Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paladdin

0 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Mese Nagy Böhöm királyról 2011.07.02 07:15:00
A rövidlátó baloldaliak és liberálisok bizonyára farkast kiáltanak a Népszava elleni határozott fellépés láttán. És velük béget majd a panelprolik csürhéje. Az igényesen gondolkodó, felelős polgárok azonban átlátják a magasabb rendű összefüggéseket, vagy ha eddig nem,…..
Paladdin 2011.07.02 20:19:26
@xsasha: "Nézd, eddig jutottam, és már könnybe lábadt a szemem."

Xsasha! Koncepcionális tévedésben vagy.

Lehet, hogy találsz kifogásolható érvet, gondolatot. (Valószínűleg bárki - így én vagy Tóta W. is - találna benne.) Lehet, hogy a 3 cikk egyes helyeken nettó hülyeséget is tartalmaz.
Még extrém esetben az is elképzelhető, hogy a panaszok többségén (mondjuk 60%-án) sikerül - szubjektív értékrended alapján - fogást találnod, vagy

Viszont ahhoz, hogy megvédhesd azt az álláspontodat, miszerint "a médiatörvénnyel valójában nincs SEMMI baj, csupán a kommunisták, a bérrettegők és a zsidók terjesztik ezt a bárgyú összeesküvés-elméletet - meg a Tóta-blog gyengeelméjű kommentelői, akik úgy paráznak, hogy el sem olvasták a törvényt" ahhoz az kell, hogy azt mondd: átolvastad a kifogásokat, és MINDEN baromság benne az utolsó szóig.

Érted?
Egyébként csak annyit tudnál állítani, hogy "pár dolog javult, pár dolog romlott, de szerintem [szerinted] túlzó ez a pánikhangulat; meglátjátok senki nem fogja - hisz nem is akarja - a sajtó- és szólásszabadságot korlátozni".

Úgyhogy vagy elfogadod, hogy egy ilyen magánvélemény itt - különösen a Te esetedben - sovány lesz, vagy megpróbálsz muníciót gyűjteni ahhoz, hogy nagyobbat durranjon.
Paladdin 2011.07.02 20:29:53
@xsasha: Valóban, Maskep nem szó szerint idézett; de amire ő emlékezett, és amit az újság lehozott abban elég nyilvánvalóan közös az a szándék, hogy az egész botrányt bagatell, mindennapos, elfogadott dolognak állítsa be.

Nem állítom, hogy tökéletesen rekonstruálta Maskep a szavakat, de hamisításról, ferdítésről szó sincs, legfeljebb sarkításról. Ami - politikai diskurzusnál - szintén nem valami elegáns, de 5 év távlatából szerintem elnézhető?

Te markánsan más véleményen vagy?
Paladdin 2011.07.04 16:25:31
@maskep: Maximum riszpekt. Lényegében minden mondatért.

Én csak annyit tennék hozzá, hogy az én szememben Orbán Viktor Eric Cartman, míg a másik oldal (Gyurcsány, Bajnai vagy a balliberálisok) Kyle Broflowskira emlékeztet.
Van, akiknél a szimpátiát rögtön eldönti, hogy Kyle zsidó. Vannak akik egy kézlegyintéssel elintézik a (testvériesen) osztott felelősséget a konfliktusokért: egyik kutya, másik eb. De szerintem annyi distinkciót érdemes tenni, amennyit a South Park alkotói is megtesznek, miszerint Cartman hatalom- és pénzmániás, valamint a legtöbb konfliktusban provokátorként lép fel (lásd a Passió-s vagy az AIDS-es epizódot). Persze neki jut a legtöbb poén, és az egyszerű emberek körében ő a legnépszerűbb, de a kétharmad nem minden. :-)
w Tökötökön viharlámpás 2011.06.21 06:20:00
Rendeletben határozná meg a kormány, mennyi az elvárható fizetésemelés a magánszektorban. Nincsen az embernél csodálatosabb. Olyan figurák, akik a cipőjüket is alig tudják bekötni, hirtelen arra vállalkoznak, hogy egy egész ország gazdaságát megtervezzék. Nem kell többé a…..
Paladdin 2011.06.21 21:25:53
@Kalmár: "A Fitch Ratings két hete stabilra javította a magyar szuverén adóskockázati besorolások kilátását a leminősítés lehetőségére utaló addigi negatívról."

Nézd, én kifejezetten örülök a besorolás felminősítésének. Ugyan nincs állampapírom, de egyfelől a pofám is égne, ha bóvlikötvény szintre sorolnák be a magyar papírokat, másfelől ez javítja az elvárt hozamot, s így csökkenti a jövőben esedékes adósságszolgálatot.

Szóval ez alapvetően egy jó hír, akármilyen eszközökkel is érte el a (szerintem is jobbára retardáltakból, inkompetens faszokból és egyéb bűnözőkből álló) kormány[párt].

A gond ott van az érveléseddel - és most elnézést kérek, hogy Veled vitetem el a kormánypárti kommunikáció aljassága és sötétsége miatti balhét, de úgy tűnik Te véded itt a megmagyarázhatatlant - hogy ha a Fitch és a Capital Economic dícséretéért ba akarjá(to)k vasalni a (minden bizonnyal jogos) elismerést, akkor a Velencei Bizottság, a FAZ, a NYT, az Amnesty International, a luxemburgi külügyminiszter, Angela Merkel, az IMF és még sokan mások kritikáiért be kell vállalni a seggberúgást.

Olyan nincs, hogy "nézzétek, a Fitch is megmondta, hogy jó úton járunk", közben pedig minden negatív észrevételt rátolunk a világméretű szocialista, tőkés-liberális és/vagy zsidó összeesküvésre, valamint a külföld ostobaságára, informálatlanságára. Illetve ha van, az bornírt ostobaság, szíjjártóság, selmecziség, ami nemcsak a kormány kommunikációját minősíti, hanem MINDENKIT, aki osztja és/vagy bedől neki.
Paladdin 2011.06.22 12:11:28
@a szív fészkei: "Martonyi - egy ügyvéd!! - ezt bírta szómágiázni a bírálatokat firtató kérdésre..."

Kezd meginogni bennem a meggyőződés, hogy a Fidesz alapvetően kontraszelektált retardáltak elvetemült szervezete (KRESZ), mert a maga módján Matolcsy, Martonyi, de még az a hulladék Szíjjártó is művész abban, amit csinál. Igaz, ezek a skillek egyáltalán nem piacképesek, de - mint a mellékelt ábra mutatja - képesek értéket teremteni olyan menedzsment számára, akik kimondottan destruktív tevékenységekben érdekeltek.
Paladdin 2011.06.22 13:56:19
@a szív fészkei: "Ja tulképp oximoront írtam azzal, hogy miazmá, egy ügyvéd szómágiázik? Hát hisz az a dolga."

Ez nem oximoron, hanem tautológia.
Oximoron a "becsületes ügyvéd", a "humánista gárdista", a "fideszes együttműködés", vagy hasonló szókapcsolatok lennének. :-)
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
Paladdin 2011.06.16 12:49:37
Végigolvasva @Kurt S. Earp: kommentjét valószínűleg azért veszem védelmembe, mert egyfelől egyfelől hozzá hasonlóan én is hardcore TWÁ olvasó vagyok (de ritkán szólok hozzá), másrészt mert abszolút méltatlan támadás érte alapvetően elismerő, dicsérő hozzászólását.

@Törpemongúz: mintha azt kifogásolná, hogy Earp nem helyezkedik konkrét álláspontra, s mintha egy elefántcsonttoronyból kritizálná a téma megtárgyalását szétoffoló politikai agitátorokat, funkcionális analfabétákat, csetelési kényszereiket itt kiélő fórumozókat, az egymásnak itt üzengető keménymagot, stb. Megértem, hogy ez a művészieskedőnek tűnő "hanghordozás" idegesítő, de nem értem hogy lehetett Earp kommentjére Radnótival és Klubrádióval válaszolni. Tóta posztja sem a "szeressük-e vagy utáljuk a Fideszt?" kérdést járja körbe, ezért ez irányba provokálni Earpöt nemcsak offtopik, de felesleges.

@okostojgli: válasza pedig annak ellenére a Mandiner rossz hagyományait idézi, hogy ő olyan tagja a W-blog keménymagjának, aki tulnyomó részben értelmeseket ír. Ettől függetlenül belegondolni is abszurd, hova jutna bármilyen blog, ha mindenki megosztaná azt a - kurvára érdektelen - információt, hogy mennyire örül vagy sajnálkozik egy-egy komment önkéntes elolvasása kapcsán. Sajnos ezt a kockázatot mindannyian bevállaljuk; én pl. ritkán olvasom el a hozzászólásokat (csak ha a mester is reagál rájuk), mert sajnos többször bizonyul időpocsékolásnak, mint gondolatébresztőnek; de meg sem fordul a fejemben, hogy vitaindítás nélkül csak annyit közöljek, hogy megérte-e elolvasni, vagy sem.
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
Paladdin 2011.06.08 16:06:58
@a szív fészkei: "Ilyesmit pedzegetett TGM pár éve: http://www.kommunista.net/forum/feltetel-nelkuli-garantalt-alapjovedelmet-minden-magyarnak"

Ajjaj! Csak TGM-mel ne legyek egy platformon.
Nem is elsősorban azért, mert ő egy anarcho-szindkalista kommunista hippi, hanem azért, mert én még egy olyan embert nem ismerek, aki ennyire okos, még se lenne (szinte) soha igaza.
Paladdin 2011.06.08 16:18:47
@Rodeo36:
Nincs gondom a gombvarrás koncepciójával, de percekbe telt, mire a nyolcsoros mondatodat sikerült értelmeznem. :-)

Elbeszélsz mellettem - ami nem katasztrófa - közben viszont azt állítod: nincs igazam; s közben nem hivatkoztad be, hogy melyik gondolatomat tartod tévesnek.

