Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TobiaTeodora

78 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... ősz 2012.09.02 00:14:34
Ahhoz képest, hogy nincs még itt az ősz, ahhoz képest már lábat is törölt, kioldotta már a cipőfűzőjét, kificcent már a közepes, még nem bántó lábszaga neki, hogy sarokirányba kibújt a lyukacsos, barna bőrcipőből, és kényelembe helyezte magát kávéra, cigarettára gyújtva az Egyetem téren. Esernyője…..
TobiaTeodora 2012.09.11 15:39:26
káma-túra Poszt autókról 2012.02.21 10:17:00
Sokat írtunk már síelésről, vonatozásról és buszozásról, de egyelőre még egy szó sem esett az itteni autókról, pedig van belőlük bőven. Az utakon alapvetően kétféle autóval találkozhatunk, a felénk is ismert modern nyugati és japán márkák termékeivel, és a szocialista…..
13 éves voltam. Anya nappalijában gubbasztottam azon a régi nagy, valakitől örökölt magába süppesztő fotelban. Takaró alól és teagőz fölött kémleltem a televízió 50 kép/másodperces villódzását. Lábamat néha felteszem az asztalra, a nagyon nehéz vaslábú csempézett…..
...a Hotel ajándéka! Életemben egyetlenegyszer hallottam ezt a mondatot. Leszámítva persze azokat az estéket, amikor filmeken és sorozatok szereplőinek szájából buggyant elő ez a félmondat. De komolyan. Hányszor hallhatja az ember ezt a mondatot úgy, hogy tényleg neki szóljon élete…..
káma-túra Lékelés 2011.12.13 09:39:00
Pénteken közel két hetes borús és ködös időjárás után végre újra kisütött a nap! Nem maradhattam otthon, megragadtam a fényképezőgépem és különösebb úticél nélkül elindultam fényképezni a városba.           Kilátás a tóra. Utam során útba ejtettem az…..
káma-túra Kutya-ház 2011.12.09 20:58:00
Kishíján három hónapnyi házasság után sikerült végre újra összeköltöznünk a férjemmel! Ráadásul egy lakásba! Ennek örömére nosza meg is hívjuk az olvasót, tegyen egy röpke látogatást a Szovjet és a Lenin utca határmezsgyéjén megbúvó, nehezen megszerzett, kellemes…..
Ebben az évben több magával ragadó könyvhöz is volt szerencsém. Miközben egyre mélyebben kezdek kötődni a karakterekhez és a könyvhöz magához, mindig végig fut processzoromon a bizsergető érzés, hogy erről bizony írnom kéne. Mármint recenziót, ajánlót. Nem sok mindenhez…..
A gravitáció ma is hatott. Úgy tűnt, erősebben, mint valaha. Éreztem és láttam, ahogy ujjaim közül kicsúszik a halvány zöld bögre. Nem tudtam megakadályozni, nem tudtam másképp nyúlni, nem tudtam nem látni és nem tudtam nem oda nézni. Nagyon, nagyon lassan csusszant ki a…..
  Már Izsevszkbe érkezésem után pár nappal kérdezte Era, hogy lesz egy konferencia Sziktivkarban a komiknál, és hogy lenne-e kedvem elkísérni őt? Gondoltam, érdekes lesz, de ilyen kalandokra azért nem számítottam... Indulás előtt pár nappal megnéztük a térképen, merre is van pontosan ez a…..
...neki biztosan sok ideje volt vagy van, azt hiszem, hogy ez egy véget nem érő folyamat, ha már elkezdte...Ez a videó azonban azt mutatja be, aki beszél ezekről és közben egy eper formájában megeszi azt a nagybetűs Internetet. A pasi lelkesedése, néha kirángatja belőlem a…..
... random esti életkép 2011.10.14 16:32:00
 Azért nagy kurva vagy te, mondtam magamnak, ahogy közeledtem a Müpa lépcsői felé a koraesti halvány fényben, és a szél borzolta a hajam. Közvetlenül azután mondtam ezt magamnak, hogy a fölém tornyosuló, hagyjuk meg, monumentális épület látványára egy mély, cinkos érzés…..
TobiaTeodora 2011.10.14 17:06:42
TobiaTeodora 2011.10.17 18:40:13
@TobiaTeodora: bocs, a szmájli lemaradt :-)
"Teljesen mindegy mit árulsz: ipari kenőanyagot, Jézust, keresztet, komolyzenét, buddhizmust, politikát.Kérdezed az embereket gyerekükről, álmaikról, tudd meg, mi van a fejükben, minden hátsószándék nélkül.Amint elkezded uralni a beszélgetést, semmi más nem vagy, csak…..
