igaza van Navracsics Tibornak, aki ma a parlamentben – láthatóan nem karrierje legkellemesebb és legszínvonalasabb…..
jeangabin 2010.07.05 19:12:15
@Bambano: Érdemi intézkedés nem sok. A kormány cselekszik, ezt halljuk, látjuk.
Bármit tesz inkább, csak beismerni ne kelljen, hogy mást nem tud, mint tette azt Bajnai. Ugyanúgy emel, szorít, a távhő és a gázár, a deviza ugyanúgy porondon van, sőt...
Lehet visszamutogatni, stb., de a nagyszájúskodás ideje lejárt.
Most jönnek ezek a bohóckodások, amik elviszik a figyelmet arról, ami van: minden marad a régiben.
(Plusz néha megbukik egy-egy újabb mszp-s korrupt senkiházi, nameg egy dj a VOLT-on :) )
Eldőlt a kérdés: Orbán Viktor bulgáriai nyaralásából küldött levelében Schmitt Pált javasolta a Fidesz és a KDNP államfő-jelöltjének. S bár - velem együtt - sokan meglepetést vártak, végül kiderült, hogy a sajtó – hasonlóan a kormánynévsorhoz – ezúttal is…..
Az Algéria ellen mutatott játékon felháborodott szurkolók (akik nem kevés pénz kifizetve utaztak el Dél-Afrikába, hogy a meccset végigénekelve buzdítsák csapatukat) úgy érezték, át lettek vágva a pályán gólyafosként keringő milliomos szupersztárjaik által, és kifütyülték…..
jeangabin 2010.06.19 12:07:28
@csorsza: Menjenek le a strandra -9 fokban? :)
A mai napirend előtti felszólalásokban az LMP és az MSZP frakcióvezetője – más stílusban, más szavakkal – egyaránt hatalomkoncentrációval és az ellensúlyok tudatos gyengítésével vádolta a Fideszt. Kétségtelen, az első önkorlátozónak látszó lépések óta a…..
jeangabin 2010.06.15 06:45:44
@jeangabin: Ja, és Semjén Zsolt feje annyira brutálul gáááááz! Mondjuk az egész pali az, főleg ott kint, a porond közepén, a miniszterelnök-helyettesi székben...
jeangabin 2010.06.15 18:15:40
@jjulie: a 19-re lapkérés az, hogy most bedobnak mindent. Most kell bedobniuk mindent, mert ekkora hatalom és kormányzóképesség demokratikus úton nem csak Magyarországon, de az egész világon ritkán hullik egy-egy párt(szövetség) ölébe.
Ha ezzel nem tudnak élni, mit kezdeni, nincs mentség.
Még csak koalíciós partnerre sem lehet fogni, hogy hát bezsarolt, őa kerékkötő, mert gyak. egypárturalom van, afféle látszat- és kamukoalíció.
Így értettem.
„Hiszem, hogy Orbán elmondta az őszödi beszédét. Nem színes, nem felháborító, de lényegét tekintve ugyanaz. Választói nem ezt, és a rájuk váró megszorítást várták tőle.” – írja a mai Népszabadságban Lengyel László.  Később így folytatja: „A…..
jeangabin 2010.06.12 14:06:40
Gyurcsány és Orbán között lényeges különbség: Gyurcsány, miután elhintette, hogy minden a legnagyobb rendben, sunnyogva, zárt körben tárta föl, hogy mi van, Orbán pedig a televíziós kamerák kereszttüzében, nyíltan. És úgy, hogy mindenki tudta és tudhatta, hogy többek közt az előző 8 évnek hála, nagy a gáz.
Hogy nem ezt ígérte a kampányban?
Hát eleve ki az a barom, aki még 20 év után is a plakátokon olvasható lózungok alapján tájékozódik?
Ki az, aki elhitte az őszödi beszéd után, hogy minden rendben, amikor az előző kormányfő zárt körben kiteregette, hogy csak a kedvező nemzetközi pénzügyi klímának és trükkök százainak köszönhető, hogy nem mentünk csődbe?
