Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gic33

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Fényképek az abortusz után" volt a címe az eredeti bejegyzésnek... 2009. szeptember 21-i kiegészítés:OLVASD EL A KOMMENTÁROKAT, HA ABORTUSZON GONDOLKODSZ! Ez a bejegyzés 2007. április 22-én született. Azóta  a Google már az első 10 között…..
gic33 2010.11.20 00:07:24
Szeretném Veletek megosztani az én történetemet is, hátha ez is befolyásolja a döntést. Egy kicsit más szempontból...
Háromszor estem teherbe, mind a három tervezett volt. Sajnos kétszer spontán elvetéltem, mindkétszer műszeres befejezésre volt szükség - ami technikailag ugyanaz, mint az abortusz, tehát mesterségesen kitágítják a méhszájat és kiürítik a méhet.
Biztosan elmondják abortusz előtt is, hogy a nyitott méhszáj miatt van egy bizonyos fertőzésveszély...
Nos, nekem a második küretem után lett egy igen súlyos fertőzésem. Nem akarok nagyon belemenni a részletekbe, csak annyit, hogy hat hétig erős fájdalomcsillapítókon éltem, két hasi műtétem volt, és végül el kellett távolítani az egyik petevezetékemet. Ha nincs egy áldott jó, lelkiismeretes nőgyógyászom, még rosszabb is történhetett volna...
Egyébként az orvosom szerint egy ilyen fertőzés után a másik petevezetőm is károsodhatott. Talán soha többé nem eshetek spontán teherbe, illetve jóval nagyobb a méhen kívüli terhesség esélye is.
Hangsúlyozom, nem az én döntésem volt a küret, muszáj volt, mert már elhalt a magzat. De akinek van választása, én csak azt tudom tanácsolni, ne tegye ki magát ilyen veszélyeknek...
A lelki oldalról én most nem is teszek említést, arról írtak már előttem sokan! De a lelki tényezők mellett gondoljatok az egészségetekre, a jövőbeni gyermekvállalásra is. Ja, és persze tudtam én is kockázatról, de úgy voltam vele, hogy velem ilyesmi úgysem történhet meg... hát megtörtént.
„Miért van az, hogy némely pár szenvedélyesen ölelkezik a buszmegállóba, könnyekig szerelmet vallanak egymásnak, aztán egy 1 hónap múlva pattintja egyik a másikat?” – kérdi kétségbeesetten Levélírónk, aki személyes példával is alátámasztja elméletét. Úgy…..
gic33 2010.06.23 16:59:58
@Piszok Alfréd: Várjál, a kérdés az, hogy szerelmet vallottatok-e egymásnak?! Mert ha nem, akkor elég lesz az alkoholizmus is...
gic33 2010.06.23 17:05:02
@primula anderson: Egyébként arra tényleg büszke vagyok, hogy a "múltam" ellenére soha nem csaltam meg a párom - és nem azért, mert nem volt rá lehetőségem (de lehet, ez most tényleg nagyképűen hangzott. :) )
gic33 2010.06.23 21:49:50
@Drága IV gernika: Azért ez a pasimennyiség sem a fősulis éveim alatt jött össze nekem, hanem mondjuk kamaszkoromtól addig, amíg a férjemet megismertem. ;) És ismételten hangsúlyozni kívánom: NEM kizárólag szexpartnerekről van szó, sőt, elsősorban nem azokról, hanem hosszabb-rövidebb (többnyire rövidebb) "együtt járásokról".
Számot pedig két okból nem mondtam a férjemnek: 1. nem tartom számon 2. tapasztalataim szerint egy pasi önbizalmát jelentősen rombolja az, ha a párjának több partnere volt, mint neki. (Egyébként tudja, hogy több partnerem volt, ezt nem titkoltam előtte, de azért nem bocsátkoztam részletekbe. És egyébként megmondom őszintén, én sem vagyok kíváncsi az ő múltjára - persze bizonyos mértékig igen, amennyire engem érint, de azért a részletek nem igazán érdekelnek. Ahogyan őt sem érdeklik az én múltam részletei, és szerintem ez így jó...)
Tudtad? Bank-rablás 2010.06.22 10:00:00
Tudjátok, mi mindenért tud egy bank pénzt levonni egy mezei bankszámláról? Páromnak NET számlája van az OTP-nél, de már nem sokáig, mert átvisszük egy másik bankhoz - a horror költségek miatt. Külföldön sosem hallott díjak, hihetetlen pénzlevonások... de lássuk csak szép…..
Kedves Címzett! Siket fiatalember vagyok, aki hét éve dolgozik a szakmájában. 2010. április 30-án közös megegyezéssel eltávoztam az előző munkahelyemről, és azóta állást keresek. Az álláskeresés során tapasztalt eseteket szeretném leírni, illetve megvitatni. Az…..
gic33 2010.06.21 16:17:57
Szerintem azért baromság, hogy a hallássérültek hátráltatják a projekt előrehaladását, mert én is a kollégáim nagy részével e-mailben, cseten tartom a kapcsolatot (távmunkában dolgozom), pedig ők hallók. Az informatikussal meg főleg kézenfekvő, hogy ilyen módon kommunikálok, hiszen ő úgyis állandóan gép előtt van. :)
Úgyhogy ez nem érv, meg lehet simán oldani, ha valaki akarja.

