Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheKoko

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezek szerint senki sincs biztonságban, aki külföldön dolgozik, ottani autót tart fent és néha hazalátogatna? Mai cikkünk blogposztja...
TheKoko 2012.01.11 11:21:14
@merjünknagyotálmodni:
Menjel Te is kulfoldre dolgozni es akkor majd neked is lesz BMW-d.... Es elsore nem ezek a szavak fogalmazodtak meg bennem a kommentedre... Mi olyan rohadt nagy dolog egy BMW-ben Svajcban??? Egy 50m2-es alberletre kifizetem egy uj 3as BMW arat kb 1,5-2 ev alatt...... bakkker...
Teljes a képzavar az osztrákoskodó magyar Kaiser szalámigyárban. A tavaly előtti sikeren felbuzdulva március 15-re idén is felkokárdázták húsipari termékcsaládjukat. Sajnálatos, hogy logójukon Ferenc József király somolyog, aki éppenséggel leverte a szabadságharcot. Csoda, hogy…..
Egy rendesen működő vállalat életében eljő a pillanat, amikor elengedhetetlenné válik egy teherautó. Hozni-vinni a marketing anyagokat, a remittendát a Lapkertől, költöztetni a kollégákat, kiszállni rendezvényekre. A Totalcar most érte el a fejlettségnek azt a fokát, hogy…..
„Amikor újra felhívtam a figyelmét arra hogy nős, ártatlanul azt válaszolta, hogy ő csak barátkozni akar, semmi többet” – egy nős pasi nyomulásánál kevés visszataszítóbb jelenség létezik. A szitut még gyomorforgatóbbá teszi az a tény, hogy a pasi…..
TheKoko 2011.02.25 15:06:55
@Kytia: ha minden áron a másik nő kell akkor már veszett fejsze nyele. Ne foglalkozz vele, persze könnyebb ezt mondani mint megtenni tudom... Ott kezdtem nagyon fiatal koromban talán általános iskola első felében hogy 6 évig voltam szerelmes ugyanabba a lányba olyan igazi plátói szép és esélytelen (ugyanis egészen tinédzserkorom végéig a tudósoknak két tényezővel kellett számolni az ár-apály jelenségek meghatározásakor a Holddal és velem... :) ) gyerekszerelem volt aztán lassan megtanultam, hogy nem kell olyan szekér után szaladni ami nem vesz fel, de ezt nyilván Te is tudod. :)

Az a megdöbbentő a nőkben, hogy mint később megtudtam még kisbolygó koromban is kellettem volna valakinek csak akkor még a nagy ideák és nagy szerelmek korát éltem... :)
TheKoko 2011.02.25 15:07:28
@Hinnye de nagy dinnye: nőkben - híjuk őket inkább lányoknak abban a korban... :)
TheKoko 2011.02.25 15:08:21
@Hinnye de nagy dinnye: híjuk - hívjuk
BUÉK mindenkinek! Az év első posztjában egy nős férfi 14 év után rájön, hogy nagyon elkapkodta a házasságot, ugyanis a nagy Ő csak most került képbe. Most megismerheted a két tűz között őrlődő férfi lelki világát. Mert 14 év nagyon hosszú idő… És természetesen az…..
TheKoko 2011.01.03 17:02:56
@velorex-vezető: Hát igazából az én fejemben ez teljesen másként van :) Tőlem ideiglenesen ki is hagyhatnak engem :), nekem már az is remek élmény :)
TheKoko 2011.01.03 17:36:03
TheKoko 2011.01.03 23:25:43
@archetipus: Jó kis vitaindítás volt. Gratula az újonnan megtalált boldogsághoz. A mi esetünkben mi jó pár hét morfondírozás és nagyon nagyon sok óra beszélgetés eredményeként rájöttünk, hogy hol kell változtatni a kapcsolatunkon. Persze én voltam az aki belehabarodott valaki másba, és így nem szép dolog, hogy nekem voltak bizonyos más igényeim, de végülis nem csak nekem lett ettől sokkal jobb, hanem a feleségemnek is, minimum amiatt mert a változtatások óta úgy vetem rá magam mintha most futottunk volna össze valami buliban. Persze minden ember és minden kapcsolat más, ezért ezzel nem is azt akartam mondani, hogy az én megoldásom jobb lenne.

