Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oktogon8

0 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új podcastunkban megbeszéljük, hogy: Az utolsó Jedik tényleg a legjobb Star Wars-film-e A Birodalom visszavág óta, vagy újabb lépés az eldisney-sedés / marvelosodás felé, Az ébredő Erőnek vagy Az utolsó Jediknek sikerült-e jobban becsatlakozni az Star Wars-mítoszba, rejtett remake-e az új…..
Oktogon8 2017.12.27 23:38:38
@Leadfoot:
+1000 upvote

Hihetlen amúgy mennyire nem lehet kimondani egy nem jó (vagy súlyos hibákkal terhelt) filmről hogy nem jó, mert a "legjobb Star Wars a EP 5. óta" kötelező mantra elnyomja.
Utolsó idei podcastünkből kiderül: le lehet-e darálni 3 tizes listát bő egy órában; filmes szempontból erős év volt-e 2017; mi okozta idén a legnagyobb csalódást és meglepetést; van-e Oscar-esélye a Testről és lélekrőlnek; és vajon idén meg tudtuk-e állni, hogy ne trollkodjunk be egy…..
Az uralkodó hollywoodi észjárás túlkapásai az eddigi legbizarrabb torzszülöttet hívták életre. A Suicide Squad – Öngyilkos osztag a mindenhatónak gondolt szuperhősös recept hálószaggató öngólja, a megváltóként bálványozott franchise-logika akaratlan szatírája. A David Ayer neve alá sorolt…..
Most mondhatnám azt, hogy a Netflix megmutatja, hogyan kell jól megcsinálni azt, amibe az HBO-nak beletört a bicskája. A The Get Down ugyanarról a korszakról szól, mint a Bakelit (a diszkó, punk, és hiphop megjelenése a hetvenes évek New Yorkjában), de nem a zeneipar, hanem az egyszerű emberek és a…..
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
Az NVB tegnapi döntése a kormány népszavazási kezdeményezéséről jogilag elképesztő - bár politikailag természetesen semmi másra nem számítottunk. Tekintve azonban, hogy az Orbán-rendszer ugyan egyre hatékonyabban tünteti el ennek nyomait, de még mindig egy jogállam romjain épül, adok egy esélyt,…..
Joggal merülhet fel a kérdés, mit keres a Star Wars mint téma, egy hadtörténelmi játékokat népszerűsítő blogon? Londonban a hard core történelmi játékos barátaim szokták azt mondani, a Star Wars annyira régi, hogy az már történelem! Belegondolva, ez nagyon így van,…..
Oktogon8 2015.11.24 13:22:30
Már látható exkluzíve IMAX-ben nálunk is Robert Zemeckis új filmje, és ha a rendező számít a legnagyobb húzónévnek, akkor a színészek magyar hangjára már nem is vagyunk olyan kíváncsiak, ugye? Na jó, azért érdemes azon ellamentálni, hogy Joseph Gordon-Levitt miért ilyen szerencsétlen még most is,…..
Oktogon8 2015.10.07 11:58:27
A 2008-as Man on Wire dokumentumfilmet ajánlom mindenkinek, Oscart is nyert

www.youtube.com/watch?v=Vz89x2Oj8hY
www.youtube.com/watch?v=T9Pb_tLvs5o

Ez a remake-szerű film is érdekes lehet, bár kicsit túl van dramatizálva a történet a trailer alapján.
Fekete Ibolya négygenerációs filmje, az Anyám és más futóbolondok a családból az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig egy magyar család élettörténetét, benne a 20. századi történelmünk összes kulcseseményével. Főszereplői Ónodi Eszter, Básti…..
Az előző részek tartalmából. Így kezdődik A beavatott harmadik, de elvileg nem utolsó részének előzetese, amelynek végén kiderül, hogy mindent Dumb (vagy Dumber?) irányít. És még a screamerek is betámadnak? De legalább Shailene Woodleynak nőtt egy kicsit a haja. ..
aeon flux kritika: everest (2015) 2015.09.15 11:43:29
 - SPOILERMENTES - "A kíváncsiság borzalmas dolog, de emberi. Nagyon is emberi." - írja Stephen King Újjászületés című regényében, és ezzel létünk egyik alapvető jellemzőjére tapint rá. A kíváncsiság egyik fontos tulajdonságunk, termékenyítő ereje hajt bennünket nap…..
A USA Network akkorát robbantott az újonc Mr. Robottal, hogy már a pilot tévés bemutatója előtt le kellett adni a rendelést a második évadra, és az utóbbi hetekben Amerikában kisebb jelenség lett a sorozat, miközben a nézők vadul szőtték az elméleteket, hogy éppen mi az isten…..
Oktogon8 2015.09.08 09:05:32
@KisBéla: Az egyik karakter teljesen hiteles és kerek, az hogy meleg teljesen mellékes.

Másik esetben pedig nem tudom miből vontad le az a következtetést, hogy Wellick meleg, mert pont hogy nem ez a lényeg.
Oktogon8 2015.09.08 10:46:32
@Doktor House: Hitelesebb volt mint az összes filmes hackerkedés együttvéve

Carly Chaikin és Portia Doubleday mellékszereplők, akik lassan előtérbe kerülnek.
Rami Malek, Christian Slater, Martin Wallström, a főszereplők.

Carly Chaikin szerintem jól játszott, főleg csókos részben.

@KisBéla: Megosztónak hívják ezt, de szerintem a minőségből nem von le.
Pl. én nem nézek horrort, de attól még nem mondom hogy rossz.

