Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Siphersh

0 bejegyzést írt és 1003 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki használja a közösségi médiát, minden bizonnyal találkozott a legújabb őrülettel, a 10 éves kihívással, vagyis azzal, hogy egy 2009-es és egy mostani képet egymás mellé téve mutatjuk meg országnak-világnak, hogy mennyit változtunk. Vajon tényleg csak egy ártatlan…..
A filmekben, videó klipekben és magazinokban megjelenő hírességek arcát általában tökéletes smink (és photoshop) fedi. Néhány sztár azonban megmutatta, hogy ők is hús vér emberek, akárcsak mi, és közzétették smink nélküli, természetes fotóikat. ..
Nagy gond manapság a programozó hiány, pörög a fejvadászat meg a munkaerő közvetítés. Csak úgy záporoznak ránk az önéletrajzok (nemzetközi nevén CV-k, amit szívínek kell ejteni), ahol jobbnál-jobb szakemberek kínálgatják lenyűgöző szaktudásukat és hirdetik makulátlan szakmai előéletüket. Mindenkit…..
 Istent nem hiszed, gyűlölöd, unod, de nem kételkedsz a Rolls Royce autóban,cifra rongyban, ringó ringyó-popóban.Terjeszd ki rájuk atheizmusod! Weöres Sándor: Az igazi istentagadás Egy különös állatkísérlet alanyai vagyunk, egy kísérleté, amelyet úgy hívnak, hogy modernitás; már több száz éve,…..
Nézd meg a katalán ártalomcsökkentő aktivistával készült inspiráló interjúnkat arról, hogy miként segítettek a felügyelt drogfogyasztói szobák a barcelonai drogprobléma visszaszorításában! A ’80-as évek végén Barcelonában megszaporodtak a túladagolások és komoly HIV…..
  Az Alkotmánybíróság fittyet hány a jogbiztonságra és felrúgta eddigi gyakorlatát! A testület alapvető jogállami követelményekkel szembemenő határozatot hozott: mostantól a helyi önkormányzatok jogalkotásának korlátait már nem a jogbiztonság követelménye határozza meg. Vagyis: az Alkotmánybíróság…..
Magyarországon egyre divatosabbá válik az a felháborító nézet, hogy a nők nem szülőgépek és konyharobotok, hanem emberek, akiknek joguk van karriert építeni, ugyanolyan munkabért kapni ugyanazért a munkáért, sőt, még nadrágot is hordani. Ezt a bullshitet úgy hívják, hogy…..
Siphersh 2015.08.28 17:03:45
@n.y.taka: Az ember is egy főemlős, ez egy egzakt rendszertani kategória, függetlenül attól, hogy mit "értesz alatta".

De ez csak egy szemantikai kérdés, és semmit nem mond el arról, hogy a nők elnyomása egy kulturális konstrukció, vagy pedig biológiai örökség.

Megköszönném, ha valaki kisegítene egy-két linkkel az "okoskodó szociológusok elmélete" irányában, ami erről szól, ha kéznél van.
A legalizáció ellen rendszeresen hangoztatott érvek a tudomány patikamérlegén megmérettettek és könnyűnek találtattak „A marihuána kapudrog”, „a legalizáció ösztönzi a…..
Siphersh 2015.08.18 16:02:45
@s: "Konkrét példát, ha kérhetném."

Ez nagyon könnyű kérés, úgyhogy én is csatlakoznék:

"Cannabis use is risky – and some individuals are particularly vulnerable – but prohibition has not succeeded in preventing cannabis use or mitigating its harms. On the contrary, it has exacerbated the health harms of cannabis and created costly social ones as well. Legalizing and strictly regulating cannabis allows for more control over the risk factors associated with cannabis‐related harm."

www.camh.ca/en/hospital/about_camh/influencing_public_policy/Documents/CAMHCannabisPolicyFramework.pdf

"The drug control system has created a huge untaxed income stream for criminal profiteers."

"International comparisons show no consistent correlation between the harshness of enforcement and prevalence of cannabis use."

www.alicerap.eu/resources/documents/doc_download/185-policy-paper-5-cannabis-from-prohibition-to-regulation.html

"Ultimately the most effective way to reduce the extensive harms of the global drug prohibition regime and advance the goals of public health and safety is to get drugs under control through responsible legal regulation."

www.gcdpsummary2014.com

"evidence shows how the implementation of the prohibitive model has failed demonstratively to have had any significant and sustained impact upon reducing the extent of the market. Rather it has imposed heavy burdens upon criminal justice systems; produced profoundly negative social and public health impacts; and created criminal markets supporting organised crime, violence and corruption."

www.swansea.ac.uk/media/TNI-GDPO_Rise-and-Decline_web.pdf

"The pursuit of a militarised and enforcement-led global ‘war on drugs’ strategy has produced enormous negative outcomes and collateral damage. The strategy has failed based on its own terms. Continuing to spend vast resources on punitive enforcement-led policies, generally at the expense of proven public health policies, can no longer be justified."

www.lse.ac.uk/ideas/publications/reports/pdf/lse-ideas-drugs-report-final-web.pdf
Siphersh 2015.08.18 16:29:17
@s: Nem tudom, mit értesz "valódi" legalizálás alatt.

