Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pitya21

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A VITUKI telep toronyházát 2020. december 10-én robbantásos eljárással megsemmisítették. Most megnézzük, hogy nézett ki az épület belülről!..
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_BKK_%C3%BCzemeltet%C5%91inek_j%C3%A1rm%C5%B1parkja A buszra várok. Régóta ácsorgok a megállóban, fogytán a türelmem. Nem vagyok ezzel egyedül, tizenöt-húszan várakozunk. „Jönni fog egyáltalán busz?” Elhatározom, hagyom a csudába, s neki…..
Akadnak színészek, akik zenekart alapítva is megállják a helyüket, és ugyanígy létezik a fordított átjárás, amikor befutott zenészek a mozivásznon is megcsillogtatják tehetségüket. Híres zenészek emlékezetes filmes szerepeit gyűjtötte csokorba. ..
Vannak dalok, amik arra születnek, hogy a rádióban a semmiről recsegjenek a semmibe. Persze azért ennél jobb dalok is léteznek. Viszont ezeken túl még vannak olyan dalok is, amik zsigerszinten kapnak el és húznak át egy kapun, hogy azon túl aztán jó mélyen megforgassák benned a világot. Meg van egy…..
Pitya21 2017.06.11 19:37:31
Inkubus Sukkubus: youtu.be/LCjq-3g9ewU
Judas Priest: youtu.be/_b_hnXOIruY
De a legjobb szerintem még mindig a Rolling Stones youtu.be/O4irXQhgMqg
De biztos lesznek olyanok is, akik megfogadják. És talán nagyon jól járnak majd ezzel... A kép nem kapcsolódik a szerzőhöz, ennél azért fiatalabb... :)..
Pitya21 2017.06.04 11:13:00
@GMS: Tökéletesen megfogalmaztad a helyzetet.
Pitya21 2017.06.04 11:18:26
@GiaMarie: Aki vállalkozásra adja a fejét, készítsen üzleti tervet. De ne azzal indítson, hogy ő mennyit akar havonta kiszedni és a nem megkerülhető költségek kifizetése után mennyi marad a dolgozóinak munkabérre...
Fordítva: nézze meg, hogy a költségek után marad-e annyi haszon, amennyiért megéri vállalkozni.
Egyébként aki nem bírja a versenyt, az zárjon be. Pl. nem kell minden budapesti társásház aljába bolt, vagy minden balatoni faluba 10 étterem.
Pitya21 2017.06.09 21:57:16
@GiaMarie: Erőlködj csak nyugodtan, nem süllyedek le a szintedre.
Ha nem nagy kérés, tedd közkincsé azt az üzleti tervedet, ami évi 100 millió forintos bevételnél fordul nyereségessé. Egyben küld rá a hatóságokat minden olyan étteremre, ahol ezt nem érik el, elvégre ők biztosan adócsalók. Egyébként nem beszéltem nyugati jövedelemről. Ismered a mondást, hogy nem a medvénél kell gyorsabban futni, hanem a másik favágónál? A nettó 100.000- Ft és a nettó 1100-1500 Euró közötti különbséget valószínűleg mindenki felfogja. Sok vállalkozó arra panaszkodik, hogy a munkásaik ötezer forinttal több fizetésért elmennek tőlük. Biztosan nyugati bért fizetnek, vagy a forint erősödött hirtelen nagyot...
Aki nem versenyképes, az előbb-utóbb ki fog szorulni a piacról. Jelenleg a gazdaság bizonyos területein (vendéglátás, vagyonvédelmi szolgáltatás, kereskedelem) szinte minden vállalkozás sáros - tisztelet a kivételnek. Feketén vagy szürkén foglalkoztatnak, adót "optimalizálnak" stb.
Kérdésedre válaszolva: van a környékemen minimum 10 étterem, pizzéria. Ebből most csak két-három olyan van, ahol ehető az étel és elfogadható a kiszolgálás. Tiszta piaci versenyben a többi menne tönkre, ez engem miért is érdekelne?
