Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Énszóltam

0 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Marslakónak lenni szopó 2010.06.24 12:45:00
Akármi is legyen a "Marslakó", elég csúnyán megszopathatták.Kedves Marslakó! A Boltamarson webáruházat egy szűk kisebbség sorozatos csalása és a havi rendszerességgel előforduló rendőrségi ügyek miatt bezárjuk, a lelkesedésünk teljesen elpárolgott. Aki…..
Énszóltam 2010.06.25 20:14:34
             Mint tudjuk, a feloszlatott, “a Jobbikhoz erősen kötődő” Magyar Gárdának volt tagjai százával állnakpolgárőrnek:A Magyar Gárdának van ötlete arra, hogy a feloszlatás ellenére tovább…..
Heterónak lenni jó. Öröm és büszkeség. Szeptember 4-én fel is vonulhatnak a heterók az Andrássy úton, hogy kifejezzék, milyen pompásan érzik magukat a világban. Illetve, hogy kifejezzék: pompás közérzetüket némiképp zavarja, hogy a melegek is jól érzik magukat. A szervezők…..
2002-ben - sok egyéb más mellett - a 168 Óra szerkesztőségét és főszerkesztőjét is annyira meglepte a szocialisták választási győzelme, hogy Mester Ákos kínjában nem tudott mást sikeríteni főcímként és vezércikke témájául, mint hogy "Sokat fogunk röhögni!",…..
Azt meséljél a gyereknek ebből az igen ízléses, szép kivitelezésű, sok képpel illusztrált könyvből, nem?..
Énszóltam 2010.05.01 10:33:45
www.lancember.net/bkf-publikaciok/1067-papp-laszlo-es-molnar-gyoengyi-csoncsiko.html

"Idézet a 2008. június 5.-i Magyar Szó-ból:

A Moravicai Értelmiségi Fórum kiadásában a napokban jelent meg Csoncsikó címmel egy igen ízléses, szép kivitelezésű, sok képpel illusztrált könyv, amit a hét végén a bácskossuthfalvi falunapi ünnepség keretében mutattak be. Itt beszélgettünk a kiadványról, az ahhoz szükséges gyűjtőmunkáról.

•Kinek íródott a könyv, vajon a többnyire már csak a számítógépes játékokat ismerő gyerekeknek, vagy inkább a szülőknek, nagyszülőknek, hogy megtanítsák játszani a gyerekeket?

- Mindenkinek. Nemcsak a gyerekeknek, de közvetetten a szülőknek, nevelőknek, aki nemcsak tanár, de maga a gyerek is lehet. Azért gyűjtöttük össze a régi gyerekjátékokat, hogy megmentsük azokat az utókornak - mondta Gyöngyi, amivel a másik szerző nem értett egyet.

- Nem a gyerekeknek készült a könyv, hanem a felnőtteknek, hisz egyrészt monográfiaszerű, másrészt pedig azokat a játékokat, amelyeket már harminc éve nem használatosak, a gyerekek nem tudják elkészíteni. Régen is a szülők készítették ezeket a játékokat, még a legegyszerűbbeket is - vélekedett László, majd Gyöngyi hozzáfűzte, hogy a nyári táborok is alkalmasak volnának arra, hogy az oktatók a gyerekekkel felelevenítsék, elkészítsék a régi játékokat, amiknek kreativitás, kézügyesség-fejlesztő szerepük is van. - Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek megtanulják a kezüket használni, de a régi játékok felelevenítése a családban a szülőkkel, testvérekkel való együttlétet, beszélgetést is jelentik.

- Az is vezérelt bennünket a könyv megírásában, hogy mi vagyunk az utolsó generáció, aki még ismerheti, idősektől átveheti a méltatlanul feledésbe merült játékokat, melyek egyébként teljesen elvesznének. Alapul szolgált Dévay Lajos néhai református esperes írása, amit 1963-ban a Magyar Szó által meghirdetett, a nyelvjárási szokások összegyűjtését szorgalmazó pályázatára írt, sajnos az énekes gyerekjátékokat nem kottázta le, így azok nem maradtak meg. Vannak azonban kották a könyvben az énekes játékokról, mondókákról, stb.
A kutatómunka három évet vett igénybe, és ahogy haladtunk a gyűjtőmunkával, úgy fedeztünk fel újabb és újabb részleteket, magunk se gondoltuk, hogy ilyen terjedelmes lesz a könyv, mely több mint 480 címszót tartalmaz. Ahhoz, hogy írásaink minél hitelesebbek legyenek, és a leírás is, elkészítettük és lefényképeztük a játékokat. Minden fotó természetesen nem kerülhetett be a könyvbe - mondták a szerzők, és Gyöngyi azt is elárulta, hogy szeretné folytatni a gyűjtést, mégpedig a vallási ünnepekhez kötődő népi szokásokkal, mondókákkal.

