Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moto-Cat

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Budapest Motor Fesztivál kicsit szegényesre sikerült – bár láttunk ritka és érdekes motorokat, több nagy márka távolmaradása azért rányomta a bélyegét az egészre. Ráadásul azért elég gyorsan bejárható volt az egész, így bőven jutott időm az custom motorokra is.Mintha…..
Mivel autót már jó pár éve vezetek, és igyekszem naprakészen tartani az ismereteimet, így a motoros KRESZ sem okozott nagy problémát. Persze mindig vannak olyan területek, foltok, ahol érdemes és szükséges is ismételni, feleleveníteni a korábban tanultakat, és azért az…..
Amikor megrendeztük az első Parkoló Parádét, talán még mi sem gondoltuk, hogy ennyire népszerű lesz. Most, a hatodik alkalomra készülődve azonban már elmondhatjuk, ritka az ilyen jó hangulatú autós-motoros találkozó. Itt ráadásul a hangsúly rajtatok és gépeiteken van. Nincs…..
Most szombaton, szeptember 27-én Totalcar Parkoló Parádé. Sokan jönnek majd autóval, de nagyon örülnénk, ha minél többen érkeznétek motorral, robogóval is. Aki volt kint akármelyik Parkoló Parádén, tudja, zseniális hangulatú, laza, mindenféle kötöttségektől mentes…..
Minden kereszteződésben rendőrök álltak, senki sehová. Sokan ilyenkor habzó szájjal szidnak minden fakabátot. De ezeket a zsarukkal szerintem mindenki kezet rázna, mert nem politikusok konvoja miatt tartották fel a forgalmat, és cikáztak a motoros rendőrök át a fél városon. Egy…..
Moto-Cat 2014.03.21 18:49:32
Tényleg öregszem, vagy mi a fene van?! Oké, hogy nem kellemes átmenni a felgyűrt aszfalton, de a legutolsó időkben mindegyikbe belesajdul a derekam – ilyesmiken morfondíroztam. Aztán amikor a motort kellett felhúzni a középállványra, megállapítottam, hogy tényleg itt a vég,…..
Még október közepén hirdettünk motoros népítélet pályázatot, tessék-csak-tessék, folyvást-csak-folyvást alapon, mindenkinek. Kaptunk sok új leírást, értékelést, és természetesen voltak, akik etidő alatt bővítették korábbi írásukat. Ők mindannyian részt vettek a…..
Végre ismét rájött valaki, hogy az Uralból nem csak choppert lehet készíteni. Az amerikai Icon után most az ukrán Dozer Garage gurított egy nagyot, de tőlük már láttunk hasonlót: ugye, emlékeznék meg a Dnepr customukra? Az orosz bokszer úgy lett teljesen különböző az eredeti…..
Moto-Cat 2013.05.07 04:20:37
@rollingspider:
Köszi. De nem járok be a városba, hálistennek. Ha bent leszek, majd figyelek és fülelek.
Moto-Cat 2013.05.08 17:09:42
@Zoló07:
Nos. Nem tartom kizártnak. Sőt! Akkor ujjé. Használjad csak, hátha még látom. :)
Nem lehet mit hozzátenni, a képeken jól látni, hogy kell lassan eljutni sehova. A francia srácok videója nem akarja megváltani a világot, csak megmutatja, hogyan lehet rendkívüli sarat dagasztani, majd röhögve dagonyázni benne. ..
Értem én a sztorit: egri diákként mi is fejünkbe vettük, hogy megtaláljuk a város legjobb kocsmáját. Amit csak lehetett, meglátogattunk, ittunk bort, sört, fröccsöt, szeszt, de a végén mindig visszatértünk a Hársfába, Marikához és Éva nénihez. Az lett volna a…..
Utólag is nehezen értem, hogyan vehettem meg egy nyári kesztyűt húszezer forintért. Volt egy életszakaszom, amikor kedveltem a drága dolgokat, de ez már valószínűleg akkor is elmúlt. A nyári motoroskesztyű mindnyájunk számára jól ismert műfaj, az árkategória pedig az ötezer…..
A sebesség oltára Terhes? Kacsa! 2012.08.06 10:41:04
Totti mester szent őrült. Laposan néz vastag, fekete keres szemüvege alól, szája sarkában elaludt szivarvéget táncoltat. Összevonja szemöldökét és alkot: ha kell restaurál, de ha úgy van (és általában úgy van), sosem látott gépeket teremt vagy fiatalokat oktat, nekik adja át,…..