Az én állításaim a következőek:
1. A munkahely-teremtés kétszeresen is fontos prioritás, mert
- a munkaképes munkanélküliek eltartása pénzbe kerül
- munkát találva közterheik is javítják a költségvetés helyzetét
2. A születésszám emelése és a nyugdíj-rendszer fenntarthatósága közötti gondolati láncban kimaradt egy baromi fontos kapcsolat, miszerint több ember nem ekvivalens több aktívval.

Amit Te mondasz, abban is van igazság, de a hozzáadott érték növelése és a munkahelyteremtés nem egymással konkuráló kormányzati prioritások. Különösen, hogy jelenleg nem is a leginkább tudás-intenzív munkahelyek a hiányszakmák.

Az állam facilitálja a munkahely-teremtést, az ember meg igyekezzen képezni magát, mert ha több értéket tud hozzáadni, akkor a munkáltatója ezt (valószínűleg) magasabb bérrel kompenzálja.
És akkor mindenki boldogan él, amíg meg nem hal.
Paladdin 2011.06.08 23:12:43
@Rodeo36: "Kinek a feladata munkahelyet teremteni? A kormány csak egy tényező ebben ha dirktben követeljük, de ha megfelelő adó és preferencia szabályozással megteremti a körülményeket akkor a magánszektor fogja megteremteni, és abból többszörös a haszon. Azért vannak munkaképes munkanélküliek mert az állam seggfej!"

Teljesen igazad van!
Én sem azt állítottam - ha félreérthető voltam, akkor elnézést - hogy az állam alkalmazza a sok munkaképes, de magán szektorban elhelyezkedni nem tudó munkanélkülit, mert az visszatérés a szocializmus kapun belüli munkanélküliségéhez.
Igenis, az állam tegye érdekeltté a privát szférát a foglalkoztatás növelésére. Csábítson ide multikat, a meglévő vállalatokat ösztönözze növekedésre (exportra), de még a lakosságot is bátoríthatja, hogy tartson el minél több - bejelentett - masszőrt, magántanárt, bébiszittert, pszichológust, stb.
Addig pedig ne a népességnövekedésen rugózzon, mert megfelelő munkahelyek nélkül az csak üres, hungarista toposz marad - és végre nem lesz a beszélgetésünk offtopik. :-)

Addig amíg az államnak csak a szája jár, osztom, hogy basszák meg a nénikéjüket; még ha az egy kissé extrém módja is lenne a fogyó magyarság megállításának. :-)
Geekblog X-Men: Az elsők 2011.06.02 00:40:00
Üzenem mindenkinek, aki azzal mentegeti a csapnivaló Transformerseket, Álomháborúkat és társaikat, hogy „de hát ez csak egy látványfilm, nem kell tőle fasza akcióknál többet várni”: az X-Men prequel cáfolhatatlan bizonyítéka annak, hogy egy hollywoodi nyári…..
Paladdin 2011.06.07 11:46:09
@Rusznyák Csabával való – a „minőség megjelenése és végigvonulása az eredeti X-Men trilógia epizódjai mentén” - vitánkat a magam részéről lezártam volna, hiszen az érvek jobbára elhangzottak (már amennyire érvekről beszélhetünk egy ilyen szubjektív műfajban), ráadásul véleménykülönbségünk elsősorban eltérő értékrendre és prioritásokra vezethető vissza, amiken aztán tényleg fölösleges vitatkozni. Csaba valószínűleg az átlagosnál nagyobb áhítattal és tisztelettel viseltetik a képregények és adaptációik iránt, én viszont biztosan túl kicsivel, úgyhogy emiatt sem nyitottam volna újra a témát. Csakhogy időközben volt szerencsém megnézni a filmet…

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy szeretem Csaba filmkritikáit, és évtizedek óta várok arra, hogy egy recenzió ezzel kezdődjön: „Üzenem mindenkinek, aki azzal mentegeti a csapnivaló Transformerseket, Álomháborúkat és társaikat, hogy „de hát ez csak egy látványfilm, nem kell tőle fasza akcióknál többet várni”: az ……… cáfolhatatlan bizonyítéka annak, hogy egy hollywoodi nyári szuperprodukció nem csak szemkápráztató és akciódús lehet, de intelligens, drámai, sőt, karakterközpontú is.” Sajnos azonban szerintem ez a leírás nem az X-Men elsőkről szól. (Képregény-adaptációk tekintetében az első és utolsó film, amiről ezt el lehetett volna mondai, továbbra is a Batman: Kezdődik)

Az X-Men: First Class egyáltalán nem csapnivaló hollywoodi tucat-blockbuster, hanem korrekt, jó kis film. De 5 csillag azoknak a filmeknek jár, amiken alig lehet fogás találni, ez a prequel viszont hemzseg a hibáktól. Szerintem alulról csípi a 4 csillagot, és elsősorban az idei sovány felhozatal miatt képes kiemelkedni.

SPOILER ALERT! Nyilván az alkotók kényszerpályán mozogtak, de kezd unalmassá válni a képességeivel küszködő, önmagát elfogadni képtelen karakterek konstans vívódása. Kevin Bacon minden karizmától mentes egydimenziós főgonosza mellett Xavier-t is sikerült árnyalatoktól mentesre írniuk, pedig a kezdeti szoknyavadász dumái hordoztak magukban humoros-romantikus potenciált. Hank és Raven kapcsolata során nemcsak a szereplők de a nézők is szenvednek. A csinos szereplők levetkőztetése annyira ad hoc és amatőr, hogy az már szinte bájos. Az a jelenet, amikor Shaw-ék sikeresen megostromolva a CIA épületet, lemészárolva több tucat ügynököt, felajánlva a „gólyáknak”, hogy tartsanak velük, hisz aki nem velük van az ellenük van, majd ezután mindössze Angel-lel távoz(ná)nak, az egész franchise mélypontja. De nem dicsérhető meg a forgatókönyv sem a Magneto – Shaw összecsapás lezárásáért, sem pedig Charles sérülésének megmagyarázásáért (miért a sisakra lő a CIA-ügynök?). Végezetül szinte teljesen megalapozatlan a Mystique-Magneto románc, ahogy az is, hogy a lány végül az agresszív csapatot választja barátai és sérült bátyja (?) helyett.

Nem osztom, hogy Vaughn kurva jó akciófilm-rendező lenne. Szerintem az ő ereje a bájos, feszültséget hol oldó, hol fokozó humorban rejlik, amivel a Csillagport és a Kick-Asst is „felfuttatta”. Ezt a skilljét most nem tudta megcsillogtatni. Akcióból meg nem volt annyi a történetben, hogy el tudta volna vinni a hátán a filmet,ami pedig volt, azt is tönkrevágta, hogy az alkotók nem ölhettek meg fontos szereplőket – mint George Lucas legrosszabb pillanataiban – pedig itt bőven lehetett volna be- és kiírni mutánsokat, hogy legalább az összecsapások ne legyenek gagyik.
Paladdin 2011.06.07 15:09:22
@Rusznyák Csaba:
Mystique vs Magneto szál:
- Raven szende lány, agresszió nélkül, akit frusztrál a mutációja
- Vidámsága akkor teljesedik ki, amikor felhőtlenül bolondozik a többi 'gólyával'
- Romantikus érdeklődése Hankhez fűzi, amiben Magneto csak akadályozza
- Miután Hankkel konfliktusba került, teljesen érthetetlen és megalapozatlan, hogy Eric ágyába bújik
- Ahogy az is, hogy miután elsőre Eric elzavarja, fél perccel később - kék valójában - már hagyja maradni

Ezek után teljesen indokolatlan és erőltetett, hogy a súlyosan sérült féltestvére, a barátai (és a több romantikus potenciállal kecsegtető Hank) helyett a Charles sérülését explicite okozó Magnetóhoz, valamint azokhoz csatlakozik - Azazel, Vihar - akik lemészárolták a rájuk vigyázó embereket, meg akarták ölni a mutáns barátait.

Ha Számodra ez megalapozás, akkor túl nagylelkű vagy a képregényekkel szemben.
Paladdin 2011.06.07 15:51:15
@Rusznyák Csaba: Értem amit mondasz, hiszen ezt próbálta a film is sulykolni (majd pont egy X-Men film hagyná ki az elfogadás toposzát?), de úgy érzem, hogy mindezt szájbarágósan, nyögvenyelősen tette.