Egy átlagos étterem ma ilyen: flegma felszolgáló személyzet, közepes vagy gyenge kaja, pofátlan árak. Akkor sem járnék naponta étterembe, ha megengedhetném magamnak.
Határátkelő Rabszolga-e vagy? 2017.04.22 06:30:00
Bevallom, a blogon próbálok nem foglalkozni a különböző kormányzati kijelentésekkel, amiért most kivételt teszek, az egyrészt a megszólaló személye, másrészt az, hogy úgy látom, ismét sikerült szintet lépni, és nemes egyszerűséggel lerabszolgázni pár százezer határátkelő magyart...
Pitya21 2017.04.23 13:54:22
@midnight coder: Én tíz éve többet kerestem, mint ma. Rabszolgák pedig az itthoni munkavállalók lesznek, ha ezek a hazaárulók (azok, hiszen pénzért árulnak állampolgárságot és magyar földet, és önként küldik a választópolgárok adatait Moszkvának...) életbe léptetik a (rabszolga)munkatörvénykönyv aktuális változtatásait.
Akkor vágjunk is bele, ma megjelenik az első, a Magyarország 2.0 pályázatra érkezett írás (nyugalom, senki sem maradt le semmiről, június 19. éjfélig még jöhetnek a posztok a hataratkeloKUKAChotmail.com címre, minden további részletet itt találtok!). Beküldője, wien74 úgy látja, elsősorban a…..
Pitya21 2016.06.10 17:42:24
@alexwine: Nekem nem ez a meglátásom. Napi szinten nézem az álláshirdető portálokat, de nem látom meghirdetve azt a rengeteg állást, ami betöltetlen. Nem tűnik valósnak az a munkaerő hiány, amiről mostanában mindenhol hallani.
A munkabérről továbbra is szemérmesen hallgatnak a cégek, vagy a ködösítés megy ("versenyképes" "kiemelkedő"), és általában a pályázótól várják el a minimális bérigénye megjelölését.
Azokon a helyeken viszont, ahol feltüntetik a várható fizetést, szinte semmivel sem nőttek a felajánlott bérek.
Így soha nem fogják a hazai bérek megközelíteni az európai átlagot.
Ha végignézem a filmtörténelmet, akkor arra a következtetésre jutok, hogy nem könnyű játékból filmet készíteni. Anno olyan alkotásokkal próbálkoztak, mint a Super Marió, Mortal Kombat, Street Fighter, stb. A 2000-es évek elején ráadásul Uwe Boll szintig jutott az egész…..
Néha egészen furcsa dolgokba fut bele az ember, szembe jönnek vele olyan mondatok, amelyekkel nehéz mit kezdeni. Legutóbb például a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár mondott egy érdekeset, kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla, hogyan látjátok ti (akár otthon, akár…..
Michael Knight Baráti kérések 2013.04.23 19:30:53
Lassabban gyűlnek a Fidesznél az aláírások a kívánatosnál, hát baráti kérésekkel itt-ott rásegítenek. Többnyire a főnök "kéri" a beosztottat, az ügyintéző "kéri" az ügyfelet. Persze a lehető legdemokratikusabban. Barátilag. Annak az elemzésébe most nem mennék bele, hogy…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Félrefordítások Külső páciens 2009.09.17 11:53:00
MTI, MTI, MTI! Tamás küldte:Újsághír az Indexen:"A kutatók szerint az új eljárás segítségével a rákbetegek akár külső páciensként is megkaphatják a kezelést"Az a "külső páciens" valszeg outpatient lehetett, ami magyarul járóbeteg.  A netes SZTAKI…..
Pitya21 2009.09.17 12:57:55
Kérem szépen, a Comedy Central lendülete a webkettő irányába nem csökken, sőt, ő is beszálltak a "nép hangja számít" nevű társasjátékba, ami mostanában a kertévék kreatívjainak fontosabb kelléke, mint a Rolex óra meg a kokócsík a titkárnő seggén. Az RTL a…..
Pitya21 2008.08.26 20:52:43
Pitya21 2008.08.26 21:16:14