Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scaffolder

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvastam tavaly év végén egy cikket, ami arról szólt, hogy mi az a 14 gasztro trend, amelynek távoznia kell most már az életünkből 2019-ben. A cikk úgy kezdődik, hogy "ő ugyan a szeretet és a kedvesség nagykövete" - mondjuk itt engem elvesztett, és kritikai szemlélettel folytattam tovább az olvasást…..
scaffolder 2019.01.06 16:34:28
@Fülig José: Galambot?? És még csak be sem panírozta? Az biztos csak valami hipszter lehet! Hiszen mindannyian tudjuk, hogy a magyar konyha a legjobb a világon! Pöri, rántott hús, krumpli - a savanyúságot csak mértékkel, mert elrontja a húsnak az ízét!
scaffolder 2019.01.07 13:01:24
scaffolder 2019.01.07 14:07:06
@BOAR: Természetesen, egy átlagos, egészséges felnőttre vonatkoznak az adataok, de nem hittem volna, hogy ezt meg kellene magyaráznom.
Ha elvégzel egy olyan kutatást, ahol figyelembe veszed azokat a tényezőket, amiket leírtál (testsúly, nem, napi folyadékbevitel), és az alapján megmondod nekem, hogy mennyiben módosul az ajánlott napi sófogyasztás, akkor azt nagyon szívesen elolvasom. Mondjuk utána azonnal belédkötök majd, és megkérdezem, hogy miért nem bontottad le korosztályok szerint.
Az írás spoilerektől nem mentes, így ha nem láttad valamelyik Alien filmet, ne olvasd tovább!Amikor Walter Hill a hetvenes években megtalálta magának Ridley Scottot, aki addig csupán egy nagy játékfilmet rendezett, valószínűleg nem sejthette, hogy minden idők egyik legnagyobb direktorát ülteti a Dan…..
scaffolder 2017.05.21 11:02:16
A fattyú Havas Jon és a cinikus törpe, Tyrion Lannister után valószínűleg mindenkinek a riadt hercegnőből sárkányszelídítő, barbár királynővé érő Daenerys Targaryen a kedvence a Trónok harcából. A szerepre sokáig a Tudorok egyik sztárja, Tamzin Merchant volt esélyes, akit…..
scaffolder 2012.06.19 12:11:43
@Galak: Én egyetértek! Abszolút nem illik a csaj a szerepre. Attól még lehet, hogy tehetséges, de nem Dannyt alakítva.
scaffolder 2012.06.19 18:56:19
@beregorl: A Viráglovaggal nincs gáz, hiszen az nem egy konkrét név fordítása, hanem egyfajta titulusé. (Knight of Flowers, The Young Wolf, The Young Dragon, The Lion of Casterly Rock stb) A Flowers, Snow, Hills, Rivers, Sand stb viszont, mégha fattyúnevek is, akkor is utónevek. És ez pont olyan, mintha a Starkot, Lannistert, Arrynt, Targayent stb próbálták volna meg lefordítani. Lehetnének következetesek, és A: fordíthatnának mindent, nem csak a beszélő neveket, vagy B: ne fordítsák egyiket sem, és higyjenek az emberekben, hogy utána tudnak nézni, hogy mit jelentenek a snow, sand, hills stb szavak.
scaffolder 2012.06.19 19:02:16
@beregorl: Bocs, nem utónevek, hanem vezetéknevek.
Belsőség Túl sok erőszak 2010.12.25 14:20:00
Rendes autóbuzi az alábbi képekkel úgy van, mint csemetéiket féltő szülők az akciófilmekkel. Ott indokolatlan mennyiségben ölnek embert, itt hasonlóan szívfájdító módon préselnek össze vadonatúj Toyotákat. Nem való ez rendes férfiember szemének.  Most kellene…..
Subba WikiRebels 2010.12.13 13:43:13
Elkészült az első dokumentum film a WikiLeaksről. (2. rész, 3. rész, 4. rész.) ..
A Magyar Televízió felhívására egy néző értékes, az 1956-os forradalom napjaiban készített fényképeket bocsátott a köztévé rendelkezésére, melyeket ma kora délután be is mutatnak. A fotók Rötzer Henrik fotóművész alkotásai. Rötzer Henrik neve csaknem ismeretlen a magyar…..
Subba Subba szív iWiW: GIZDÁN 2010.09.24 08:30:00
Egyétek vegyétek! Megdolgozott az IGEN-ért Nyári tábor Tibivel (többi kép is kötelező, fotosopp artista!) No comment GIZDÁN Öcsi tetoválja nev fatert (nevelő!) MiLF Csöcsi Fasztorta CORFU - a megvalósult álom Csöcsi2 PiLF Csöcsi3    Biztos hallottatok már arról -…..
Volt tegnap egy győztes is a pályán, és ha van meccs, amikor nem arról kell beszélni, hogy ki veszítette el, az Inter-Barcelona biztosan az. Nem tudok nem örülni az Inter győzelmének, mert jelenleg az Inter jelenti az olasz futball csúcsát. Ezt a mondatot igen furcsa kimondani, és nem…..
Szemfényveszt-e a Milan, avagy? Kilenc fordulóval a vége előtt egy pontra jöttek fel az Interre, de meg vagyunk győződve róla, hogy ennek a végeredményt illetően kevés jelentősége lesz (tavaly, igaz, másfél hónappal korábban, a Juventus is befogta az Inter egy teljes forduló…..
Sorozatot indítunk, amelyben sorra vesszük a kisebb-nagyobb javításokhoz elengedhetetlen, vagy legalábbis ezekhez komoly segítséget nyújtó, relatíve olcsón beszerezhető szerszámokat, eszközöket. Volt nekünk már WD-40 napunk, ahol kissé belemélyedtünk az "ezerfunkciós…..
A következő zabálnivalónk a gyros, házilag. Az, hogy normális gyrost csak nagyon kevés helyen lehet kapni, mondjuk úgy, elszomorító. Viszont szart aztán bőségesen találhat bárki. Kajakra nem értem, hogy ezek a "szakácsok" mégis kit akarnak átvágni? Fogják a húst,…..
scaffolder 2009.09.23 23:06:20
@L2007: Arra az oldalra gondolsz, ahol a saslikot úgy készítik, hogy nem pácolják, csak sózzák s borsozzák? Megbízható forrás!