Tyrell Wellick jelenetének nagyon is volt célja (Patrick Bateman-alteregó a karakter ugye, és itt kizárólag hackelés céljából tette azt amit), így szerintem nem volt öncélú.
Gideonnál pedig egyáltalán nem volt tolakodó. Kicsit szerintem túlreagálod a dolgot :)
Oktogon8 2015.09.08 12:25:42
@KisBéla: "magától értetődőnek mutatnak egy meleg párral történő vacsorát."

Szerintem az azért ma már annak számít :)
100%ban szubjektív egyéni érzékenységet meg ne keverjük szerintem a kritikával.
A Fox tovább kényeztet minket, hiszen megérkezett a Mentőexpedíció következő nemzetközi promója. Igazi stíluskavalkádot láthatunk a stúdiótól ezekben a napokban: először jött a Victor Frankenstein felvezetése, aztán A visszatérő beharangozója magyar felirattal, most pedig a…..
Képzeletbeli postakocsink visszakanyarodik a vadnyugati ösvényre, hiszen a Hateful Eight megosztó, nemrég debütált előzetese és az első karakterplakátok után utóbbiak sora további négy darabbal gyarapodott. Kikk a folytatásra! UPDATE: Az utolsó... vagyis az első... szóval a…..
Hol veszítettük el Guy Ritchie-t? De egyáltalán: mennyire volt meg? Nekem nagyon, a Blöff figurái/színészei külön-külön is megértek volna egy filmet, összeterelve őket meg aztán pláne…..
Azt. A. Ku... ...tya meg a macska rúgja meg! Ez aztán a dögös plakát! Főleg klikkre, második méretben. Első blikkre Katniss inkább tűnik recsegő bolhácskának, mint fecsegőposzátának...
Oktogon8 2015.09.01 14:08:52
@vision_j:

1. Egyetértek
2. Tippre olyan lesz éppen ezért én fizetni nem fogok érte.

Alapból soha többet nem ülök be olyan filmre amit a Warner vagy más kettévág pénzszerzés miatt.
Hölgyeim és uraim, a lapozás után íme Callum Lynch! Nem véletlen, ha a játék rajongói a név hallatán csak pislognak, mivel népszerű sorozat csak a mozgóképes adaptáció alapjául szolgál: a Michael Fassbender által megformált főhős egy forradalmi technológiával hozzáfér a genetikai emlékezetéhez, és…..
Oktogon8 2015.09.01 14:01:46
@victor vacendak:

Szerintem meglehetősen kevés filmet láttál tőle :)
www.youtube.com/watch?v=A_2HaVGvXdg
Ahány szervezet, annyi időszámítás. Ha sorozatokról van szó, én leginkább a szeptember 1.-augusztus 31. felosztást preferálom, aminek most értünk a végére, szóval eljött az összesítés ideje hiszen már csak pár nap, és újra kezdődik az egész előlről. Több tucat sorozat legújabb szezonján…..
Ha az HBO legújabb komédiája valamelyik évad végi televíziós gálán díjat nyerne, az alkotók két embernek tartoznának köszönetnyilvánítással: Stanley Kubricknak és Armando Iannuccinak – de még Steven Soderbergh és Paul Greengrass is megérdemelne egy-egy biccentést. A…..
Oktogon8 2015.06.30 11:25:44
Ötödik évadára a Trónok harca megkerülhetetlen popkulturális jelenséggé vált, melyet az imponáló nézettségi adatok mellett leginkább a sorozattal foglalkozó cikkek és hozzászólások gigantikus mennyisége fémjelez. A produkció showrunnerei egyre jobban ráéreztek arra, miként…..
Oktogon8 2015.06.25 12:32:03
Az NBC az a csatorna, ami a Hannibalt az USA-ban vetíti, és a licenszdíjba beszállva a gyártási költség egy részét is biztosítja, így elég nagy érvágásnak tűnik a gyártó AXN-nek és Gaumontnak, hogy tegnap este bejelentették: a harmadik évad után nem kérnek Lecter…..
Oktogon8 2015.06.23 13:17:11
Ron Perlman a monte-carlói tévéfesztiválra nem azért jött, hogy egy konkrét sorozatot promózzon, hanem zsűritagnak - a minisorozatok zsűrijében ült a Hídból ismerős Kim Bodnia társaságában. Ettől még persze van neki olyan sorozata, amiről lehetett beszélni, az Amazonnak…..
A lassú és nehézkes kezdés és a gyomorrúgással felérő középső részek (lásd: nemi erőszak, gyerekgyilkosság és társai) után nemcsak filmvászonra illő látványvilággal nyűgözte le nézőit a Trónok harca 5. évadának vége, de olyan cliffhangereket kaptunk az arcunkba, hogy…..
Oktogon8 2015.06.16 10:59:34
@billy reed:

- Vas-szigetek
- Kőszív úrnő többször szerepel és többször utalnak rá a könyvben

Olvasd újra a 5. könyvet :)
Orosz Márton, a Pénzcentrum.hu vezető szerkesztője részletesen elmondta lapunknak, hogyan posztolhatták ki előbb a lottószámokat, mint a sorsolás. HírCsárda: Hatalmas a botrány az interneten, állítólag előbb kirakták, hogy elvitték a főnyereményt, mint ahogy kiderültek a…..
Oktogon8 2015.06.03 07:44:25
@Zombi elvtárs:

Sebestyén Balázs, Class FM Morining Show műsorvezetője
aeon flux kritika: saul fia (2015) 2015.05.24 14:05:00
Ha a rövid verzió mellett akarnék maradni, azt írnám, a nemzetközi sajtónak mindenben igaza volt a Saul fia kapcsán. De miért akarnék a rövid verzió mellett maradni, mikor itt most egy óriási dolog történt? Akkora, amekkora már rég nem egy nagy múltú, rendezőóriások műveivel…..