Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pistie

5 bejegyzést írt és 619 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Lajosom, Miklósom, ciprusi barátaink szeretett népem! Jipiájé! Megvan az Unió költségvetése, nem kerültünk arra a szopóágra amire kerülhettünk volna. A magyar gazdaság stabil, mint a februárban még talpon álló rohadt nád. Jelentős presztízs birtokában voltunk,…..
Pistie 2013.02.10 12:52:19
@dany82: Ugye tisztában vagy vele, hogy manapság két kommunista párt van, és abból egyik sem az MSZP? Van egy MKP és a Fidesz. A fidesz milliárdszor kommunistább mint az elődjei. Ha nem hiszed, akkor: hu.wikisource.org/wiki/A_kommunizmus_alapelvei

@lonsdaleruha.5mp.eu: Majd megy a feljelentés a gif miatt, ne félj. :)
Alternatíva A HÖOK nem érti 2013.02.09 15:15:08
A Fidesz majdnem mindent beleír az alaptörvénybe, amit az Ab kivett belőle. Ezzel együtt beleírja többek között a hallgatói szerződést, vagyis közkeletű nevén „röghöz kötést” is. Ez csak a szokásos fülkeforradalmár tempó, a „ne legyen semmi fölösleges jogászkodás”…..
Pistie 2013.02.10 12:38:22
@vallatas: A Fidesz felépítése tényleg a maffiára hasonlít. Csak az a trükk, hogy nem OV a "keresztapa", hanem Simicska Lajos, akinek havi szinten játsszák át az ország pénzét különböző "pályázatokkal". Aki meg ellene szól (akár kommentben: www.nepszava.hu/articles/article.php?id=598700#null ), az már készülhet is a tárgyalásra, mert megy a feljelentés. Még jó, hogy nem lófej kerül minden "libsi" kommentelő ágyába, mert akkor szegény Overdose is félhetne, a végén ő is sorra kerülne.