Amúgy jó gyrost otthon lehet készíteni, de igazán jót soha. És hagyjuk, ezt az "én tudom a legjobban a gyros receptjét", mert szinte minden görög kajálda is máshogyan csinálja, még Görögországban is. Ez kb olyan, mint itthon a gulyásleves, vagy a halászlé. Szinte mindenhol más, csak az alapja ugyanaz.
Én kb 5 éve voltam utoljára Budapesten, akkor még létezett egy 3 testvér nevű étterem az Oktogonon, azt hiszem. Ott is képzavaros törökök voltak, akik gyrost árultak, kebab helyett. Az király volt, nem tudom, hogy megvan-e még.
A Viasat3 műsorán augusztus 20-án indult el egy újabb Gordon Ramsay-műsor, ezúttal a Hell's Kitchen (A pokol konyhája) című reality, amiben szépreményű szakácsok vetekednek azért, hogy Las Vegas egyik éttermének ők lehessenek a főszakácsai. Ehhez semmi mást nem kell tenniük,…..
scaffolder 2009.08.27 00:15:43
"A gulyás nem leves, hanem egytálétel burgonyával, szafttal, pörköltes sűrűséggel. A gulyás egy nagy lófaszt zöldségben gazdag leves. Az a gulyásleves. De Csehországtól Németországig, Európán kívül, más földrészeken, sehol nem a gulyáslevest próbálják reprodukálni, hanem a valódi gulyást, amihez azonban ennek ellenére sincs köze az interpretációknak, bár láthatóan a szándék mögött különb és szakszerűbb tudás van, mint az ekkora faszságot kérdező C:c-nak."

Valódi gulyást próbálnak reprodukálni?? :)))
Akkor gulyásmamát és gulyáspapát kéne megkérni! Szerinted ha a pörköltöt külföldön gulyásnak hívják, akkor mi is hívjuk annak, mert úgy van rendjén? Gulyásnak tudtommal azt a személyt nevezték, aki a gulyára vigyázott. Ennyi erővel hívhatnánk a halászlét halásznak is!
A kérdező nagyon helyesen kérdezett, és nem okoskodott.
Amúgy én csípem a csókát. Tetszik, hogy népszerűsíti az étel otthon történő elkészítését, és ellenzi a gyorskaját.
De ezen a 10 michelin csillagos dolgon azért elgondolkodnék. Pl miért van az, hogy egész Kelet-Európának egyetlen michelin csillagos étterme van Prágában?! Ennyire nem ütnénk meg a lécet? Dehogynem! Csak szerintem arról van szó, hogy egy országnak bizonyos fokig le kell mondania a saját ételeiről, vagy át kell őket ültetni az ún. globális fúziókonyhába azért, hogy azt michelinék értékeljék. Tehát ehetnénk itthon csillagos éttermekben, molekuláris eljárással készített, nagyon dizájnos töltött paprikát, aminek többé nem lenne töltött paprika íze. Én személy szerint maradnék csillag nélkül, és továbbra is a gulyáslevest hívnám gulyáslevesnek!
scaffolder 2009.08.27 00:46:17
@sapuh: igaz, erre ki is akartam térni. A jó alapanyagokat itthon nagyon nehéz beszerezni. De ez a michelin csillagozás akkor is sznobizmus. Persze azt is túlzás lenne állítani, hogy ők nem értenek hozzá! De vagy nem akarnak ellátogatni a Lajtán túlra rendesen körülnézni, vagy megtartják azt a nyugati világ privilégiumának. Én ettem már Dublinban a Chapter One nevű egycsillagos étteremben nagyon finomat! De ettem már magyar-, de még akár szlovák éttermekben is finomabbat! Hozzátenném, nem vagyok ételkritikus, csak szeretem a hasamat.