Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balu5

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudott élni a hazai pálya előnyével a Stars, negyedszer is az idegenben játszó csapat nyert az OB I. elődöntőjében, így 2-2-re állnak a felek. Két emberelőnyös góllal 2-0-s előnybe kerültek a dunaújvárosiak, Korol és Borsos volt eredményes. A 38. percben Gröschl szintén…..
balu5 2010.03.18 10:20:28
@check: rosszul tudod. :) Ha a leesett fejvédőt a játékos visszaveszi, és az állszíjat is visszacsatolja, akkor folytathatja a játékot.
"555 g) A player on the ice whose helmet comes off during play and who does not put the helmet back on with chin strap properly fastened, or does not return to his bench, and continues to play shall be assessed a: Minor penalty (2’)"
Kiválóan helytállt első olimpiai mérkőzésén a német válogatott. A 2009-ben az A csoportban csak a sajátos szabályok miatt nbent maradt csapat mindössze 2-0-ra kapott ki a három topfavorit között számon tartott Svédországból. Ráadásul nem is arról volt szó, hogy az…..
balu5 2010.02.18 11:56:48
@sutyi2: Nem, előnyös gólért nem jár +1, ahogy a hátrányban kapottért sem -1.
A 2010-es világbajnokságokkal kapcsolatban ismét sok kérdés megoldódott. Legutóbb foghíjasak voltak az adatsorok, de mára újabb tényeket tudunk közölni. Minden idők legtöbb indulója jött össze a férfiak felnőtt mezőnyében, 48 ország jelentkezett. Két világbajnokságunk…..
balu5 2009.05.18 16:47:08
@krumplee: Ha akarsz még mosolyogni, akkor nézd meg ezt:
http://mindennapiafrika.blog.hu/2009/05/11/jegkorong_afrikaban_nem_vicc
Körkép az afrikai hokiról, videókkal... ;)
Drámaian izgalmas negyeddöntőt játszottak a svédek és a csehek, komoly tempóval, sok feszültséggel, kapuvasakkal és szanaszét fújdogáló bírókkal. A két amerikai egyre-másra osztogatta a kisbüntetéseket, ha kellett, ha nem, nagyjából egyenlő arányban. A svédek nyerő embere…..
balu5 2009.05.08 08:28:07
@peetmaster: A csoportmeccsek alatt szerzett pontszám alapján rangsorolnak, éppúgy, ahogy az 5-8. helyezettek között is. Így 5. FIN, 6. CZE, 7. LAT, 8. BLR.
Kevés kivétellel eddig negyvenhat mérkőzésen vannak túl a csapatok. A szeptember eleje óta tartó menetelésben időnként talán lehetett azzal vádolni egyiküket-másikukat, hogy nem vesznek minden mérkőzést komolyan, de ennek immár vége. Péntek estétől egészen biztosan nem lehet…..
balu5 2009.02.27 20:58:11
@OliBLOOD: Azota a Macik feljottek 5:4-re (51. perc). Az ott meg izgalmas lesz
Az EBEL alapszakaszgyőztese az első negyeddöntőn úgy megverte az Innsbruckot, hogy csak nyekkent, 8-2 lett a vége. Még két mérkőzést nyert a hazai pálya előnyével élő csapat, a Vienna a Grazot intézte el dettó közte hattal, a Salzburg pedig a Jesenicét igen nehezen. A…..
balu5 2009.02.18 13:05:40
@munkagep: Ha a Graz úgy játszik máshol is idegenben, ahogy Fehérváron szokott, akkor egyáltalán nem. :) Én még nem láttam őket jól játszani, és egy olyan csapat, mint a Caps, ha nem szürkül hozzá a graziak játékához, és a saját tempóját játssza, akkor jobb, még ennyivel is.
Közeledik a rigai olimpiai selejtező. Mind a négy csapatnál nyilvánosságra hozták az előzetes kereteket. A magyar válogatott bő névsorát már hoztuk, a szűkítésről is beszámoltunk, az ellenfeleken a sor. Olaszország után a lettek jönnek.A lett válogatott gerincét a KHL-ben…..
balu5 2009.01.30 17:00:37
@ecs: ezzel egyetértek, szerintem a lettek simán hozzák mind3 meccsüket, és nem lesz kérdés, hogy ki megy Vancouverbe. De azért remélem rámcáfolnak a fiúk... :)
A szlovák Extraliga legjobb játékosa nem lesz ott a svájci világbajnokságon, ellenünk sem lép jégre április 24-én. Ezt Ziggy Pálffy maga mondta nekünk Skalicában. Elhatároztuk ugyanis, hogy otthonában nézzük meg, hogyan jégkorongozik 36 évesen minden idők legnagyobb…..
A magyar bajnok a második harmadban kétszer annyit lőtt kapura a Vienna Capitals elleni bécsi mérkőzésen, viszont négyszer annyi gólt kapott. Ezt a hátrányt nem lehetett közömbösíteni sem előtte, sem utána. A 8. helyezett Graz már nagyon messze van.Az Alba Volán szurkolói…..
balu5 2009.01.07 02:26:25
Sajnos tényleg úgy néz ki, hogy elúszik/elúszott a play-off, de így is óriási a fejlődés a tavalyi idényhez képest, amikor fényévekre voltunk még a 9. helytől is, és rendszeresek voltak a kínosan nagy arányú vereségek. Mindenki látja a fejlődést, az ellenfelek edzői is rendszeresen elismerően nyilatkoznak a Volán játékáról.
Kevin Gaudet, a Capitals edzője a meccs után: "Ahogy mindig, a magyar csapat ezúttal is küzdött, de szerencsénk volt. A második harmadban kiegyenlíthettek volna, ám a második gólunk után elment a kedvük, és ezt követően nem volt nehéz dolgunk. A Volán azonban sokkal jobb csapat, mint az előző szezonban. Akkor még nem voltak elég jók ehhez a bajnoksághoz, de most már igen. Csak az a kis plusz hiányzik, hogy a rájátszásba is bejussanak."

