Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hambig

0 bejegyzést írt és 355 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mármint szó szerint csak egy párat, de ez máris több, mint amit eddig elmondott a titkolózásban nagyon jeleskedő HBO az egyik legnépszerűbb magyar sorozat utolsó, harmadik évadáról, amelynek októberben lesz a premierje. A csatorna kiadott egy rövid werkfilmet, amelyből úgy tűnik, az Aranyélet…..
Irtsunk nagy bogarakat!  Paul Verhoeven kellett ahhoz, hogy ebből a lássuk be nem túlságosan acélos alapötletből készült alkotásból kultfilm legyen. Habár a bemutató idején hatalmas bukta volt ez a Robert A. Heinlein könyve alapján készült műremek, az évek során mégis…..
Ha Budapestről kéne klassz köztéri szobrokat megemlítenem, kapásból csak Wagner Nándor 2010-es művét, a Filozófiai kertet és az Ibis Hotel tetején található alkotást, Madarassy István lebegő bronzszirénjét tudnám felsorolni. Igaz, ott van még a városligeti Anonymus szobor is mint ikonikus pesti…..
Egy kutatás szerint a kopasz férfiak maszkulinabbnak, erősebbnek, dominánsabbnak, sőt, erősebbnek hatnak. De ha nem vagy kopasz, ne aggódj, bármikor leborotválhatod a hajad. Ha pedig kopasz vagy, akkor ne használj parókat vagy bármi egyebet, amivel eltakarhatod a vonzerőd. A nők magabiztosabbnak…..
hambig 2018.03.01 07:55:23
2002. szeptember 6.: Európában is megjelenik a Mafia című alkotás PC-re, a cseh Illusion Softworks munkájának gyümölcseként. A játék a 30-as, 40-es évek világába kalauzol el minket, ahol az egyik pillanatban még egyszerű taxisofőrként furikázzuk a kuncsaftokat A-ból B-be, nem sokkal később viszont…..
Furcsa alapvetés, hogy a könyvek általában jobbak, mint az abból készült filmek. Egyrészt az emberi fantázia mindig is többre lesz képes, mint a mozgókép, már csak azért is, mert személyes. Másrészt viszont a filmek az összetett élmény miatt, amelyhez hangok és képek csatlakoznak, sokszor képesek…..
Igen igen, a hír igaz! Christopher Nolan új háborús filmje valóban a székbe passzírozza a nézőt, és akkor most el is kezdhetnénk sorolni azokat a jelzőket, amikbe bizonyára csak az nem futott még bele, aki az elmúlt néhány napot a világtól elzárva töltötte. A már jócskán elkoptatott és közhelyessé…..
Az idei Nova Rock részletes programtábláját már mutattuk, de mivel a június 14-től 17-ig tartó, Nickelsdorf (Miklóshalma) melletti buli töménytelen mennyiségű programot kínál, így kiválasztottunk belőle tízet, amiket mindenképpen megnéznénk, ha ott lennénk. Aztán lehet ott is leszünk, és megnézzük…..
Ez itt fent a Deuce előzetese, az HBO-ra ősszel érkező David Simon-George Pelecanos sorozaté, ami az 1970-es és '80-as évekbe viszi majd el a nézőt, abba a korba, amiben a New York-i Times Square volt a pornó egyik fellegvára, nem pedig a budapesti Gattyán-villa. A The Deuce-ban James Franco lesz a…..
hambig 2017.06.01 10:14:17
Lassan harmadik évtizede az egyik legfelkapottabb téma a kötelező olvasmányok kérdésköre. A változás, a tanterv felelős és radikális átdolgozása azonban úgy tűnik, még várat magára. Közeledik az ünnepi könyvhét, ami sok iskolában éppen a nyári kötelező olvasmányok leadási határidejével is egybeesik,…..
hambig 2017.05.30 14:00:37
@wkker: tökéletesen egyetértek veled. Nekem 15 éves koromig nem volt "olvasmányélményem". Utána a kezembe került egy Vonnegut könyv ami épp nem a világot próbálta megváltani csak könnyed szórakoztatás volt a célja és azonnal megszerettem az olvasást.
Hagyni kell a gyereket, mert ezekkel a kötelezőkkel csak az őrületbe kergetik a többséget.
hambig 2017.05.30 14:45:25
@sas70: Pont az volt nálam is. Nagyon jó köny, persze lehet más nem tartja annak.
