Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varenka

32 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helyi idő szerint hétfő este negyed nyolckor érkeztünk Lisszabonba, és szerda este nyolcra kellett visszaérnünk a reptérre, így tehát tulajdonképpen két teljes napunk volt. Szállást Airbnb-n kerestünk szokás szerint, a szempont az volt, hogy legyen olcsó, legyen a belvárosban, hogy mindenhova gyalog…..
2016 szeptember 5-16. tartott az idei nagy nyaralásunk, ami a Portugáliához tartozó Azori-szigetekre vezetett minket. Ez a szigetcsoport kilenc szigetből áll, mi viszont nem akartuk túlvállalni magunkat, és úgy döntöttünk, csak Sao Miguel szigetét látogatjuk meg. Ezen a szigeten található a főváros,…..
3^3 Under the skin 2014.12.19 21:20:25
Nekem ez most tricks&tracks 2., filmben. Ugyanúgy a zene, az emészt. Férfi-nő szerepek, szimbolika egy nagyon lassú sodrású történetben - sajnálom, hogy az elején elkalandozott a figyelmem, de a végére beszippantott. Hozzáteszem, nem úgy, hogy nem bírom levenni a szemem a…..
Kettő volt egy héten belül, de nincs kedvem kettőt írni, pedig elég különbözőek. Kezdjük azzal, hogy baromira nem értek a zenéhez, bár most van egy ilyen elhatározásfélém, hogy picit utánanézek azért (de lesz időm? kedvem?). Mindegy, továbbra sem az a lényeg szerintem a…..
Igen, köszönöm, teljesen jogos kérdés, hogy miért kellett nekem a Nemzetibe menni, de hát az az igazság, hogy kíváncsi voltam, mi lett belőle most, hogy már elült a nagy felhajtás az igazgatóváltás körül. Nemzetibb lett? Tényleg kellett a felhajtás? Ó, jaj. Először is, igen,…..
Kicsi vagyok én ahhoz, hogy ezt a darabot elemezgessem. Hatásos volt, fekete-fehér volt némi pirossal, engem azt hiszem, már a színvilággal megvettek, pedig ez igencsak a felszín. Énekeltek, játszottak a dalokkal, a hangokkal, ez is tetszett. "Volt sztorija" K. szerint, aki nem szereti a…..
3^3 The heartbreaker / L'arnacoeur 2014.12.14 18:23:08
Pont annyi ez a film, amennyit várunk tőle: kedves, nem bugyuta limonádé, Dél-Franciaország, Romain Duris. Romain Duris félmeztelenül táncol. I have a thing for French guys. ..
A don't után most egy do témájú tanács következik, egyben magamat is emlékeztetnem kell majd erre egy fél év múlva, amikor már elhalványul az emlék, mert a kozmetikusom ismét elmegy szülési szabadságra. Szóval kedves leányaim, ha öröklitek a bőrtípusomat, akkor valószínűleg…..
Szóval ez volt az a film, amit úgy néztem végig, hogy magzatpózba kuporodtam a moziszéken, lábam a karfán, és néha szerettem volna, ha nem kell néznem, de azért persze néztem. Eléggé dramatikusan hangzik, belátom, de nekem ez most egy ilyen élmény volt. Nyilvánvaló, hogy kellett…..
3^3 Everything is illuminated 2014.11.23 20:10:39
Eugene Hütz bajusz nélkül. Elijah Wood hipszterszemüvegben. Ukrajna, trabant, napraforgómezők, őrült kutya, némi történelem, némi fantázia, némi furcsaság. Ilyenek (is) az emberek. Nem egy túlszínezett szürrealitás ez, bár tény, hogy színes. Nem elemzem tovább, inkább…..
3^3 Hiperkarma - Konyharegény 2014.11.20 23:24:48
mit ugatok itt, ha nekem egyszer úgy a jó, ha nem látnak?mit akarok én, ha nekem egyszer az a jó, ha nem kellek? Mit lehet erről írni, másodjára megy a teljes album egyhuzamban, holnap is ez lesz, 16 éves koromban volt utoljára albumuk, atyaég, akkor még élt V. Vajon mit jelentenek…..
3^3 A nagy négyes 2014.11.20 23:16:02
Belvárosi színház, spontánötlet, reggel találtuk ki. Mostanában lehet, hogy mindennel ez van, de ez is cuki volt leginkább. Igazi oldschool darab, nézőközönség átlagéletkora 70 körül, a színház maga is oldschool, tényleg nem tudok rá jobb szót, bocs. Négy nagyon jó…..
3^3 Is the man who is tall happy? 2014.11.20 23:10:59
Michel Gondry beszélgetett egy jó adagot Chomskyval, aztán nekiállt kézzel rajzolgatni hozzá illusztrációt. Szerintem Michel Gondry cuki (francia akcentus, like), Chomsky szintén, a rajzok is végtelenül bájosak. A fő bajom az volt vele, hogy 88 perc és nagyrészt fekete háttéren…..
