Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KTamas

197 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amikor reggel letört hátul a fogamból egy darab, nem értettem, de most már tudom, ez egy nem semmi nap. Remegve vártam mindig ezt a napot, és titkon tudtam, hogy el is fog jönni. A munkahelyemen kiderült, hogy blogot írok arról, hogy mit dolgozom. Először megkönnyebültem, kész,vége, ennek…..
Kedves barátaim az Úrban, akármit is csinálunk, lassan éledezik ez a magyar e-könyv piac. Ha minden jól megy, idén akár a papírpiac ezredrészét is elérheti. Ez sajnos nem irónia, a papírkönyvek piaca nagyságrendileg 60 milliárdos egy évben, bár csökkenő tendenciát mutat, a…..
Nemrég olvastam Bari Máriusz (Damage) könyvét, a Damage Reportot, ami nem is tudom micsoda, posztmodern cyberpunk-oltár, jövőjóslás, geek-kult-történet. Ingyen (is) olvasható, nosza. Különösen érdekes, hogy a szerző az  ld50 alapítója és atyaúristene, és egy hosszú…..
Északon élünk Elmaradt poszt 2013.08.15 03:55:58
Nahát-nahát, megint jó sok idő telt el.Istenigazából egyáltalán nem így akartam.Be volt tervezve egy poszt a nyárelőről, a május-júniusi dolgokról.Hogy például voltuk egy kicsit odahaza repülővel.Aztán meg június közepén megint volt midsommar. Akartam kicsit írni róla, hogy…..
Cilinder Nem futóverseny 2013.08.14 18:19:48
Az ország fut, különösen a főváros fut, aki nem fut, az teljesen hülye, mindenki a futásról beszél, te mennyit futsz?, a szigetkör Pest El Camino-ja, aki nem fut, az is úgy csinál, te milyen appot használsz?, megyünk együtt futni?, hány perc az 5 km?, a futás az új…..
Most miért problémázik? Más is belepisil a medencébe.Igen, de nem a trambulinról! Naszóval, itt volt ez a tegnapi villámakció. Operatíve tényleg csak egyetlen dolgon változtattam volna, hogy ne tíz órával a megkezdése után, hanem tíz nappal a kezdete előtt kellene…..
KTamas 2013.07.14 18:41:23
@Dworkyll: nem letezni nem letezik, de igeny volna ra, nem akar kuldeni nekem valaki emailben L.Z.-t es B.K.-t?

De hogy ne csak trollkodjak, Dwo, en ertem, miert faj ez neked, ugyanakkor megintcsak az van, ami szerintem elhangzott ebben a threadben, hogy az az elet tenye, hogy MINDIG ott lesz az a ket ember, akar tetszik, akar nem. Az amazonon egyklikkre megveto konyv is ott lesz warezban masnap. Pardon, aznap. Nem varhato el az itthoni felhasznaloi bazistol, hogy mashogy viselkedjen, barmennyire is amoralisnak/karosnak tartja az ember a dolgot, vagy sem.
AnnGel blogja 2013.06.20 10:13:19
Kihasználom, hogy van légkondi a lakásban, tegnap is órákig ment, de nem segített, forgolódtam egész éjjel, bár nem biztos, hogy a melegtől. Biztosan sokat segítene, hogy ha leköltöznék a galériáról a kanapéra, szerintem ki is próbálom ma éjszaka, hátha úgy jobban…..
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Tegnap éjjel a Kindlit nyomogatva eszembe jutott, hogy nekem mostan munka miatt el kell olvasnom aizét, és a paplan alatt 27 fok volt, paplanon kívül úgy 17, és halál komolyan fontolgattam, hogy ahelyett, hogy kikelek az ágyból, lemegyek a lépcsőn és leveszem a polcról, inkább…..
isolde We are big damn heroes, sir 2013.04.30 16:15:31
Megszületett a Lány, és nagyon cuki! ..
KTamas 2013.05.01 06:12:34
Akkor ezúton üzenném az 1-es villamos azon pitiáner geci sofőrjeinek, akik a nyolchónapos terhes nő orra előtt 5 cm-rel csukják be a villamosajtót, hogy számukra egy külön bugyrot tartanak fenn a pokolban...
Július elsejével megszűnik a Google egyik legjobb szolgáltatása, a Reader. (A feedjeinket így tudjunk kimenekíteni a halálzónából.) Még mielőtt rátérnénk arra, hogy hova érdemes továbbállnia a Reader-felhasználóknak, pár szóban méltassuk a terméket.  A Reader nem…..
KTamas 2013.03.14 11:05:48
En most elofizettem egy evre a NewsBlurre ( newsblur.com ). Elfogult vagyok vele olyan szempontbol, hogy abban van a legjobb sharing tamogatas: kovetes, shared oldal, hozza rss, mukodo bookmarklet, szoval minden ami kell. Tovabba openszosz, a keszito nagyon reszponziv mindenhol. De nyitva tartom a szemem hatha felbukkan valami megjobb.
Intro A fogyasztói társadalom kellős közepéről nemrégiben sokkoló hír érkezett: nem fogynak úgy az e-könyvolvasó eszközök, mint azt várták/tervezték/szeretnék. Karácsony előtt a legtöbben arra voksoltak, hogy ez a karácsony már biztosan az e-könyvolvasóké lesz. A szomorú…..
Ide kattintva letölthetitek A hobbit első trailerének 48 fps-re felhúzott, "feldemózott" változatát, méghozzá HD-ben. Sajna az én laptopomat kifekteti, de kíváncsi lennék azok véleményére, akik combosabb géppel rendelkeznek, akiknek nem megy át fél másodperc után kockásba a…..
Naszóval,  van itt ez az akció (via kecsket), hogy a hamarosan megjelenő Magda, a bestiális népszínház utcai mindenes című könyvnek lesz elektronikus változata. Magában nem lehet megvenni, pont mint egy csomó promóciós terméket, csak összecsomagolva a papírral. Azaz a…..
Kedves Olvtársak, a hír igaz, a Delta Vision is belép a leaderek klubjába, és elektronikusan is közzéteszi a címeit (de legalábbis egy részüket). Végtelen szerénységükkel még nem csaptak bele a nyitókampányba, mert azt akkorra tartogatták, amikor a  jelenleginél  azért több…..
KTamas 2012.11.04 12:37:01
@Konyvmolyolo: milyen szempontbol? mas szabaly vonatkozik rajuk mint a tobbi DIA-s cuccra?
KTamas 2012.11.04 15:27:49
@szakértőbb: @Konyvmolyolo: A DIA-s anyagok felhasznalasa magancelra szabad. A magancelu felhasznalasba beleesik az is, ha az ember fogja, es egyszeruen lementi maganak az adott HTML oldalt a sajat gepen (sot, amugyis ott van mar a winchesteren a cacheben) -- ezt teszi a script is. Utana az ember azt konvertal meg mondosit rajta *sajat maganak* amit akar -- peldaul csinalhat belole ekonyvet, mint azt a script teszi --, amig nem terjeszti tovabb a modositott fajlt (ez esetben az elkeszult ekonyvet), addig nem sert meg semmifele jogot ezzel.