@kronosz6: Nagy különbség van a között, hogy valaki itthon tanul és utána kimegy külföldre tapasztalatot gyűjteni, akár 20 évre, és utána hazajön, a pályája csúcsán pedig a kint megszerzett tapasztalatait és tudását itthon kamatoztatja. Szerinted ki fog hazajönni, aki itthon végez, vagy aki már az egyetemet is külföldön csinálja? Mellékesen EU tagok vagyunk, szabad munkaerő áramlással. Persze tudom, kitántorgott emberek, hazaárulók, stb.. Nem látod te sem a fától az erdőt. Aki kimegy, az nagy eséllyel idővel hazajön, mert mindenféle törvények nélkül is ide köti a szíve. De azért van az embernek önbecsülése, és amíg itthon a hozzád hasonlók ilyen szinten mocskolódnak ("hazátlan hazaáruló liberálisok") addig a franc sem akar egy ilyen országba hazajönni. Ezen gondolkodás miatt tart itt Magyarország.
A tavalyi utolsó poszt Angliából érkezett (meg is kaptam rögtön érte az ilyenkor kötelező „már megint Anglia" beszólást... :D), ráadásul szokás szerint akadtak, akik „kamut" kiáltottak. Így aztán a szerző, Wall-E, írt egy másik, részletesebb posztot, amiből kiderül, mit…..
Pistie 2013.01.10 11:03:02
@tilmir: Szerinted mi a csúsztatás abban, amit @Keppi: írt?
A fizetés (amit ha elolvasol, egy EU-s felmérésből van (Trendence Graduate Barometer 2012)), vagy az, hogy szerinted több, mint 8x drágább Svájc Magyarországnál?
Azt gondoltam, megírom, mit tartok a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt 2014 választói mozgalom, a Magyar Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért mozgalmak tárgyalásairól. Szanyi kapitány Azt gondoltam, megírom, hogy a nagy…..
"Egy önmagát finanszírozni képes felsőoktatási rendszerben gondolkodom, ahol az állam minden egyes magyar diák számára, aki az egyetemek által előírt minimális követelményt képes teljesíteni, biztosítja annak lehetőségét, hogy saját maga finanszírozhassa a tanulását úgy,…..
Tegnap a német vendéglátóipart néztük meg egy kicsit közelebbről, ma a spektrum másik vége kerül terítékre. Mai szerzőnk, Er ugyanis egy angliai egyetemen végzi a PhD-jét, onnan küldte el beszámolóját. „Valamikor összevitatkoztam az osztályfőnökömmel a kis falusi…..
Pistie 2012.11.28 08:56:46
@Lobelt Ledfold Reloaded: Valószínűleg nem a politika volt az elsődleges ok (hanem az, hogy alapból hajlama volt a poszt írójának elmenni), de bizonyára katalizálta a politika helyzet az elköltözést. Lehet demagóg, de mi, egyetemisták, tényleg úgy látjuk, hogy kilátástalan a helyzet itthon. Pedig én a Műegyetemen tanulok mérnöki szakon, de mégis. Egyik évben felduzzasztják a mérnöki szakok keretszámát, rákövetkező évben (igen, idén) meg zárolják a decemberi támogatását az egyetemnek, aminek hála télen szépen bezár mert nincs pénz a fűtésre. És azért csak 1 hétre zár be, mert az egyetem kigazdálkodja = leállítja a kutatási projekteket. Ilyen hozzáállással soha se fogunk még csak Európa középmezőnyébe sem tartozni felsőoktatási téren. És ez egy igazából a felsőoktatást érintő hülyeségeket illusztráló marginális példa volt, ennél sokkal nagyobb gondokat is okoz a jelenlegi kormány.
Persze, persze, válság van. De tudod egy olyan országban ahol vannak milliárdok stadionépítésre (ahová kéthetente kijár úgy 2000 ember), meg ahol a jó magyar cégek a vonatpályát 4x drágábban csinálják hazájuknak mint a külföldnek, ott nyilván a felsőoktatás finanszírozása már a rangsor végére kerül. És ez helytelen, ettől maximum a görögök helyzetéhez kerülünk közelebb, és nem a németekéhez.
Pistie 2012.11.28 09:56:12
@Lobelt Ledfold Reloaded: Nagy részben egyetértünk.

Nem vagyok HÖK elnök sem HÖOK elnök, de jobbat mondok: a BME Gépészkarának egyik MSc képzésre járok, és nem is ismerek olyan embert a szakon, aki maradni tervez az országban. Biztos van ilyen akinek eltökélt célja ez, de kevés. Legalábbis rövid távon, diploma után, többnyire azonnal külföld. Onnan haza lehet jönni, de x (x>5) év egyetemi tanulmányok után a mi többségünk arra számít, hogy tisztességes munkával kiváló életkörülményeket biztosítson magának és családjának. Az nem fogadható el, hogy eltengődjünk a számlák fizetésével, mert őszintén szólva nem ezért tanulunk: mindenki jól szeretne keresni. Bár szerintem ebben nincs is vitánk. Ha mondjuk Finnországban 4000 € a mérnöki kezdőfizetés, akkor miért maradjon 1000 €-ért itthon valaki.

Manapság is nyilván átszövi az egész egyetemi rendszert a politika, nem véletlenül tartják úgy hogy egyetemi rektornak lenni már inkább politikusi pálya, mint professzori.

Értem én hogy szavazatmaximalizálás, és hogy a nyugdíjasok a kulcs, de sajnos - pont a nagymamáim példáját ismerve - őket tényleg az vezeti, hogy mondjuk ki ad nekik egy golyóstollat a szavazás előtt, vagy keresi fel őket hogy jöjjenek szavazni. Szó szerint egy kis parizerrel meg lehet vesztegetni őket.

