Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LyukasBogrács

0 bejegyzést írt és 2691 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap egy posztban már volt szó a külföldi szülési élményekről, Zsófi mai írása erre reakcióként született. Ő Ausztriában adott életet gyermekeinek, és élményei döntően pozitívak voltak. A te gyermeked is külföldön született? Milyen élmény volt? Írd meg a…..
LyukasBogrács 2018.02.06 08:36:26
@Golf2:
Azt csak a rendszer rabjai szoktak.
A magyarországi ügyintézés sokszor olyan, amilyen, bár szerintem mindig sok függ az asztal túloldalán ülő embertől, nekem például vannak jó tapasztalataim (meg rosszak is, persze). Mindezt csak azért írtam le, mert Gábor (aki vállalkozóként ment ki Nagy-Britanniába – ha…..
Kényes téma a mai, hiszen Tsabus voltaképpen egy szakítólevelet küldött, amin érződik a csalódottság, és a düh. A szakítás napjaink egyik legfontosabb közösségi felületén a Facebookon történt, és elsősorban azért érzem ide tartozónak, mert egyrészt szerintem nem egyedi történetről van szó, másrészt…..
LyukasBogrács 2017.07.20 10:30:57
@IT Knight:
"Hogyan süllyedhettünk idáig???"

Jellemtelenséggel, korlátoltsággal és egy nagy adag szervilizmussal.
LyukasBogrács 2017.07.20 11:05:58
@tsabus [UK]:
"Récsölke (egy senki) tárgyal egy arab kormánnyal"
Nana! Ot osszekevertek a sajat anyjaval! Barkivel elofordulhat.
Talán akad, aki emlékszik még rá, hogy valamikor tavasszal a londoni Highgate temetőbe kalauzolt el minket a London Budapest Metro blog szerzője. Akkor nagyon szerettétek az írását, aminek most megszületett a második része, ami szerintem legalább olyan érdekes, mint az első volt. Te…..
LyukasBogrács 2017.07.18 08:37:27
Határátkelő Szex a sivatagban 2017.07.15 06:30:00
Dubai a világcsúcsok városa, ami nem véletlen, hiszen rengeteg pénz forog az emírségben, amely eddig úgy tűnik, meglehetősen jól sáfárkodik a dollármilliárdokkal. De hogyan néz ki mindez közelről? A választ Gábor adja meg, aki Libanon, Jordánia, Kazahsztán, és Egyiptom után most Dubaiba kalauzol el…..
LyukasBogrács 2017.07.15 13:50:26
A kérdés hosszú évek óta eldönt(het)etlen, és sok vitát generált (egyebek mellett itt, a blogon is). Az egyik oldal a „minden magyar mosogat és takarít” sztereotípiát ismételgeti előszeretettel, ami nyilvánvalóan nem igaz (miként az sem, hogy mindenki huszadmagával lakik…..
Rendhagyó lesz a mai poszt, de így nyaranta immár hagyomány, hogy megkérlek titeket, írjátok meg nyári élményeiteket. Noha Csodabogáré még tavaszi, de egy olyan kirándulást örökít meg, amiről azt gondolom, hozzátartozna egy élhető nyugdíjas léthez, és elég szomorú, hogy…..
Az ember azt gondolná, hogy öt év után az ember már otthonának érzi azt a várost, ahol él, és tulajdonképpen ez történt Imolával is, aztán az élet (meg egy szerelem) mégis úgy hozta (és ilyen is van), hogy most Budapesten él. Te is hazaköltöztél? Vagy csak tervezed? Hogyan…..
LyukasBogrács 2017.07.07 10:04:05
@Dikusz:
"Úgy gondolom -elnézést érte- a kishölgy kicsit labilis, határozatlan."

Nem írta sehol, hogy hölgy lenne...
Jánosék tavaly költöztek ki Nagy-Britanniába, immár másodszor. Meglehetősen érdekes hónapokat töltöttek a szigetországban, ahol egy hotelben dolgozott takarítóként. Ebből az időszakból ragadott ki egy-egy életképet. (Azóta megint Magyarországon vannak, legalábbis átmenetileg.) A képeket is ő küldte,…..
LyukasBogrács 2017.06.12 08:25:17
@Horthy Miklós cselédje:
"2,5 éven át dolgoztam egy mekiben, egyszer sem kaptam fizetésemelést, mindig csak az éppen aktuális törvényes minimumot kaptam.

