Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vanek B. Eduard

0 bejegyzést írt és 365 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Phil Ivey-t sokan a világ legjobb pókeresének tartják. Nyolc pókervilágbajnoki címe van, teljes élőtorna-nyereménye pedig 17,5 millió amerikai dollár (3,8 milliárd forint), de élő és online cash game játékban is hatalmas összegeket nyert. Ivey azonban nemcsak a pókerasztalnál…..
Egy 450 évvel ezelőtti kölcsön válhatna a német főváros végzetévé, természetesen amennyiben Berlin kifizetné a több ezermilliárd euróra duzzadt tartozást. Aminek persze semmi esélye, de azért felvet pár kérdést az ügy. 1562. május 8-án Mittenwalde 400 guldent (vagy…..
Vanek B. Eduard 2012.07.30 13:45:30
@¿Qué tapas hay?: Egyszerű kamatyoskamaty számítással a 450 év 6% kamattal az 244-milliárdos (!) szorzót jelent.
Tehát bármilyen aranyforint-euró árváltás mellett nagyon nagylelkűek a mittenwaldeiek :).
Meglepő koalíciók lehetőségét veti fel a Republikon elemzése: egy most tartott választáson a modell szerint – hiába a többségibbé tett választási rendszer - senkinek sem lenne egyedül többsége, s ha nem akarnak a pártok megismételt voksolást, olyan lehetőségek maradnak, mint…..
Amiért Kaczyński gépe is lezuhant: mert senki nem mert beszólni a főnöknek.  Tudományosabb nevén: Power Distance Index Ha így történt, ha nem, ez most részletkérdés. De ha a gépen utazó politikusnak akkora arca van, hogy még a pilótát is leugatja repülésbiztonsági…..
Vanek B. Eduard 2012.07.03 17:34:27
@Nem taggyűlés volt: "A hatalom tönkretesz. Az abszolút hatalom abszolút tönkretesz." Szerintem is. Csak azokat szabadna a hatalom környékére engedni, aki nem vágyik rá. Az viszont soha nem is jut hozzá... így aztán ritka a jó megoldás.
Sajátos anomáliát fedezett fel tigázos számláján Joc, immár másodszor. Bizonyára egy úgynevezett bug, azaz bogár került a gépezetbe, ezért számlázhatnak néhanapján 10%-kal drágábban, mint egyébként. A jelenlegi már a második konkrét eset, így felvetődik bennem, hogy…..
Vanek B. Eduard 2012.05.30 14:58:05
@szikjáró: Naponta tapasztalom, hogy az esti órákban csak langyosra melengeti a bojler a vizet, ugyanez a gázbojler ugyanazon a csapon sokkal melegebbet ad másik napszakban. Nem tudom másként értelmezni, mint fűtőérék-ingadozás (levegővel "dúsítják"). És nem hiszem, hogy kisebbik a fűtőértékkel számláznak...
1. Nehezen vitatható, hogy helyes döntés volt a mostani kormány részéről az államadósság csökkentésére irányuló politikai szándékot - valamilyen formában - alkotmányos szinten megfogalmazni. 2. Vitatható, hogy helyes döntés volt-e a mostani kormány részéről az…..
Vanek B. Eduard 2011.12.05 10:28:58
@török gábor: először egy kis nyelvtannácizás :) "a kormány az adósságcsökkentés elleni küzdelem kommunikációjára..." itt valami nem kerek, ez az ellenzék dolga vóna (Vona), ha nem volnának szintúgy alkalmatlanok...

A kérdésre pedig a mgfejtés: ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit csinálok! Ezen a héten az ellenkezőjét csinálom annak, amit mondok, de a jövő héten fordítva lesz: azt csinálom, amit ma mondok, de az ellenkezőjét kommunikálom. (Megalol, mondanám trendiül, ha nem a bőrünkre menne...)