Ki az, aki úgy készült, hogy minden fasza, majd Orbán alatt minden jobb lesz, hiszen dübörög a hazai és a nemzetközi gazdaság is?
Tudom, sok a plakátokról tájékozódó ösztönszavazó.
Akik soha nem tudnák megmondani, hogy ki az aktuális közt.elnök, a kormányfő, a házelnök, mégis választójoggal rendelkeznek és döntenek.
Orbán az elején lenyelette a békát, az első másodpercben. Van 4 éve kimagyarázni, bizonyítani.
Gyurcsány (és Kóka) a 2006-os választások előtt azt zengték, hogy minden rendben, mindenki bennünket irigyel, puma, stb.
Aztán 1 hét múlva zárt körben tisztázták, hogy 4 évig (tehát 2002 óta) nem csináltak semmit. SEMMIT!
Ne keverjük a körtét a villanykörtével.
Lengyel László a vágyait vetítette ki, ennyi.
Úgy gondolja, hogyha leírja nyomatékkal, hogy Orbán meghalt, akkor meg is hal.
Jelzem: a Bokros csomag és a Tocsik-botrány után '98-ban pártként az Mszp kapta a legtöbb szavazatot a választásokon, a kisgizdák és a fidesz együttesen szereztek valamivel többet.
Tehát a nép nem halálra ítélte a megszorítókat, ráadásul Orbán jól csinálja taktikailag: az elején lenyomja a keserű pirulát a torkokon, és még marad 3-3,5 éve a kozmetikázásra.
Hogy ezután nyerni tud-e majd újra, az más kérdés, de ezt a beszédet az őszödivel összevetni...
A minősítőt minősíti igazából...

(Lacikám, csak nem téged is érintenek a végkielégítéses moratóriumok, a fizetésplafonok? Csak tán nem haldoklik a cég, miként a Népszava jövője is kétséges és a Népszabadságtól is elküldtek jó pár embert?)
jeangabin 2010.06.12 21:32:49
@bariga: Nincs itt hazugság. Nagy a gáz, szétloptak mindent 8 év alatt, erről szólt a kampány fidesz részről, már a kampányban jelezték: a költségvetés 80%-ban föl van élve, nagy a baj, nem lesz miből kifizetni a bkv-s béreket, stb.
Kormányra kerültek, és miről szól a fáma: le van rabolva minden, nagy a baj.
Semmi ellentmondás, már ne is haragudj... A megszorításoknak és azok folytatásának senki nem örül, de az Mszp sem a megszorítások miatt lett taccsra téve, hanem mert bűzlöttek a korrupció dögszagától.
Lehet nyekeregni Yosip Tot-ot meg kavicsbányát, de ezek kismiska sztorik, az mszp hetente produkálta a dupláját annak, amit a fidesz anno 4 év alatt összesen.
Itt van a kutya elásva, ezért buktak ezek ekkorát.
jeangabin 2010.06.12 22:34:58
@jjulie: "ha elfogyott a nyolcvan százaléka, akkor hogy lesz mégis tartható drága művész úr?
nem füllent itt valaki?"

Nos.
Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – májusi hiánya az éves előirányzat 84,2 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.
2009. májusában ugyanez 67,5 százalék volt.
2007-ben ugyanekkor cirka 60% volt.
2002-ben pedig, amikor a sátán kormánya leköszönt, 53%.

Hogy miből lesz pénz?
Hát bankadó, mittom. Ez a 29 pont meg majd a július elejére ígért újabb okossághalmaz megmondja.
(Későbbi kommentedre, amit vétettél, nem reagálnék, mert van egy szint, ami alá nem szívesen hagyom magam berántani...)
Harminchét éves, magasan képzett számítógépes grafikus vagyok. A nyomdai előkészítés, a kreatív tervezés és a 3D grafika irányában is évtizedes tapasztalattal bírok. Két munkahelyem volt, egy főállás és egy távmunka. Februárban a munakhelyemen elém toltak egy…..
Elég sokan lájkolják a csütörtöki Esti showdert, amiben Mónika és az ő utolsó show-ja volt, a youtube-os teljes verziót például már 24 ezren látták. A Bagi-Nacsa-Badár paródia elég jól sikerült, annak ellenére, hogy nem erre számítottam azután, hogy a Blikk szerint Mónika…..