Az oktatást egyébként lehetne okosan is fejleszteni, de ennek kifejtése már nagyon messze vezetne, meg hát minek is ezen gondolkozni: amit Hoffman Rózsa és Orbán Viktor gondol úgyis az fog történni.
Petrovai László LMP-s képviselő blogján találtunk rá egy érdekes bejegyzésre, amely egy 18. kerülettel foglalkozó Facebook-csoport viselt dolgait boncolgatja: Nincs ez másként a kerület legnagyobb taglétszámot magáénak tudó ‘Tizennyolcadik kerület’…..
Pistie 2012.11.25 08:55:49
Egy apró megjegyzés:

Tizennyolcadik kerület:
www.facebook.com/tizennyolcadik.kerulet.1?fref=ts (865 ismerős)

Tizennyolcadik kerület likeolom: www.facebook.com/tizennyolcadik?fref=ts (5020 ismerős)

És ez utóbbi még politikailag korrekt is. Szóval a cikkel szemben nem a problémás 18.ker a legnépszerűbb kerületi oldal. :)
Zsolt nem adja fel egykönnyen. Négy napon keresztül harcolt a Marina parti konditerem ügyfélszolgálatos trolljával emailben, aki egyre durvábban szólongatott be neki egy teljesen hétköznapi kérdés megválaszolása helyett: Alábbi levelet az adatvédelmi okokból szükséges…..
Pistie 2012.11.21 07:59:54
@Xezs: A papucsban edzéssel több baj is van. Egyrészt hogyan guggol az ember papucsban? Nincs ami megtartsa a bokáját, sérülésveszélyes. Ezt a legtöbb "papucsban gyúrós" úgy oldja meg, hogy nem guggol sőt, azt sem tudja hogy van lába, csak karra meg mellre edz. Kár, hogy a guggolás gyakorlatilag a legfontosabb (és legnehezebb) testépítő gyakorlat, itt kezdődik a különbség aközött aki valójában edz, és aki "gyúr".
De mondhatnám a fekvenyomást is, meg szinte a legtöbb gyakorlatra igaz, hogy a papucs nem tartja a bokád, és ezért nagyon sérülésveszélyes (kibillenhetsz az egyensúlyodból, stb..).
Pistie 2012.11.21 23:20:38
@Xezs: Mondtam én egy szóval olyat hogy engem személy szerint zavar aki kibillen az egyensúlyából mert papucsban edz és összetöri magát?

Aki hülye, haljon meg. Ésszel kell edzeni, és abból nincs baj.
Nem lesz teljesen hiábavaló a Bajnait lejárató állami kampány, hiszen Békéscsabán 3,5 évvel lemondása után is találni megbúvó antigyurcsányista sejteket:  A mellékelt képeket tegnap (12.11.18), a Békéscsabai Tesco Műszaki Osztályán készítettem. Sok laptop volt…..
Pistie 2012.11.21 08:40:41
@Balibgeczyk: Igaz, Orbán nem mondott olyat hogy nem lesz gázáremelés. Csak azt hogy lesznek nyugdíjszámlák az elcsalt pénzek helyett. Gyurcsány havi 200 forintot, Orbán pedig havi 10.000-et vett ki visszamenőlegesen 20-30 évre a zsebünkből. Éljen Orbán! :)
Ez valami gyönyörű. Hétfő este részletes vita a választási törvényről, aztán kedd reggel a fideszes Papcsák Ferenc képviselő előhúz egy hatvan oldalas módosító javaslatot. Éjjel ihlete lehetett, alighanem. Technikai vagy lényegi változtatások? Fél nap az ellenzéknek, hogy…..
Pistie 2012.10.31 06:49:29
@nu pagagyí: És ha itt nincs? Akkor csak álmodtuk hogy már meg is szavazta a fidesz? :)