A közel 250 oldalas könyvben megtalálhatók a különféle terményekből, sárból, csontból készíthető játékok, mint a címadó csoncsikó is, továbbá a papírból készíthetők, az eszközös ügyességi, a labda- és sportjellegű népi, a mozgásos és erőjátékok, csakúgy, mint az ölbéli gyermek játékai, a szellemi és párválasztó játékok, mondókák, kisorolások, kiolvasók és a gyermekhiedelmek gazdagon illusztrálva. A könyvben régi, gyerekekhez fűződő fotók is láthatók az 1800-as évek végétől egészen napjainkig."
Bajader az Ingatlan.comon találta meg egy éve vásárolt lakásuk hirdetését. Elképzelhető, hogy az ingatlanosok kedvenc, dizájnos lakásaikkal csalogatjáka naiv ügyfeleket? Engedd meg, hogy te legyél a szelep, akárcsak Feuerstein kormányzó fején a Szaffiban. Árulják a fejem felett…..
Énszóltam 2010.04.29 18:02:08
Vannak ugye a hétköznapi tahók, a legalja, akik kerek perec a képünkbe bele piszkosrohadtkomcsi zsidóznak. Ők azok, akik nem sokat lacafacáznak, gázkamrákról álmodoznak, s Auschwitzba induló vonatokról énekelnek kedélyesen a focimeccseken. Egy szinttel feljebb - a kicsit több…..
Sziasztok! Egy nagy cégnél dolgozom, jelenleg még határozott idejű a munkaszerződésem. Elvileg 2 hét múlva határozatlanon leszek már. A véglegesítésem még mindenképp megvárom, de utána szeretném, hogy terhes is legyek. Viszont nagyon félek, hogy találnak valamilyen indokot,…..
  Magyarország azért lett Izrael célországa, mert „kellemes a klímája, amely önfenntartó tud lenni, amely jó helyen fekszik, stratégiai helyen fekszik, amelynek a népe kellően birka ahhoz, hogy önmaga vesse a nyaktiló alá a fejét. S akkor vannak olyan politikai…..
Tavaly ilyenkor még ő volt a Cosmo-lány, teljes erőbedobással, főállásban nyomta, hogy sikeres, szingli, karrier, meg Donna Karan-ruhák. És egyébként is egy Cosmo-lány csak azért nyeli le egészen, mert ő akarja, és tudja, hogy az életben mindent ki kell próbálni. Jaj, ne mondj…..
Néhány meteorológus hipotézisei állították le Európa légiközlekedését. Pedig a feltételezések jelentős részére nincs tudományos bizonyíték. (Fotó: AP) Egyre inkább úgy tűnik, hogy elsősorban nem az izlandi vulkán kitörése akadályozta, akadályozza az európai…..
//   Miközben műemlékekkel - na jó, legalábbis műemlékek homlokzatával - elég sokan szoktunk foglalkozni, és egy-egy randa légkondicionáló vagy műanyag ablakkeret kiveri a biztosítékot a legjámborabb polgároknál is, a védett berendezésekre igen kevesen gondolunk. Sajnos…..
Varánusz Morvai Dávid csillaga 2010.04.15 08:00:00
Szivárvány óvoda, faszpumpás álmok,pártomra nézek és zsidókat látok?Őrült rémálom ez? Vagy valóság?Német lapnak füllentett hiábavalóság?Mondd! Kérlek mondd, hogy álmodom!A zsidók nem törhetnek át barikádokon!Nem mondhattam ilyet a düh hevében,hisz itthon másról szól…..
Énszóltam 2010.04.15 17:00:28
@az igazi Sipi: Nincs valódi kereszténység! A gnosztikus evangéliumok betiltása óta egy pogány vallásokból összegyúrt Jézus kultusz van, és az úr nevében azt csináltnak, amit akarnak. A mai újszövetség egy ponyvaregény szintjén lett összeválogatva és átírogatva. Ez a keresztényeken is meglátszik, mivel egymást marják legfőképpen, néha kiugatva a kerítésen át a békés járókelőkre is.
Az a hír járja, hogy a Mónika show bukása miatt a Tv2 sem ragaszkodik már ahhoz, hogy költséges forgatókönyv alapján megírt, sok statisztát foglalkoztató délutáni talk show-ra dobja ki a pénzét. Vagyis Joshi Bharatnak is vége lehet nemsokára. Sőt állítólag erről a…..