Nincs könnyű helyzetben a Fidesz. Feltehetően mindent szépen kigondoltak előre: kicsit várnak és a média figyelme mellett - nem esélytelenül - erősen keresgélnek, aztán rácsodálkoznak a költségvetés tarthatatlan helyzetére, nehéz szívvel, széttárt karokkal átírják korábban…..
jeangabin 2010.06.05 20:56:29
@manyike: Az a valószínű, hogy az Isten pénze sem lesz elég, hogy az érintett területeken viszonylagos közmegelégedésre rendezni lehessen majd a helyzetet.
Függetlenül attól, hogy milyen kormány milyen kormánytól milyen kasszát kapott, vett át örökül.
Meglássuksük.
Ilyenre még nem volt példa: a Népszabadság szerint a Fidesz-KDNP – ahogy erről Orbán Viktor már korábban is beszélt - mindössze a határidő lejárta előtt pár nappal kívánja megnevezni jelöltjét a köztársasági elnöki posztra. Miközben korábban – emlékezzünk csak…..
jeangabin 2010.06.02 21:25:53
@kamarti: Nem azért volt korrekt, mert nem volt elfogult az akkori kormánypártok felé, hanem mert nem mutatkozott látványosan és elvtelenül bábjának és elkötelezettjének a másik oldalnak sem, noha tudni lehet(ett) róla, hogy melyik irányba húzza a szíve.
A móros példa: a Fidesz-nek egy ilyen nem feltétlenül és elvtelenül hajló figura immáron valóban inkább teher lehet, sem mint jótét lélek, noha eddig azért büszkék lehettek rá, hogy kimondva-kimondatlanul ő a "mi" elnökünk, a mi kölykünk, s még ellenzékből is föl tudtuk nyomni a Sándor Palotába, hej!
Mi választottuk, jó kis fricska volt ellenzékből, míg ezek a Szili Katin dulakodtak, de ennyi, már nem kell.
Túl autoriter, szakmaiskodó, okvetetlenkedő, önálló.
Mádl Feri-bácsi kell, vagy valami hasonló.
Elbazsalyog békésen, Dalma asszony néha odajótékonykodik valahová, és kész. És kuss.
jeangabin 2010.06.02 21:37:48
@mrs. white:
Én úgy értem, hogy az alkirályok viszik el a balhét, hogy ebből a katyvaszból kimászni fájdalmak nélkül nem lesz könnyű, vagyis: lehetetlen.
És ha nem ő jelenti be a cinkes dolgokat, nem ő áll a mikrofonok elé, nem ő lesz megtalálva a sajtó felől érkező kérdésekkel, hanem a nép között látják a népek, míg közöttük vegyül, és pl. egy Navracsics, egy Varga tálalja a keserű pirulát, ő közli, hogy hát ez van, mert ennek kell lennie, akkor a Vezér érintetlen marad, sokkal kevésbé sározódik.
És ha 4 év múlva kiteszik plakátokra a képét, az embereknek nem csak az ugrik be róla, hogy hát megszorítások, meg ez, meg az, hanem az is, hogy ez wazeg egy jó csávó, ez focizik, ez pálinkázik, kolbászt tölt, gyárat látogat hetente 2x, lakógyűlésekre jár és piacra, stb.
jeangabin 2010.06.02 21:54:30
@kamarti: Nyilván adott rá alkalmat, hogy kiderüljön, de már a megválasztása körülménye is, miszerint a Fidesz támogatta - eleve nem lehetett véletlen.
Nekem nem az a gondom egy elnökkel amúgy, egy tisztségviselővel, hogy ilyen vagy olyan politikai, ideológiai, szellemi erőtérhez köthető, avagy kötődik, hanem az, hogyha kilógatja a lólábat.
Ha pl. feltűnően és kirívóan csak az egyik dolgait látja meg és teszi szóvá, a másikét nem.
