Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Garp

0 bejegyzést írt és 2402 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakorlatilag egy hónap eltelt a magyar parlamenti választás óta, zajlik a történtek feldolgozása mind a pártok, mind a szavazók között. A történtekre reflektál az egyik mai ajánlott írás, hogy aztán minden halogatás nélkül ellátogassunk Dániába, végül együtt örüljünk…..
Tudjuk, hogy napjainkban miféle eszeveszett dolgokat kaphatunk automatákból. Az egyszerű buszjegyektől kezdve a frissensült pizzáig és az aranyrúdig mára már csaknem mindent. És akkor még nem is beszéltünk a japánokról. Ott a vákuumcsomagolt használt (!) női bugyitól az élő (!) rákig tényleg MINDEN…..
Garp 2016.05.03 09:46:13
@protézisesh: Szekszard es kornyeken egy darabot sem lattam meg a 40 evem alatt ;)
Nemrég bukkant fel a Facebookon a hír, miszerint Alsó-Szászországban az Oldenburgi bíróság elmarasztaló ítéletet hozott egy teherautó-sofőr ügyében, akinek a kezében a rendőrök mobiltelefont láttak vezetés közben a 28-as szövetségi autópályán. A sofőr nem ismerte el a felelősségét, azt állította,…..
Gabi pecsenye, Szekszárd, Szluha György u.1.– gasztro teszt és kritika Ha szekszárdi ismerőseink nem vittek volna el minket „a Gabihoz” azzal, hogy itt lehet a legjobbat enni a városban, biztosan be sem tettük volna a lábunkat az üzletbe. Vagy ha mégis, azonnal kifordultunk volna.…..
Garp 2015.11.27 07:15:40
@pythonozok: nyaron voltam utoljara. A sör hideg, a kiszolgalas udvarias az etel boseges es a rantott velo meg mindig pazar volt, pont azt ettem.
Korabban a gengsztervaltas elott nem jartam oda, az elmult evekben inkabb. A 2000-es evekben eleg posh hely volt, talan a legdragabb Szekszardon. Most talan nyugisabb, de ez nalam elony.

A masik hely, amit Szekszardon kedveltem az az Arany Kulacs. Marhajo tradicionalis, hazias konyhajuk volt, pl a vorosboros marhatokanyuk a legjobb, amit valaha ettem. Arrol meg azt hallom, hogy leszallo agban van evek ota.
Nemrég két amerikai katona és egyik barátjuk hatalmas bátorságuknak köszönhetően megakadályozták, hogy egy 25 éves marokkói terrorista ámokfutást rendezzen egy Amszterdamból Párizsba tartó vonaton. Az egyikük Anthony Sadler volt, akit Jimmy Fallon be is hívott a saját…..
Öregszünk, öregszünk, más nem is jut nagyon eszembe arról, hogy immáron tizenkettedik (!) alkalommal trombitáljuk össze a Totalcar-közeli barátokat, újoncokat, ismert és ismeretlen arcokat egy közös bulira. Valamikor nagyon-nagyon régen, amikor sok, mostani olvasónk még fel sem…..
Garp 2015.07.31 12:09:10
@ommm: elvileg nalunk lesz egy 8 szemelyes, tartaleknak.
Garp 2015.08.17 16:30:41
@Garp: mar targytalan... :D
Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok tudják, illetve a nagyon öregek emlékeznek rá, hogy régen minden erősen pörgött, ha a pályatempót valaki tartani akarta vele, még a nagy V8-asok, sorhatosok is, a kisebb…..
Az AMTS-re nem csak a gyíkarc tunerek mennek ám ki, ó nem. A hivatásos gengsztereknek is itt a helyük, és nem szégyenlősködnek, mikor meg kell mutatni mesterségük címerét. Beletolják a szádba a kilencmilliméteres csövét, csak kocog a fogaidon. Nincs álszerénység, itt kipakolják…..
Wicklow Nemzeti Park, Írország. ..
Garp 2015.02.22 09:35:16
@baowah: szolj legkozelebb, ha akarod, szivesen korbekiserunk par helyen! :)
Garp 2015.02.22 11:13:58
@baowah: ok, nem tudtam (csak sejtettem) h sajto ut. Tegnap itt jartak Winklerek. Kicsit vittuk oket is (meg mentek maguktol, de majd mesel 3:) )
Ha esetleg privat (vagy hosszabban melo miatt) erre esz a fene, azert szolj! :D Szivesen latunk.
Garp 2015.02.26 09:14:57
@baowah: mesel = megirja ;) Tudom h nem vagy mar ott.
Tehat: szivesen latunk, csak szolj elotte. Akar programmal, akar csak egy pubozassal. :)
Kétezres évjárat, négy légzsák, ABS. Csikós hetekig büntetett verbálisan, jól célzott mérgezett nyilakkal, mert elhagytam a közös egyházunkat, és meg mertem venni a szerkesztőség legfiatalabb autóját: egy olcsó, lepukkant, elárvult cápa Galantot. Ám egy autóvásárlásnál…..
Garp 2015.02.22 11:06:21
@Stump András: egy tegnapi beszelgetes reszlete, amit hallottam (az egyik kollegad a kerdezo, de szopilerezni nem akarok. Bar sztem nagyjabol nyilvanvalo.)