Magneto nem elfogadja Mystique-et, hanem leszarja (mint mindenki mást); és a végén nem azért toborozza a mutánsokat, hogy a világtól elvonulva önmaguk lehessenek, hanem hogy csapjanak le, mielőtt az emberiség lecsap.

Az a jelenet, amikor a kizárólak a bosszújára fixált Eric az ágyába bebújt gyereklánynak azt mondja, hogy 'kék valójában a legszebb' a szememben nem drámai fordulat, amely újrarajzolja az erőviszonyokat, hanem nettó hatásvadászat. De elfogadom, hogy más a véleményed.
Varánusz Elkúrás Fidesz módra 2011.06.03 06:02:00
"A legfontosabb kormányzati feladataink között említeném, a kormánynak és a kormányzatnak meg kell őriznie emberi, gőg nélküli, a cél iránti alázatra épülő jellegét. Szerénység, szolgálat, visszafogottság. " - mondta Kedves Vezetőnk tegnapelőtti…..
w Van egy régi mániám 2011.05.27 13:37:34
  Trianon olyan a jobbosoknak, mint másoknak a meztelen nő. Legalábbis így gondolta Papcsák Ferenc, és beszállt a kis magyar holokausztiparba.  ..
Paladdin 2011.05.31 15:47:46
@Weöres Dániel:
Riszpekt! :-)
Paladdin 2011.06.01 10:28:26
@Weöres Dániel:
Minden tiszteletem Lemé, de egyrészt az teljes amerikai sci-fi ipart hulladéknak tartani nemcsak a politikai korrektség szempontjából, de "szakmailag" is elvérzik. Viszont az amerikai sci-fik híg fosának tengeréből pont PhKD-t kiemelni Lemhez méltatlan arroganciáról és hozzá-nem-értésről tanúskodik.
10. Űrszörny (20 Million Miles to Earth, 1957)Ray Harryhausen neve nem csenghet ismeretlenül az SF rajongók számára (már előkészületben a magyar életrajza). A stop-motion technika atyja számos lényt keltett életre, köztük Ymir-t, aki egy elfuserált Vénusz-expedíció…..
Paladdin 2011.05.22 01:34:55
@Chelloveck:
Akkor lehet, hogy félreértettelek, de Balázsmannak írt válaszodból ("akik az általad említett filmeket nem tudják értékelni, azokat ne nevezd >>filmszerető<< embereknek"), és úgy értelmeztem, hogy a szóban forgó klasszikusok (2001, Solaris, Moon) szeretete kvázi belépő a témához való hozzászóláshoz.

Persze mindenkinek megvan a maga keresztje. Én például az Armageddont nézem meg évente - vessetek a mókusok elé. Pedig nem is a kedvenc sci-fim: a Terminátor 2-t, a Dark Cityt, a Dűnét vagy az Eredetet sokkal jobban szeretem. De valahogy Steve Buscemit nem lehet megunni. :-)
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
Paladdin 2011.05.04 00:04:34
@Guss Grissom:
Nem is tudom, miért pocsékolom az időmet arra, hogy egy funkcionális analfabéta retardált droid figyelmét felhívjam a argumentumában (a Te kedvedért: érvelésedben) fellelhető tévedésekre és logikai hibákra, hiszen ismeretes, hogy
- ignorálod őket (a Te kedvedért: nem veszel róluk tudomást)
- gyakran nem is érted meg
- minősíthetetlen hangnemben reagálsz
- egy olyan - csak a Te fejedben létező - világba engedsz bepillantást, amiben okos vagy, a többiek pedig bunkó, aljas, szénné égetett homoszexuális, libsi cionisták
- elképesztően sötét és korlátolt vagy

Mégis nem tudok ellenállni a feldobott magas labdának, akkora ökörséget írsz a hivatkozott hozzászólásodban. De inkább vedd úgy, hogy nem is Neked válaszolok, hanem Pounderstibbonst vigasztalom, akit nyilván úgy szénné égettél, hogy elbujdosott kínjában.

1. Pounderstibbons természetesen nem ragadta ki - és tüntette fel hamis kontextusban (a Te kedvedért: szövegkörnyezetben) - az 'A keselyű még él' poszthoz tartozó kommentfolyamból a kérdését és a Te arra adott reakciódat. Az első hozzászólásod is sértő és provokatív volt (Tóta Weisz), a pártfinanszírozással kapcsolatos gondolatokat nem tartalmazott, és a vulgáris vonalat is Te nyitottad meg; Pounderstibbons (és még sokak) felé legalábbis minden kétséget kizáróan. De ha annyira lelkes vagy a forráskutatásban, hogy a mai poszt kapcsán is idézgettél hozzászólásokat; bátran linkelj be olyan hozzászólást, amiben megosztod velünk a pártfinanszírozással kapcsolatos magvas meglátásaidat, vagy amikor mások kezdik (Büdösmackón kívül) az alpári sértegetést.

2. Te a rövid, de ahhoz képest meglepően fájdalmas Tóta-blogos pályafutásod (helyesebben ámokfutásod) során a világon SENKIT nem aláztál porrá, égettél szénné. A legközelebb ehhez akkor voltál, amikor valakinek (jogosan, de persze minősíthetetlen stílusban) felhívtad a figyelmét arra, hogy a 'muszály'-t helyesen 'j'-vel írják. Nyelvvédő és -művelő tevékenységed értékét némileg csökkenti, hogy csak én legalább 3x hívtam fel a figyelmedet komoly (de talán nem ilyen súlyos) helyesírási tévedésedre, amelyeket - szokásodhoz híven - ignoráltál.

3. Attól, hogy akárkivel kapcsolatban bejelented, hogy hegynyi intellektusoddal a földbe döngölted, még természetesen nem válik valóra; Rajtad - és szűk családodon - kívül ezt senki nem veszi komolyan.

4. Az az idézet, amelyben arra hivatkozol, mennyire szénné égetted P-t, nem is Neked szólt. Zsir@f nevű (nem biztos, hogy zsidó) fórumtársunk követett el egy félreértést 15:26-kor - azt gondolván, hogy Jézus az Ószövetségben is megjelenik - és neki válaszolta Pounderstibbons, hogy Jézus koma bizony az Újtestamentumnak volt a főszereplője. Nem Téged akart kioktatni, ráadásul Zsir@ffal szemben sem ütött meg fölényeskedő hangot. Mindamellett igaza is volt, vagyis az Általad belinkelt (a Te kedvedért: meghivatkozott) z_kovacs idézet is éppen hogy P-nek ad igazat (Újtestamentum = Újszövetség), azaz Pounderstibbonst - legalábbis ebben a szituációban (a Te kedvedért: helyzetben) senki nem égette szénné.

5. Valószínűtlen, hogy egy ilyen kritikátlan, félművelt, korlátolt és agresszív alak tanítással keresse a kenyerét; de ha mégis, az az oktatási rendszerünkről állít ki bizonyítványt.
Miután végre nyomdába került az ígért két pofonból az első, a milicistakérdés le is van tudva, így most megint arról lesz szó hetekig, hogy náci gárdát alakítani sem szép dolog, de talán ha a cigányok abbahagynák a cigánykodást, akkor eleve nem lennének gárdisták se. Ezt…..
Paladdin 2011.04.30 23:30:47
@malacz69 eurofanyalgó:

Félreértesz.
Nem azért idéztem Tőled valóban kiragadott mondatokat, hogy történelmet hamisítsak (mint ahogy szerinted Lázár beszédével kapcsolatban történt). Hanem azért, hogy rávilágítsak: nemcsak abban lógsz ki az itt honos kommentelők közül, hogy konzervatív értékek mentén próbálsz vitatkozni, és néha véded a kormány becsületét, hanem azzal is, hogy gyakrabban és durvábban hagyod Magad személyeskedésig lovalni a vitába.

Lehet, hogy Számodra elfogadható, hogy érzékeny témák esetén bárkit "elküldesz a picsába", de kívülről ez fölösleges, csak a vitakultúrádat ássa alá (miközben az magánszektor vs. állami szféra megélhetésével kapcsolatos érveid többségét osztom).

A Holokauszt témával kapcsolatban most már jobban értem az álláspontodat, mégis fenntartom, hogy a kérdésedet a törvényalkotókhoz kellene intézned, mert itt ezen a blogon provokáció kinézete lehet. (Mégis, milyen választ tudnál elfogadni a saját kérdésedre?)
w Szent szar 2011.04.26 06:50:00
Ha volna Orbán Viktor környezetében csak egyetlen mélyen vallásos ember, már szájon kapta volna. A szentségnek nem az a legfőbb ellensége, aki nem hisz benne, hanem aki a krumplilevesét melegíti rajta. Krisztus feltámadt! Ugyanott Wartburg eladó.   Én például legfeljebb…..
Paladdin 2011.04.26 22:10:04
@malacz69 eurofanyalgó:

Ebből az első 2 (egykulcsos adó + gyerekek utáni adókedvezmény) vitathatatlanul pozitív. Mondjuk én nem ballibsi vagyok, csak mezei libsi, de ez tényleg két olyan változás, amit üdvözölni tudok.
Sajnos ez az összes. A könnyített állampolgárságról nincs véleményem, illetve összetett. Malacz többi pozitívumát nem osztom.
Paladdin 2011.04.28 11:02:26
@Neel Armstrong:
"Ime egy friss anyag arról, hogy 32 évet kapott New Yorkban egy vezető rabbi, aki többször is molesztált egy kiskorú fiút.

www.mno.hu/portal/706823

...