Olyan nincsen, hogy valaki független. Lózung-szinten van, létezik természetesen, de a 3-4 szellemi-politikai-ideológiai irányzat közül az egyik biztosan megtalálja, vagy ha nem is a feltétlen híve neki, de mondjuk kevésbé utasítja el, mint a többit.
Innentől egyéni kultúra és IQ kérdése, hogyha pl. Köztársasági Elnök valaki, miként tudja függetleníteni magát az elfogultságától, az érzéseitől.
A 100%-os függetlenséget és elfogulatlanságot nem várom el, mert mondom, abból indulok ki, hogy olyan nincs, hogy valaki totál fatalista módon semmiféle ideológiát és értékrendet nem követ, de mondjuk 10%-os belógásig tartom normálisnak, ha engedi az egyéni elköteleződését is beszivárogni.
Afölött már nem kóser. És szerintem Sólyom a 10%-on belül maradt, így (szintén szerintem) korrekt elnök (volt).
Április 25-én került sor a parlamenti választás második fordulójára, május 14-én alakult meg a parlament, és holnap, május 29-én leteheti az esküt a rendszerváltozás utáni kilencedik (Antall, Boross, Horn, Orbán, Medgyessy, Gyurcsány, Gyurcsány, Bajnai, Orbán) kormány. Ha jól…..
jeangabin 2010.05.28 18:11:49
@kamarti: "OV egész politikája, bázisképzése, kommunikációja arra épül, hogy mindig legyen egy ellenség, aki ellen összefoghatnak a hívek."

Megsúgom, nem csak OV. munkássága épül erre, de például az USA-é is, annak összes elnöke ugyanezt teszi és tette...
Nincs tehát egyedül.

Az MSZP stratégiája meg arra épült, hogy rettegjünk a FIDESZ-től és főleg a patás Orbántól, mert ha azok jönnek, akkor fúúú, mi lesz...

Mindenki gyárt ellenségképet, mindenki szed elő mumusokat. Ez korántsem orbáni mágia, üzelem, ez világméretekben, hogy ne mondjam: világhatalmi méretekben is megy.
jeangabin 2010.05.28 20:33:37
@kamarti:
Nem azt mondtam, hogy ez bármi alól is fölmenti, hanem, hogy abszolút nem egyedi, amit "művel".
Az MSZP szerint a FIDESZ a sátán pártja, Orbán a sátán, ezt hallgattuk eleddig. "Nem mi vagyunk a legjobbak, nade ha az Orbán jön, az a halál..." Ez volt a mantra.
Az SZDSZ mindenhol náciveszélyt látott, nekik ez volt az ellenségképük.
A JOBBIK mindenhol karvalytőkés zsidóveszélyt lát és született bűnöző cigányokat, nekik "ezek" az ellenségképeik.
Az LMP pedig az ellenségképekben gondolkodó pártokkal szemben fogalmazza meg magát, egyelőre valóban nem mondhatni rájuk, hogy szekértáboroznának.
Az MDF is ezen az ösvényen próbált haladni a legvégén, de olyan vezérkarral függetlenséget hirdetni, akik már bőven-bőven infektálódtak a politikai mezsgye legkülönfélébb irányaiból, komolytalanná tette őket.
Holnap összeül a harmadik magyar köztársaság hatodik parlamentje. Bár az MSZP nehezen követhető kommunikációjából nem egyszerű kihámozni, hogy vajon lesz-e végül megállapodás a parlamenti bizottsági helyek elosztásáról, az ülés végre lehetőséget ad arra, hogy ennél…..
jeangabin 2010.05.14 07:20:09
@Videofon: Nagyon durva diktatúra épül, így van. Brutális jelei vannak. Tök sok! Csak úgy röpködnek a jelek, és TG. nem veszi észre!
Egyszerűen nagyon durva!
A Moszkva téren én is láttam a lámpavasakon lógó nem fideszeseket!
Szörnyű!
jeangabin 2010.05.14 08:25:00
@Videofon: Ember... Még meg sem alakult az új Parlament, és már diktatúra van... Már hatalomgyakorol a Fidesz... Már diktatúra van...