Egyébként idióta kommentelők mindkét oldalon vannak, itt is vannak jó példák rá, ezeket célszerű ignorálni és az értelmes kommentekkel foglalkozni. Akkor talán idővel eltűnnek.
Az önkormányzati adósságállomány nagyjából felének átvállalását Kósa Lajos úgy értelmezi, hogy most az állam baromira jó fej. Egyébként Lajos pontosan kicsoda is ezen a meccsen? Ő magát egyértelműen csatárnak tartja, de legalábbis a hetes számot íratná a hátára,…..
Az Orbán-kormány egyik legvitatottabb intézkedése a közigazgatási rendszerünk gyökeres átalakítása, azaz a járási szint beiktatása. Igaz, volt már ilyen egyszer régen, és a történelem már bizonyította, hogy jól el tudunk lenni nélküle. És vajon most miért került elő a…..
Pistie 2012.10.30 23:10:18
@jancsopanza: Szerintem a nagy merítést megoldják a közgéppel. Bár lehet hogy külön kell kezelni a fidesz és simicska érdekeltségeit, és ez lehet hogy csak a fidesz merítése lesz.
De kár is ezen gondolkozni, aki tud az úgyis elmegy innen, nem ez az utolsó csepp (az már a manyup pénzek lenyúlásánál megvolt).
Temetni jöttem az Alkotmánybíróságot, nem dicsérni. Uraim, azért írok most Önöknek, hogy fontolják meg lemondásukat. Mégpedig amiatt, mert az Önök szerepe véget ért. Hivataluk nevetség tárgya lett, s már csupán csörgők a hatalom sipkáján. Kérem, gondolják meg, részt…..
Mai postunkban egy szomorú - mondhatnók - szívfacsaró és nagyon igaz történetet olvashatunk a festői Limerickből, egyenesen a Boldogság smaragd szigetéről. Bár nem tisztje a szerkesztőnek, hogy véleményezze is az olvasói leveleket, ezúttal kivételt teszek: sajna minden…..
Hirdetmény közzététele nélkül indított tárgyalásos közbeszerzési eljárásban nyerte el az átlátható állam imázs-kommunikációját a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól a Bell and Partners ügynökség. - írja a Kreatív. Ez már önmagában is zseniális: az…..
GFG Blog Minden kiderült 2012.10.29 05:28:13
„váratlanul kiderült mi a feladata” (L. Simon László: Váratlanul kiderült)   Van az úgy, hogy egy hét alatt minden kiderül. A múlt héten kiderült, hogy milyen is az erős ember karikatúrája, vagyis milyen, mikor egy gyenge erős embert próbál meg játszani. Kiderült,…..
Gyakran kérdem magamtól: miért uralkodik negatív hangulat az országban? Különösen most, amikor Orbán Viktor kétéves munkájának első gyümölcsei beérni látszanak, és helyes propagandával egy új államalapítás örömünnepének mámorába lehetne ringatni az egész magyar népet.…..
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
Kurvára mindegy, miről folyik egy tévéinterjú, amikor valaki tahóságba fojtja saját szánalmasságát, annál nem sok minden van lejjebb. Tarlós főpolgi Kálmán Olgánál ment helybe a lófaszért, amikor pedig már minden érv kifogyott, a műsorvezető ócsárolásában nyert…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Hol máshol lehetne találkozni a világ leboldogabb csirkéivel, mint Franciaországban? Talán az erős szakszervezetnek köszönhetően, vagy a francia gourmand-ok önzése miatt, minden esetre nem nagyon vitatkoznak arról a világ legnagyobb séfjei sem, hogy honnan kell beszerezni az…..
Töprengtem egy ideig, megjelentessem-e a mai posztot, amiért most mégis itt olvashatjátok ezt a történetet, az az, hogy érzésem szerint egy meglehetősen elterjedt látásmódot jelenít meg. Úgy érzem, a szerzője, Eszter, már eldöntötte, hogy el szeretne menni Magyarországról, abban…..
  Kedves Olvasóink! Bizonyára Nektek is feltűnt az utóbbi napokban példátlan hisztériát kiváltó forró fejű Grúz hadnagy ügye. Mivel szemmel láthatóan itt is sajnos mindenki pártszimpátia-véleménycsomagok mentén foglal állást és eleve túl nagy jelentőséget tulajdonít…..