A New York Times-ot és a többi cionista lapot meg majd te nézed át, nekem nincs gusztusom hozzá."

Leszoktam róla, hogy vitatkozzak ezzel a retardált suttyóval, most pedig különösen berzenkedem, mert Árpi moderálásából kifolyólag csórikám nem lesz képes megvédeni az álláspontját. (Intellektuális értelemben mondjuk akkor sem lenne képes rá, ha itt rontaná a levegőt, de akkor legalább megmaradna a lehetősége, hogy kukorékoljon valamit a cionistákról, liberálisokról meg az LMP-ről, amiből végezetül az jön ki, hogy mindenki más sötét, és ő az egyetlen fény az éjszakában.)

Azért remélem a többiek számára is érdekes lesz, hogy az imbecil által belinkelt cikk nem a 'pedofil rabbi' dossziét gazdagítja (nyitja meg), hanem a 'pedofília vádjával ártatlanul elítélt, majd hamarosan szabadon bocsátott rabbi' dossziét.

www.nypost.com/p/news/local/brooklyn/rabbi_perv_verdict_may_be_ko_8D8aP9MDFFlPRMMcN8YhpO
privateinvesigations.blogspot.com/2011/04/brooklyn-rabbi-accused-of-sex-abuse.html
sportsbetting-help.com/2011/04/13/baruch_lebovits_out_of_jail__samuel_kellner_arrested_bribe_false_witness_10k/
yourjewishnews.com/5469.aspx

(Ugyebár a Google a barátunk...)

Mindazonáltal ez a hozzászólás nem egy filoszemita komment; mert attól még, hogy a rabbi speciel ártatlan volt, az az üzletember, aki a hamis tanuk lefizetésével akart a rabbi családjának jól menő utazási vállalkozásából 400.000 $-t kizsarolni, a cikkek alapján szintén zsidó. Szóval még a new yorki orthodox közösség holdudvarában is vannak minősíthetetlen szaremberek, de szerintem ezt soha senki nem vonta kétségbe.
w A keselyű még él 2011.04.19 07:30:00
Az a legszarabb ebben a cintányéros, cigányzenés, pörgekalapos maszturbációban, hogy lehetne helyette valami értelmeset is csinálni akár. Vagy legalább mellette. Valamit csak úgy bolondságból, valamit, ami kivételesen, a változatosság kedvéért nem kizárólag a Fidesznek jó,…..
Paladdin 2011.04.25 15:51:10
@Rodeo36:
"kell egy új párt és az összes többit fel kell számolni azonnal és emellé az új mellé a fiatalok majd csinálnak néhány vidám dolgot, hogy lehessen igazi parlamentárosdit játszani és mókásan eredményesen!!!"

Egyetértünk - legalábbis a "kell egy új párt" részében. Szerintem a demokráciába nem fér bele még a szalonképtelenné vált politikai formációk felszámolása sem, de azt abszolút mértékben osztom, hogy nemcsak a Kisgazdapárt, a MIÉP, az SZDSZ és az MDF érdemelte meg, hogy eltűnt a politika süllyesztőjében, hanem a jelen országgyűlést alkotó pártoknak sem lenne keresnivalója egy civilizált ország parlamentjében.

A nyuszinak ez túl nagy falat volt, de még fiatal az idő.
Paladdin 2011.04.25 16:59:03
Bár csepereg az eső, @Neel Armstrong: ez a lelkes kis gyökér feldobta a napomat. Nemcsak azzal, hogy primitívségétől és sikertelenségétől sem csüggedve szorgalmasan posztolja intellektusának gyöngyszemeit, hanem mert most "brilliáns elemzés" aláírással bevágta a Kuruc.info "A zsidók erőszak-monopóliumáról és a kurvák erénycsőszködéséről, II. rész" című publicisztikáját: kuruc.info/r/7/78091/ (A szöveg itt van pár kommenttel feljebb, de borzalmas, tördeletlen változatba. A linket csak azért tettem be, ha valaki közvetlenül a dögkútból akarna inni.)

Nem tudom, milyen reakcióra számított húgyagyú versenyzőnk. És bár valószínűleg teljes időpocsékolás válaszolnom egy funkcionális analfabétának, néhány gondolat erejéig reagálnék.

0: a "brilliáns" szót ékes anyanyelvünk úgy írja: briliáns. Ne csüggedj, ettől akár még köztársasági elnök is lehetsz.

1: A "nyilvánvaló" veszélyes jelző; megfelelő használatához vagy némi intellektus, vagy populista szándék szükséges. Attól, hogy valamit kinyilatkoztatunk még nem lesz szükségképpen igaz. De azt hiába magyarázom egy olyan retardáltnak, aki szerint az, ha benyögi, hogy "nem vagy a súlycsoportom", kimeríti vitapartnereinek "porig alázását".

2. "Az ún. baloldali szellemi elit genetikai sajátossága, hogy minden rezsimben és mindenáron uralmi pozícióban akar maradni, hogy a hatalmat kiszolgálhassa, s ezáltal kivételezett, privilegizált helyzetet biztosítson magának." Nos, a >>genetikai sajátosság<< kifejezés valóban feszegeti a rasszizmus határait, de ennyi szükséges egy Kuruc.infós cikkben, mert különben az egész gondolatmenet csak Hellerről szólna, nem pedig a zsidókról és a kurvákról. Nálam nem verte ki a biztosítékot, de Téged, Neel, valóban minősít, ha e "brilliáns" elemzésnek minden szavával egyetértesz. Egészségedre!

3. Aki a Hellertől származó „No one was shot, no one was tortured” idézetet képes úgy interpretálni, miszerint a filozófusnő "...Brüsszelben azt hazudta, hogy Magyarországon 2006 őszén senkinek nem esett bántódása", az nemcsak az angol nyelvvel áll hadilábon, de valószínűleg a formális logikával is, valamint talán még a cipőjét sem képes szülői felügyelet nélkül bekötni.

Neel, nem vagy Te itt semmiféle szellemóriás, csak egy rossz helyesírású, elkényeztetett, kritikátlan hülyegyerek. Ha az ember ilyen IQ-betyárok mérettetik meg, akkor nem szégyen, hanem egyenesen dicsőség könnyűnek találtatni. Érvek helyett továbbra is nyugodtan böfögd be akadémikusi magasságokban szárnyaló megállapításaidat, és kritikátlan öntömjénezésedet, de el ne felejtsd megveregetni a jobb kezeddel a bal válladat, mert egyfelől más nem fogja megtenni helyetted, másfelől akkor sokkal kevésbé lesz szórakoztató olvasni bugyuta hozzászólásaidat.
Paladdin 2011.04.25 18:01:36
@malacz69 eurofanyalgó:
Abból a szempontból igazad van, hogy nincs objektív mértékegysége a kártékonyságnak.

Elfogadom az egyet-nem-értésedet, és ötletes a GDP-hez viszonyított államadósságot feldobni, mint miniszterelnöki alkalmatlanság KPI-t.

Fenntartva, hogy az én érveim is szubjektívek, felhánytorgatnám Orbán számlájára a konstruktív ellenzékből való sértődött kivonulást, a gátlástalan klientúraépítést, Meggyes Tamást, a szociális népszavazás demagógiáját, a Költségvetési Tanács kivégzését,Schmitt Pált, az esztergomi helyzet eszkalálódását, a MNYP lenyúlást, a médiatörvényt, a spanokra írt kivétel-paragrafusokat, Lázár Jánost, az egypárti alkotmányt, a félrefordított törvényeket, Szijjártó Pétert, a kísérleti közgazdaságtant (bár ennek kivárom a végét, hátha beválik), az MTI-s megjutalmazott hírhamisítást, Semjén Zsoltot, a megduplázott próbaidőt, és a többi.
w A pedofilok védőszentje 2011.04.14 06:00:00
Széles körben elterjedt félelem volt egy évvel ezelőtt, hogy a jobboldali győzelem intoleranciát hoz. A kétharmad pedig pláne. Ma már kijelenthetjük: ez nem vált valóra. Magyarország keblére öleli a legvadabb devianciákat is. Sőt, díszlépésben üdvözli. Szerdán Schmitt Pál…..
Paladdin 2011.04.16 18:50:23
@Pantagruel:
Köszi az idézetet.

Frank Herbert nagy ember és hatalmas író volt. Ez az idézet is jó példa arra, milyen érzékkel volt képes a jelenben is megszívelhető elveket beleszőni egy 12-17 ezer évvel a jövőben játszódó scifibe.