Az igazság az, hogy Te már annyira a fejedbe vetted, hogy Orbán, Fidesz = diktatúra, hogy innentől csak tüsszent is valamelyik fideszes politikus, az teljesen egyértelmű és nyilvánvaló jele lesz számodra a megveszekedett diktatúra építésének.
Tökmindegy, mit csinálnak, mert a Te prekoncepciód szerint minden = diktatúra, ami Orbán, ami Fidesz.
Ha Orbán megsimogatja a felesége kezét, az titkos jel akasztásra.
Ha Navracsics nyelve megbotlik felszólaláskor, az a hatalommámor izgalmától lehet csak, és így tovább, és így tovább...
Kapitális politikai hibát követett el tegnap az MSZP, amikor nem törődve a döntés körülményeivel és következményeivel, a parlamenti bizottsági pozíciók elosztása körüli vitában belement egy olyan kompromisszumba, amely után ma – Szanyi Tibortól Cser-Palkovics Andrásig -…..
jeangabin 2010.05.13 22:57:42
@Ordnassac: A belső erózió is dolgozik, jahhh... Az eddig háttérbe szorított Szili-Szanyi-Karsai, stb.-féle népiesebb szocik éledése és az urbánusabb, neoliberálisabb irányultságú Gyurcsány-vonal közti törésvonal közt eltűnt a párt.
Mindenki nyomja magát, az meg, hogy a (még) közös zászló, ami alatt művelik mindezt, közröhej tárgyává válik, többedrangú kérdés.
Annyira rászoktak a koncért való marakodásra, hogy 19%-on sem tudnak mást csinálni. Most nem a köz- és állami vagyon a konc, hanem a belső hatalom.
Az ezért való küzdelem mellett, hogy egy Horváth Csaba ingyen BKV-t ígér, vagy hogy a Mesterházy lejattol a Vonával... Kit érdekel?
Biznisz van, bázeg, itt a konc, a többivel nem érünk rá foglalkozni...
jeangabin 2010.05.13 23:11:39
@panelburzsuj: Nem az az igazi kérdés, hogy most mit mond az Mszp, hanem az, hogy eddig hogyhogy nem jutott eszükbe az aggályaikat szétkürtölni?
Eddig szó sem volt arról, hogy a Jobbiknak ne osszanak lapot, rekesszék ki őket, mint Európában mindenhol, stb.
Most hirtelen, hogy ÖNKÉNT ÉS DALOLVA lepasszolták a bizottsági elnökséget a náciknak, nagyon bölcsek és aggályosak lettek...
Miért nem addig szólították föl az LMP-t és a FIDESZ-t, hogy velük (MSZP) karöltve még csak esélyt se adjanak a Jobbiknak ahhoz, hogy elnököljék ezt a bizottságot, vagy hogy egyáltalán tagot delegálhassanak bele...?
Tegnap még nem volt kirekesztendő halálos veszély a Jobbik, egy szóval sem szóltak, hogy karanténba velük, de most, hogy totál egyértelműen nekik (MSZP) köszönhetően eme bizottság élére kerültek, zúgnak a szirénák és potyognak a könnyek, és persze megint ki és mi tehet erről: a Fidesz és a Zorbán...
Mert hát olyan helyzetet teremtett, hogy 3-2-1 vagy 2-2-2, és így a Jobbiknak mindenképp 2 elnökség jár.
Eddig miért nem nyivákoltak, hogy a Jobbiknak mindenképp 2 jut, és ez nem jó, nem EU-konform, mert nekik semmit sem szabadna?
Csináltak egy jó nagy baromságot, ekkora öngólt 100 éve nem rúgott magának párt a világon, és most kapálóznak, hogy hogy a fenébe jöjjenek ki belőle, hogy lehetne ebből is azt kihozni, hogy a Zorbán meg a Fidesz...
jeangabin 2010.05.14 07:10:51
@panelburzsuj:
Lehet, hogy így taktikáztak, de ez így is baromira visszafelé sült el.
A FIDESZ újrázást rendel el. És?
Jobbik mondja: ez diktatúra, irány az utca, molotov koktél.
Mszp mondja: de jó.
Fidesz 3 hét múlva csinál valamit, ami nem tetszik az Mszp-nek, Mszp mondja: diktatúra, túlhatalom, 2/3.

