Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bolyaiblog

147 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1994 és 2014! A két dátum között pontosan 20 év telt el. 1994-ben is könyvtáravatásra került sor a Bolyaiban, és 2014 októberében is arra készülődünk. Az elmúlt 20 év egy kis visszatekintésre késztetett Bennünket, így összegyűjtöttünk néhány fényképet a múltból,…..
Az IASL idei jelmondata: Your School Library: Mind Map Central  Iskolád könyvtára - tudásod központja Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja keretében arra törekszünk, hogy még széles körben hívjuk fel a figyelmeteket a könyvtár adta lehetőségekre. Szeretnénk, ha még…..
Programjavaslat A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár az Országos Könyvtári Napok keretében ebben az évben is számos programmal, pályázati lehetőséggel vár Benneteket.  Az idei esztendőben az esélyegyenlőség kap kiemelt hangsúlyt.  Versenyfelhívás Legyél Te is…..
Kedves Tanulók! A Nyugat-magyarországi Egyetem TÁMOP-3.2.4-08/1 kódszámú „Tudásdepo-Expressz” című pályázata keretében kerül megrendezésre az NymE SEK Könyvtárában a 3 évvel ezelőtti sikeres program, a „Tini galopp” című információkeresést, önálló kutatást…..
A Kaméleon Olvasóklub alsósokat (1. – 4. osztályosokat) szólít meg az év során 4 feladatlappal, melyben egy kortárs irodalmi alkotásból, szemelvény alapján szövegértési feladatokat kapnak a gyerekek, majd arra buzdítjuk őket, hogy egy klasszikus mesét, történetet keressenek…..
Szeptember 30-án ünnepeljük Benedek Elek születésnapját, amelyet a Magyar Olvasástársaság a Népmese Napjává nyilvánított. Az idén már tizedik alkalommal, ezen a napon ünnepeljük népmeséinket, mesemondóinkat, mesegyűjtőinket, az egész magyarság mesekincseit.„Csudaszép…..
Szép, megújult környezetben, megnövekedett alapterületen várunk benneteket, kedves olvasóink. A tanév végén, és a nyáron sokan, és sokat tettek azért, hogy szabadidőtöket, lyukas óráitokat világos, tiszta környezetben tölthessétek, nyugodtan tudjatok tanulni, olvasni, és új…..
Mindenkit szeretettel várunk a programokra!   ..
Az érettségi szünet első napján került megrendezésre az 5. évfolyamon tanuló diákok részvételével a „Tini Galopp” című információkereső könyvtári vetélkedő. A játék során a diákok élményszerűen fedezték fel a város nevezetességeit, miközben könyvtárhasználati…..
Farkas Lívia az Ennél zöldebb nem lesz! című könyv írója - iskolánk hajdani tanulója - szívesen tesz eleget író-olvasó találkozó felkérésünknek és ellátogat iskolánkba 2014. május 22-én. Gyertek, beszélgessetek a legsikeresebb független magyar női bloggerrel! Nézzetek…..
2014. április 23-24-én került megrendezésre a Bod Péter Könyvtárhasználati Verseny országos döntője Budapesten. A versenyfeladatokat az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium Könyvtárában oldottuk meg. A kétnapos program szabadidejében megtekintettük a…..
Népmese Napján 2013.szeptember 30.   A szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola a tavalyi tanév végén 3 fordulós vetélkedőt hirdetett meg az alsó tagozatos diákoknak a népmese napjához kapcsolódva, amit először 2005. szeptember 30-án - Benedek Elek születésnapján –…..
A NymE Savaria Egyetemi Központ Könyvtára sikeresen vett részt a TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0060 számú a „Tudásdepó-Expressz” – A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című…..
Az Ünnepi Könyvhét első napján adják át a Az Év Gyermekkönyve-díjat, melyet az IBBY Magyar Szekciója ítéli oda az előző év legjobb, legsikeresebb új magyar gyerekkönyveinek.Az idei díjazottak: - Tasnádi István A kőmajmok háza- Kárpáti Tibor Szabó T. Anna: Tatok tatok-…..