Ha úgy érzed, nem becsüli a társaságod, ne próbáld megmagyarázni. Menj csak haza, igyál meg egy fél sört a pizzaszeleted mellé, legyél tőle kicsit rosszul, gondolkodj el Chomskyn egyedül, olvass némi feminista irodalmat, aztán próbálj meg elaludni Mozart 40. szimfóniáján. Nem…..
3^3 A mester és Margarita 2014.11.07 09:12:52
Itt kell leírnom, hogy mennyire nem törekszem arra, hogy objektív véleményt alkossak filmekről, darabokról. Gondoljatok bele, milyen lenne azzal a céllal végignézni egy darabot, hogy aztán elhelyezzem a darabok jósági skáláján objektíve - méricskéljem a színészi teljesítményt,…..
3^3 HOPPart társulat: Hungari 2014.11.07 08:43:49
Zenélnek, csevegnek, posztolnak, kommentelnek. Játszanak! Olyan végtelen lazasággal adják elő, hogy nem lehet nem szeretni (vagy csak túl pozitív az attitűdöm, ezen szoktam gondolkodni mostanában, miért van az, hogy nekem minden tetszik*). Ülsz a Trafó Klubban, és dumálnak, mintha a…..
Örkény Színház, két és fél óra szünet nélkül, kényelmetlen széken. Hogy azért-e, mert fájdalomcsillapító hatása alatt ültem ott, már sosem tudjuk meg, de nagyon elkapott a hangulat, és nem hiányoltam utólag azt a szünetet. Valóban nem igazán volt helye a darabban, ami…..
3^3 Október 2014.10.07 23:27:01
Minden este kiszellőztetem a panelmeleget és bekenem a kezem karácsonyszagú krémmel...
3^3 Tricks & Tracks 2. 2014.10.06 22:33:08
Úgy volt, hogy nagyon fáradt voltam, kimerült, és majdnem beteg. Kellett egy kis koffein, csak hogy azt érezzem, kedvem van ehhez, nem pedig csak a paplanra vágyom, meg a meleg radiátorra otthon. Nem szoktam este koffeint, lehet, hogy ettől volt? Vagy csak az iszonyú nyomasztó zenétől? A…..
3^3 La vie d'une autre 2014.09.14 20:43:05
Ezzel a filmmel annyi baj van összesen, hogy mutathatnák benne többször Matthieu Kassovitz-t. Egyébként viszont érdekes az alapszitu, elgondolkodtat arról, mennyit változunk mi és vele a kapcsolataink mondjuk 15 év alatt (ha holnap 15 évvel idősebben ébrednél fel, magadra ismernél-e…..
3^3 Prisoners 2014.09.14 20:37:02
Ez egy hosszú film. Abszolút nem vált hátrányára, egy percig sem untam. Igazából annyi filmet nézek, hogy kevés bír teljesen lekötni, de eközben eszembe sem jutott a candy crush, végig megvolt a feszültség. Bevallom, mielőtt elkezdtem nézni, Jake Gyllenhaal miatt aggódtam,…..
3^3 Side effects 2014.09.14 12:33:42
Filmnézős hétvége második filmje, egy egészen korrekt thriller. Szerencsére Channing Tatum nem főszereplő, sorry, de szerintem nem egy nagy szám a pasi. Inkább Jude Law vitte a prímet, egy jó kis Closer-es karakterrel; vele szemben pedig Rooney Mara, akinek valamiért minden filmje jó,…..
3^3 Enough said 2014.09.14 12:25:03
Filmnézős hétvége van. Ez azt jelenti, hogy pihenés, rövid takarítós vagy főzős blokkokkal megszakítva. A pihenés pedig kanapén fetrengést jelent, és vagy sorozatdarálást, vagy kb 4-5 film/hétvége megtekintését. Az első szombati film az Enough said volt, ami egy könnyű,…..
3^3 Befőzős 2014.09.10 11:02:57
Szóval az ajvárról. Az úgy volt, hogy kaptam másfél kiló paprikát, vegyesen sima TV, meg pirosba hajló. Erről eszembe jutott az ajvár, amit ugyan kápiából kell csinálni, de most felesbe tettem bele a pirosba hajló TV-ből is, hadd fogyjon. A recept: 1 kg padlizsán 1 kg paprika…..
3^3 Jön az ősz... 2014.09.09 16:35:19
Főzzünk szilvalekvárt, tegyünk el lecsót, és az ezután kapott jelentős mennyiségű paprikából csináljunk ajvárt. Rendben, ahhoz még kell padlizsán és kápiapaprika is, és tulajdonképpen az ajándék-paprikát úgy kell beleerőltetni ballasztnak, de ha még egy adag lecsót meg…..