Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sárkányapu

0 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűleg nem voltam jó, vagy csak senki nem mer nekem legót venni (pedig itt a listám mi nincs, vagy éppen mit szeretnék), ráadásul magamnak sem vettem semmit, így aztán legó nélkül maradtam karácsonyra. (Vagyis teljesen nem: a kis unokaöcsém kapott egy 5609-est, meg egy nagy…..
Ahogy tavaly, én idén sem úsztam meg a karácsonyi legótlanságot. Remélem ti kaptatok ném műanyagot! Jöhetnek kommentben az ajándékok, irigykedni szeretnék! ..
Sárkányapu 2011.12.25 12:26:38
@klarky: Na jó, ez nekem sem sikerül, ugyanaz az üzenet, de nem jelenik meg mégsem. Ezt persze most sikerült felrakni, de csak azért, hogy ne legyen hihető, amit állítunk.
Az elmúlt héten ahogy egyre több kép került fel a nürnbergi Toy Fair-en megjelent új, eddig nem látott készletekről, Ti is aktívvá váltatok. Hol kommentben, hol levélben kezdtétek küldeni az újdonságokról készített nagyrészt rosszminőségű, lopva kattintott fotókat. A…..
Sárkányapu 2012.02.08 20:32:12
Amikor már mindenki mindent legóval próbál menővé varázsolni (alighanem ezzel szép lassan eltörve a legó-varázslatot), pontosan akkor kellett eljönnie annak a két - természetesen lengyel - srácnak, akik fogták magukat, és úgy használják a LEGO-t, hogy a végeredmény igazából…..
Egészen újkeletű a kattanásom van a zombikra. Amennyire ignoráltam régebben a zombis filmeket (egyszerűen nem féltem tőlük, úgy meg mi értelme van?), a The Walking Dead című tévésorozattal annyira nagy híve lettem a témának. (Illetve a Zombieland című mozi is eléggé beütött…..
Sárkányapu 2012.01.30 13:08:44
Zombikkal kapcsolatban: láttátok már az első zombi-biztos házat? Íme:
www.youtube.com/watch?v=fIYScuWIXrY&feature=related
Mondjuk az Architecture sorozatban nem lenne nehéz megépíteni a zárt állapotot.
Moleskine + LEGO = ikonikus + ikonikus = kúl + kúl ≠ menő. Vagy mégis? Ilyenkor (és hasonló esetekben) egyre többször jut eszembe: nem használják el/túl a brandet? (Persze akkor kell meglovagolni a hullámot, amikor hullám van, és amíg dől a lé a céghez, addig kocka is jut…..
Sárkányapu 2012.01.27 17:04:33
@klarky: Én azt sem tudom, mi az a hipster. Lehet, hogy az vagyok? Forever alone.
Sárkányapu 2012.01.27 18:58:10
@VáriTomi: Köszönöm mostmár tudom, hogy mi nem vagyok. Arra viszont még kíváncsi lennék hogy ha valaki teljesen unalmasan és szürkén szeret elvegyülni a tömegben, arra is van valami kúl fejezés, hogy azt mondhassam magamra, vagy én egyszerűen szürke, unalmas átlagagember maradok? Ja, egyébként mellékesen foglalkozzak már a termékkel is, amiről a post szól: Nem tetszik.
Nem is olyan régen volt, hogy a Brandenburgi kaput boncolgattuk Architecture témakörben. A készlet kapcsán beindult a kollektív agytröszt: vajon mit lehetne kis hazánkból megépíteni hasonló stílusban? Bár a felületes szemlélőnek úgy tűnhet, még messze vagyunk a célegyenestől,…..
Sárkányapu 2012.01.25 07:49:12
@devDavid: Jelentem a Parlament már rég elkészült. Itt megtekinthető:
www.youtube.com/watch?v=BLpEJlY-08Y
Dobozok, tartók dögivel: további tárolás- és rendezésügyi posztjaink erre találhatók.  A Legózz tumbli nagyszerű találata ez a tárolóasztal. Óh, bárcsak lehetne nekem is egy ilyenem! Akkor éjjel-nappal legóznék. Már csak plusz 1 szoba, egy rakás pénz, meg egy…..
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
Rengeteg zöld elem, átlátszó pöttyök és egy... WTF, egy sárga varázspálca?? Csak nem valami jedi titkos fegyver? Nem az, viszont az eredmény sem kimondottan SW-ra hasonlít: egy KARÁCSONYFA! Most mondja meg nekem valaki: mi a fityfenének kellett ebbe a készletbe karácsonyfát tenni?…..
A "szerkesztőségünkbe" leggyakrabban beérkező, és a kritikákban legtöbször megjelenő panaszotok/panaszunk a készletekkel kapcsolatban az építési útmutató. No nem azért mert nem lehet kirakni a doboz tárgyát, és nem is azért mert nem elég érthető (sőt!) hanem, azért mert a…..
Sárkányapu 2011.12.21 18:47:14
Szerintem tök jó, hogy próbálkoznak, és valószínűleg hamarabb, és kevesebb panasszal fogjuk ezentúl összerakni a színek keveredésére hajlamos modelleket is.
@Darth Brick: Kicsit Off:A matricaívekkel szerintem az a gond, hogy a matricaíveknek eleve van egy "kuka" százaléka (a matrica kerete, amit utána kidobsz), a LEGO pedig, mint mostanában olvashattuk a környezetvédelem híve, tehát biztos nem fog még egy kartonlapot, meg még arra egy tasakot is húzni (fölöslegesen), ezzel még több kidobandó cuccot termelve. De ha bármilyen ötlettel előállna valaki, ami olyan egyszerű, mint a szürke keretes fekete kocka (ami persze most mindenkinek olyan egyértelmű hirtelen, de eddig eszébe se jutott), akkor indíthatnánk rá egy mozgalmat. Mindenesetre komolyan érdekelnek a hasonló "egyszerű" megoldások, ötletek. Hajrá űrtechnika!