Hol van már a tavalyi hó… Nagyon sokat fordult a világ a kormányon lévőkkel azóta, hogy a 2010-es választásokat követő hónapokban még minden a dicsőséges fülkeforradalomról és a példátlan választói felhatalmazásról szólt. Ma már szinte csak a „történelmileg…..
Vanek B. Eduard 2011.11.10 14:10:59
@radala: "...nevetséges ez a gazdaság kontra szimbolikus döntések." Ma (ismét?) nem értünk egyet. Ha én azt akarnám kifejezni, hogy valamit életbevágónak tartok (a gazdaság manapság pont ilyen), akkor nem beszélnék kétpercenként valami langyi semmiségről (mint pl. az öreg komcsik nyugdíjja).
Sajnálattal értesítjük haszonélvezőit és átkozóit, végletekig hű támogatóit és halálos ellenségeit, hogy szerettünk, Egykulcsos Adó gyors születése utáni hosszan tartó betegségben elhunyt. Emlékműve az Orbán Viktor Halva Született Ötletei Mauzóleumban, a főoltár…..
Vanek B. Eduard 2011.09.21 10:44:50
@maybach: "Vanek úr rendesen másnaposan kurjant egy ötletet". Kérem, nem tessen keverni a szereplőket! Nem Vanek úr alkoholista, az Wágner úr, akire gondolni tetszik.

Amúgy meg igen: ÉN találom ki ezt az egész agymenést, ÉN döntöm el, mennyi a svájcifrank, és ehhez még innom sem kell...
A márkás és menő cuccokért vívott forradalom már megért a Konzervatóriumon egy posztot, amely fontos kérdésekre irányította rá a figyelmet, talán leginkább a fogyasztói világ legaljaként vagy végállomásaként mutatva be az „agyatlan forradalmat”. Van egy-két pont,…..
Vanek B. Eduard 2011.08.24 15:40:41
@Lord_Valdez: "Ez csak az underclasson figyelhető meg jól." Nem értek veled egyet, tagadod az ember nevelhetőségét. Mégpedig mindkét irányba: ha napi sokórában számítógéppel mészárolsz embereket, vagy ugyanezt akciófilmek keretében veszed magadhoz, nem hidd, hogy Neked (mert nem vagy "underclass") nem sivárítja (el) az érzelemvilágod.

Egyetértek a cikkel abban is, hogy a tömegmédia nem csak kiszolgálja az emberek (nálad: underclassok) igényét, de fokozza is: pl. 50 éve elég volt, ha kivillant M.Monroe bugyija, ma 5 férfinak kellene munkálkodnia benne intenzíven, hogy érdeklődésre tartson számot.
Azaz minél több fossal tömnek, annál fosabb fosra vágysz .
Megtörtént hát, amire annyira vártunk: a kínaiak végre hozzánk is eljöttek miniszterelnököstül, üzlet- és pénzemberestül. Aláírtak, előirányoztak, bevásároltak, mi pedig megcselekedtük, amit megkövetelt a haza: még békés tibeti zászlólengetők sem zavarhatták meg Ven…..
Vanek B. Eduard 2011.06.27 18:26:32
@Szunomár Ágnes: "Kínának valóban szándékai vannak Európával, úgyhogy jobb az első sorban ülni" (???)
Törökországnak is szándékai voltak a XVI. sz.-ban K.Európával, mégse volt olyan jó az első sorban ülni! A hódító az hódító, akár janicsár, akár kozák, akár keleti miniszerelnök. Az EU meg joggal tekint ránk majd mint a kínaiak trójai falovára...
Olyasmiről írok most, aminek az igazságáról nem vagyok meggyőzve és meggyőződve. Gondolatkísérletként, elgondolkoztató felvetésként mégis izgalmas lehet; ha más miatt nem, azért biztosan, hogy cáfolata során összeszedjük az értelmes ellenérveket. A munkamegosztás a…..