A droglegalizálás azt jelenti, hogy szabályozott keretek közé vonjuk a jelenséget.

Én olyan világot szeretnék, ahol nem az agyatlan hangulatkeltés politikai szempontjai határozzák meg a drogpolitikát, hanem azt nézzük, hogy minek mi a következménye valójában.

És a tapasztalati tények nagyon egyértelműen azt mutatják, hogy a drogprobléma nem tartozik azok közé az egészségügyi és lelki problémák közé, ahol az erőszakos karhatalmi üldözés javít a helyzeten.

Sőt. A drogtilalom minden szempontból súlyosan fokozza a drogproblémát, és a droghelyzeten túl is súlyos társadalmi károkat okoz.
Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bírósága (Bíróság) egyhangúan úgy döntött hogy az olasz állam sérti az azonos nemű párok alapvető jogait, ha nem biztosít a kapcsolatuknak jogi elismerést és védelmet. Három olasz meleg pár tett panaszt az olasz állam ellen a…..
Siphersh 2015.08.01 02:26:39
@miketbeszéltek: Nem tudom, hogy "néhány év", vagy jónéhány, de szerintem is csak idő kérdése.

Minden hagyomány véget ér egyszer, mint ahogy a mostani "hagyományos család" is egy korábbi, nagycsaládos együttélést váltott le, azelőtt meg a törzs volt a családi egység. Szóval, semmi nem tart örökké.
A Társaság a Szabadságjogokért közel három éves jogi munkájának eredményeként csütörtökön jogerősen úgy döntött a bíróság, hogy a Miniszterelnökségnek ki kell adnia az elhíresült Századvég-tanulmányokat és ezzel átláthatóvá válik ötmilliárd forint közpénz…..
Siphersh 2015.06.20 03:00:22
@Tudományos libsizmus: Te inkább egy olyan országban szeretnél élni, ahol senki nem veszi a fáradságot, hogy kijárja az ilyen ügyeket, és a közérdekű információkat törvénytelen módon titokban lehetne tartani?

Miért lenne az jó neked?
Szerettük volna megismerni azokat a szakértői véleményeket, amelyek alapján új drogokat vettek fel a kábítószer-listára Magyarországon. Az Országos Addiktológiai Centrum megtagadta a választ, arra hivatkozva, hogy a nyilvánosság “a szakmai álláspontok szabad kifejtését veszélyeztetné”. Bírósághoz…..
Siphersh 2015.04.30 13:47:42
@Sir Galahad: "A zsálya legális, és ezért nem tudunk mit kezdeni vele, de ezekbe a mérgező anyagokba mártva is? Merthogy már eleve így adják el."

Mérgező anyagokba mártva? Ez mi? Miféle mérgező anyagokba mártva? Mondd meg a szerzőnek, hogy lehetne egy kicsit körültekintőbb, hogy valójában mi az a drog, amiről szó van. Mert különben csúnyán félrevezetheti azokat a szegény lelkeket, akik a bulvársajtóból próbálnak tájékozódni a témáról.
Well, a lényegesebb nehézségeink: nincs pénzünk és nincs nyilvánosságunk (köszönet egy-két orgánumnak, amelyik hébe-hóba foglalkozik velünk, ez azonban nem pótolja a rendszeres jelenlétet, amely az ismertség alapvető feltétele). Ami van: polgári mennyiségű időnk (a civil…..
„Ha megkédrdeznék tőlem, hogy minek örülnék jobban, hogy a gyermekem iszik vagy füvezik, a válaszom természetesen az volna, hogy egyiknek sem. De ha nagyon választanom kéne, akkor a marihuánát választanám” – írja a New York Timesban megjelent publicisztikájában Aaron E.…..
Ezért törvénytervezetet készítettek, ami a felnőttek számára legálissá tenné a kannabisz fogyasztását, és 2 milliárdos adóbevételt hozna az államkasszának. Vajon az LMP és a PM mikor követik őket?  A német zöldpárt (Bundesverband der Bündnis 90/Die Grünen) Kannabisz…..
legújabban ez a nyomorult 4K kampányol ezzel. szánalmas hogy azt hiszik, hogy ettől már mindjárt fényre derül a haza is. - Liberális körök fennhangon hirdetik a könnyű drogok liberalizációját. Mire vezetne, ha ez bekövetkezne?- Gondoljunk abba bele, hogy a mai társadalmunkban a tinédzserek nagyon…..
Siphersh 2015.01.27 07:27:59
@bélaybéla: Szóval nemcsak a tájékozottságot és az empirikus pragmatizmust, hanem az igazságosságot is elutasítod?