Sárkányapu 2011.12.21 22:28:08
@Darth Brick: Az útmutató hátsó lapja borítéknak? Tudod mit? Ez tetszik.
Persze, biztos van olyan, amit a józan ész parancsolt ki a dobozokból, de azok valóban elérhetők már más médiumokban (majdnem "médiák"-at írtam), amit egyébként szerintem az útmutatókkal is lassan megtehetnének. (a dobálásomat a kisebb kövekkel kérem kezdeni).
Ismét minifig-nap van, ezúttal egy klón-katona bújik meg az ablak mögött. Pontosabban klón-pilóta, ahogy nézem a Clone Wars-érából. Semmi extrát nem kapott, gondolom örülhet annak, hogy annyi hajó közül válogathat. Arca pedig... nincs. Fekete fej jár hozzá, gondolom ezzel az…..
Sárkányapu 2011.12.16 19:53:15
@Anak: Az ablakocskákban csak egy kép szerepel, az aznapi részlet egészében, ma például az előző napival együtt megépített mai, (a tegnapi rész szürkével érdektelenítve, a mai saját színében megerősítve látszódik), max egy mozdulat külön ábrázolva van, pl ma a kocsi eleje (hűtőrács plusz lámpák) nincs rárakva a kocsira, hanem nyilacska mutatja, hogy az a különálló elem, oda kell, hogy kerüljön.
Ha voltak is különbségek a két zsűriző csapat értékelési preferenciái között, egy közös nevező mégiscsak akadt: az első helyezett. Győztesünk alkotása mind technikailag, mind megvalósításban, mind a végeredmény bemutatásában kimagaslik a mezőnyből. Ez kérem szépen…..
Ha azt mondtuk, hogy a 4. helyezettünk nagyszerű ötlet, akkor a bronzérmesünkre mit kellene írnunk? Hát azt, hogy nagyszerű ötlet penge kivitelezéssel. Kétszeresen is: a témát megtalálni, és úgy megvalósítani, hogy a sok részlet csak a képen álljon össze: jár érte egy…..
Hát akkor túl is lennénk a harmadik – a KLIKK közösségével közösen meghirdetett – versenyünkön, már csak az eredményeket kell megismernetek. Vagyis nem, nem vagyunk még túl a versenyen. De ne szaladjunk ennyire előre! Ugyan a jelentkezők számában alig van eltérés  a…..
Sárkányapu 2011.12.09 18:38:25
Ma megint minifig-nap van: felkelő pilóta, ahogy nézem. Sőt, LEGO-információ szerint ő Dack Ralter, Luke Skywalker tatlövésze a behavazott Hoth felszínén megvívott csatában. Szegény nem élte túl, a hósikló kapott egy belövést és ez pont Dack-ot trafálta el... Az arca…..
Szánalmasan kis kupacnyi elem potyog ki a zacskóból. Az "összerakás" ez esetben szertelen túlzásnak hat. Szóval egy szerszámtartó. SZÜRKE hordóval. Plusz két szerszám - gondolom, kalapáccsal és csavarkulccsal csillagrombolót is meg lehet javítani. Na meg egy nyílpuska,…..
(A poszt előtt kérdés: este, vagy reggel nyissunk? Szavazz róla a facebookon, vagy kommentben jöhetnek a vélemények!)Lássuk az első ablakot! Ami rögtön feltűnik: a perforált ablakokat nem könnyű kinyitni, vigyázni kell, nehogy beszakadjon. Van egy olyan tippem, hogy még be fog. Az…..
A Lego 2011-ben új altémával bővítette a Space készleteket, méghozzá az ’50-es, ’60-as évek (trash)mozijait idéző Alien Conquest névre hallgató termékcsaláddal, amely a nevéhez hűen az agresszív idegenek földi tevékenységét „meséli el”, olyan…..
Sárkányapu 2011.11.11 07:10:04
@Birodalmi kisPocok: "Birodalmi" kisPocok lettél? gratulálok! Egyébként pedig: kockagyar.blog.hu/2011/10/29/oraatallitas_1990
Épp csak pár órája okoskodtam itt a blogon arról, hogy a moduláris házak nem a CITYbe valók, és már itt is a megoldás, a city-modular – orangyal007 értő kezei közül. (Értő abból a szempontból is – talán nem árulok el titkot –, hogy orangyal007 patikus…..
Bár nem teljesen önszántunkból, de változtatnunk kellett a blog külalakján, ennek erdményét már látjátok is. Nem az a komplett re-design, amit korábban terveztünk, hanem egy átmeneti, gyors megoldás. Egyszer majd tényleg előállunk valami teljesen újjal. (Hogy mikor, azt nem tudom…..
Régóta szeretnétek, néha már követelitek is, hát most itt van: a KLIKK közösségével összeállva új építőversenyt hirdetünk! A téma: történelem, mert az jó. Ráadásul plasztikusan elmesélve: sokkal klasszabb, mint egy unalmas törióra az iskolában. (Értitek:…..
addict Metrózz úgy mint egy jedi! 2011.09.26 15:27:00
A metró ezentúl a metrón is veled lehet, köszönhetően egy vicces reklámötletnek, ami Japánban már biztosan megvalósult, de a hírek szerint az itthon metrókocsikban is lehet már találkozni vele. A lényege, hogy a kapaszkodókat matricázással fénykardokká alakították, aminek…..