Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rATdrAgOn

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 7x16: Newcomer 2021.12.26 21:24:42
Boldog bejglikómát mindenkinek, idén nem jutott energiánk nagy karácsonyi meglepetésre (bár a keptelenkronika.hu felfogható akár annak is), viszont még idén esedékes pár adás, szóval várható a szokásos utolsó heti dömping. Ennek jeleként máris kaptok egy új vendéges Checkpointot egy olyan témáról,…..
  Újabb energetikai szakember a Fidesz padsoraiban. L. Simon László után - aki szerint a napenergia azért nem megoldás mert éjszaka is ég a villany - Lázár Jánosnak sikerült olyat mondani, amitől egy kisiskolás is lefordult a székről.    De mondott mást is. Az orosz hitelből épülő Paks2 szerinte…..
Hogy mi az a kódtárcsa? Persze, ezt a mai, internethez, DRM-törésekhez és olcsó akciókban megvett legális játékokhoz szokott gémerek már nem feltétlenül tudják. Szóval régen, még a web megszületése előtt többé-kevésbé hatékonyan lehetett védeni a játékokat a kalózmásolatoktól azzal, hogy a játék egy…..
Régen volt kis hülye vicces videó a blogban, és most találtam egy egész frisset az ArhyBES csatornáján, bár kicsit spoileres azoknak, akik nem olvasták vagy látták a Trónok harca első fejezetét/részét (van egyáltalán ilyen ember?), és nem kicsit 18+-os is. Szóval a válasz a címben feltett…..
Megtöröm a légköri zavart, és újra megkezdem a sugárzást. Mondjuk ki: vége a nyárnak. És vége a nyári szünetnek is, ami kicsit hosszúra nyúlt sajnos, egyszerűen nulla időm volt foglalkozni a bloggal. Valamelyest a menekültválság is odakent, illetve egy projekt, aminek az…..
Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok tudják, illetve a nagyon öregek emlékeznek rá, hogy régen minden erősen pörgött, ha a pályatempót valaki tartani akarta vele, még a nagy V8-asok, sorhatosok is, a kisebb…..
Mert bizony, él és virul, 33 évvel a megjelenése után is a Commodore 64 körül olyan kommuna pezseg, hogy az egészen elképesztő. Az elmúlt hetekben több, ehhez kapcsolódó hír is előkerült, most ezekből gyűjtöttem párat. Ghosts'n Goblins igazi arcade átirat (a Commando…..
Belsőség Heti merítés 2015.02.22 08:49:13
A megbízhatóság mintapéldánya Átültem az Accordba és megmozgattam a váltót. OTT ELDŐLT MINDEN, de nem szóltam senkinek. Munkatársam is beült és hasonlóan kezdte. Rám nézett... tudtam mi játszódik le benne, hiszen 1 perccel előtte én is átéltem. Jó volt, szép volt,…..
1945. október 9-én a Louise névre keresztelt, nagy erejű tájfun elérte Okinavát, miután váratlanul irányt változtatott az óceán felett, nem hagyva időt az ott állomásozó amerikai csapatoknak a felkészülésre. 44 hajó elsüllyedt vagy súlyosan megrongálódott, továbbá megsemmisült az épületek négyötöde…..
Retrofília Commodore 64 2015.02.10 12:41:11
Merem állítani, nincs olyan ember széles e világon, akinek a Commodore 64 név nem mondana semmit. 1982-ben Jack Tramiel úr létrehozta a legendás Commodore Business Machines elektronikai céget és piacra dobták minden idők legjobb személyi számítógépét. Csúcs szuper hang és grafika…..
...írja legalábbis a Yahoo Finance egyik cikke. Méghozzá a karácsonyi ajándékokról szóló összeállítás, a PS3-mal kapcsolatban. Ahogy Anne Kadet újságíró hölgy fogalmaz, "sok móka és játék, amíg az elem ki nem merül. A vetélytársaktól eltérően (akik cserélhető…..
Nemrég belefutottam a kérdésbe a carthrottle-ön, hogy ha három autód lenne, mi lenne az. Egy hétköznapokra, egy hétvégére és egy pályázni. Be is küldtem a kérdést a szerkesztőségi levelezőlistánkra. Íme, a válaszok: Pere László (karmageddon)Hétköznapokra: Mivel van…..