Maximum riszpekt!
w Troll a pályán 2011.04.05 06:30:00
Hogy Lázár János mikor kel fel és vonul vissza, azt inkább nem méricskélném, még az is lehet, hogy sose. Következmények nélkülibb ez az ország, mint valaha. (Pedig vonz a csábítás, hogy leírhassam: Lázárnak mennie kell!) Viszont a sztori már nemcsak az ő sorsáról szól, ez…..
Paladdin 2011.04.05 12:29:45
@Dövan:
"A gondolkodás zsidó furfang!"

EPIC! :-)
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
Paladdin 2011.03.21 15:49:16
@xsasha:
És ezeket az agyas suttyókat, mint pl. Tóta, semmivel sem lehet meggyőzni, hogy egy derivált világot látnak, a valóság teljesen más. Kurva okosnak képzelik magukat, mert értik a saját kis rendszerüket.

Xsasha! Az a probléma az álláspontoddal - és mellesleg a jelenléteddel is ezen a blogon, de ez egyfelől mellékes, másfelől pedig feltétele a szólásszabadságnak és a demokratikus minimumnak - hogy nem vitatkozol, nem konkrétumokkal cáfolod meg az elhangzottakat, hanem egy-két labdaérintést követően bezárkózol a komfortos kis bástyádba, ami ki van bélelve ismeret- és rendszerelmélettel, derivált valósággal, mémekkel (újabban homeopátiával is), és onnan óbégatsz kifelé, hogy mindenki mekkora paraszt, mert lineárisan gondolkodik (és ATV-t néz).

Ez a suttyó Tóta nem csak azáltal teszi magasra a mércét, hogy okosabb, humorosabb, következetesebb Nálad, valamint hogy kiforrott stílusban ír (ami gyenge idegzetűeknél kivágja a biztosítékot, másokat viszont mosolygásra késztet), hanem abban, hogy ő konkrétumokat mond. Lehet, hogy nem tanult formális logikát, de a cikkeinek van struktúrája; az állításait pedig nem hiperbolikus faszságokba csomagolja, hanem előveszi a közszereplőt, és az adott cselekedetét vagy állítását összehasonlítja vagy a valósággal a múltban tett hasonló kijelentéseivel, ígéreteivel. Ráadásul mindezt gazdag forráshivatkozással teszi.

Erre háromféle "ellenséges" reakció létezik (itt nem Fidesz-szponzorált, hanem pusztán elítélő értelemben).
- Az egyik ignorálja a leírtakat, és "bezzegagyurcsán"-ozik, amiknek egy része tételesen nem igaz, másuk része viszont helytálló, csupán abból a szempontból irreleváns, hogy Árpád nem MSZP-szimpátiára buzdítja az olvasóit, csupán megmutatja, hogy a diktátor meztelen; s lássuk be, ebből a szempontból logikailag kevéssé érdekes, hogy a(z egyik) másik oldal kártékony parasztjainak is kilóg a segge a nadrágból.
- A másik típusú reakció (amit mostanság lényegében Malacz képvisel a blogon) fogáskeresés azon, amit Árpád írt. Szerintem ez a civilizált megközelítés; mert Árpád sem tévedhetetlen, ráadásul gyakran van más olvasata is a dolgoknak, vagy más értékrenddel - de hibátlan logikával - más következtetésekre is el lehet jutni.
- Viszont az, amit Te csinálsz (igen, ez a harmadik típusú találkozás), az nem a dolgoknak egy új, alternatív olvasata, hanem egy parttalan szőrszálhasogatás az ABC-ről, az olvasás fejlődés-pszichológiájáról, valamint az agyféltekék szerepéről a szövegértésben.

Ha partnere akarsz lenni Árpinak a gazdaság- és társadalompolitikai vitákban (nem támogató partnere, hanem egyenrangú partnere), akkor a konstans kötekedés helyett oszd meg velünk szerinted miért Schmitt Pál a köztársaság legkompetensebb elnöke, hogy mit csinált a Fidesz az elmúlt 8 évben konzultáció és koncepcióalkotás címén ami visszatükröződik az elmúlt 10 hónap kormányzásában, hogy miért helyes a kettős kommunikáció (bent gyalázunk, kint hunyászkodunk és Bajnait ünneplünk), stb. Vagy bármi mást, ami a kókán való csomó keresésen túl mutatva segítene megérteni, hogy mi szerethető van Szijjártóban, Rogánban, Lázárban, Schmittben egy olyan valóságban, amit nem a kommancs összeesküvés és a zsidó karvalytőke által elénk tárt görbe tükrön keresztül származtatunk.

Néhányan próbálunk érdeklődően, nyíltan és toleránsan hozzáállni az itteni ámokfutásodhoz, pedig ha valóban vitapartnere akarnál lenni Tótának, akkor nem trollkodni járnál ide; márpedig Te is bevallottad, hogy ezt csinálod - ráadásul élvezed is. De amíg nem teszed le az asztalra a valóság Általad percepcionált (felsőbbrendűnek kinyilatkoztatott) változatát, addig Te sem vagy más, mint egy átlagnál intelligensebb szociopata "suttyó, aki kurva okosnak képzeli magát, mert ért[eni vél]i a saját kis rendszerét".
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
Paladdin 2011.03.04 02:01:20
@Tóta W. Árpád:
"ez egyébként a másik tanulság, bár külön cikket is érne. akkor volt ez a nagy téma, hogy a fidesznek van-e programja. a jobboldali és a független értelmiség egy része persze állította, hogy van, hogyisne lenne, Orbán fejében húsz évre megvan a program. csak taktikáznak, meg el ne lopja az MSZP. a baloldal is inkább azt állította egyébként, hogy van program, csak tisztességtelenül elhallgatják, mert brutális reformok szerepelnek benne.

visszatekintve már megválaszolható a kérdés, hogy volt-e a fidesznek programja. nem volt. szartak bele. nem is tekintették feladatuknak."

Ezzel kapcsolatban olvastam egy cikket:
hirszerzo.hu/publicisztika/20110302_tokfalvi_fidesz_matolcsy

Remek publicisztika. Neked kellett volna megírnod. :-)
Paladdin 2011.03.04 22:18:09
@xsasha:

Ez Szijjártó Péter kaliberű EPIC öngól!

Mert arról még lehetne beszélgetni, hogy mire cserélődnek le a kereszténység alapértékei (sőt, erre Árpád és mások is reagáltak), de kijelenteni, hogy a Biblia jelenségeinek, kinyilatkozásainak kritikus olvasata családon belüli erőszakhoz és tömeggyilkossághoz vezet, nem pusztán "nagy logikai ugrás", hanem abszurd, retardált - és természetesen téves - következtetés. Egy olyan gondolatlánc végkimenetele, amelynek minden egyes szeme külön-külön is aggályos és valószínűtlen (még ha egy-egy szem megtárgyalása érdekes vitának is ígérkezne), de az egész együtt (összetett valószínűség!) nettó sötétség.
w Magyar Gyermek XVI. 2011.02.13 07:20:12
Bakács, Lézer János, Kubica. Hírek gyerekeknek. Kislexikonnal. ..
Paladdin 2011.03.04 19:15:34
@kako_j:
"Néha kifejezetten értelmes, de ha a gondolatmenet nem az ő álláspontját támasztja alá, akkor kimondottan kreténkedik. Tizenkettedszerre sem hajlandó a számára elbátortalanító igazságot meghallani, végiggondolni meg teljesen kizárt."

Valóban így van, de ez szerintem éppen hogy nem mond ellent annak az olvasatnak, hogy Xsasha az átlagnál értelmesebb, de korántsem szuperintelligens.
Amúgy abban is igazad van, hogy az általam leírtak súlyos leegyszerűsítései a valóságnak, de számomra komoly megerősítést kapott Xsasha 18:22:01-es kommentjének elejével, legalábbis abban az olvasatban, hogy "ha akarnék, oda tartoznék, de igazából nem is akarok, mert deviánsok, ráadásul csődöt is mondanak, ahogy a társadalmi jelenségek meghaladják az ismeretelméleti kapacitásukat".

Ugyanakkor abban igazat kell adnom Xsashának (bár ezt senki nem vonta kétségbe), hogy az intelligencia nem garancia semmire.

"A Mensa küszöbértéke 130."

Sajnos ez nem igaz. Azért sajnos, mert Xsasha is észrevette, és megint igazat kell adni neki. :-) A Mensa az emberiség felső legintelligensebb 2%-át tömöríti. A teszt a szélsőértékeken már elég rosszul mér (ők is elismerik), ezért a felső outliereket nem pontszámmal, hanem intervallummal becslik. A felső 2%-hoz a tesztükön 148+ intelligenciahányadost kell elérni (vagyis nem 148-nál nagyobbat, hanem a 148+ eredményt), a legfelső százalékhoz pedig a 155+ eredmény tartozik. (Érdekesség tehát, hogy aki azt hirdeti, hogy Mensa IQ-tesztek kapott 170-es, 180-as értéket az hazudik, ugyanis a Gauss-görbe szélein nem pontos értéket, hanem az előbbiekben említett félig nyílt - analitikus értelemben persze mindkét oldalról nyílt - intervallumot ad a teszt eredményül.)
Paladdin 2011.03.04 21:36:18
@xsasha:

Kedves Xsasha!