Pár napja, egy belgiumi kórházba kellet szállítani Wattie Buchant, az Exploited frontemberét, ahol kiderült, hajszálon múlt az élete. A skót punkzenekar énekesének már régóta gondja van a szívével, három éve is infarktussal vitték kórházba, szintén egy turnén. Jelenleg Wattie nem tudja folytatni a…..
hambig 2017.04.10 14:06:04
Ha volt elbaszott című sorozat a tévében, az a Prison Break volt, aminek első évada azzal ért véget, hogy a címben ígért szökés bekövetkezett, és utána meg nem volt szökés, csak menekülés, legalábbis a második, és ha emlékezetem nem csak, a negyedik évadban, mert az írók, akiknek az agya teljesen…..
Már ezer éve tervezgetem, hogy készítek egy rajzfilmes toplistát, hiszen a legtöbb esetben a rajzfilmek egy egész gyermekkort meg tudnak határozni. Mindenki néző őket, és mindenki szereti őket. Épp ezért talán nem is lehet kijelenteni 100%-osan, hogy melyik a legjobb, mert rengeteg…..
Amidőn még II. János Pál volt a pápa, és Bruce Willis volt a legnagyobb király, megesett  ősztárságával az a csúfság, hogy akkorát zakózott a mozipénztáraknál, mint ide Lacháza. 65 millió dolláros kiadás állt szemben szégyenteljes 17 millió bevétellel, ami testvérek között is olyan ordas nagy bukta,…..
Ismét megy a polémia a 4 es  metró körül a visszafizetendő büntetés kapcsán. Azt ugyan senki nem kérdezi meg hogy ki a felelős azért hogy egyáltalán fizetni kell mert hogy nem Demszky Gábor az egészen biztos! A Demszky Gábor vezette  Főváros amikor megkapta az EU tól a támogatást a 4 es metróhoz…..
Filmbook Assassin's Creed 2016.12.21 06:00:00
Az megteszi frappáns nyitómondatnak, hogy: Jó vót ez Sanyi, vót benne Assassin... Meg Creed mi? Inkább fogd be. Elegem van belőle, hogy állandóan Sanyizol. Ezt most bízd rám. Hát gyerekek van egy jó meg egy rossz hírem. A rossz hír, hogy ez egy totál elbasszaszintott videojáték adaptáció. Nem is…..
hambig 2016.12.21 10:35:05
@Rainse: Szerintem komoly veszteség kihagyni, főleg az elejét. A történet is és a kivitelezés is ötletes a játékban, szerintem nagyon ott van a szeren.
Nem egyedülálló sajnos, hogy egy rendező pont a legjobb munkájáért nem kapja meg a neki járó elismerést, míg a középszar alkotásaival sikert arat. Paul (akkor még W.S. nélküli) Anderson előtt, miután a Mortal Kombatból egy a korábbi játékadaptációkhoz képest többé-kevésbé élvezhető, és nem…..
Smoking Barrels The Doors (1991) 2016.09.28 06:00:00
Szex, drog, rock and roll. A rocksztárok élete már csak ilyen. Manapság, már régen halott a rock, de a hatvanas években virágkorát élte a műfaj, akkor alkottak a máig legnagyobb legendái, melyek közül az egyik legnagyobb Jim Morrison volt. A The Doors frontemberéhez személy szerint…..
hambig 2016.11.07 14:03:22
@AldoWinnfield: Idén is lesz nova rockon
A Stranger Things a Netflix egyik legnagyobb sikerét hozta el, annak idején mi is megírtuk spoilermentes kritikánkban, hogy miért is sikerült olyan jól ez a 80-as évek filmjeit remixelő sorozat. Így sem sikerült azonban hibátlanra és a Saturday Night Live című NBC-s…..
hambig 2016.10.11 14:34:09
@FuzzyDunlop: A Drótba is belekötöttek emiatt, hiba mondta a készítő, hogy menjenek le egy Baltimore-i rendőrőrsre és nézzenek körül. Ez van PC mindenek felett.
Tegnap és ma is rengeteg olyan dolog történt a zene világában, amelyekre eszünk ágában sincsen egy-egy teljes posztot szánni, ugyanakkor mivel a becsület, a szakmai elhivatottság és az objektív tájékoztatás úgy kívánja, megosztunk most egy csokorra valót kedves olvasóinkkal, hogy ne érhesse szó a…..
A Mátrix 1999-ben kultuszt teremtett, új stílust hozott létre az akciófilmek történetében, sőt kifejezetten filozofikus elmélkedéseket is ihletett, melyek a valljuk meg, azért elég leegyszerűsített és logikai buborékokat is tartalmazó Mátrix-filmhez képest sokkal mélyebb és messzebbre mutató…..
A képeket Sarkadi Bálint/Jépicture készítette június 11-én a Budapest Parkban...