Nem kell a rizsa, a kéthengeres dög magáért beszél. Marco Artizzu alig nyúlt hozzá a Ducati Supersport 600-hoz, mégis teljesen új motor lett a végeredmény. Brit versenyzöld tank, fekete elemek, bütykös gumik – a fordulékonyságából biztos vesztett az olasz desmó, de nyert valami…..
Bevallom, meglepődtem. Annak ellenére, hogy kifejezetten kedvelem a Sportstereket és szívesen nézek belőlük készült átépítéseket, még sosem találkoztam olyannal, ahol a cél a supermoto külső volt. Endurót, dirtbike-ot és choppert láttam sokat, de az ügyesen átfaragott V2-esen…..
Moto-Cat 2012.07.16 16:31:36
Csodálatos motorostúrát követek napról-napra: Ikládi András Sydneyből tart hazafelé, jelenleg Thaiföldön néz körül, majd hamarosan továbbutazik Kambodzsába. Akit érdekelnek rövid, de olvasmányos beszámolói, kövesse Facebook oldalát – szép képek, pontos helyzetjelentés…..
Gyuri Zirig Árpi régi barátjaként szivárgott be a Totalcar repedéseibe, mostanra nagyjából mindannyiunk barátja. Árpi már régebben megírta Kelet-Európában egyedülálló Tritonját, makulátlan Volvo P1800-asát, 1963-as Vespa 125-ösét, és az újnál is szebb ’54-es Gilera…..
Kutatni jó, felfedezni még jobb. Soha nem feledem, amikor nagyapámék poros, tolnai padlásán retkes zsákokat bontogattam, húsz-harmincéves Autó-Motorok után kutatva. Van, aki hozzám hasonlóan csak gyermekként régészkedett, de akad, aki felnőttként is átélheti a csodás…..
Koraősszel Nagymaroson Mindjárt itt a tavasz, ideje gondolni a november elején letámasztott szörnyecskémre, a Yamaha XS400-ra. Ugyan az akkumulátor itt pihen az irodában, de mire eszmélünk, a szezon is megérkezik majd. Ősszel úgy tettem be a céges teremgarázsba, hogy működött,…..
Amikor ősszel Koppenhágában jártam, többször eszembe jutott, hogy csak meg kéne keresni a Wrenchmonkees garázsát. A dán motorépítő cég négy év alatt a semmiből tört fel: nincsenek jelen a világbajnokságon, nem törekednek nyelvükkel celebek feneke felé, mégis egyre híresebbek…..
Ezt az öreg nem láthatta előre, különben építőkészletben is kínálta volna a Cubot. Honda Szóicsiró maga sem gondolhatta, hogy a praktikus közlekedésre szánt kismotorja nem csak a napi ingázók millióit kényezteti el, hanem az olcsó, aranyos customra vágyó japán fiatalokat is.…..
Vroom Narancsba borul a Yamaha? 2012.01.03 21:56:00
Az év utolsó meglepetése a Yamaha MotoGP csapatához kapcsolódott, a Petronas kihátrált a japánok mögül. A dolog akkor kétesélyesnek nézett ki: vagy nehéz napok elébe néznek a hangvillások, vagy már meg is van a pótlás. Úgy néz ki, hogy a második forgatókönyv volt az…..
A rockzenészek leginkább a hetvenes-nyolcvanas években pózoltak motorokkal, de robogókkal se előtte, se utána nem volt nagy divat.  Bo Diddley legendás rock and roll gitáros/énekes/dalszerző volt. Először építtetett szögletes gitárt, először vegyítette a blues és a rock…..
Tökéletesen eltalált színek, hibátlan forma és szerelmes gépészkedés: az Ossa Copa 250 CRD az év egyik legszexisebb café racere. A spanyol építésű motor páratlan egyszerűségű, benne van minden, ami egy mediterrán ton up boynak kellhet. Az 1979-es, sportos utcai motor már gyári…..
A világ legrosszabb anyája? Vagy csak a legfelelőtlenebb? Döntsék el önök, minek számít a videón látható jelenet, ahol feltehetőleg nagyobb biztonságban van a kisszék, mint a kisgyerek...