Vanek B. Eduard 2011.06.16 16:59:30
@altimus: "Nehez kerdes a ciganykerdes, a megoldasa, a helyzet enyhitese evtizedes projekt..." Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy az általad lesajnált közmunkának annyi eredménye mégis lenne, hogy az a cigánygerek munkába menni látja az apját (ami nem fordult elő még az ő életében). Végül is az embergyerek is a mintából tanul, és ők fognak eltartani téged is nyugdíjas korodban (hahaaa).
Vigyázat: kivételesen képes blog következik. Miként egy korábbi bejegyzésben már jeleztem, "választott" falum idén legalább nyolcszáz éves lett - legalább, mert az első írásos említése egy 1211. május 29-én keltezett dokumentumban található. Egy ilyen alkalom…..
Vanek B. Eduard 2011.05.30 10:17:50
@malacz69 eurofanyalgó: "...korrekt politikus." Ja, meg ügyes is.
Tudja, hol kell a bejárónőtől kölcsönkért Skodában megjelenni, ha egy népszerű blogon némi plebejus reklámot szeretne. :).

A "főnök" viszont kevésbé vette plebejusra a hétvégét. Csak azt nem vágom, miért kell mindenkinek szeretni a focit, ha Ő szereti. Meg adóforintjaimat stadionokba ölni, miközben kitántorog párezer drágán kitanított orvosunk...
A magyar politika régi problémája az ellentétes, világosan megkülönböztethető, tartósan vallott álláspontok hiánya. Gyakran tényleg csak az üléspont szelektál: kormányon erre, ellenzékben arra. Ebben a helyzetben a választó sincs könnyű helyzetben, a tipikus megoldás…..
Vanek B. Eduard 2011.05.25 10:53:02
@Diocles: Egyetértek; ha minimális kompromisszumot kötnek is, lényegileg nem lenne szabad a kormánynak meghátrálni. Csak azér', mert náluk van a slukker??
Amúgy "szerzett jogot" az is sért, hogy az ápolónőnek sem 55, hanem 65 (addigra már 67?) éves koráig kell betegeket emelgetnie, pedig neki hajdan megígérték az 55 éves kori nyugdíjat...
Vanek B. Eduard 2011.05.25 15:06:39
@Akitlosz: Oan jókat írsz, de azér' mégis belekötnék :) "S nem a választók igényei magasak, hanem a kormányok teljesítményei siralmasak."
Nos, ha a kormány valódi és jó munkát végez(ne), akkor a választói tömegek ítélete még negatívabb lesz/lenne. Ezzel nem azt mondom, hogy elfogadható dolog éveken át semmi értelmeset nem alkotni; pont ellenkezőleg: illene nekik az esküjükhöz híven az oszág érdekeit nézve leszarni, hogy a népszerűségük épp merre megy (de ez már nem politikus, hanem államférfi lenne).
Vanek B. Eduard 2011.05.25 16:19:31
@Akitlosz: "Ez egy ilyen politikai rendszer, így működik."
Megint egyet kell értenem, kiegészítve azzal, hogy a fenenagy globalizációban bizony verseny is van: ha valahol a világban hatékonyabban működő rendszert raknak össze (ami talán nem elég demokratikus, 'csak' jól működik); akkor be fogják kebelezni a gyengébbeket, főleg ha még sokan is vannak, mint az oroszok Gyománál.
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
Vanek B. Eduard 2011.05.23 10:26:02
@spontan: "egyes embereknek felnőttként szüksége van ilyen játékmackóra, hogy elviselje az életet". Én lelki mankónak szoktam nevezni, de a lényegét tekintve pont erről van szó. Azt tegyük hozzá, hogy nem csak az nem szép dolog, ha valaki rád akarja eröltetni a maciját, de az sem, ha másvalaki el akarja azt venni (mondván, hogy nem kell az neked). W barátunk (ha elvenni nem is akarja, de) napi rendszerességel belerúg a maciba, amihez természetesen joga van (viszont nem jön le belőle igazán a liberális tolerancia sem).
