Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pajala

89 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritkán tudok pozitívan megnyilvánulni a MÁV-val kapcsolatban- konkrétan egyetlen ilyen esetet sem tudok felidézni-, de ez most tetszik:www.mav-start.hu/ajanlatok/utazasi_ajanlat.phpNálunk a kölykök valami miatt imádják a vonatokat- még a királyi vasúttársaságunkat is. Gondolom, ezt…..
Nyári kirándulásaink egyikén tuszkolták az ablaktörlőnk alá ezt: Problémáim:konkrétan csúnya, de ez egy dolognem olcsóbb a pelenkájuk, mint az általam kedvelt dm sajátmárka babylovenem nagyon derül ki, hogy melyik cég akar ilyen veszettül üzletet kötni velemmiért nincs…..
Mit vegyünk a gyereknek? Lapkasajt 2009.10.06 21:32:26
Vacsoránál: "Fúj, de ócska szaga van ennek a sajtnak. Anya, megeszed?". Asszem ilyet se veszünk többet. (Coop Toast, ömlesztett sajtszeletek) ..
Biztonsági okokra hivatkozva hirdette meg a Toys"R"Us szeptemberi akcióját, amelynek keretében 20% kedvezményt ad új gyerekülés, kiságy, etetőszék, stb. vásárlásakor, ha leadsz ezekből egy régit. Jó duma. Kisgyerekes szülőknek mindent el lehet adni. Ha meg a gyerek…..
Pajala 2009.09.22 11:34:20
@Csigamami: a barátnőm is jelezte, hogy épp most vettek használt gyerekülést, nem esett jól neki ez a bejegyzés. Azt hiszem, nem is sikerült jól kiemelnem, amit akartam, ésszerű határok között persze a használt is jó, nekünk is volt/van unokatesóktól örökölt darab. Amit érdekesnek véltem, hogy a Toys"R"Us nem vonta be az összes termékét az akcióba..vajon miért?
A mi ismerőseink között sokan gondolkodnak úgy, mint te, és magam is osztom a véleményt, hogy rengeteg babaholmi beszerezhető jó áron neten, turkálóban, meg ingyen, kölcsönbe a haveroktól. Aki nem él ezzel, az szerintem vagy megteheti, vagy csak nagyon tart attól, hogy esetleg hibás terméket vesz (főleg a netes vásárlásoknál).
Pajala 2009.09.25 17:45:06
@PikPok: oh, hello, PikPok! A gyerekülés szabványánál az ECE R44/04 vagy R44/03 jelölést kell keresned az ülésen, kb. piros vagy narancssárga plecsniben. Boltokban már nem árulhatnak régit, de a használt üléseknél is csak a nagyon-nagyon ósdik és kezdetlegesek azok, amelyek a régi szabvány szerint készültek, mert úgy tudom, hogy kb. 10-15 éve nem is gyártanak a régi szabvány szerint (a környékünkön, legalábbis, mert ezek EU-s előírások).

Közben rákerestem a neten is, az NKH honlapján ezt találtam: www.nkh.hu/images/stories/kozerdeku%20informaciok/Kozerdeku%20informaciok/gyermekules.pdf

A totalcarról meg egy tavalyi cikk, ami kicsit olvasmányosabb, mint a Közlekedési Hatóságé: totalcar.hu/magazin/kozelet/gyerekules/