" - A Lada mellett mi a hetkoznapi autod?
- Egy Nissan Almera.
- oooo...ohh..ertem...eee.. Egy Nissan Almera? Hat, vegulis igen, megertem, az Almerat nem az elmeny miatt szeretjuk.
- Elvisz mindenhova es alig koltok ra. Az a csaladi auto.
- Vegul is, igen, ez igy tok logikus. Ha van egy "lada", kell a mindennapokra melle egy "almera". Es persze forditva."

A Galantert thumbup.
A hétvégén felszántotta a netet a Totalcar híre, miszerint a VW gyártásba veszi az új Trabantot. Pedig a Totalcaron nincs is ilyen hír. Akkor mégis, hogyan? Így. Tessék megnézni a böngésző címsorát, meg alul azt a fekete sávot! A SHRTURL.com egy tipikus prank-oldal,…..
Garp 2015.01.24 18:38:56
@prokee: ebben az esetben megkovetem a szerkesztoseget es modositanam "ugy erezted...".
Kb olyasmi, mint azok a prankek amit 40mp utan szegyenlosen ellapoz az ember a youtube-on.
A nepnevelesi ideologia meg nagyon is fals mogotte. Itt is megjegyeznem: ez majdnem olyan rosszul esik, mint hogy megsem lesz uj Trabi.
Ennyi erovel en is elvarhatom, hogy egy user alapbol olyan nyomtatot valasszon maganak, ami eki valo. "Hat nem tud olvasni? ott a specifikacio." Nem, inkabb hisz nekem. Mind. Megsem baszom at, h rohoghessek.
Garp 2015.01.24 18:50:29
@prokee: nem. elhittem valakinek, akit autentikus forrasnak tartok. Eddig jo poen is lett volna. A hamis kioktatas ... na az nem kellett volna.
Garp 2015.01.25 15:32:48
@streetsta: e ertheto is. Akkor rakja ki ennyivel, hogy "haverjaimnak csinaltam, sokan beugrottak neki, kicsit sajnaljuk, de jot rohogtunk". Nem kell a kioktato szarsag a felelos internetezesrol, hirolvasasrol, stb.

Az olvasonak maga ma medium a szuro a kismillio hir kozott, azon belul is egyes ujsagirok. A rendszeres fogyasztoban ohatatlanul kialakul egy bizalmi kotodes. En is pl ezert hittem el: a prokeetol lattam megosztva TC-snek tuno hirt. Ahogy az egyik olvasotok irja fentebb: nem ugy olvassa az ember, mint Dosztojevszkijt. Plane telefonon, melo kozben. Nincs arra feltetlenul kapacitas, sem alap a ketkedesre, hogy ugy olvassak egy ilyen hirt Gabortol: na ez most igaz-e?