Megbecsülés ! :)"

Szerintem az "onbecsules :)" megfelelobb lenne ide.
Elgondolkodtató adatok jelentek meg a napokban arról, mennyien tervezgetik a határátkelést Magyarországon. Sokan közülük ráadásul nem csak a szavak szintjén, hanem komolyan foglalkoznak az elvándorlás gondolatával...
LyukasBogrács 2017.05.22 17:36:38
@szÖveges professzor:
"A pályázattól még hosszú az út odáig, hogy valaki kiköltözzön és elkezdjen dolgozni, illetve letelepedjen."

Igen, de már rövidebb, mint a kacérkodástól.
Méghozzá a legnagyobb norvég kereskedelmiben, és persze nem én, hanem Tamás. Hogy hogyan került oda, annak egy egészen különleges története van, ami szerintem bőven megér egy posztot, így hát következzen most egy nagyon kedves, és valahol talán elgondolkodtató írás...
LyukasBogrács 2017.05.13 15:12:02
@P.Elliot:
"Ha barki magara ismer aki olvassa, nem irtam neveket,"

"kibirhatatlan a gyerek, vad es szinte felnek tole, alig varjak hogy megszabaduljanak tole"

De hisz' ez én vagyok!
Határátkelő Rabszolga-e vagy? 2017.04.22 06:30:00
Bevallom, a blogon próbálok nem foglalkozni a különböző kormányzati kijelentésekkel, amiért most kivételt teszek, az egyrészt a megszólaló személye, másrészt az, hogy úgy látom, ismét sikerült szintet lépni, és nemes egyszerűséggel lerabszolgázni pár százezer határátkelő magyart...
Ahogyan telnek az évek, egyre több idős magyar él majd külföldön. Bécsben például úgy számolnak, hogy csak 60 fölötti magyarból több mint tízezer lesz 2040-ben. (Vigyázat, a poszt számokat tartalmaz!) Vajon mi lesz velük? Maradnak, visszaköltöznek Magyarországra, hogyan képzelik el az életüket? És…..
LyukasBogrács 2017.04.06 07:29:20
Miután a napokban kiderült, hogy az Egyesült Királyság kormánya március 29-én hivatalosan is benyújtja az ország európai uniós kilépési szándékáról szóló nyilatkozatot, biztossá vált, hogy nem nagyon van visszaút. A döntés emberi sorsokat érint majd, függetlenül attól,…..
LyukasBogrács 2017.03.22 13:02:36
@fhdgy:
" UK-ban a politikai hatalom alkalmasnak, képesnek tartotta a szavazókat arra, hogy eldöntsék, hogy mi a jobb, menni vagy maradni."

Sajnos inkabb megvezethetonek, bepalizhatonak neztek oket.
El kell ismerni: igazuk volt.
Egy ideje már gondolkozom azon, milyen sok kategóriája van a határátkelésnek. Hiszen határátkelő az, aki végleg külföldre költözik, de az is, aki rendszeresen hónapokat tölt másik országban, ide tartoznak az ingázók, és végül, de nem utolsósorban én annak tartom azokat, akik ugyan Magyarországon…..
Hány év kell ahhoz, hogy az ember fragyarul kezdjen beszélni, hogy a töltöttkáposzta helyett a sajt mellett tegye le a voksot (a szeletelt gyulai kolbász azért jöhet), és hogy egy éjjel arra riadjon fel, hogy csőtörés van a már rég eladott magyarországi házában, és fogalma sincs kit kell hívni?…..
Újabb érdekes pillanatához érkezett a Határátkelő története, ugyanis ma van szerencsém nektek bemutatni a blog életének első podcastját. Anélkül, hogy túlmagyaráznám a dolgot, az első adás elé írnék pár gondolatot. Te hogyan élted meg az első, külföldön töltött hónapokat? Mi volt a legnagyobb…..
LyukasBogrács 2017.03.11 09:53:01
@diggerdriver:
Magyarul "hangfelvetel", vagy "videofelvetel".
LyukasBogrács 2017.03.11 09:53:05
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
Nem baj az, ha valaki elveszti magat. Az a ciki, ha utana nem talalja meg.
Vagy magaba zarkozik, es elveszti a kulcsot.
Vagy magaba roskad, es melleesik.
Egyik se kellemes.
Ha Magyarországon történne az, amiről a mai ajánló egyik posztjában szó lesz, akkor alighanem ettől zengene a sajtó, és mindenki vadul sopánkodna (nem is ok nélkül, teszem hozzá). De nem Magyarországon történik, hanem egész meglepő módon abban a Kanadában, amiről általában csak a szép és jó jut az…..
LyukasBogrács 2017.02.26 15:59:27
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
"Szerintem semmi mástól nem függ az idegennyelv-tudás, mint az oktatás színvonalától "
Ott van meg a tanulas szinvonala is...
LyukasBogrács 2017.02.26 17:37:05
@verkagrafomanka:
Ki hat.
Lehet a gyereket (felnottet) beiratni a legjobb iskolaba, meg sorba is lehet allni kinnt a hoban, de ha lusta, tehetsegtelen, akkor megette a fene az egeszet.
Spanyolország sokak álma, hiszen jó az idő, viszonylag könnyen megtanulható a nyelv, és ha ez nem lenne elég, a gazdasági válságnak, illetve az előtte lezajlott elképesztő építkezési hullámnak köszönhetően (egyelőre) az ingatlanok is viszonylag olcsók. Ma tehát ellátogatunk…..
LyukasBogrács 2017.02.19 10:50:55
@NomádMatyi:
"jól értem hogy a második szerző LGBT helyen akart ismerkedni és élete párját megtalálni?
(arról nem is beszélve, hogy ő nem abban a ligában játszik?)"