Azt hiszem, sokat elmond a drogtilalomról, hogy ilyen abszurd és irracionális sarokba kell hátrálnod, hogy védhetőnek tudd látni.
Siphersh 2015.02.03 11:11:13
@bélaybéla: No de Béla. Miért pont a depresszánsok veszélyeit idézed, amik közé az alkohol is tartozik, ahelyett, hogy a marihuána veszélyeit idéznéd?

Folyamatosan adogatod a magas labdákat. Mint ha csak a provokáció lenne a célod.
Az eddigi legalaposabb tudományos vizsgálat az alkohollal ellentétben nem talált jelentős összefüggést a kannabisz fogyasztása és a közlekedési balesetek elkövetése között, azonban a sofőröket továbbra is arra intik, hogy csak józanul üljenek a volán mögé. Az…..
Az eseménydús 2014-es év újabb mélypontot hozott a hazai drogpolitikában: a nemzeti drogstratégia megvalósítása helyett a demagógia ült diadalt, az ország legnagyobb tűcsere programjának bezárásától a rendőrségi drogprevención keresztül az iskolai drogtesztelés ötletéig.…..
Svájc mindig is úttörő szerepet játszott a drogpolitikában. 1986-ban elsőként nyitott szállókat a függők számára és 1994-ben orvosi célból engedélyezte a heroin felírását. Ma több svájci város kannabisz klubok nyitásában gondolkodik. Ruth Dreifuss korábbi…..
Ismerős történet. Az egyik nap X, Y és Z doktor azt mondja valamiről, hogy az jó nekünk, majd pár hónap múlva meggondolja magát és gyökerest az ellenkezőjét állítja. Honnan tudhatjuk, hogy mikor kinek higgyünk? Ezt természetesen senki nem tudja megválaszolni. A kutatásoknak…..
Az egyik olvasóm rákérdezett, hogy mi a véleményem a drogfogyasztásról, merthogy eddig erről soha nem írtam. Persze ez nem egészen így van: írtam róla, legfeljebb máshol, kommentként. A kérdés ez volt: "Érdeklődnék, hogy te mint orvos, és közügyekben is járatos…..
Siphersh 2014.11.27 00:08:32
@Molnárgörény: A legalizálás nem liberalizáció, hanem a forgalmazás szabályozott keretek közé vonása.

De ha neked csak az számít, hogy milyen ideológiai üzenetet hordoz a törvény, és nem zavar, hogy közben súlyosbítja a drogproblémát és pénzeli a törvényen kívüli világot, akkor szerintem mindenképpen továbbra is támogasd a tilalom fenntartását!
Összegyűjtöttem azokat a leggyakoribb érveket és ellenérveket, amik kommentként megjelentek a marihuána legalizálását propagáló cikkek alatt.  Párba állítottam őket, így látványosabb a végeredmény, melyik tábor toleránsabb, támaszkodik inkább a kutatási eredményekre,…..
Siphersh 2014.11.26 18:21:58
A marihuána-tilalom egyes országokban már a tizenkilencedik században elkezdődött, és 1961-ben az ENSZ kiterjesztette az egész világra. Hollandiában a felnőttek már több mint harminc éve legálisan megvehetik a marihuánát a boltban, tíz országban legalizálták a marihuána gyógyászati célú használatát, és az elmúlt években náhány USA állam teljesen legalizálta.

Szóval a betiltás következményeiről is és a szabályozott, legális forgalmazás visszaállításáról is bőven vannak tapasztalatok. Úgyhogy nincsen értelme spekulatív alapon megítélni a különböző drogtörvényeket. Hanem az az ésszerű megközelítés, ha megnézzük, hogy mit mutatnak a tapasztalati tények:

"We found no evidence to support claims that criminalization reduces use or that decriminalization increases use."