Belsőség Vonóhorog? Erre? Sehol! 2014.09.06 12:48:30
Az úgy volt... van a családban ez a kis Colt, ami igazából Mirage, mert amerikai piacos. Városi rohangászósnak vettük vagy tíz éve. Kimondottan automataváltós kisautót kerestünk, mert anyukám már rég leszokott a kézzel váltogatásról, apámnak a betegsége miatt az utolsó autói…..
rATdrAgOn 2014.09.06 22:52:29
@peugeot405: Igen. BX-nél is mérik. Persze. :D Vizsga végén, már párszor ki akartak vele dobni, mert a vége felé a "mester" lelövi a gépet aztán elmegy ide-oda. A csótány segge meg leül. :/ Arról nem tudnak, hogy ezt is - mint sok minden mást is - járó motornál kéne nézni. Kétévente hullik a hajam rendszeresen, nem kicsit. :/
Belsőség Ez került 40 millióba 2014.09.01 17:34:33
A minap egy reklámfilm-forgatáson jártam, ahol az egyik kellék egy 2009-es, első tulajos, makulátlan előéletű, nem egész 150 ezret futott, szép S-Klasse volt. Akkoriban 37-40 misiért vesztegettek egy ilyet, ma már nem egész tízért elviheti valaki. Értékvesztés extravaganza, de az,…..
Minden scifi-rajongó szíve nagyot dobbanhat mostan: a SyFy Wolfgang Petersen blockbuster- és katasztrófafilm-szakértő segítségével sorozatot tervez John Scalzi Vének háborúja-ciklusából (Vének háborúja, Szellembrigád, Az utolsó kolónia, Zoe története). Ez lesz a tévé második…..
Belsőség Örömteli, öreg budi 2014.07.27 06:49:19
Lassan csiszolódik-csiszolódik, nem kerget a tatár, ráérünk Ez a poszt nem akar rábeszélni az öregautózásra. Ne tedd, ne csináld, sokkal okosabban is eltöltheted az idődet, sokkal hasznosabban, tényleg. Ha eddig nem kezdted el, most már ne vágj bele, mert az autózásnak sajnos…..
A múlt hétvégét rászántam, hogy nekiálljak végre módszeresen hardvertesztet írni (miután már megígértem rég, hogy prezentálok ilyeneket, csak ezt eddig nem sikerült beszorítani az egyéb teendők közé). Ennek első számú alanya természetesen a Turbo Chameleon 64 kell legyen, mely a nyolcbites…..
Belsőség Heti merítés 2014.04.27 10:19:11
A funkcionalitás élménye, de már nem a régi a Volvo A másik dolog a szétrohadt klíma, amire mondhatná, hogy télen hozták az autót, akkor nem klímáznak, de ezt meleg motornál lehet tesztelni - én sem tettem meg, így most vihetem klímaszervizbe a fent említett…..
rATdrAgOn 2014.04.28 21:48:23
@wody21: De bizony, hogy. Viszont a fakanalat tudni kell a helyére tenni és akkor bizony, megvan a fokozat is. :) Tudom mit beszélek, egy 24 éves fakanalat kevergetek naponta, immáron a "járműben" (természetesen fosfrancia, amiben már volt szar a szelepszár szimering) a harmadik sebességváltó van, ennek ellenére élvezem. :)
(Egyébként nem is olyan rossz dolog az, csak ilyen, el kell fogadni).
Az egésznek az okozója Lacus barátom, aki megdobott egy levéllel valamikor január végén. Mert mint minden, a végén beláthatatlan következményekkel járó projekt az életemben, ez is ilyen ártatlanul kezdődött, hadd idézzem: „ha már azért vettem motort, hogy együtt menjünk…..
Tudom, gyarlóság, de valószínűleg én is a földön fetrengtem volna a nevetéstől. ..
rATdrAgOn 2014.04.05 18:56:46
Belsőség Fékez az UAZ 2014.02.12 18:06:44
Hatvanról, állóra fékez a 3909-es. Mondjuk sokszor vezettem az ilyen mentőt a seregben, de azon kívül, hogy egyszer - egy hasmarsos újoncot szállítva - lebontottuk vele a Nagyrőcei kereszteződésben egy jobbkezet meg nem adó Octavia egyharmadát, nem emlékeztem rá, hogy ennyire…..