Vanek B. Eduard 2011.05.23 11:21:07
@-JzK-: Tetszi a profi érvelésed, mégsem értek veled egyet. Szeintem aki a egy ilyenféle eszmerendszert FELTÉTEL NÉLKÜL elfogad, az pont mentesíti magát a gondolkodás nyűgei alól; hiszen számára a válaszok megadattak, nincs mit "agyalni".
Az az állításod, hogy az "okosabb" emberek között több a hívő, szerintem bizonyítatlan (bár Téged a bizonyítatlanság aligha zavar :)). Addig lehet igaz, hogy valamennyi szellemi energiát felszabadíthat a hit, hiszen több energiád marad másra, ha bizonyos válaszokat már készen (?) kapsz.
Vanek B. Eduard 2011.05.23 11:31:28
@Amondo: "elkerüljük a valósággal való igazi és brutális szembenézést"
Igen, a szembenézést elkerülhetjük csukott szemmel is, meg vetített színes képekkel is.
A kérdés már csak az, hogy mi az a "valóság", és ha ezt definiáltuk, akkor akarunk-e vele szembenézni (vagy megelégszünk a vetített menyországképekkel).
w A világtalan város 2011.05.19 06:15:00
Megjött Roosevelték levele. (A teljesen hülye olvasóknak itt jelzem, hogy nem azonosak a Rotschildokkal, úgyhogy a zsidózás legfeljebb áttételesen alkalmazandó.) Roosevelték amiatt siránkoznak, hogy megszűnt az elnökről elnevezett tér Budapesten. Nem kell emiatt cidrizni amúgy,…..
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
Az MSZP Schmitt Pálhoz fordul, azt kérve, hogy bírja rá a fideszes politikusokat arra, ne szavazzák meg a nyugdíjak korlátozásával kapcsolatos módosításokat, vagy ha ez mégis megtörténik, az államfő vétózzon. Az ügy, mint csepp a tengerben, világosan mutatja, hogy miért is a…..
Vanek B. Eduard 2011.05.16 17:43:56
@radala: "semmi sem hasznosabb, mint a bocsánatkérés + őszinteség" Ez érdekes mondás pont tőled, hiszen öszöd valami ilyen akart lenni. Plusz még annak az - utóbb hamisnak bizonyult - ígérete, hogy ezentúl nem így lesz.
Valami ilyet várnék el OV-től is, és rögtön másnap a vizitdíj bevezetését :).
(ja, nem kiszivárogtatva, hanem belemondva az m1 kamerájába)
Különös ez a magyar politika: miközben a Fidesz elsöprő, kétharmados sikerét jelentős részben az előző kormánynak köszönhette, jelenleg az ellenzéki MSZP szinte egyetlen reményét ismét a kormányon lévő erők jelentik. Ami azonban 2006 után elég volt, most egyelőre csak a…..
Vanek B. Eduard 2011.05.11 11:21:23
@a-kis-herceg: "150 ezer darab 40 millás kombány járna a földeken"
Ez az EU f@szsága is, nem kizárólag a mienk: arra adnak pénzt, hogy NE termeljünk: vágjuk ki a szőlőt, gyümölcsfát, zárjuk be a cukorgyárat stb. Aztán csodálkozunk (mi is, az EU is), ha eladósodunk, meg függő viszonyba kerülünk azoktól, akik termelnek is.
Vanek B. Eduard 2011.05.11 11:41:53
@a-kis-herceg: "gerinctelen senkik tapadnak a pártokhoz. ezek közül is a legrosszabbakat kell kiválasztani. hogy a vezetők a legjobbak maradhassanak"
Tegnapi beszélgetésünk jut eszembe az elitről: pusztít a kontraszelekció, és a megoldás irányára sincs tipp. Csak a csalfa remény, hogy majd jönnek újak, akik tiszták, meg okosak...
Epic! Liptai Claudiát megcsípték amikor egy éve elhunyt édesanyja rokkantkártyájával próbált spórolni a parkoláson. Ezúttal olyan magyarázattal állt elő, hogy szépen kérem, azonnal engedje szabadon azt a pofátlan kisiskolásból álló kreatív csapatot akik ezt kitalálták!…..