A gond az - ez személyes tapasztalat - hogy az emberek egyszerűen FÉLNEK a siketségtől, mert nem tudják, hogy álljanak hozzá. Amikor férjhez mentem, anyukám teljes pánikban volt, hogy fog kommunikálni a férjem szüleivel. Édesapám nem aggódott: ő állami vállalatnál dolgozott, ahol a kvóták miatt voltak siket kollégái, tehát volt tapasztalata a velük való kommunikációban.
Szóval aki tartózkodik a siketekkel való kommunikációtól, az először nézzen magába, és a saját kommunikációs készségeit vizsgálja meg, mert ott is lehet azért gond...

Megint Amerikával jövök: 1 hónapot éltem siketekkel, sokat utaztunk velük az országban. Érdekes módon, ha bementünk egy étterembe, és a pincér látta, hogy siket emberekkel van dolga, nem ijedt meg, hanem hozott papírt-ceruzát és írt... még azt is felírta, hogy jó étvágyat, meg azt is, hogy jó utat hazafelé és további szép napot. Kommunikációs készség kérdése az egész...
(Ez nem egyszeri eset volt, ugyanezt tapasztaltam intézményekben, hivatalnokoknál, pénztárosoknál, mindenhol... Egyszerűen nyitottabbak az emberekre, legyenek hallók vagy siketek.)
(Egyébként kezdvezményes mobilcsomag itthon is van, valaki hiányolta...)
Úgy jó igazán, ha az olvasónak magától esik le, mi is furcsa ezen a képen. Elsőre ugye köznapi látvány, a Szeged környéki település tornacsarnokának információs tábláját látjuk az alaprajzzal. Az empatikus olvasó esetleg megjegyzi, hogy lám, akadálymentes a WC. Aztán…..
gic33 2009.11.17 14:44:17
@conny: Nem is gondolnád, mekkora szükség van koedukált öltözőre. Nálunk pl. óriási probléma, hogy amikor Apa viszi uszodába a lányát, akkor hol öltözzenek?! A gyerek még kicsi, nem tud egyedül öltözni. Férfi öltözőbe nem viheti be, női öltözőbe ő nem mehet be. Szerencsére ma már egyre több helyen gondolnak erre, és van pl. "családi" öltöző.

A poszthoz: ismét egy ékes példája annak, hogy valamit segítő szándékkal terveznek, csak éppen arra alkalmatlan, amire tervezték. De hát tudjuk jól: "A pokol tornáca jószándékkal van kikövezve."