Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sosolit

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Előbb Pozsgay Imrével, majd Szűrös Mátyással jelent meg interjú a Magyar Hírlapban: mindketten arról vallanak, hogy az előző rendszerben milyen megpróbáltatások érték őket. Az ember csak kapkodja a fejét, ha mindenki ekkora ellenálló volt, Bolgár…..
sosolit 2012.04.13 14:20:39
@states1:
Kérlek fogadd el tőlem - mint aki élete nagyobb részét az "átkosban" élte le - hogy a jelzett két úr önmaga karrierjének ápolásán kívül semmit sem tett a rendszer lebontásáért. Mind a kettő egész élete arról szólt, hogy miként kell a hatalom legfelső körébe felkapaszkodni és ott megmaradni. Ha pedig a reformszárny erősödött, akkor ott.
Szűrös elvtárs, mindig is nagyon magasan, nagyon elöl volt. Tényleg a fasz ki van ezektől az ellenállóktól, akik a párt vezető köréig vitték, azaz a diktatúra első számú helytartói voltak, akik mozgatták és tartották a rendszert, akiknek a kezébe futottak a jelentések, miközben van pofája a Szűrösnek a róla írt jelentésekről hablatyolnia. Ha nem éltél akkor, akkor kérdezd meg a szüleidet, vagy valaki számodra elfogadható, megbízható embert - lehetőleg 60 évesnél idősebbet - hogy mit jelentet akkor KB titkárnak lenni, hogy mit jelentet akkor moszkvai(!!!) nagykövetnek lenni, stb, stb...
Vagy a Pozsgay esetében fel tudod-e fogni, hogy mit jelentett abban a rendszerben - ráadásul még nem is a késői puha években - kulturális miniszternek, majd később együtt: kulturális és oktatási miniszternek lenni? Hogy mit jelent annak az ura lenni abban a rendszerben, hogy az általános iskolás gyerek mit tanul-tól a mit játszanak a színházakon át, mit olvashatsz újságban könyvekben-ig? Fel tudod te fogni, hogy ezek az emberek voltak a HATALOM??!!
Itt az elmúlt rendszer két igen-igen prominens bűnözőjének tisztára mosása megy. Felháborító és egyben persze közröhej, hogy a széljobbnak író és készülő újság a saját olvasótáborát ennyire hülyének és primitívnek nézi, hogy ezt a két főkomcsit képes hazugságokkal teli cikkekben mosni, mert úgy gondolja, hogy a saját olvasótáborának kb ez a szint ami még elmegy. Ez azért sok mindent elárul a jobb oldal világáról.
Undorító ez a két ember, undorító az a világ amely most ezeket a keblére akarja ölelni.
Nincs kedvem sem a blogot, sem az életemet folytatni. Az utóbbit kénytelen leszek, mert nem tehetem meg másokkal - nem veletek, felebarátaim, hanem a kölykeimmel -, hogy szimplán felkötöm magam. Különben is szarul mutatnék szederjes nyelvvel, márpedig hiú vagyok.   Egyszerűen…..
sosolit 2011.07.24 12:18:11
@Venlo: "...DE foglalkoztatnia kéne egy ilyen okos nőt, mint Te."
Így aztán például a buta férfiak meg jól rábaszhatnak!
Nicholas Nixon dokumentarista fotográfus először 1974-ben fotózta le akkor 25 éves feleségét és annak 3 húgát. Akkor ez a fotó nem maradt meg, de a következő évben újra összeálltak a testvérek egy közös csoportkép erejéig. Majd 1976-ban is, és a sikeren felbuzdulva úgy…..
sosolit 2011.07.15 18:05:30
Pozsonyi piknik címen-néven szerveztek zenés-táncos-evős-ivós összejövetelt az újlipótvárosiak péntek délutánra-estére, ami innen nézvést azért érdekes, mert a nap utolsó koncertjét az elsősorban a Budapest Klezmer Bandből ismert Jávori Fegya tartotta, egy zongora és egy…..
Megkezdődött az újlipótvárosi Hollán Ernő utca átalakítása. Egy régóta várt, nagyon fontos lépés ez, hiszen a Hollán Ernő utca lényegében Újlipótváros kapuja: a Pozsonyi út szétfolyós elejével szemben egy azonnal a negyed hangulatát sugárzó utca, valamint itt…..
sosolit 2009.06.02 08:53:10
@solaitid: milyen egy buta álságos visszakérdezés ez amit felteszel? Mi az hogy inkább élnék-e? Egyszerűen nincs hova tenni az autókat, az itt élőknek (tehát nekem is) ez napi gond, és ezt a problémát csak növeli az a tendencia, hogy folyamatosan csökkentik a helyeket.
Azt a vezércikk dumát, hogy "épülnek majd mélygarázsok" kérlek engedd meg, hogy harsány röhögéssel fogadjam a Pozsonyi-Wallenberg sarokról.
Hol? Mikor?...stb
sosolit 2009.06.02 09:09:14
"@boszka: nem lehet, hogy a házanként kb. 20 autóval kéne inkább kezdeni valamit a parkolóhelyek számának növelése helyett?"