Több gondolatodra is reagálok ezért pontokba szedem, hogy Te is könnyebben tudj válaszolni (feltéve, hogy akarsz).

1. A Mensa tagsággal kapcsolatos vitát lezárhatjuk. Bár a teljes bizonyítás - számomra is elfogadható okból - nem lehetséges, nincs kifogásom azzal, hogy megtegyem azt a gesztust, hogy elhiggyem állításodat.

2. Azt is elfogadom (bár ezt a területet nem ismerem behatóan, úgyhogy talán helyesebb, ha azt írom: elhiszem), hogy a klasszikus (logikai) intelligencia és az érzelmi intelligencia párhuzamos kiemelkedősége felettébb ritka. Sőt, a gyerekkori "esettanulmányod" jól demonstrálja is, hogy van összefüggés a két faktor között. Ugyanakkor a számos élő példa bizonyítja, hogy a kiemelkedő intelligencia nem zárja ki az átlagos, vagy akár az azt meghaladó érzelmi intelligenciát, ezért a magas IQ nem mentség a szociopátiára. Bár ezt explicite Te sem állítottad, ezért lehet, hogy ebben sincs közöttünk nézeteltérés.

3. Lehet, hogy elhamarkodottan vonom le a következtetést, de mintha a tükör szindrómát Dr. House-on kívül nem nagyon ismeri a tudományos közönség. (El ne kezdd most ismeretelméleti alapon gyalázni a tudományos világképet!!!) A DSM-IV sem listázza (angolszász osztályozás), és a kontinentális tipológiára építő BNO-kódrendszer sem ismeri. Ugyanakkor a mirror syndrome valami teljesen más: en.wikipedia.org/wiki/Mirror_syndrome

4. Nyilván abban az értelemben használtad, hogy kaméleon módon felveszed a vitapartnereid kommunikációs stílusát. Ez így tök izgalmasan hangzana (és bizonyára ezzel a dumával fel lehet szedni a csajokat a bölcsész-kávézókban), de megállapításodat többszörösen nem érzem igaznak. Elsősorban azért, mert az említett viselkedés vitapartnerenként különböző hozzáállást kíván a kaméleontól, miközben Te jobbára mindenkivel egyformán pokróc vagy (lásd pl. a Tóta Seggfej Árpád megszólítást, aki - emlékeim szerint - sosem állt be a Téged gyalázók népes sorába), és mostanában már bárkivel szemben kést rántasz (itt: ismeretlen kommentelőt is felszólítasz, hogy húzza ki a fejét a seggéből, és ne csak az ATV-ből tájékozódjon). A másik akadálya, hogy hirdesd (és elhidd) a "tükör szindrómádat", hogy számos (legtöbb) esetben igenis Te teszed meg az első lépést a személyeskedő, egymást minősítő hangvétel felé; mégha a "hülye" minősítést nem is mindig Te használod először. Fenntartva a jogot, hogy a többezer hozzászólás mindegyikének elolvasása híján tévedhessek Waldi és Kako J kapcsán is határozottan úgy emlékszem, hogy a kulturált mederben kezdődő vitát Te terelted (akarva-akaratlan) udvariatlan vágányra. Nem kifejezett sértegetéssel, mintsem a másik ismereteinek, szellemi képességeinek, "ismeret- és rendszerelméleti igényességének" kifogásolásával, ami aztán olyan kötött pályán vezetett a kölcsönös tisztelet megromlásához, majd a minősítéseken keresztüli sértegetéshez, mint az a kriptográfiai "workshop" kapcsán is történt.
w Te sötétben bujkáló 2011.02.25 06:00:00
Van egy ordenáré hadművelet, amit úgy látszik, pártfüggetlenül el kell nekünk játszani, vagyis alighanem ezt kajálja a magyar, ami sajnos elég gyökér ízlésre vall. Gyurcsány Ferenc kezdte még első ciklusában, és most pontosan ugyanezzel próbálkozik az Orbán-kormány. …..
Paladdin 2011.02.27 03:21:30
@xsasha:
"Hidd el, én nagyon örülök, hogy nem az Én oldalamon vagytok."

Nem hittem, volna, hogy valamiben egyetértünk, de végül ezt is megértem.
Paladdin 2011.02.27 14:56:06
@Zuzu Petás:
"@Lex újdiaszpóra: Ha te ekkora kapitalista vagy, akkor hogy tudsz érvelni egy olyan pért és vezér mellett, aki:
- 1998-ban azzal nyert, hogy kijelentette, hogy nem lesz gázár emelés
- aki a 300 ft-os vizitdíj miatt népszavazást kezdeményezett
- aki 2006-ban beígérte a 14. havi nyugdíjat
- akinek a "jobbkeze" azt hiszi, hogy a 10milliós, exportvezérelt ország gazdasága fellendül a belső kereslet növekedésétől?"

Lex nem kapitalista, hanem egy gátlástalan Fidesz-droid, aki - a mestertől szépen eltanult módon - bármilyen érvet hajlandó bedobni, ha azzal moshat valamit az övéin. Ha kell, akkor szociálisan érzékeny, ha kell, akkor kapitalista, ha kell, akkor zöld demokrata.
Egy szavát sem kell elhinni, hadd keveredjen ellentmondásba a korábbi állásfoglalásaival.
Paladdin 2011.02.28 01:11:23
@malacz69 eurofanyalgó:
"Sajnos jogos a poszt."

Számos sertés-kritikus hozzászólásomat ünnepélyesen visszavonom. Ugyanis az különbözteti meg az önálló gondolkodásra képes konzervatívot, a reménytelen Fidesz-droidtól, hogy ismeri azt a kategóriát, amiben nem a számára szimpatikus(abb) oldalnak van igaza.

Ettől még egy rakás dologban nem fogunk egyet érteni, Malac, de ezért jár a riszpekt!
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
Paladdin 2011.02.20 18:19:32
@xsasha:
"Nincs olyan helyzet, amiben az ember tervezni tud. Az élet nem arról szól, hogy majd jól megtervezzük. Ráadásul ez a tervezés dolog azért is hamis dolog, mert éppen azok nem vállalnak gyereket, akiknek a legtervezhetőbb az élete és legjobbak a körülményeik."

Xsasha, az ilyen univerzális bölcsességeidet meg kellene támogatni valamilyen mémevolúciós vagy kongitív percepciós faszsággal, mert anélkül csak egy olyan troll megállapításai, akinek a rendszereken átívelő, holisztikus megállapítások azonosítására való képességét nem sokan ismerik el.

Bár ha jól olvasom Kakoval megint ismeret- és hitelméleti vitába bonyolódtál, amik a Te esetedben elkerülhetetlenül megfellebbezhetetlen kinyilatkoztatásokban végződnek.

"A mai generáció szülei mennyire tudtak tervezni? És mégis megszületett a mai generáció. Egyik sem érdemelte meg az életet, aki ma a jólététől teszi függővé azt, hogy továbbadja az élet lehetőségét."

Szép! Még szerencse, hogy a "faszkalap Tótának" Te adsz leckét liberalizmusból.

Amúgy ha "faszkalapnak lenni érdekes" lenne valóban, akkor a Te blogodat is tízezrével látogatnák; és nem kellene Tótánál trollkodnod, hogy elvethesd rendszerszemléletű és mémevolúciós bölcsességed magvait...
w Győz a szittya förgeteg 2011.02.17 05:40:00
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről. Olyan határozottsággal vertük vissza a nemzetközi támadást, olyan sikerrel védtük meg a médiatörvényt, hogy abból a törvényből csak üszkös romok maradtak. Mi így szoktunk győzni, Budapest nemrég megünnepelt védői is ennyit tudtak…..
Paladdin 2011.02.18 10:46:48
@lanyi:
Árpád! Szép dolog a médiatörvény felpuhítása, de Neked akkor is távol kell tartanod a trollokat és/vagy a retardáltakat!
Felőlem csinálhatod white-listtel, black-listtel, vagy akár manuális moderációval is, de ez a húgyagyú gyökér mit keres itt?
17. § (1) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek, nemzetek, közösségek, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek vagy bármely többség, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport elleni gyûlölet keltésére.  (2) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek,…..
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
Paladdin 2010.11.30 00:49:23
@xsasha:
"Kedves Palladin. Hazudsz. Igazi gyurcsányista vagy.
Ezen a fórumon több, mint 70 hozzászólásom volt. Ha valaki, akkor én válaszolgatok a nekem címzett hozzászólásokra. Nagyvonalú vagyok, és átlépek az abszolutista megjegyzéseden. Elég, ha csak 10%-ban igazolod állításodat, és linkelsz 7 olyan hozzászólást, ahol én átléptem vitapartnerem lehengerlő érvein, vagy olyannal zártam le, hogy "a további vita értelmetlen". Ha ezt nem teszed meg, azon túl, hogy az itteni fórumozók előtt leégetted magad, ezután ... á, semmi. Tudomásul veszem, hogy gyerekes, ostoba hazudozó vagy, és ignorállak."