Ezert is van az, hogy a script direkt ugy keszul, hogy a felhasznalo gepen fut, ott tolti le a fajlt, es ott keszi el az ekonyvet belole. Ha mondjuk egy internetes szolgaltatast csinalnek belole, vagy legeneralnam az osszes ekonyvet es kitennem az internetre, az mar nem lenne legalis. De amig mindenki maganak csinalja, a sajat gepen, az teljesen oke.
Sokan példát vehetnének erről a blogról. Egyfelől szent őrültek gyülekezőhelye (és ebbe magamat is beleértem) másfelől ha vannak is vérmes véleményütközések (azok pedig vannak) a legtöbbször abból is konstruktívan jövünk ki. A minap volt egy kis vitánk az egyik poszt…..
Hardverrovat Bejelentették (a teljesen érthetetlennek látszó iPad4 mellett) az iPad minit. Trollháborúkért tessenek a szablogokra látogatni, itt inkább az e-könyves szempontokat szeretném gyorsan felvillantani A jó hírek: Kisebb lett ;-) Lehet, hogy így már hordozható…..
Mindig öröm új írókat üdvözölni a blogon. KTamás barátunk jóvoltából az e-könyves forradalom egyik korai állomására utazhatunk vissza. Fogadjátok őt sok szeretettel, Dworkyll Kindle: Amazon's Original Wireless Reading Device (1st generation) Gyakran cserélem a kütyüimet,…..
KTamas 2012.10.16 11:09:15
@Komavary: hat az nehez valasztas lesz, egy szep X-sorozatu thinkpadet se utasitanek vissza ;)
aeon flux megérkeztünk! 2012.09.11 21:30:54
Nem hiszem, hogy bárkit is túlzottan meglepne a döntés: az elmúlt szűk egy év során - kezdve valahol a tavaly novemberi nagy adatvesztéssel - a freeblog kritikán aluli minőséget produkált; a különböző kimaradások, hiányosságok és hibák azóta mindennapossá váltak, így…..
comment:com A nap képe 2012.06.25 10:00:00
A Deviantarton leltük, nem kép, rajz. Odabasz. ..
KTamas 2012.06.25 11:55:54
Kezdjük ott, hogy sokan várják a szines eInk eszközöket, mint egy ésszerű következő lépcsőt, köztük példának okáért Auer olvtárs. A fejlesztése évek óta húzódik, piacképes verzió nincs a láthatáron, és valóban valós igény lenne a szine eInk? Megéri beletolni a nem…..