Vanek B. Eduard 2011.05.10 15:00:28
@a-kis-herceg: "1011 éves feudalizmus" Bocsi, hercegem, hogy beszólok, de neked mindenről ez jut eszedbe? Egyesek szerint az is egészségesebb, ha mindenről a p.na ugrana be...

Az ügyről: a böcsület mindenképpen károsodott, most már csak kárminimalizálást végez a nacsosasszony (legalább a börtönt elkerülné, némi további reputációrongálás árán).
Vanek B. Eduard 2011.05.10 15:20:00
@a-kis-herceg: Értem én, de ez a poszt most mégsem erről szól. Mivelhogy nem működött az előjoga nekije. Ma védett madarak keresztényi gyilkolásához vannak előjogok (de itt nem erről van nagyba szó).
Vanek B. Eduard 2011.05.10 15:27:59
@TrueY: "Aki meg bevallja, hogy "Elkúrtuk!", az ellen meg megyünk tüntetni!" Így igaz, a bűnbánatot, meg a változtatás megígérését keresztényi módon pozitív cselekedetnek kellett volna felfogni. Már ha őszinte. Meg onnantól tényleg másképp csinálja...
Ha visszagondolunk a néhány hónappal ezelőtti politikai vitákra, még élénken emlékezhetünk arra, hogy sokan voltak olyanok, akik ettől a ciklustól valami nagyon mást vártak. Féltek vagy reméltek, de abban egyetértettek, hogy ami most jön, az minőségében lesz más, mint a…..
Vanek B. Eduard 2011.05.10 13:20:46
@radala: Régi jó veszsőparipád, hogy pont olyan az elitünk, amit megérdemlünk. Talán igaz is, de hadd legyek idealista kissé:
az "elit" az (kellene hogy legyen), aki a nép legjava: nem a legtörtetőbb, legdemagógabb, még csak nem is a leggazdagabb, hanem mind értelemben, mind erkölcsi hozzáállásban a teteje. Azt, hogy ilyenek kerüljenek felülre, azt egy jól működő modellnek kéne biztosítani.
Mivel erre a mai modell nem alkalmas, innen válik csak igazzá, hogy olyan az elit, mint mi magunk...
Vanek B. Eduard 2011.05.10 13:56:47
@radala: GyF reménye, hogy ha hitelteleníti az ő hiteltelenítőjét, az hitelteleníti az ő hiteltelenítését is, azaz visszahitelesdedik :).
A kormány nem látja, hogy bármilyen döntés kapcsán az érintettekkel tárgyalni nem valami rendkívüli kegygyakorlás, hanem a normális eljárás része. (Fotó: Huszti István/Index) Pénteken a rendvédelmi dolgozók Parlament elé szervezett demonstrációján szokatlan dolog történt:…..
Vanek B. Eduard 2011.05.09 19:00:40
@sztd: Egyetértek; szerintem semmivel sem könnyebb 60 évesen túlsúlyos betegeket emelgetni egy ápolónőnek, mint mondjuk rabokat őrizni. Persze adott munkakörökben kell váltást csinálni az életkor függvényében, de ezt a "civilek" sem ússzák meg.
A stílusról: hallottunk korábban is olyat, hogy nem a békákkal beszélem meg a mocsárlecsapolást; ez a mostani stílus ennek a megfelelője. A hátterében az áll, hogy eldöntött kérdésről mifenének pofázzunk napestig? Az arrogancia abban áll, hogy a kérdés már eldöntött a nyilvánosságra kerülésének a pillanatában...
Ismereteink szerint a demokráciának ugyanúgy számtalan meghatározása létezik, mint a katonai fegyelemnek. Mai rövidhírünk alapja (amivel a Lemilblog bulvárszerkesztősége rukkol elő ezen a verőfényes májusi szombaton) egy olyan információ, melynek látszólagos könnyedsége…..