Először is, a nickemben 1 "l" van, viszont 2 'd'. :-)

Másodszor is, így éjszaka csak néhányezer hozzászólás újraolvasására volt kapacitásom, ezért most csak pár hozzászólást linkelek be. Ha lesz még erőm, időm és kedvem, majd folytatom.

Topik 1: Békelölcsön
Komment: w.blog.hu/2010/11/02/bekekolcson_1?fullcommentlist=1#c11473727
Reakciód: w.blog.hu/2010/11/02/bekekolcson_1/fullcommentlist/1#c11476298
Hiányosságok:
- Nem válaszoltál arra, hogy a magánszektor hatékonyabban üzemeltet, mint a közszféra. Elintézted annyival, hogy az állam biztonságosabb, pedig ez nem volt vita tárgya, mint ahogy az állami nyugdíj vs. MNYP sem elsősorban a garanciákról szól, hanem a hatékonyságról, hozamokról.
- Teljes egészében elengedted a füled mellett, hogy az 1. pillér vs. 2 pillér (azaz felosztó-kirovó kontra saját számlás megtakarítások) vitájában az előbbit Orbán, Matolcsy és Szijjártó képviseli, míg utóbbit a világ vezető országai beleértve Németország egyik legokosabb emberét. De mivel Árpit is hozzátettem a felsorolásból, gúnyosan belekötöttél, hogy miként említhetem egy napon Tótát és a best practice-eket.
- Arra sem reagáltál, hogy az állami vs. MNYP kérdésben irreleváns, hogy a szocik 8 év alatt miket kúrtak el. A modellek összehasonlításában még az sem lehet szempont, hogy a Fidesznek kétharmada van, hiszen ha kaptak egyáltalán valamire felhatalmazást az az, hogy csináljanak valami reformot, nem pedig az, hogy konkrétan a nyugdíjpénztárakat szüntessék meg. (Mindkét általam kifogásolt állítás Tőled származik.)

Topik 2: Vak ügetés (téma pedig a zsidók és az antiszemitizmus)
Kommented: w.blog.hu/2010/11/17/vak_ugetes?fullcommentlist=1#c11651867
Válaszom: w.blog.hu/2010/11/17/vak_ugetes?fullcommentlist=1#c11652924
Reakciód: w.blog.hu/2010/11/17/vak_ugetes/fullcommentlist/1#c11658403

Hosszan válaszolsz, de nem azokra a kérdésekre, amiket felvetettem. Hiányosságok:
- Sem akkor, sem azóta nem válaszoltad meg, hogy a "kiválasztott NÉP" fogalmától hogyan jutottál el a fajelméletig. Illetve valamit hebegtél az ki-kinek-a-fia? számontartásról, de az egyfelől még csak 'nemzetség', másrészt a ki- és betérés lehetőségével nem rémlik, hogyan tudtad a fajelméletet szintetizálni. Lényeg, hogy nem visszakoztál, hanem túlléptél.
- Ugyanez történt a "goj" szó használatával. Jómagam és mások számos kifogása ellenére ragaszkodtál ahhoz, hogy ez egy "nigger" kaliberű megbélyegzés, de nem támasztottad alá forrással.
- Felróttam Neked, hogy nem egyenrangú bűn (szegénységi bizonyítvány) nácizni meg zsidózni. Azt hiszem erre sem kaptam választ, noha Anyátok ellen rendszeresen felhozod, hogy nácizott, ezért inkább meg se szólaljon.
- Folyamatosan változtatod, hogy kit értesz "zsidók" alatt. Amikor a bibliai hivatkozásaid miatt Waldi azt vetette szemedre, hogy a kiválasztott nép státuszban már csak egy maroknyian hisznek, akkor Feldmájerrel jöttél; amikor én felvetettem, hogy Feldmájer ügyvéd, nem pedig rabbi, akkor azt mondtad, "a személyek nem érdekelnek", és áteveztél azokra, akik abból élnek, hogy antiszemitizmust kiáltanak, majd valahogy áteveztél a határainkon túl magyarságukért szenvedő magyarokra.

Nyilván most úgy érzed, hogy a fenti példák igazságtalanok, csúsztatások, félreértések. (Persze nem azok, bár lehet, hogy egyiket-másikat ki tudnád magyarázni a rendszerszemlélettel meg a mémekkel.) De hazugságoknak nevezni őket még annál is pofátlanabb lenne, mint amilyen az előző, nekem címzett hozzászólásod volt.
Paladdin 2010.11.30 12:06:50
@xsasha:
Érdekes komment, Xsasha.
Egyfelől nyilvánvalóan új, önálló gondolatokat tartalmaz, másrészt viszont háromszori olvasás után sem tudom, hogyan lehet mindezt Orbán MELLETT felhozni.

De haladjunk csak sorjában. Azt írod:
"Ha kirúgod a versenyképtelen alkalmazottat, szerinted ki fogja eltartani, csak éppen ellentételezés nélkül? Mekkora versenyképesség az, ahol meghúzod a határt? Egyébként gondolom hallottál a munkanélküliség és az infláció kapcsolatáról..."

Újszerű érv a belső munkanélküliség legitimizálására, de azért mert a XXI. században nem trendi, attól még lehet létjogosultsága. Úgyhogy ebbe nem is kötnék bele - pedig hatalmas a kísértés - inkább az utolsó mondatba. Én történetesen hallottam a munkanélküliség és az infláció kapcsolatáról; méghozzá azt, hogy egy INVERZ kapcsolat létezik a két fogalom között, amelyet a módosított Phillips-görbe ír le. (hu.wikipedia.org/wiki/Phillips-g%C3%B6rbe) Szóval akkor most azért nem támogatod a közszféra racionalizálását, mert az elkerülhetetlen leépítések durván visszaszorítanák az inflációt?

De ha már annyira foglalkoztat a munkanélküliség és infláció kapcsolata, nem gondolod, hogy figyelmeztetned kellene a forradalmi kormány miniszterelnökét? Mondván: Tábornok úr, egymillió munkahely teremtésével úgy elszáll az árszínvonal, hogy örülünk ha hiperinfláció alatt megússzuk, és csak az évi 30%-os pénzromláshoz térünk vissza.

Egy szó mint száz, a Keynes-féle fiskális gazdaságpolitika - amire többek között Phillips és Samuelson munkássága is épül - aligha justifikálja az Orbán-Matolcsy féle ámokfutást.

A "határ szubjektivitása", a "tudat központjában való elvek", valamint az "aki kellő összetettséggel látja a világot, annak egyes elemek értékelése ritkán tud meglepetést okozni" gondolataid nekem még mindig túl ezoterikusak, ezért azokkal nem tudok foglalkozni.
De szeretnék reagálni azon felvetésedre, hogy "Értsd már meg, hogy az állam kevesebbet költése nem lehet cél, csakis a hatékonyabb költés". Ez így kinyilatkoztatásként biztos sovány, de már az is előrelépsé, hogy legalább az ellenkezője nem igaz. Érdekes és hosszú vitát lehetne folytatni az állami újraelosztás szintjéről - ahol bár a trend a csökkenő redisztribúció felé mutat, de a szocialista rémségek mellett skandináv sikertörténetek is vannak a nagy állami elosztórendszerek modellje mellett. Kiragadott mondatoddal szemben az elv az, hogy ha az állam nem tud hatékonyan költeni, akkor költsön keveset. Ebből valóban nem következik (legfeljebb erőltetetten és közvetetten) az állam mérete csökkentésének szükségessége, de bár ott tartanánk, hogy a Fidesz-kormány két szalmaszálat keresztbe tesz annak érdekében, hogy az állami kiadások hatékonyabbak legyenek.
A helyzet épp ennek ellenkezője: bármilyen állami rendszerrel szemben merül is fel a hatékonyság igénye, előrántanak a kalapból egy fasz(i)t, aki elkurjantja magát: az egészség nem üzlet, el a kezekkel a családi pótléktól, a szárnyvonalak alanyi jog, a kistelepülési iskola-összevonás bolsevik támadás a legendás magyar oktatási színvonal leszorítására, az egyetemi tandíj burzsoá kísérlet az alsóbb rétegek felzárkózásának megakadályozására, stb.

Xsasha, az állam és a hatékonyság nem szerepelhet egy mondatban a negáció valamilyen jele nélkül. Kivéve azt az esete, ha tetszőleges kormány működését az Orbán-kormányéval hasonlítjuk össze. Ha ezt nem látod, akkor helyezd át tevékenységed súlypontját a folyamat-tanácsadásról a rendszertervezés felé.
Paladdin 2011.02.09 01:21:45
@emberkedek:
"Szerintem a magánnyugdíjrendszer a legnagyobb piramisjáték, ahol más pénzével tőzsdéznek meg hasonlók.
Ezt nem nagy matek belátni."

Nem rossz asszociáció a piramisjáték, csak pont nem a magánnyugdíjpénztárra, hanem a felosztó-kirovó állami nyugdíjrendszerre kell vonatkoztatni.

oriblog.blog.hu/2010/11/24/allami_ponzi_trukk_nyugdijrendszer
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
Paladdin 2011.01.05 17:22:48
@Paszternak:
"Szóval a Való Világ menő... Ellene fenekedni nem menő...
Az IKSZ posvány, a For a Better Magyarland ellenben egy Harcosok Klubja."

