Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andorin

4 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fűben, virágban, dalban, fában,születésben és elmúlásban,mosolyban, könnyben, porban, kincsben,ahol sötét van, ahol fény ég,nincs oly magasság, nincs oly mélység,amiben Ő benne nincsen.Arasznyi életünk alattnincs egy csalóka pillanat,mikor ne lenne látható az Isten. De jaj…..
PPKE-BTK SzóSz blog Kézcsók 2009.08.18 20:01:00
Ebédhez készülődsz. Rögzíted a gyöngyfűzést, amin dolgozol, amikor a húgodat hallod, amint a konyhából kikiabálva megkér, hogy tisztítsd ki a lefolyót. Megborzongsz. Jól tudod, mire gondol. A fürdővízzel együtt lefolyó haj- és szőrszálak – már persze amelyek…..
PPKE-BTK SzóSz blog Már közel... 2009.10.27 00:40:00
 www.folytkov.hu  Folytköv - official video from Lehotay-Kéry András on Vimeo...
  Íme egy szerdai szósz alkalom rövid története. Mivel te nem tudsz jelen lenni, gondoltam megosztom veled. Ahogy a bejegyzés címe is mutatja, tudósításnak indult, de végülis nem az lett belőle. Rájöttünk, hogy nem teljesen fedi a műfaj kívánalmait. De azért arra…..
 No, lassan, lassan tán utólérem magam és eljutok idáig is. Sűrűn bocsánatot kérek, de nem is sejted, hogyan szalad az idő már megint itt Piliscsabán. Most itt koptatom a koleszban a laptopom, mert nem mentem haza hétvégén. Holnap lesz a nagymarosi ifjúsági találkozó, arra…..
PPKE-BTK SzóSz blog Gólyatábor 2009.09.03 23:08:00
– Mondjunk áldást az Úrnak! – Istennek legyen hála!   Befejeztük a zsolozsmázást. Ültünk a hazafelé tartó gólyavonaton két folyósó felőli székben, és néztük egymást. Zsófin is látszott, hogy nem akármilyen négy nap van mögötte, én meg egyenesen ki…..
Andorin 2009.09.11 00:46:21
Avagy húsvét egyetlen dalban, fiktív és nem fiktív naplóbejegyzések.Talán nem mindenki értesült, hogy azért most hétfőn énekeltük e dalt először sok-sok idő után a szószban, mert ennek az éneklését is a Nagyböjt áldozatai közé soroltam. Igen, így határoztam, h mindenki…..
 Be patient. There is hope. God is in control. (Légy türelmes. Van remény. Isten kezében az irányítás.) Ezek a szavak zengnek már lassan 4 napja a fejemben. Hihetetlen egyszerű a képlet, mégis megdöbbentő, hogy még sosem hallottam ilyen frappánsan összefoglalva.…..
Mindnyájan csukott szemmel ültek. Kezük a térdükön, két talpuk a földön. Lélegzetük egyenletes, és csendes, akárcsak ők maguk.Így ültek egy kis körben. Úgy tizenöten lehettek.Imádkoztak.Nem fennhangon, csak magukban.Nem szavakkal, hanem a szívükkel. Nem beszéltek Istenhez,…..
A minap amint a Szent Péter téren sétálgatok és éppen visszaintegetek a pápának aki a lakosztályából köszöntött engem, a fejemre esik egy könyv. Furcsa volt, mert nem volt felettem senki, még egy pingvin sem. Kinyitottam, belenéztem és rögtön ez a mondat…..
PPKE-BTK SzóSz blog Takarítás 2009.01.13 14:43:00
– Szervusz, jó éjt!– Sziasztok, nektek is!…Ülök egyedül a lelkészségen. A két lámpa szinte nappali fénnyel árasztja el a termet. Odakint viszont nagyon sötét van. Az ablakokban tükröződő szoba körvonalain csak nagynéha tör át egy elsuhanó vonat ablakainak a…..