Igazad van!!! Hány embert beszéltél rá a ti házatokban arra hogy adja el az autóját? Akkor legalább az enyém elférne!

"teszem azt harmadennyi autót tartani,"

És természetesen te fogod kiszámolni, hogy ki legyen az a minden harmadik szerencsés aki autót tarthat?!

"vagy taxizni,"

Feltétlenül! És kérem a címedet a számlák leadásához!

"vagy jelentősen kisebb méretű kocsikat csinálni"

Megigérem igyekezni fogok, bár a GM nevében nem igérhetek semmit.

"szt. istván park meg szerintem egy kifejezetten kellemes hely…"

Szerintem is! A Margitsziget is, a Jánoshegy is, és akkor még a Bahamákról nem is beszéltünk. Bár nem tudom, hogy ez hogyan kapcsolódik a mondandómhoz amire válaszoltál. Hallottál valamit esetleg, hogy majd oda is be lehet állni?
w Horogkeresztények 2008.11.28 08:30:00
„Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát, vagy leányát áldozatul elégeti” Ha egy szervezet prominense nyilasnak néz ki, az egyetlen esetben nem probléma: ha az egy nyilas szervezet. Minden más esetben az ilyen figurákat sürgősen el szokás tüntetni. A Magyarországi…..
w A zsidó álma 2008.10.13 21:00:00
"a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét... " Bayer Zsolt: A lepke szárnya, Magyar Hírlap Azt…..
MTI2008. október 4. 18:35Befejeződött a Tarka Magyar rendezvényMintegy ötezer ember vett részt a Tarka Magyar! címmel az erőszak és kirekesztés ellen meghirdetett demonstráción szombaton a fővárosban, a megmozduláson jelen volt Gyurcsány Ferenc kormányfő is és az egybegyűltekkel…..
Az összefüggéstelen gondolatmenetek és a hajuknál fogva előcibált bibliai idézetek nagymestere, Bakács Tibor Settenkedő biztos érezte, hogy a Megbeszéljük a Klubrádión valahogy túl langyos, mint a nyugdíjasmedence a strandon. Nincs mese, föl kell rázni az állóvizet, vagy minimum…..
2008. október 4-én 15:30-kor gyülekező az Erzsébet téren, a Gödör Klub-nál. A helyszínen a hasznos tudnivalókról Novák Péter, moderátor és Bódis Kriszta, a Tarka Magyar demonstráció szóvivője, az akció egyik kezdeményezője tájékoztat. Ezt követően, 16 órakor elindul a…..
Miután lemondták a bejelentett ellentüntetést, a Tarka Magyar! elnevezésű, szombat délutáni erőszak és kirekesztés elleni békedemonstráció szervezői nem tartják indokoltnak és céljaikkal összeegyeztethetőnek a felvonulás kordonok közé szorítását. Mi…..
A hír még nagyon friss, részleteket nem tudunk, de a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát újabb öt évvel meghosszabbították. Az ORTT 5-4 arányban döntött a Tilos javára.A Tilos már egyszer megpróbálta meghosszabbítani jövőre lejáró koncessziós szerződését, de…..
Tarka Magyar Te is részt vehetsz! 2008.09.23 23:13:00
Hirdesd te is a Tarka Magyart! Értesítsd ismerőseidet, szólj saját közösségednek! Küldj levelet a tarkamagyarsajto@gmail.com címre, és kérj logót, képet, bannert, felhívást, vagy akár interjút, és tedd közzé saját honlapodon! Kérd meg a számodra fontos honlapok…..