Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dbdb

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
dbdb 2009.12.11 14:01:51
"Ha a környezetvédelem egyetlen járható útján, a mértékletesség útján elindul egy ország ... akkor attól első körben bizony kevesebb lesz a munkahely."

Ezzel vitám van. A környezetvédelem (KV) összefüggésben van, első körben, az energia ellátással és felhasználással (a statisztikai adatok tanúsága szerint - persze a stat sok mindenre jó - hétfőn hasmenésem van, kedden székrekedésem, szerdán statisztikailag makkegészséges - de ezt most hagyjuk). A felhasználás oldalán nem sok tenni való van munkahelyteremtés vonatkozásában, hacsak az nem, hogy ha valaki valamiért támogatná a megújuló energiával működő háztartási készülékeket, illetve az ilyen rendszereket, akkor erre a hülyboltból sokan átnyergelnének és tartós megélhetés+jólét lenne a vége (külgazd egyenleg javulás, energia importfüggőség csökkenése, stb.). Van erre példa, nem csak Svédország.
Azonban az ellátási oldalon nagyságrendekkel más a hatás. Egy kombinált ciklusú földgáz erőmű 100 GWh-ra vetítve 3-5 főt foglalkoztat (fenntartás és üzemeltetés, nem a létesítés kapcsán). Ezzel szemben a biomassza-tüzelésű erőművek ennek a tízszeresét. Ezt viszont tények, adatok igazolják, és nem a statisztikai medzsik a számokkal.

A cikkel egyébként egyetértek. Abban is van valami amit Valdez Úr kommentjében jegyez: a földanya méhében lévő elemekből azért csak a kémia tankönyv mellett kucorgó fehérkabátos legózta össze a szépreményű, lebomlani képtelen, igen arrogáns vegyületeket. 1950 óta vagy 50000 új "cuccot" hintettünk világgá, amivel addig nemigen volt alkalma az - embereknél jó esetben 80 évig tartó - egyedfejlődés evolóciós csapdájába esett lényeknek. Magyarán nem igen van esélyünk arra, hogy a genetika ma ismert szintjén esélyünk legyen megfelelően alkalmazkodni ezekre az evolóciós mértékkel mérve rendkívül gyors változásokra.

A fogyasztás rulez. Új TVm nekem is van, mert 20 évig nem volt régi. Viszont van egy 72-es autóm, abban nincs kardán, léghűtéses (glikollal nem szennyezem össze a vizet), viszont nincs benne KAT. Most akkor a kardánból kihulló nehézfémek, meg a glikolsvíz > kársosanyag, meg az, hogy ez a verda 72 óta nem terheli a bontót, és azóta nem járultam hozzá az új autócsodák gyártóinak év végi eredménykmutatásához. Na meg ezt az autót nem egy márakszervíz gyógyítja kompjúterrel, hanem egy kantáros nadrágba öltözött kerületi híresség, aki még tud tekercselni és olajos piszok van a körme alatt.
Vállalom a kipufogógázaimat.