A Fidesz helyében hagynék mindent ugyanígy. Megfőztétek, egyétek. Szélsőséges párt a nemzetbizt. biz. élén? Az Mszp is az: szélsőségesen korrupt. Az egyik a karját emelgeti, a másik meg a közpénzt. Lehet hisztériázni fejhangon, de az, hogy a bizottság elnöke jobbikos, totálisan lényegtelen.
„Már ezen a héten, a parlamenti pozíciókról való egyezkedéseken megteheti, hogy olyan tárgyalási feltételekkel áll elő, olyan – látszólag akár nagyvonalú – javaslatokat tesz, amelyek sikeres teljesítéséhez, elfogadásához az ellenzéknek összehangoltan kellene…..
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
jeangabin 2010.05.07 19:41:38
@Tóta W. Árpád: "azokat a kormányokat megválasztotta ám valaki! "
De vajon megválasztotta volna akkor is, ha úgy áll ki a szavazói elé adott kormány, hogy most reménytelenül eladósítom az unokádat is?
Tipikus a nászéjszakán derül ki, hogy pöcse van a menyasszonynak esete ez, amikor megválaszt a nép egy-egy kormányt, avagy prolongál.
Akkor lenne igazad, hogyha a nép mondjuk akkor, amikor kiderül a turpisság (pl. egy őszödi beszéd által), ráüthetne a stop gombra és elzavarhatná azt, aki nyilvánvalóan rászedte.
Ha megtehetné ezt, de nem teszi, akkor van igazad. De mert ha ki is derül a ciklus elején, hogy ezek hazugok és tolvajok, ám az alkotmányosság és a demokrácia szellemében 4 évig tűrni kell a jelenlétüket, a jelenlétükkel járó példátlan korrupciót, az eladósítást, stb., akkor miért az ún. nép a hibás?
A nép megszavazta, mert szakértelmet, jólétet, gazdasági stabilitást ígértek, pannon pumát és dübörgést.
Jól tette a nép, mert hát kire szavazzon, ha nem ezekre?
Hogy utána pár hónappal kiderül, hogy semmit nem lehet tenni demokratikus úton a hazugok és a lenyúlók elzavarására, hanem várni kell 4 évig, arról nem a nép tehet...
Egy korábbi bejegyzés kapcsán valaki évődve felvetette: milyen kár, hogy Gyurcsány Ferenc nem politológusnak "született". Látom, hogy mostanában sokan előszeretettel köszörülik a nyelvüket a szakmánkon, ezúttal mégis azt kell mondanom, hogy van némi igazság ebben a…..
jeangabin 2010.05.06 23:52:20
@zékit: Így van.
A 13. havi nyugdíj és a meglengetett 50%-os egészségügyi és tanári béremelés és a beválthatónak föltüntetett 9.000 forintos lendvais csekk bevetésével is épp csak meglett nekik.
Mondjuk példátlanul szép dolog volt, hogy ezeket az ígéreteiket be is tartották, az viszont egy másik kérdés, hogy ezzel gyakorlatilag a falhoz vágták a malacperselyt és fölélték a jövőt.
jeangabin 2010.05.06 23:53:36
@jjulie: 2002 és 2006 miatt? Ugyan... Rég volt... Azon már bőven túl vagyok...
Aki vigasztalásra szorul, az Te vagy jelenleg, ha nem tévedek.
jeangabin 2010.05.07 09:28:42
@Shinigami Daiko:
A Szili-Szanyi stb. féle "oridzsinál" baloldali "front" létezik a párton belül, vélhetőleg kevés pénzzel, míg a másik oldalon a Gyurcsány-féle erősen neoliberális, piacpárti, nem tipikusan balos blokk, akik mögött ott áll a tőke, a nagytőke elemi érdeke. Őket tolják tehát mind a párton belül, hogy a csúcson legyenek, illetve magát a pártot is általuk.
Természetesen a Fidesz is neoliberális és piacpárti, legföljebb nem eléggé "bizonyos körök", tehát a nagytőke érdekei szerint, akik az üzleti logika mentén szeretnének minél messzebbre elmenni a lehetőségek mezején.