Hát ez az! Nem tudjuk, hogy ő melyik kategória, mert arról sajnos egy szó sem esett.
Expat. Bevándorló. Gazdasági menekült. Ami közös bennük, hogy mindannyian a szülőhazájukon kívül keresik (ideig-óráig legalábbis) a boldogulást. De vajon azok a magyarok, akik külföldre mennek dolgozni, melyik csoportba tartoznak? Egyáltalán, lehet-e általánosítani, vagy…..
Néha eszembe jut, milyen jó lenne most egyetemistának lenni, hiszen a különböző programok segítségével rengeteg külföldi lehetőség nyitva áll előttük, akár csak egy évre is. Itt, a blogon is többször olvashattatok már beszámolókat arról, miben különbözik egy hollandiai, dániai vagy brit egyetem a…..
LyukasBogrács 2016.12.12 10:51:33
@Herr Géza:
Nem olyan nehéz az, csak arra kell ügyelni, hogy a centinek ugyanazt a felét kell megmutatni a boltban, mint amelyikkel az ágyat megmérte.
LyukasBogrács 2016.12.13 12:17:41
@P.Elliot:
sok egyetemista ... osszetancolja, osszefekszi a ravalot.

Én próbáltam mind a kettőt, még piáltam is mellé rendesen, de töredelmesen bevallanom, koncertre járásból, másnaposan heverészésből egy fillért nem kerestem.

Sikertelen egyetemista voltam, na!
Alapvetően nem kérdés, hogy amikor egy család külföldre költözik, akkor a gyerek szépen beiratkozik a helyi iskolába, és ott folytatja tanulmányait. Csakhogy ez nem mindig ilyen egyértelmű döntés, előfordulhat olyan élethelyzet, amikor a szülő arra a nem egyszerű döntésre jut,…..
Az újrakezdés képessége alighanem egyike a legfontosabb tulajdonságoknak egy ember életében, pláne, ha határátkelőről van szó. Nitnitnit Brüsszelben él a férjével, nem is először írt nekünk, lássuk hát, mi történt velük az elmúlt jó két évben! (A képeket köszönöm neki.) A szépséges volt nappalink..
Minden harmadik magyar gondolkodik azon, hogy külföldön folytatná az életét, amivel Európában listavezetők vagyunk, csak a görögök között ilyen magas még az elvándorlási kedv, és az olaszok vannak velünk egy ligában. Bár a magyar fiatalok között csökkent a költözési vágy,…..
LyukasBogrács 2016.11.29 08:45:58
@LyukasBogrács:
Ja, és még valami.
Lehet, hogy te a külföldi ösztöndíjas egyetemi szemesztert teherként élted meg (vagy csak nekünk akarod itt eljátszani a mártírt), de hidd el, ez akkoriban privilégiumnak számított és számít ma is.

Persze ma már más időket élünk. Elég ránézni arra a gyerekre a mózeskosárban ma...
LyukasBogrács 2016.11.29 09:21:04
@LyukasBogrács:
Ezt még utoljára!

Gondolj csak bele hány magyar hagyja hátra azt a mózeskosarat, és őket odakint nem várja se kollégiumi szoba, se pedig egyetemi pad.

Engem várt egy munkahely, és mindig megelmítem a főiskolát, valahányszor szóba kerül, hogy mégis hogyan sikerült összehozni. Ez jár nekik.