Paszternak, ez nagyon szemellenzős írás. Nemcsak azért, mert süt belőle, hogy kétségbeesetten igyekszel fogást találni, hanem - főleg - azért, mert azt hitted, megtaláltad.

De a logikai bukfencet Te követted el. Senki nem akarta ajnározni a Való Világot. Sőt, hajlandó lennék fogadni rá, hogy e blogon kommentelő, Árpád véleményével jellemzően egyetértő "sok libsi kretén" (© by Lex újdiaszpóra) alacsony színvonalú kultúrszemétnek tartja az inkriminált valóságshow-t. Vagy ha bele is kötnek ebbe a megfogalmazásba, akkor sem a szemét szóösszetételt tartanák túlzónak, hanem a kultúr-t. :-)

Szóval itt egyáltalán nem a műsor védelméről van szó. És különösen nem egy keresztény közösség gyalázásáról. Hanem arról, hogy még a Fidesz-KDNP kurzushoz képest is égbekiáltóan abszurd, hogy egy számukra visszataszító műsort - ahelyett hogy pusztán nem néznék - meg akarják szüntetni, hogy még más - iskolázatlanabb, igénytelenebb - honfitársuk se nézhesse.

Természetesen a véleményhez való jog továbbra is szabad, de az én véleményem az, hogy az IKSZ-t kinevetni, azaz Árpáddal, Travisszel, Kaffogó Hebrenccsel, (horribile dictu: velem) egyetérteni demokratikus-intellektuális minimum. A KDNP ifjúsági tagozata nyilvánvalóan nem demokratikus. Ha Te sem értesz egyet velünk, akkor nyilvánvalóan hülye vagy.
És ezen az sem segít, hogy a Való Világ tényleg a legalja...
Paladdin 2011.01.06 20:28:15
@Paszternak:

Valószínűleg Te nem hülye vagy (legalábbis nem kórosan), csak túlpörgeted Magad.
Nem hiszem, hogy szándékosan csúsztatnál; csupán megpróbálsz belehelyezkedni vitapartnereid gondolataiba, érvrendszereibe, de a végén olyan következtetésig is eljutsz (lásd a VV dicsőítése vagy most épp a magaskultúra és a bulvár közé akarsz 'kizáró vagy'-ot kényszeríteni), ami viszont nem következik sem a demokratikus-intellektuális minimumból, sem a piackonform liberalizmusból.

Pandorával kapcsolatban a kurva szót nem érzem teljesen helyénvalónak, de azt nyugodtan mondd rá, hogy ribanc: az már kompatibilis a "felnőttfilm-beli előadóművész" munkakörrel. :-)
Lehet azon vitázni, hogy ez most vélemény vagy minősítés, de engem nem igazán érdekel. Mindkettőhöz jogod van: a kettő közötti különbség legfeljebb illemtani kategória, de Pandora esetében még az sem. :-)
Szóval tőlem ne várd, hogy korlátozzalak, mert én kretén kis libsi vagyok, csak nekem ezért senki sem fizet. :-(

Visszatérve a médiára: én nem látok kivetnivalót abban, hogy a puncira nagyobb a kereslet mint Adyra. A lényeg az, hogy ezt a keresletet ki lehessen elégíteni (hopp: képzavar), vagyis szerintem a demokrácia diadala, hogy van Hustler TV és van Duna TV is: mindenki nézze azt, amit akkor éppen akar.
Az emberek információéhsége eltartja a Spectrumot, a Discovery-t, a NatGeo-t és még ki tudja hány hasonló műsort, 6-8 sportcsatornát, ugyanennyi pornóadót, pár rajzfilm-csatornát stb. Ha hiány alakul ki a piacon, akkor azt betöltik: ilyenek az újonnan alakult főzőműsorok, utazócsatornák, klub-specifikus sportadók. De az is a piac mindenhatóságát demonstrálja, ha megszűnik a lakodalmas zene dedikált tévéje, vagy ha betömik az törpés-állatos szex rajongói által nyilván régóta fájlalt piaci rést (újabb képzavar).

Épp ez a lényeg. Hogy ne legyen korlátozás. Mert nem csak háborúra és pornóra van kereslet, hanem komolyzenére, tudományos felfedezésekre, hittanra, szinkronúszásra, tehetségkutatókra és húgyagyú celebritikre is. Ez a kereslet nem ugyanakkora: de ebbe a mechanizmusba szabályzói oldalon beleavatkozni nemcsak jogilag kétséges, de gazdaságilag is abszurd.

Az IKSZ ne nézze a Való Világot, hanem biztasson mindenkit a szerintük üdvözítő programra: legyen az tévénézés, templomba járás, vagy outdoor tevékenység.

Ez a korlátozás útját választó és a feljelentgetést népszerűsítő erőfeszítésük
- gyomorforgató
- egy tőről fakad a vasárnapi bevásárlás megtorpedózását szorgalmazó, szintén álszent tervezettel
- eleve kudarcra van ítélve
- még az illemtudó emberekből is kiváltja a "menjenek ezek a jó kurva anyjukba" reakciót

Miért olyan nehéz konzervatívként rábólintanod arra, hogy aki akar, az nézhessen vízilabdát, valóságshow-t, slágerlistát vagy éppen interjút "James F. Brocky világhírű welszi balneológussal és a nemzetközi jódliverseny győztesével". Ha ez utóbbit kevesen fogják nézni, akkor majd a szerkesztők elgondolkodnak, melyik kombinációját válasszák a kulturális értékteremtés és a nézettséggel arányos reklámbevételnek.
Szerencsére a közszolgálati adóknak nem kell (túlzottan) meghunyászkodniuk a szünetekben hirdető nemzetellenes multik előtt; de ebbe a témába kívülről beleavatkozni ormótlan tahóság, jelentéktelen (de sajnos ambiciózus) ifiszervezetként másokat erre a beavatkozásra lobbiztatni pedig egyaránt szánalmas, röhejes és primitív dolog.

Szóval a mai (vagy inkább múlt heti) "médiaszabályozást" ne mossuk össze a magánkézben lévő csatornák műsor-portfóliójának átalakításával. Ami most megy, az egy szükséges szabályozás arról, hogy mikor mit lehet mutatni, de nem a nemi szervek korlátozásáról szól, hanem a kiskorúak fejlődésének védelméről.
A Való Világ ellen akkor lehet küzdeni, ha kiderül, hogy súlyosan veszélyezteti a társadalmat. (Mondjuk ez sem lepne meg.) De a bulvármocsok státusz nem elég az ellene folyó küzdelemhez.

És bár a valóságshow-kat majdnem annyira rühellem, mint Bayer Zsoltit, mindkettő szabad működéséért harcolnunk kell. Méghozzá az alábbi két okból kifolyólag:
1: azért mert mi megvetjük, had élvezze az, aki szereti
2: beszüntetésük nagyobb sebet ejt a demokrácia szövetén, mint amekkorát fennmaradásuk ejt a jó ízlésen, szellemi integritásunkon

Egyszerűen a (szubjektív) jó ízlés helyreállítása nem éri meg az Ízlésrendőrség felállításának áldozatát és potenciális garázdálkodásának kockázatát.
Paladdin 2011.01.08 14:27:09
Bocs, Malacz, nem a személyeskedés vágya íratja velem a hozzászólást, de sok tekintetben Riennevaplus elemzésével értek egyet. Mármint nem (elsősorban) a politikaival, hiszen azt leszarod, hanem azzal, hogy bármennyire értelmes és - konzervatív létedre meglepően - nyitott vagy (hisz a blogodon számos esetben Fidesz-kritikát fogalmazol meg), bizonyos motívumok a földhöz láncolnak és megakadályozzák szellemed felszabadulását.

Nem győzöm nyomatékosítani, hogy távolról sincs arról szó, hogy a libsi megmondóemberek és egyéb kretének szerint egy koherens értékrend, egy gazdasági alapműveltség, igényesen megválasztott információs csatornák, valamint némi (Xsasha után szabadon) rendszerben gondolkodás képessége kötelezően el kell, hogy távolítson minden értelmes embert a Fidesztől; és csak a nyugatmajmoló, gyurcsányista, posztszoci, vadliberális arcok a hardcore értelmiség.
De amíg olyan kifejezésekkel dobálózol, mint a "baráti blog", a "baloldali sajtó" (olyan médiákra utalva, mint a kereskedelmi tévék, az Index vagy az Origó), és amíg félművelt elméleteket gyártasz (szintén © by Xsasha - bár nem a kifejezés megalkotásáért, hanem a módszer notórius használatáért), addig nem - vagy csak alig - jön át az a kép, hogy Te Fidesz-kritikus konzervatív vagy; pedig szerintem valahol ez a valóság. Pedig egy rakás dologban egyet lehet Veled érteni gazdasági témáktól kezdve a Knausszal fennálló konfliktusod bizonyos motívumain keresztül akár politikai kérdésekig is, de valami mindig félrecsúszik.