Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TGT

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Röviden arról, hogy miért kezdett el érdekelni ez a téma: Nagyjából egy éve kezdtem el Python programozást tanulni egy nagyszabású projekt miatt, és gyakorlásként vettem egy Raspberry Pi 3-at is, hiszen ezen az olcsó miniszámítógép gyárilag képes Python programok futtatására, és a GPIO porton…..
TGT 2018.01.13 10:50:39
"filléres fröccsöntött műanyagkockákat olyan szinten túlárazni"

Ez az én fülemet is eléggé megütötte: egy filléres (ABS típusú, amiből van a LEGO) műanyag darabot kb. 5-20 millió forintba kerülő fém pofával sajtolják. Az öntőforma ára a fröccsöntési minőségtől függ, durván azzal az összefüggéssel, hogy egy kicsit rosszabb minőség formája fele annyi.

Én is tervezek lego készleteket, amiket eredeti legó alkatrészekből szállítanak (ez teljesen legális a és komplett szubkultúra épül erre). Pl. ez:
www.mochub.com/moc/lego-smart-ninja-rider Nekem is jobb lenne, ha a LEGO kockák olcsóbbak lennének, de azért nem jut eszébe a másolat. Mert azok a készletek, amik nem a LEGO csoport termékeinek a másolatai, azok egy részét hobbi LEGO tervezőktől másolják. Akik ezután sok hónap munkáért, semmit nem kapnak.

Az én tudomásom szerint a LEGO készletenként olyan 13% körüli haszonnal dolgozik. E mellett nagyon vigyáz rá, hogy a gyártási költségek ne szálljanak el, mert emiatt már került csőd szélére 2000-es években. Azt még fontos tudni, hogy az ár jelentős része a kereskedők részesedése és reklámok. Tudom, hogy a pénz az érzékeny téma mindenkinek, de szerintem fontos abba belegondolni, hogy ha valamit megveszünk, akkor annak a gyártónak adjunk a pénzünket, aki ebből folytatni fogja a tevékenységét. A régi modelleknek pedig azért van magas ára, mert aki a legótól megvette, az drágán adja...
TGT 2018.01.13 11:44:17
@Spacecake: Arra azért kíváncsi vagyok, hogy hol árulják majd félmillióért... USA-ból/németből olyan 180-200 ezerért lehet rendelni eredetit. Ez nekem nagyon úgy tűnik, valamelyik honfitársunk kaszál negyedmilliót. (A hivatalos bolti ára egyébként az 400 dollár volt, mivel exkluzív gyújtói példánynak volt beárazva. Ehhez viszonyítva, hogy a Lepin ára tűnik pofátlan lehúzásnak)
TGT 2018.01.13 18:19:25
@Spacecake: Igen, is meg nem is :)
- Ha azt nézzük, hogy most össze akarsz rakni egy bontatlan készletet és az egyikért fizetsz A-t a másikért B-t, akkor igen.
- Ha azt nézzük, hogy a legó véghasználói ára 400 USD volt. Akkor csak 100 ezret hasonlítunk 62 ezerhez. Meg lehet súlyozni játékélménnyel :)
- Ha meg majd 50 év múlva azt nézzük, hogy a LEGO csődbe ment és a kezdetekben gyártott kínai másolat ereklyének fog számítani, akkor biztos nem lehet majd megkapni egy milla a alatt azt sem :D