A jelenlegi és az eddigi Mszp ehhez számukra több lehetőséget biztosít(ott), a Fidesz kevesebbet, értsd: jobban védi a nemzetstratégiai érdekeket, nem teszi ki mindenre feltétlenül az ELADÓ táblát, nem feltétlenül megadólag és formálisan ülnek asztalhoz egy-egy multival, ha tárgyalni kell.
Persze most már, 2010-ben, amikor gyak. minden privatizálva lett és akkora az államadósság, hogy kimeríti a teljesíthetetlenség fogalmát, ennek jelentősége nem akkora, de azért maradtak még csemegék, lásd: víz, állami földvagyon...
Az Mszp egy levitézlett párt lett.
Gyurcsány és körei végeztek vele, akik mögött ugyan ott van a nagytőke támogatása, viszont a mezítlábas Szili-Szanyi-féle vonulat is megerősödött ebben a válsághangulatban.
Nagyon nem lennék meglepve, ha szakadna a párt egy afféle szocdem-színű Szdsz-re pl. Gyurcsánnyal, ill. egy nagybetűs szocialista, a valódi baloldalisághoz jobban ragaszkodó konglomerátumra Sziliékkel. De ez a jövő zenéje, az Önkorm. választásokig marad az egység, legalábbis kifelé mutatva.
H. Csaba bohóckodása is betett nekik, de ha a választások előtt szakadnának, azzal a maradék esélyüket is buknák...
 Magyarországon közel 800 ezer rokkantnyugdíjas él (akik fele korhatár alatti ellátott), miközben a feleakkora Szlovákiában csak 70 ezer. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság által közzétett statisztikák szerint a korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok…..
Szolgálati közleménnyel kezdek: ez nem egy pirotechnikai blog, tehát tessék a címet helyesen artikulálva* olvasni. S akkor a kifejtés: most az a meglepetés, hogy elmaradt a meglepetés. Idén szokatlanul hatékonyan működött a szivárgás, Orbán Viktor ma azokat mutatta be leendő…..
jeangabin 2010.05.03 20:36:10
@JR69: "Kurucok..."
Esze Tamás és II. Rákóczi Ferenc ezerrel forog a sírjában, hogy ez az 1919-es kunbélai szellemiséget idéző neo-proletárforradalmár siserehad a kuruc jelzőt használja...

Egyébként jobb, ha nem teszik meg neki azt a szívességet, hogy kivezessék, hogy azután erről az intermezzóról, inzultusról, hangoskodásba, jobbikos frakciókivonulásba torkolljék az alakuló ülés.
Legjobb az ilyen félnótás majmot észre sem venni - az sokkal jobban fáj neki, mintha bejönne érte két fogdmeg és elvezetné...
Persze ha nem vezetik ki, avagy távolítják el, jön az üvöltés: Orbán és a Fidesz = Hitler és az SS, mert nem vezettették ki ezt a fasisztát, máris kokettálnak, mondtuk mi, hogy egyik kutya, másik eb! Ki is vonul az Mszp frakció, mert hát micsoda törvénysértés rögtön a legelején...
Az első napon máris tuti a botrány, bármelyik verzió is válik valóra.
Ha bent marad, az a baj, ha kivezetik... Az nem baj, mert egy ilyen társaság vezérének, mint a Jobbik, eleve a falakon kívül a helye. Tehát ha kivezetik, akkor meg az lesz a parádé: este már zúg is az Orbán takarodj! a Parlament előtt, mert hát mi történt az ős-szkíta Vonával odabenn, ez tűrhetetlen, ez diktatúra, hogyhogy nem lehet az ősi szimbólumokat az Ország Házában viselni, hát ezt hogy képzelik???
Édes Istenem, inkább 6 horváthcsabás majális, mint egy demokráciaféltő Jobbik...
jeangabin 2010.05.03 21:05:20
@hoplita: Nem fogom föl, amit leírsz. Annyira bonyolult és öszetett és nyakatekert. Hangyányi agyam van ehhez.
jeangabin 2010.05.03 22:56:17
@bariga: Nekem meg Hendéről az a zseniális mozzanat jut eszembe, hogy a megalakult Polgári Körök teljes név és cím adatlistája az ő autója hátsó üléséről tűnt el. Onnan emelték el a laptopját, ami MINDENT tartalmazott. Minden polgári körös embernek és szervezetnek a dolgait.