PPKE-BTK SzóSz blog csak ennyi... 2008.12.29 12:34:00
Amikor egy Down-kórostól megkérdezték, szeret-e imádkozni, így válaszolt:   "-Igen-felelte Pierre, mire a segítő folytatta: -És mit csinálsz, amikor imádkozol? -Hallgatok-felelte Pierre. _És mit mond neked az Úr? -Azt mondja: "Te vagy az én szeretett fiam."…..
Andorin 2008.12.29 22:17:31
Pár éve voltam agy fesztiválon. Ez a Komp fesztivál volt, amiről én úgy tudtam cserkészszervezés, de kiderült, hogy több keresztény közösség is képviseltette magát (igen Isti, még bogarak is voltak!)
Itt különböző programok voltak, több napon keresztül. És az egyik nap különböző önkéntes tevékenységekre volt lehetőseg. Voltak akik börtönbe mentek látogatásra, volt aki patakmedert takarított, mi pedig egy gyerekotthonba mentünk, ahol fogyatékkal élőkről gondoskodtak.
Kicsit -be kell valljam- féltem a dologtól. Addig nem is nagyon volt közvetlen kapcsolatom hátrányos emberekkel. Mikor odaértünk a gyerekek rávetették magukat az egyik fiúra, aki elég magas volt. Persze egyből elnevezték zsiráfnak... (nem, nem Misu volt az...) És persze a félelmem alaptalannak bizonyult. Érdekes gyerekek voltak, de csupán mert nem olyanok mint mi. Volt egy kislány aki azt képzelte hallja a knight rider autóját. De hát tudtam, éreztem mikor odaértünk, hogy mennyire igénylik a szeretetet, a törődést, azt hogy valaki foglalkozzon belük. És annyira jó volt adni nekik. Egész délután foglalkoztunk velük. Az egyik kislánnyal virágot szedtünk, és sétálgattunk a többiekkel játszottunk. Öröm volt látni a sok mosolyt az arcukon, hogy mindezt mi csinálhattuk.
Igazából persze nem emlékszem már pontosan az egész délutánra. DE azt tudom, hogy nagyon örültek nekünk. Az teljesen emgmaradt. És az, hogy nem igazán akaródzott elmenni tőlük.
És így utólag észrevehető Isten is a dologban. Akkor nem láttam benne, de biztos hogy ott volt, és segített... :o)
„Miért ilyen jó a Szósz?” – című kerekasztal beszélgetést tartottunk egy ebéd alatt a Pinceklubban. „Mert helyes lányok vannak.” - persze indult a feminin-maszkulin vita: „Nem! Azért mert a fiúk helyesek!” Ezen elmés és döntetlen kimenetelű…..
Andorin 2008.12.28 00:17:05
Félelmetes. Azt hiszi magáról az ember, ő jobb sokaknál... De tényleg? Tényleg szilárd a hite? Kősziklára épít? Vagy homokba dugja a fejét?

Ha valaki ilyesmiről beszél, mint te most Ági, mindig nagyon elgondolkodom. Hogy ezzel vajon én hogyan állok? Ismerőseim körében elterjedt vagygok arról, hogy értem ezeket a dolgokat. A vallás témaköréből is többször próbáztattam már cserkészkörben.

DE vajon belül is az van, mint ami kívülről látszik? Az egyik SzóSz után Julcsinak azt mondtam, az az érzésem, hogy csak beszélek, és mögötte nincsen semmi. Most is ezt érzem. Szépeket írok, mert megkap egy pillanat. De utólag már nem látom magamban Istent. Itthon nehezen veszem rá magam a misére, úgyhogy igyekszem az esti Lujzásra odaérni vasárnap. Itthon nem beszélek a hitemről, félek elárulni, hogy 19.56kor imázni megyek, nektek meg mondom, hogy ma sem felejtettem el. Néha kétszínűnek, gyengének érzem magam, sokakhoz képest... Nekem a közösség segít, hogy jobban elmélyüljek. Egyedül sok mindenre képtelen lennék. Miközben ti arról sopánkodtok, hogy egyedül nem tudtok annyira közel kerülni, addig én sunnyogok magamban, hogy bennem ez fel sem merül...