Roviden: az olvasoi bizalommal sikerult nem kicsit visszaelni. Prokee meg tudta, h ahol megosztotta rengetegen olvasnak TC-t. Tobb ezres fb csoportokrol beszelnuk. Ennyit a barati korrol. De - ismetlem - ebbol meg mindig ki lehetett volna jonni jol, egeszen a fenti posztig. El lett cseszve a vege szepen, ennyi.
Ettol nem gondolom h kevesbbe jofej lenne, vagy ilyesmi, de tobbet ilyet ne, ha lehet, mert gaz.
Bálint fiammal autóztunk hazafelé a szokásos szombati gimnáziumi felvételi előkészítőjéről, álltunk a Rákóczi úti dugóban, amikoris figyelmes lettem egy ma már mind ritkábban látható, csodás jelenségre. „Odanézz, az a szörnyűség a legérdekesebb autó, amit látsz,…..
Garp 2015.01.14 20:52:04
@Csikós Zsolt: Az Isten szerelmere Zsolt konyorgok ird ezt meg angolul is! Van itt par orult ir akik FSO-ra es Polonezra verik, foleg a pickupra. Itt is lehetett kapni, ha nem is sokaig.
En ehhez keves vagyok leforditani, de hatalmas oromet szereznel nekik. Az angol magazint olvassak mar egy jo ideje :)
Az előző részek tartalmából:Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni.Vettem egy bogarat, örültem neki.Elkezdtem szerelgetni, kiderült, nagyon élvezetes dolog.Kasznit cseréltünk rajta, szép sárga lett.Az egyik részben pedig felpolíroztam Ezúttal lerobbantunk az út szélén Lilla: Ez a…..
A minap ültem az úton készült képek előtt (csak fotóból 8 GB készült plusz még videók), rendezgettem őket, fésültem egybe a különböző fotómasinákkal készült fájlokat a napokra lebontott könyvtárakba, ahogy szoktam minden nagyobb kirándulás után, és bosszankodtam rajta,…..
Belsőség Ha lemaradsz, kimaradsz 2014.08.04 14:28:10
Alig pár nappal a rendezvény előtt kezdenek felpörögni a XI. Belsőség-találkozó körüli dolgok. Ez egy pár hasznos infót tartalmazó posztocska, megelőzendő a sok kérdést. Ja, hogy nem tudod, mi ez? Itt elolvashatod, de röviden csak annyit: ez az a hétvége, ahol együtt…..
Garp 2014.08.06 07:29:54
OFF @visszakettopadlogaz: "szamomra minden bizonnyal az hogy nem kene nekem mar itt a Tc n kommentelni tobbet." - ez igy van. 3-4 eve mar en is csak hebe-hoba engedem meg magamnak h kommenteket olvassak es plane h magam is kommenteljek, de akkor is ilyen magas roptu dolgokba futok, mint itt fentebb. Ami jo: van mas forum arra, hogy az ember kovesse a szamara ertekes kozeget. (Azt lassuk be, h nem volt szerencses a megjegyzesed, de azt, h elnezes kertel az mar kurvara nem erdekel senkit. Javaslom a komment resz teljes ignoralasat, nalam bevalt. Ize, majdnem.)