A pajala [kukac] freemail.hu-ra pedig tudsz privát mailt küldeni, ez a cím egyébként kint van jobb oldalon, fent, de eddig még senki nem vette észre (hmmm.. asszem ez egy webergonómiai baki, vagy mi...)
Most akkor segítséget kérek.Mit mondjak, nem vagyok oda az évszakonkénti gyerekruha átválogatásért. Pontosabban nem is az átválogatás zavar, sokkal inkább az, hogy a kinőtt, vagy nagyon nem az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelő holmikat számomra elérhetetlen magasságokba…..
A Kossuth Rádió minden év augusztusában egy délelőttön keresztül azzal foglalkozik, hogy vajon kinek mennyibe kerül az óvoda- vagy iskolakezdés. Ilyenkor természetesen mindenkiből dől a panaszáradat, hiszen nem is számítottunk rá, hogy idén megint lesz szeptember, az meg végképp…..
A gyerek születését követően a horgász apukák két dologra várnak az életben:az egyik, hogy mikor lesz már akkora a gyerek, hogy el lehessen vinni horgászni,a második kívánság pedig rögtön az első teljesülése után fogalmazódik meg, és a "szeretnék már végre egyet…..
Van egy hírlevél, ami régebben valahogy úgy kezdődött, hogy "Te is RETTEGSZ attól, hogy a gyereked lemarad valami szuper programról?" Őszintén?  Nem. Ahogy cseperedik a gyerkőc, a szülő már alig várja, hogy gyerekszórakoztatás címszóval végre "kénytelen…..
Egy fórumon találtam a bejegyzést, amiből idézek:"Friss tanótói diplomával sikerült elhelyezkednem [...] .. három nap utánnam van,[...] van egy kisfiú, aki idén jár elősször oviba [..].Ebből nekünk itt csak annyi a tanulság, hogy ha tanító akar lenni a gyerek,  még…..
Egyik kedves Olvasóm írt nekem a minap, terméket ajánlott, a babbago etetőszéket. Ez lényegében egy textilből kiszabott kendő, amivel bármelyik háttámlás székre le tudod ültetni a gyerekedet úgy, hogy nem fog onnét egykönnyen leugrani. (Ha a nagyinál csak hokedli van, az bizony…..
Gyerekszoba Márványos zsírkréta 2009.09.10 14:35:00
Fantasztikus zsírkrétát találtam, hasonló a sokszínű ceruzákhoz, amiért minden normális személyiségfejlődésű 6-10 éves kiscsaj odavan. Ezzel a japán cuccal nem kell sokat bajlódni az árnyalással, majd megoldja helyettük a kréta maga, aztán a szülő meg a tanár csodálkozhat,…..
Nem, nem a 76 forintos gyorsfűzőre gondolok most. Ez igazi album, kemény kötésben. Azért nagyon ne éljétek bele magatokat, hogy ez lesz a nagyi karácsonyi ajándéka, a szolgáltatás egyelőre csak az amerikaiak számára elérhető, de valljuk be őszintén, nem lehet egy elveszett maca…..
Ez a videó nem kapcsolódik a blogom témájához, de nekem tetszett, gondoltam, megosztom. Jó mulatást!   ..
Időnként beleolvasok az otthon.hu-n a szakértőknek feltett kérdésekbe és a válaszokba. Kedvenceim a "Milyen színre fessem a hálómat?" jellegű írások. Mit lehet erre válaszolni? "Hát, legyen mondjuk citromsárga, pink színű hópelyhekkel. És küldjön róla fotót,…..
Most olvasom a neten, hogy a bécsi IKEA irtózatos árengedményekkel várja szeptember 5-én a látogatókat.Amikor Pesten laktam, gyakran jártam az IKEÁban. A nevezett tevékenység inkább lődörgésnek volt tekinthető, vásárlásnak semmiképp se nevezném; a 4*2 méteres kollégiumi…..
Pajala 2009.09.03 13:12:13
látom, többeknek beindult a katasztrófafantáziája IKEA-ügyben. @Rosa Rugosa: azért megnéztem, milyen a GYNNSAM szakácskés..:)
Feliratkoztam a teszveszen a gyerek ruhacsomagok RSS-ére. Ma elkezdtem végignézni a Google Readerben az 53 olvasatlan teszvesz ajánlatot, de a huszadik "kispasi naci csomi", és "nőci babaruci csomi" után úgy éreztem, ezt a becézgetést én nem bírom idegekkel.....
Most került a kezembe egy régi cetli: annak a boltnak a címe van rajta, ahol a kerti játékokat vettük a gyerekeknek (gyűrű, hinta, ilyesmik). Reális árakra emlékszem, a játékok fából készültek, és még most is működnek.1106 Budapest, Jászberényi út 86/Atel.: 262-4727,…..
Összegyűjtöttem néhány infót a lázcsillapítókról, amit az elmúlt néhány év alatt gyógyszerészektől és gyerekdokiktól gyűjtöttünk be. Íme a lista, saját tapasztalatokkal kiegészítve (meg fogjátok ismerni, melyik a szakmai): A Ben-u-ron hatóanyaga ugyanaz, mint a…..
Voltak fenntartásaim a beltéri játszóterekkel kapcsolatban, de egyszer elkeveredtünk egybe, és rájöttem, hogy a gyerekek tényleg imádják ezeket. Ennek ellenére ritkán járunk ilyenben, egyrészt mert nem nagyon van a közelben, másrészt meg ami még elérhető távolságban van, azt…..
Elképzelhető, hogy ezeket itthon is lehet kapni, vagy hogy valaki már kitalált valami jobb nevet is nekik magyarul, mindenesetre én ezen a honlapon futottam beléjük: http://www.landofnod.com. (Különösebb kutatómunkát nem végeztem, a dollárban megadott árak alapján azonban…..
Az élelmiszerek nyomagolásán feltüntetett light felirat a termékben található kevesebb cukorra vagy a kevesebb zsiradékra utal, esetleg a cukrot valamilyen mesterséges édesítővel pótolják. Az Egyesült Államokban nagy divatja van a light termékek fogyasztásának, mégis annyi…..
Pajala 2009.08.11 15:27:33
Ajánlom figyelmedbe a ujdieta.hu/ oldalt is, ez a Dietetikusok Országos Szövetségének oldala, és az Új Diéta c. szakmai lap régebbi számait tudod itt elolvasni. Rengeteg információ van bennük laikusok számára is emészthető formában az élelmiszerekről, táplálkozásról, helyes étrendről. Sok sikert a fogyókúrához!
Alább néhány népszerű, bolti gyerekkaja/desszert otthoni változata. Hála és köszönet értük a gasztrobloggereknek és másoknak: kakaós keksz Okostojásnál:http://okostojas.blog.hu/2009/03/10/bolti_kakaos_keksz_hazilag Vrábel Kriszta golyó alakú túrórudiját már…..
A profi photoshoppereknek talán nem újdonság, de a magamfajta ámátőrnek akár dicséretszámba is mehetne, ha egy jobban sikerült fotót forrásmegjelölés nélkül lenyúlnak (1.24). A Jövő Ifjú Vállalkozója ez esetben nem görgetett le a CC licenszig (a rosszindulatú olvasat szerint…..