Persze nem egy (ilyen) malőr minősít egy embert, de az azért valahol izgalmas, hogy elsőre és másodjára is ez jut róla eszembe, ez maradt meg felőle bennem, mint munkásság.
Viszont tipikus hűséges kutyatípus: ha az a jelszó, hogy no korrupció, őelé tipikusan tologathatnak 30 nokiás dobozt is, tuti nem fogadja el, ellenben torokra szorít csípőből.
Utálja mindenki az ilyen embert, mert nehéz rajta fogást találni, kiváló inkvizitor is lehet, csak ne öntse ki a gyereket is a fürdővízzel tandem.
Többször utaltam már arra, hogy az új parlamenti felállás a korábbinál kiszámíthatatlanabbá és érdekesebbé teheti a magyar politikát. Ennek a megváltozott politikai térnek egy fontos aspektusáról azonban még nem szóltam elég hangsúlyosan: az ellenzékbe került három párt…..
jeangabin 2010.05.03 17:23:59
@hoplita: Makovecz politikai vizekre evezését én sem tartom túl szerencsésnek. Rendes ember, jó építész lehet, sőt az is, ugyebár, de mindenhez ő sem érthet, mindent ő sem csinálhat jól - főleg nem "hazai" pályán, a saját szakterületén túl.
jeangabin 2010.05.03 17:29:18
@Ordnassac: Pintér nálam is a leggyengébb pont, ő az egyértelmű támadási felület. Azaz lesz.
Ugyanis ha az MSZP számomra teljesen megmagyarázhatatlanul nem rúgja magának azt a teljesen értelmetlen öngólt a horváthcsabás "Van egy jó hírem"-mel a la BKV, már mehetne is a nyekergés, hogy hát a Pintér, nade ebben a helyzetben... Amikor kapnak egy hatalmas sallert jobbról a választáson, utána meg adnak saját maguknak balról az ingyen BKV-val... Ki venné most komolyan őket, hogyha elkezdenének pintérezni?
jeangabin 2010.05.03 17:42:56
Egyébként a poszt valóban jó és izgalmas témára tapint: fordult ugyanis a helyzet.
Soha még koalíciós partner nélküli kormányzás nem volt ebben az országban, bár tegyük hozzá, '94-ben sem lett volna rá szükség.
Az eddigi kormánypolitikát (a mindenkorit) a belső konszenzus- és kompromisszumkeresés hatotta át, egymás oda-vissza zsarolása, szeletelése, annak kísérlete, szőnyeg alatti rugdosódás két kifelé mosolygás közben, stb.
Most a kormány homogén, egy a tábor, egy a zászló lobog és kész.
A megosztottság, az egymással összeférhetetlenség jelensége áttolódott az ellenzék padsoraiba.
Jobbikos fasiszta gárdaruhás zsidózó együtt okádja Orbánra tajtékzó dühét a karvaly-zsidó-multitőke általuk feltételezett hazai helytartójával, az Mszp-vel?
Egymás felszólalásai alatt bólogatnak elismerően...? "Igen, szanyitibi, jól megmondtad ennek az átszavazós zsideszes büdös bunkónak! KITARTÁS!"
Iszonyat röhejes lesz tényleg, ahogyan ez a kettő tűz és víz párt mosakszik, hogy hát nem azért szavazunk együtt, mert, hanem mert... Egyébként pedig dögöljön meg a másik, mert a közös ellensége a zsidó- és cigányirtó Jobbiknak ill. a Demokratikus Charta emblémájába kapaszkodó Mszp-nek ugyanaz: a Zorbán és a Fidesz/JaffaZsidesz.
Hát törhetik a fejüket rendesen, hogy mi legyen a recept, mert minden egyes közös platformon szereplés vér ciki lesz, függetlenül annak indokoltsági szintjétől.