Még egyszer gratula és további boldog éveket.

u.i: egy aprócska tanács azoknak akik hasonló cipőben járnak (kihűlő kapcsolat, esetleg egy harmadik, elégedetlenség a másikkal) a gondolataitokat kezdjétek el leírni egy levélben, amit persze utána személyesen meg kell beszélni, de így lehetőséged van tisztába kerülni saját magaddal, a saját érzelmeiddel, vágyaiddal, arra is rájöhetsz mi hiányzik, hol van szükség a változtatásra. Vagy rájöhetsz, hogy tényleg vége. Ha jól emlékszem én egy kész kisregényt írtam, és legalább 5ször írtam át, bele is telt 2-3 napba mira kész lett. Nekünk működött...
Ez már csibészesen jópofa!..
TheKoko 2010.12.06 11:00:28
@krüger: Azt azert tudod, hogy a koplalas az rohadtul nem egeti a zsirt. Kiveve persze ha ehen akarsz halni... Mert olyan merteku koplalas eseten valoban.
Nem húzom a dolgot: az első Zsiguli idén negyven éve gördült le a futószalagról Togliattiban. A vasfüggyöny mögötti országok autósaira új nap virradt, ekkortól kezdve a béketábor átlépett a modern motorizáció korszakába, amikortól - elméletileg - mindenkinek juthatott autó.…..
TheKoko 2010.12.05 09:35:26
Nagyon köszönöm ezt a cikket. Már remkül indul a Vasárnap.

Remek Ladás emlékeim vannak nekem is. Arra emlékszem, hogy apámék vettek egy 1200-as piros (mimást) repedt hengeres zsigulit, majd hónapokon keresztül szerelgették valami haverral, és végül egy olyan auto lett belöle, ami pöccre indul, nagyon finom a járása, soha nem rohadt le, mondjuk apám esetén ez lehetetlen, ugyanis ő ha csak egy pici nem oda illő hangot is hall a kocsiban már az okát keresi/keresteti mind a mai napig (ez annyira belémivódott, hogy beteg tudok lenni ha valamilyen hang nincs a helyén a kocsiban). Aztán ezt az autot eladta valami szerencsés embernek, mert megjött a befizetett 120-as Skodánk, ami aztán apámat ott hagyta a második úton, tudnillik felforrt a víz. Hát jobban járt volna ha nem teszi, apám egy hétre rá elcserélte az új skodát egy 1500-as fehér 2 éves kockalámpás kombira.

Na annak az oldalára raktunk olyan fajin fekete csíkokat a kocsi teljes hosszában... Húúú Megjártuk vele Németországot, Olaszországot, a 160-at vitte... volt ott ereszd el a hajamat. Emlékszem anyám már sápítozott a jobb egyen, hogy túl sok lesz én meg hátulról kiabáltam, hogy "Apa nyomd a gázt anya ne majrézz". Egyszer egy téli napon Pesten nem akarattal de nyomtunk vele egy 360-at a Margit hídon, szerencsére senki nem járt arra. Én gyerekként rohadtul élveztem, azóta se tudom kihagyni a téli csúszkálás lehetőségét elhagyott parkolókban...
Végül ezt is eladták, amikor beleszerettek a négy ajtós metálszürke Lada Samarába...

Ja és mind a mai napig van egy Lada Nivajuk, ami meg hát... Nade aki vezetett már olyat az tudja... Ja és minden első hátsó vasráccsal ahogy kell, azzal még a kopaszmercis (mármint nem Csikós) is észrevesz, ugyanis két vaslap áll ki előrefelé a rácsból elől... (azt hiszem nem szabványos :) ha lehetne (lehet ?), gyalogos védelemre mínusz pontot kapna)

Na jó pofámat mostmár befogom, csak hát az emlékek... Pedig még csak 30 vagyok...