Ez az iPad olyan friss, hogy még meleg. Alig három napja kezdték el a forgalmazását, ráadásul a kezemben tartott darabnak története van, hiszen Handrás majdnem 24 órát állt érte sorba. Az elsők közt távozott a 5th Avenue-n található Apple Store-ból, ami előtt addigra már…..
Énszóltam 2010.04.05 23:41:25
Autófília Laci! 2010.04.04 12:40:00
Kedves Laci!Az F1-et szerető emberek (és plüssmedvék) nevében szólítalak meg.Az év harmadik versenye után kissé bizonytalan vagyok. Nehéz szívvel (szivaccsal) várom a negyedik futamot. Vajon ismét hallhatom-e becses szavaidat? A hangod, amelytől borsódzik a hátam, amelytől…..
 Hovatovább nem múlik el nap, hogy valamelyik média ne adna hírt a katolikus papok elleni pedofília-vádakról. Ha ez így megy tovább, az egyházfőknek hetente nyilatkozatot kell kiadniuk, „szégyenérzetükről és lelkiismeret-furdalásukról”, mintha csupán ennyiből…..
Énszóltam 2010.03.31 15:28:43
@Samuzia: Nem lenne jobb háborús eszköz, mint egy antigravitációs és egyéb technológiákkal felszerelt űrjármű, ellenben még mindig rakétákat indítanak. Kb. mintha gőzmozdonnyal akarnának eljutni az anktartiszra.
Énszóltam 2010.03.31 15:32:22
@sasika61: A Kommunista Kiáltvány és a Biblia mellett van még 250 féle világszemlélet amiből válogathatsz. Elég sarkosan nézed a világot.
Egy darabig ellenálltam annak a kísértésnek, hogy a Jobbikkal kapcsolatos, „minden napra egy újabb” gyakorlata alapján megjelenő ügyekről írjak. A házasságtörőnek beállított pártelnök, a képeken békésen drogozó szóvivő és az önfeledten pornózó gárdista…..
32 éves vagyok, van diplomám, több tanfolyamom, és több mint tíz év szakmai tapasztalatom, és azért nem kellek sehova mert nincs gyerekem. Az egész 3 éve kezdődött. Közel 10 évig dolgoztam egy nagyvállalatnál, és úgy döntöttünk gyereket szeretnénk. Először alig engedtek el…..
A múlt heti GDC-n Tommy Refenes beszólt az App Store-nak. Pár nap múlva Refenes játékát úgy kivágták az online boltból, mint a közmondásos macskát. Aki nem tudná: Refenes viszonylag jó nevű független játékfejlesztő (például a flashes Meat Boy készítésében is részt vett),…..
Ki gondolná, hogy a békés háziasszonyokhoz szóló Nők Lapja fórumán éppen arról értekeznek, hogy valakit izgat az, ha egy rosszalkodó nőt kopaszra borotvál büntiből az ura és parancsolója? Bázer, ti meg ide jártok mocsokért.  Nyitó hozzászólás2005-11-19…..
Izraeli repülők Magyarország felett, teljes a pánik. Maga az alaphír sem érdektelen, de még érdekesebb a fogadtatása, a jónép reakciói. Félelmetes, tényleg. Olyan összeesküvés-elméletek szövődnek itt, hogy kész, tökéletesen szemléltetve van a népünk kreatív…..
Az életével játszik az a férfi, akinek hozzáértés nélkül kezdik nyomkodni a prosztatáját. A prosztata - magyar nevén dülmirigy - a húgyhólyag alatt van, a húgyvezeték ezen keresztül halad a pénisz felé, ezért a prosztata bármilyen megnagyobbodása vizelési problémákat okoz.…..
Piroslap Pofánvertek egy nácit! 2010.03.15 22:24:00
A Mandiner blog nem mindennapi fogása az alábbi videó. Bár a Piroslap is kint volt a Jobbik rendezvényén, de ők ügyesebbek voltak. Végre. Végre, valaki pofán vert egy nagypofájú nácit. Az enyhén fasisztoid fószer az Andrássy út sarkáról üvöltötte, hogy zsidó gyere át a…..