Az írás hatalma kihat az egész életemre. Nem hagy aludni, ahogy a meleg sem. Jól esett a tegnapi vihar, jól bizony. A mai is. A holnapi is jól fog.Enyhe visszaesés érzékelhető az életvitelemben. Nem is tudom, mihez kössem. Jó úton haladtam már, aztán a Rio előtt egyik szombati…..
TobiaTeodora 2011.09.06 17:52:18
Éjjelent egy teljesen más világban élek. Az álomvilágomban. Amikor igazán jót álmodok, mindig ugyanoda térek vissza. Ott megvan a saját Thaiföldöm, ami teljesen másképp néz ki, mint a valóságban, mégis tudom, hogy ott járok. Ott is csodálatos és szép színes a homok. Aztán…..
Villon Kiforgatott igazságok című verse már kamaszként nagy kedvencem volt. Minden betűjében átéreztem, hogy csak betegen jó játszani, hogy a bátor lovag szívében legnagyobb a félelem. Most azt a részt érzem át legmélyebben, hogy befogad és kitaszít a világ. Megterhelő ebben a…..
Átkozott emberi kapcsolatok szócséplése ez,Mikor számat színtelen szappanbuborékok hagyják el.Mesterkélt mimika és gesztusok, miért vagytok Ti mind hazugok?!Elfogy az összehasonlítás, a reflexió, tükörsima sár lesz a hó...
Két napos, két éjszakás buli restart. Regenerálás. Női aggyal semmi -doboz találás. Remek napok voltak. Már csak nagyon halványan élt emlékezetemben, milyen jó is a fesztiválozás. Főleg az olyan fesztiválozás,amikor szinte csak kedvenceim adnak magukból revitalizáló energiát…..
Hab nélkül legyen kedves! Próba 2011.06.22 21:47:35
Meg akartam próbálni. Tiszta szívből akartam írni. Mindent. De van az úgy, hogy túl sok, ami a nyelvem hegyéről a klaviatúrára ugrana. Olvasni vágyom, nem tudom letenni. Ez van. Ritkán van ilyen, nagyon jól esik. Szabó Magda: Az ajtó. A legőszintébb könyv, amit valaha a kezemben…..
A nyári szünetem legjobb jellemzője, hogy fogalmam sincs róla, milyen nap van ma, hanyadika fordult ma le a pörgetős naptáron. Tényleg nincs. Nem érdekel és nem is izgat fel semmilyen kormányos-politikai hozzászólás, hír, megmozdulás. Tovább bátorkodom menni: a testem is…..
- Nézd őt! Látod? Látod milyen izgalmas, érdekes, magával ragadó? Sokkal érdekesebb nálad.- Nem igaz. Nekem nem kell ez a külső csillogás.- Nem zavar, hogy nem vagy olyan izgalmas, nem figyel rád minden szempár,mint például rá?- Úgy érted, hogy nem látszom, olyan…..
Hab nélkül legyen kedves! Az űr 2011.05.12 14:53:03
Annyiféle -fajta űr van, mind mind olyan vonatkozásban, hogy az már szinte űrt hagy maga után. Űrtartalom, űrhajó, űrállomás, űrszekér és vannak az űrből képződött igen kifejező szavak: üres, üröm, üreg-es, ürít, ürül és így tovább.Nem is tudom pontosan hogyan jutott…..
Tegnap késő este a Férjem mélyen a szemembe nézett és balszamos orgánumán azt mondta, hogy ha 9 élete lenne, mindegyiket velem élné le. Soha boldogabb nem voltam...
Én Istenem,jó Istenem lecsukódik már a szemem, de a Tiéd nyitva Atyám,amíg alszom, vigyázz reám...Napok óta önkéntelenül imádkozom esténként. Nem akarattal. Csak elindul a fejemben a mantra. Ha tudnék valamit páli nyelven, valószínűleg,azt is lejátszaná. Azt hiszem,…..
Nos az történik mostanában, hogy be vagyok ide zárva napi nyolc órában és szétfeszül a lelkem. Továbbá mindkét szemgolyóm a monitorbámulástól. Mire hazaérek és írhatnék, már nincs kedvem az otthoni virtuális világomban elmerülni, mert a napi 8-as szürkeség után csak úgy…..
Pénteki szél jön és felkap, fodrozza a szoknyámat erre arra.Két hete már nem láttam, mi utamban járva állna.Holnap jön a szabadság, mit elveszíteni badarság,Bodort badar ez a világ, fellógatva egy olajfán.Pénteki szél tova röppen, észre sem vettem, mennyire kellett...