Na szép napot mindenkinek.
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
TheKoko 2010.08.11 15:25:18
@Ica a fekete cica:
Igen ez a helyzet. Teljesen elnyomnak... :) Aki mar jart erre az tudja, hogy a kerekparutak egy jelento resze szimpla sarga szaggatott vonallal levalasztott utdarab, gyakran az ut kozepen. Van toled balra egy sav meg jobbra is egy. Valahogy az autosok megtanultak, hogy ott a feher szaggatott/folyamatos es a sarga szaggatott kozotti resz az ovek.

Persze senki se ertse felre Svajcban sincs kolbaszbol a kerites es az emberek itt se szuletnek szuperkulturaltnak. A dolog titka a birsag mertekeben leledzik. Az emberek az eletuk legtobb donteset gazdasagi megfontolasok alapjan hozzak. Itt a birsagolasi rendszer is ehhez van igazitva. Nem fixek a tarifak mint otthon.
A fizetes/auto alapjan lovik be a buntetest. Volt itt az egyetemen egy Prof akirol 6 millio forintnak megfelelo frankot gomboltak le gyorshajtas miatt. Ez kb 140-150 km/h ora volt az autopalyan. Mondjuk volt egy hajo a kocsi moge kotve... :)

Ez is megvalosithato lenne otthon...
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
  Elmész levizsgáztatni az autódat, és azon veszed észre magad, hogy kivonták a forgalomból, mehetsz haza gyalog, a kocsi meg tréleren? Lúzer vagy. Nem baj, nem lesztek sokan. Vélemények azonos című írásunkról...
Megszületett az ítélet annak a férfinak az ügyében, aki tavaly halálra gázolt egy babakocsit toló nagymamát a zebrán, melynek következtében ő és a kisgyermek életét vesztette. Az ítélet 4 év fogház. Tehát ma egy emberélet Magyarországon 2 év börtönt kóstál, amely tétel…..
TheKoko 2009.02.03 20:48:54
@Francescoli:
Azota a filozofiam az, hogy letojom ha nem erek oda valahova. Semmi nem lehet annyira surgos, meg tapasztalat, hogy legfeljebb autopalyan nyerhetsz idot ha gyorsabban mesz a megengedettnel, mert kozuton az elofordulo lakott teruletek miatt (ahol megha lakter kivul 100-110-el haladok is mindig nagyon szigoruan betartok es eddig is betartottam minden sebesseg korlatozast) illetve az esetleges forgalom miatt a veszelyetetessel altalaban 5 percnel kevesebbet nyer az ember.
TheKoko 2009.02.03 21:58:55
@slambuc: hat ez nagyon durva. En most Zurichben elek. A multkor egy ficko nem allt meg a zebranal az atkelo nonek (2 taskaval gondolom bevasarlasbol jott), ezert az belevagta a kocsi hatuljaba a taskat. A ficko nem hoborgot, hanem inkabb elhuzott. Itt nagyon durvan megallnak mindenhol. Meg en se tudom, hogy at akarok-e menni de mar megallt minden auto a zebranal...
Az alábbi eset egy közeli kollégával történt meg a hétvégén. Azért döbbenetes, hogy a rendőrségnél még mennyire működnek a kádári éra reflexei, és az sem zökkenti helyre ezt a szemléletet, hogy sorra nyerik ellenük a hasonló törvénytelenségekért a kártérítési…..
TheKoko 2009.02.02 15:37:42
@stew: Teny hogy nincs tapasztalatom elsokezbol, ezert a Te tapasztalataidat kell most elfogadnom hiteles informaciokent, de akkor sem ertem egyebkent. Azert en senkit nem vagok pofan mert mas velemnyen van. Akarmennyire rivalizalok vele, persze ezalol kivetel egy baratsagos szabadharc, ahol az a lenyeg hogy legyozzem :) Ilyen eseteben azonban elore megegyezunk, hogy ugye nem baj ha esetleg pofanvaglak :)