@noob johnson: indulat komment jeles, ertelmezesbol megbukott. Imadlak.
ON
...aki nemrég autót vett Németországban. Egy kiváló, 330.000 km-t futott benzin-gázos-klímás-horgos-tempomatos Voyagert 1996-ból, első tulajdonostól. Nagyjából 120 km-re volt az autó. Beült egy kölcsönautóba, maga mellé vette két gyermekét, aztán elvezetett Bockauba.…..
Garp 2014.07.16 22:21:51
Garp 2014.07.16 22:27:23
@Kón Bandit: minek az export, amikor kint el a srac?
Garp 2014.07.16 22:41:05
@Kón Bandit: ugy tudom, h igen, amikor megveszed, az adas-vetelivel kell az uj rendszamot kikerned. (legalabb is ilyesmi remlik, nem Nemetorszagban lakok, csak par ismerosom).
  Két hét múlva ilyenkor madárcsicsergésre ébredünk Földváron, kiverjük a szemünkből a csipát a mosdó szélén, mint hamut a nagypapi pipájából – elég az alliterációkból –, azt a három, S-es méretű Tesco-szatyrot, amit összekészítettünk a kéthetes útra (és…..
Garp 2014.07.06 16:30:59
@Csikós Zsolt: van egy srac Dublinban, Trabanttal jott ki, poenbol (mar elotte kiikltozott). Szurrealis eleny volt par eve, amikor a repterrol jovet az egyik spagetti-csomopontnal a zuzok a Skodaval, marj valami zorgetss hallottam, azt hittem valami baja lett az Octavianak. Kozben meg a bekoto savbol mogem serdult a Trabi ir rendszammal, pomporopommozve, 100-al :).
Hasznalja azota is, ami azert itt nem kis fegyverteny!

jo utat nektek! A listat latva ha Isten ments' valami elbaxodik akkor azt valaki fentebb intezte el neked/nektek, mert h nem rajtad mulott, az tuti. Mi kolcson kispokkal mezesheteztunk anno, 1700km-t bele pakolva (Pozsony, Becs, Balatoni kortura, stb stb), meg sem kottyant neki, de persze csak mert a gazdaja rendesen szervizeltette. A kihivast siman ertem es minden bizonnyal nagy buli lesz. Forza Bianchi! :)
Tiszta hülye vagyok. Mégis hogyan gondolhattam, hogy egy ilyen cuki tárgy, mint amilyen ez a Nénitől megvett Bogár, majd hibamentes lesz, negyvenpár év használat, két tulaj, két élet, két szín és két év állás után. Kb ennyit ültetne az ültető tengelycsonk. Maggal ne…..
Belsőség Zörögsz, te rohadék?! 2014.04.19 13:48:34
Feleségem Balenója sem akarja megbízhatatlanságával feldobni az Avensistől beszürkült hétköznapjainkat. Megy, na. Pár apróságot majd még megcsinálok rajta, de azok már komfortszolgáltatások lesznek, mint a tolatóradar, amit két éve aszalunk a dobozában. Én persze csak néha…..
Garp 2014.04.19 23:57:24
@Rocko-: keress fotot az Octaviarol Perkupan...(bar nem tudom, miert fotozta volna barki is :) ).
Garp 2014.04.27 14:23:39
@Rocko-: ize nem Perkupa, hanem az Orsegben, nah.
Belsőség Évek óta ez a király 2014.03.24 16:01:44
2007 novemberében posztoltunk róla és vártunk. Vártunk éveken át, hogy valaki akár csak megközelítse, de nem sikerült. Egyetlen-egyszer láttam egy hasonlót, de voltam olyan hülye, hogy nem mentettem le. Azon egy W60 látszott, mögötte tornyosuló koponya-hegyek, melyekbe egy angyal…..
Kevés dolog osztotta meg annyira a szerkesztőséget, mint a Paul Walker emlékére szervezett gurulás. Kellett egy kis idő, míg lecsillapodtak a kedélyek, és megfelelő távolságból tudjuk nézni a dolgokat. Most a látott matricák, meg a kiszivárgott előzetes miatt került ismét…..
Garp 2014.03.10 03:09:20
@streetsta: cikkhez: ahogy nezem a kifejezes mertekevel van gondod, az meg egyen fuggo. Illetve h kirol van szo. Ne fessuk az ordogot a falra, de tuti van, akiert gurulnal.
Garp 2014.03.20 08:44:10
@streetsta: folosleges a szarkazmus, olvasd ujra: "Ne fessuk az ordogot a falra, de tuti van, akiert gurulnal."

(majd kiderul, ha Isten ments' esetleg menni kell.)