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1448346/

"Ultimately the most effective way to reduce the extensive harms of the global drug prohibition regime and advance the goals of public health and safety is to get drugs under control through responsible legal regulation."

www.gcdpsummary2014.com

"Cannabis use is risky – and some individuals are particularly vulnerable – but prohibition has not succeeded in preventing cannabis use or mitigating its harms. On the contrary, it has exacerbated the health harms of cannabis and created costly social ones as well. Legalizing and strictly regulating cannabis allows for more control over the risk factors associated with cannabis‐related harm."

www.camh.ca/en/hospital/about_camh/influencing_public_policy/Documents/CAMHCannabisPolicyFramework.pdf

"The drug control system has created a huge untaxed income stream for criminal profiteers."

"International comparisons show no consistent correlation between the harshness of enforcement and prevalence of cannabis use."

www.alicerap.eu/resources/documents/doc_download/185-policy-paper-5-cannabis-from-prohibition-to-regulation.html
Siphersh 2014.11.26 18:24:10
"The pursuit of a militarised and enforcement-led global ‘war on drugs’ strategy has produced enormous negative outcomes and collateral damage. The strategy has failed based on its own terms. Continuing to spend vast resources on punitive enforcement-led policies, generally at the expense of proven public health policies, can no longer be justified."

www.lse.ac.uk/ideas/publications/reports/pdf/lse-ideas-drugs-report-final-web.pdf

"The conclusion from this initial evaluation is that changes in Colorado’s marijuana policy have had minimal impact on marijuana use and the outcomes sometimes associated with use."

object.cato.org/sites/cato.org/files/pubs/pdf/working-paper-24_2.pdf

"evidence shows how the implementation of the prohibitive model has failed demonstratively to have had any significant and sustained impact upon reducing the extent of the market. Rather it has imposed heavy burdens upon criminal justice systems; produced profoundly negative social and public health impacts; and created criminal markets supporting organised crime, violence and corruption."

www.swansea.ac.uk/media/TNI-GDPO_Rise-and-Decline_web.pdf
Drogozzunk vagy ne drogozzunk? Nyissunk-e nemzeti marihuánaboltot? Zárjuk-e börtönbe a füveseket? Ossza-e az észt az alkoholista? Igen és nem! IGEN! Néha bizony kőbunkó egyszerűséggel viszonyulunk olyan civilizációs kérdésekhez, ami talán több igényességet és gondolkodást…..
Siphersh 2014.10.17 23:10:05
@Barbaarb: Most ezt azért mondod, mert felhívtam rá a figyelmedet, hogy a Szcientológia Egyház prospektusa, amit belinkeltél, nem hivatkozik tudományos forrásokra?

A tudományosság nem ideológiai kérdés. Ugyan mitől lennének globalizáltabbak vagy vadliberálisabbak a fenti tudományos kutatások és elemzések, mint a Szcientológia Egyház drogprospektusa?

A Centre for Addiction and Mental Health egy nemzetközileg elismert intézmény, Kanada legnagyobb egészségügyi kutatóintézete. A kutatási eredmények alapján, amit mutattam, neked talán úgy tűnik, hogy alulbecsülik a marihuána veszélyeit? Nem tűnik úgy, hogy nagyon alaposan és körültekintően vizsgálják a tilalom következményeit? Nem nyilvánvaló, hogy a marihuánával kapcsolatos károk, bajok és veszélyek csökkentését tartják szem előtt, amikor megállapítják, hogy legális szabályozás kereteiben lehet leghatékonyabban minimalizálni a problémákat?

Mi ebben a "vadliberális"?

Egy olyan kérdést próbálsz ideológiai kategóriákba sulykolni, ami egy objektív, empirikusan vizsgálható egészségügyi kérdés. Ez szerintem nem egy felelősségteljes hozzáállás.
Siphersh 2014.11.14 04:18:40
"Teenagers are turning their back on marijuana in a U.S. state where the drug has been legalised because it is no longer 'cool'."

Nahát, milyen meglepő, pont ugyanaz történt, mint a holland legalizálást követően: a tizenévesek körében csökken a marihuána népszerűsége.

www.mirror.co.uk/news/world-news/cannabis-use-drops-because-teenagers-4029072

"The pursuit of a militarised and enforcement-led global ‘war on drugs’ strategy has produced enormous negative
outcomes and collateral damage."

www.lse.ac.uk/ideas/publications/reports/pdf/lse-ideas-drugs-report-final-web.pdf

Egyre tagadhatatlanabb, hogy a drogtilalom egy súlyosan kártékony társadalmi önpusztítás. Remélem, nem fog elmaradni a felelősségre vonás az elkövetőivel szemben.
A new york-i városvezetés már felismerte azt, amit a magyar kormány még nem kapisgál: totál értelmetlen a fűfogyasztók rendőrségi vegzálása. William Bratton, New York rendőrkapitánya tegnap egy zacskónyi oregánóval mutatta be a sajtótájékoztatón, hogy mennyi is 25 gramm…..