És ami a válogatott, és a jövő szempontjából nagyon fontos, a fiatalok szépen fejlődnek. Sofron már most is erőssége a csapatnak, egy rutinosabb sorban szerintem a pontok is jönnének. Jobb rengeteget fejlődött a szezon kezdete óta, most már stabilan játszik (ez különösen örvendetes, mert fiatal hátvédekből elég szegény a felhozatal). Nagy Gergő se rossz szerintem, neki elsősorban fejben kell gyorsulnia. Hegyi sajnos nem kap elég lehetőséget, pedig benne is lenne fantázia, hasonló a stílusa, mint Sofinak. Benk elég régóta gödörben van, vele kéne valamit kezdeni. Összességében azért ez így nem rossz, és ezek a játékosok 1-2 éven belül meghatározó szerepet tölthetnek be a válogatottban, ha így folytatják.

Bocs, de szómenésem van :D
balu5 2009.01.07 16:51:21
@üveg: Levi 34 meccsen védett, 3,2 a gólátlaga, 89,74% a védési hatékonysága. Ez valóban nem extra teljesítmény, de azért nem olyan gyászos, mint ahogy állítod. És igen, csökkenő tendenciát mutat, mint ahogy az egész csapat eredményessége is, de szerintem a Levi mutatói sínylik meg a csapat gyengébb játékát, és nem fordítva. Rengeteg olyan gólt kapunk egyéni védelmi hibákból, eladott korongokból, amikről a kapus nem nagyon tehet. A szezon elején sokkal stabilabb volt a védekezésünk.

Egyébként az a kis plusz, amiről Gaudet is beszélt, a pénz, illetve az ezen vehető minőségi légiósok. Nem véletlen, hogy Riihijarvi-t nem tudtuk megszerezni, és inkább a Capitals-be igazolt...
A német rekordbajnok Adler Mannheim kötelező győzelmet ért el a tizennegyedik Kölner Haie ellen az idei első bajnoki fordulóban, január 2-án. A 5-2-es siker előre borítékolható volt, a negyedik gólt azonban nagyon sokáig nem felejtik el, akik látták.A 32. percben öt méterről…..
A nap videóján a minnesotai Derek Boogard az idei szezon talán legnagyobb ütközését mutatja be. A szenvedő alany a Calgary Flames-játékos Rene Bourque:A Wild és a Flames december 16-ai találkozóját utóbbi nyerte, a győztes gólt Todd Bertuzzi szerezte a ráadásban. A találat…..
A magyar válogatott rendesen megverte nála gyengébb ellenfeleit az olimpiai selejtezőn. Véleményt alkottunk, a mutatott játék, az előzmények és az utórezgések alapján. Kezdjük azzal, hogy van minek örülnünk. Bőven. Olyan csapatunk van, amely az adott feladatot magas szinten…..
Mielőtt elkészül elemzésünk a válogatott olimpiai selejtezős szerepléséről, játékra hívjuk olvasóinkat. Úgy gondoljuk, nem egyik vagy másik játékos, hanem a csapat harcolta ki a továbbjutást, mindenki fontos szerepet vállalt a sikerben, de mégis kíváncsiak vagyunk: önök…..
A Sportklub televízió három EBEL-mérkőzés közvetítésére kötött szerződést az Alba Volán csapatával. Az első két találkozó nagyon jó hokit és izgalmas csatát hozott, a harmadikra kedden 19.15-kor kerül sor. Kérdés, láthatunk-e a jövőben is EBEL-meccseket a tévében.Hesz…..