És ezek után elolvasom a levlistás levelket, a bejegyzéseket. És elhatározom magam, hogy de igenis, menni fog. El fogok mélyülni egyedül is menni fog. És ment. Az éjféli misén énekeltem, annak ellenére hogy folyamatosan nevettek rajtam(?). Felolvastam Lukácstól a részt, annak ellenére, hogy itthon nem nagyon hívő a család. És imázom, igyekszem minden nap. És talán sikerül. Talán eljutok arra a szintre amelyikre szeretnék. Ha Isten megsegít. Ha bátor vagyok önmagammal szemben és kitartó. De érzem, hogy hosszú még az út, míg megállapíthatom, hogy helyesek a kérdések és a válaszok is bennem.
Most kaptam. Gondoltam talán ide illik.  Imádság a betlehemi Kisded jászolánál"Leborulok előtted, Uram, Jézus Krisztus, aki valóságos Isten ésvalóságos ember vagy; aki megtestesülésed szent valósága általfelülmúlhatatlanul összekapcsoltad Isten világát az én…..
PPKE-BTK SzóSz blog Új Layout 2008.12.02 12:59:00
Tetszik-é vagy nem tetszik-é az új dizájn..ez itten az kérdés!Szavazz, hogy szeretnéd-e, hogy szembebámuljon temmagad mikor fellépsz a blogra:-) P.S. Sajnos a "Szerintünk"-et még eddig nem tudtam kiszedni..de rajta vagyok...:-)P.P.S. ez a bejegyzés ideiglenes, csak kis…..
PPKE-BTK SzóSz blog komment 2008.12.03 09:46:00
Uram tehozzád futok igen, de jó volt ma reggel is hozzád jönni élő vízre szomjazom a te vizedre. Oltsd a szomjam Uram!Közelséged, ó mily jó énnékem Uram, tudom, hogy itt vagy közöttünk. Mennyire jó, hogy segítesz felébredni. Hogy rád emelhetem az arcom, és fényed…..
 Vannak kétségeim az emberi szabadsággal kapcsolatban. Nem gondolom hogy az ember azt csinál amit akar. (Ebben még sokan egyet értünk) Például nem repülhetek. Pedig szeretnék. Csak nem tudok. Rögtön itt egy korlátja a szabadságnak. Fizikai. Nem vagyok szabad arra sem hogy…..
  Szép, felújított épület, tisztaság, nyugalom. Tizennégy negyven. Zöld - fehér kockás folyosó, ezüstösen csillogó korlátok. Nem akarok csokrot adni, egyébként is utálom az ilyen helyzeteket.  Nem, nincs a családban tűzoltó, rendőr. Nem valami otthonos, pedig az…..
Prológus:- A zenekar neve „Talitha kúmi”, amit Jézus SZÓSZerint így mondott. Benne van a Bibliá-ban. Hogy hol, azt keressétek meg! […] Az est témája a kontraszt. Háromszor három dalt fogunk játszani; az még bölcsészek között is kilenc. A harmadik hármas előtt…..
Szálingóznak itt a bejegyzések Szósz-estekről, kirándulásokról, egyébközösségi alkalmakról. Ami mind csodálatos...hihetetlen csoda, hogy mindeznekünk-nektek-megadatik. Ilyenkor az ember megáll egy percre, és próbáljaérezni a csodát...hogyan lehetséges, hogy tavalyi 10-15 fős…..
 Próbálom a fényképekkel visszahívni az emlékeket.Talán kezdem ott, hogy sikerült megtalálnunk a buszt a pályaudvaron…nem volt olyan nehéz, az ismerős mekdeszes arcok árulkodtak arról, merre kell mennünk. Évi, Andi és később Emese, így utaztunk négyen a Szószból,…..