TheKoko 2009.02.02 16:11:45
@stew:
Ha mar te jaratos vagy ilyen helyeken azt meg tudod nekem mondani, hogy a rongalasokbol mi igaz? (oszinten )
Mivel lehet ezt megideologizalni ha valos problemarol van szo? Pl.: dehat azert teptuk fel azt a harom szeket, mert a biro vak volt es az ellentabor meg neki adott igazat?
TheKoko 2009.02.02 16:28:06
@stew: Abban lehet valami, hogy a mai mediaban az ritkan jelenik meg ami esetleg egy kicsit is erteket kepviselhet, mint pl. egy szepen kidolgozott lelkesito koreografia. Azt minek mutatnak a tv-ben meg a vegen azt hinnek a fiatalok, hogy az is lehet "meno"/ertek, ha dolgozol valamin szivvel lelekkel. Azonban ha balhe van az sokkal jobban eladhato. Ez tulajdonkeppen ongerjeszto folyamat is, hiszen igy nagyobb esely van arra, hogy olyan ember fog kimenni meccset nezni, aki inkabb csak balhezni akar. No meg lehet ott 1000 normalis szurkolo ha van 10 hulye akik valami nagy baromsagot csinalnak. Szoval elismerem tenyleg eloiteletekkel teli volt az irasom, azonban a rendelkezesemre allo informaciobol (amit olvashatunk/lathatunk) alapvetoen ez szurodik le.

BUKSZ Nincs kiút, csak a rablás? 2009.01.30 12:00:00
Nem is kell elolvasni az Index cikkét ahhoz, hogy rájöjjünk, az elmúlt egy-két hétben durván elszaporodtak a bankrablások országszerte, főként a fővárosban. Volt itt mindenféle akció, áldozatul esett több bank fiókja és pénzszállító autó is az elmúlt hetekben, fegyveres…..
TheKoko 2009.01.30 14:41:10
@John42: Nos igazat kell adnom neked a lenyulasokat illetoen. Azonban a megszoritasok igazabol nem voltak elegek. Igazabol ennel sokkal kemenyebbet kellett volna veghezvinni, mert amit csinaltak az csak arra volt eleg, hogy szar legyen, de arra nem hogy majd valamikor jobb is legyen tole.

Hoborogni en is tudok am, csak igyekszem visszafogni magam, mert ha belelendulok nem nagyon tudok leallni (es attol csak en erzem szarabbul magam Gyurcsany es a kormany nem...), de azert megemlitenem a kozbeszerzeseket. Az elve az lenne, hogy a leheto legkedvezobb aron lehessen megszerezni dolgokat => allami penzt leheto leghatekonyabban elkolteni. Sajat tapasztalat, hogy pl. informatikai beszerzeseknel ezeknek a kozbeszerzeseknek annyi az eredmenye, hogy kb. 1,5-2szer annyiert tudjuk megvenni a gepeket/stbt mint amennyiert barmely kisker boltban.
TheKoko 2009.01.30 14:56:39
@Kenneth:
Az uj epitesut valszeg nekem irtad, mert arrol en irtam. Valaszolva, gondolom nem lehet. ezert irtam, hogy szerencsenk is volt, mert Debrecenben lehetett venni (mondjuk Debrecen Pest utan az egyik legdragabb ingatlanarakkal rendelkezo varos). Mivel csak ketten voltunk nekunk eleg volt egy pici lakas.
TheKoko 2009.01.30 15:38:56
@Cyr: 4 gyerek. Hu oreg. Nem szoltam egy szot se. Nyilvan mi nem halunk bele annyira a valsagba, csak a kettonk szajat kell etetni. Minden tiszteletem. En egy kicsit az elsotol is felek. Na nem a gyerektol, hanem hogy kepes leszek-e megteremteni a felteteleket neki.
Egyebkent ha eleg nagyon es erosek akkor lehet oket gyaloghintohoz hasznalni, ha mar pont negyen vannak. :)

Ez itt a gond a forumokon, hogy ugye mindenki mondja a maga igazat, de azert vannak itt egyeb tenyezok is. (lasd: lurkok szama)