Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rigris

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sztárok és párok című műsort jobb híján azt hiszem vetélkedőnek kell hívni. A lexikális tudásra építő műsorok egy ideje kimentek a divatból, bár a TV2 pont most készül visszahozni a Legyen Ön is Milliomost (Úgy, hogy közben a Tényekben azt a Vágó Istvánt kutyázzák, aki a formátum mellett elég nagy…..
Rigris 2018.10.11 14:00:42
@sunblind: Oszt együtt vagytok-e még, vagy már beadta a válópert a merőkanál?
A Guardian egyenesen a maximálisra értékelte a lisszaboni koncertet, ahol először énekelt Axl Rose az AC/DC-ben, és a videók alapján valóban semmi gond nincs ezzel. Rose úgy énekel nagyon AC/DC-sen, hogy azért a saját hangja is megmaradt, de zeneileg egyáltalán nem zavaró, hogy nem Brian Johnson a…..
Rigris 2016.05.08 17:56:05
@Látens Inszinuáció: Érdekes amit írsz. Nagyjából egyidősek vagyunk, és bár én sosem voltam különösebb rajongója az AC/DC-nek, de azért szeretem.
Ezt a számot eddig nem hallgattam, és valószínűleg ezután se nagyon fogom, szerintem nem lesz örökzöld. Viszont most meghallgattam ezt a koncertfelvételt, utána a Vevo-féle felvételt Brian Johnsonnal, és szerintem ez az Axl-féle verzió teljesen vállalható.

Másrészt elkezdtem rákeresni az általad említettekre, és véletlenül a Buckcherry Say fuck it-je volt az első, amit meghallgattam. Ami egy tavalyi popdal tök jó hajmetál feldolgozása (ezentúl hallgatni fogom), és mit olvasok a kommentekben:
"Does anyone else think the guitar rift during the chorus sound like thunderstruck"
"THE GUITAR PLAYER is the biggest Angus Young rip off"
"paying homage to ac/dc....that lightning bolt....that thunderstruck riff"

Szóval lehet mondani, hogy ez milyen szar, de azért nincsenek véletlenek.

És még valami:
Van egy zseniális akusztikus koncertfelvétel, ahol Slash és Myles Kennedy játszik, többek közt GnR számokat is. Egy pillanatig nem kérdés, hogy MK három fényévvel képzettebb énekes, mint Axl Rose. A wikipedia oldala szerint "Kennedy 4 oktávnál is szélesebb hangterjedelemmel büszkélkedhet, a leghosszabban kitartott hang 22 másodpercig hallható a The Mayfield Four, Summergirl című dalában. Az Alter Bridge Blackbird című opuszában pedig 31 másodpercig szól egy levegővel kitartott hangja.". De az sem lehet véletlen, hogy MK, aki csak egy kicsit fiatalabb nálam vagy nálad, olyan formációkban énekelt korábban, mint a Cosmic Dust, a Citizen Swing, a Mayfield Four vagy az Alter Bridge.

Szerintem a rock&roll élvezeti értéke nem azon múlik, hogy az énekes ugat-e vagy 22 másodpercig kitartja a hangot négy oktáv hangterjedelemmel. A sikere meg pláne nem.
TComment Autóbérlési kiskáté 2014.08.07 08:23:55
Az autóbérlés a legnagyobb pontenciális, utazástönkretevő szívásfaktor, ha nem vigyázunk. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
Rigris 2014.08.07 10:40:41
Kétszer béreltem autót brit földön, mindkétszer jóelőre lefoglalva és kifizetve.
Először szívás volt, viszont lényegében ingyen, mert a hitelkártyámmal sok éve gyűjtött pontokat váltottam be. Öt napra béreltem, és alig valamit kellett készpénzben kifizetni, a többi a pontokért ment. Astra-kategóriát foglaltam, erre adtak egy Audi A4-et, felár nélkül. Utólag már tudom, hogy Londonban nem szabad autóval közlekedni, de mégis megérte, mert legalább a Luton-Loughton (ott volt a szállás)transzfert a csomagokkal megúsztuk. Az érkezés és az elutazás, meg egy Cambridge-i kirándulás kivételével csak állt az autó az utcán (ingyen).
Másodszor Skóciában béreltem, két hétre. Egy Kia Ceed-et adtak, tök jó volt, bár a négy emberhez tartozó bőröndök kicsit nehezen fértek a csomagtartóba, de ez csak a reptéri fuvaroknál számított, egyébként nem. Két hét alatt mentünk több mint 3000 mérföldet, és nem volt semmi gond, sem akkor, sem utána. Megkerestem hogy mennyit fizettem - 14 napra béreltem a Kiát, és 400 Font volt, akkori áron 140ezer forint. OK, ugyanez ma 160ezer (kösz, Gyuri!), de akkor is sokkal kevesebb, mint ami a cikkben van.
A leadáskori benzinszintre tényleg figyelni kell - azt Londonban az első alkalommal én is bebuktam, de számítottam rá, mert a leadáskor nem mertem Lutonban kóvályogni (féltem hogy lekéssük a gépet), és épp nem jött szembe egy benzinkút sem. Erre rá kellett fizetni, de mondom, én tehettem róla, számítottam rá, vállaltam. Elkerülhető lett volna, de nem bánom így sem.
Szépen beledurrantott a nulláslisztbe pár hete egy brit lap, amikor világgá kürtölte, hogy a Wizz Air egyik London-Budapest járatának 293 próbálkozás közül egyszer sem sikerült késés nélkül elindulnia. A magyar sajtó ahogy kell, felkapta a hírt, a légitársaság pedig kissé…..
Pásztor István egy gyalogátkelőhelyen motorjával elütött egy 80 éves idős embert, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Zebránál épp azért tilos előzni ami ebben az esetben is történt: nem látta a gyalogost. A dolgot az is súlyosbítja, hogy 76-80-nal ment és féknyomot se…..
Rigris 2013.10.02 10:40:06
@Ajtony: Wikipedia (tudom, nem hiteles forrás): "...ügyvédje, Zamecsnik Péter elérte, hogy 2001 tavaszán felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint százezer forint pénzbüntetésre ítéljék."

Azaz elítélték, de nem kellett leülnie. A kérdés nem az, hogy az ítélet jó volt-e vagy sem (véleményem nekem is van), hanem hogy letöltötte-e amit kiszabtak, vagy nem. Ha kifizette a 100ezret, és a felfüggesztés ideje alatt nem volt más stiklije, akkor ennyi, megúszta.

A posztban leírt esetek ettől alapvetően különböznek. Egyébként meg az egyik elvtárs épp olyan, mint a másik, nem sok különbség van köztük.
Bármennyire is szeretném az ellenkezőjét állítani, a Magyar Szolidaritás Mozgalom szobordöntögetéssel, bazdmegeléssel, Dopemannel és Bajnai Gordonnal felturbózott vasárnapi kormányellenes tüntetése borzasztó lehangolóra sikerült. Nem tudom, hogy az Együtt-PM frontemberének, a…..
Rigris 2013.09.30 09:14:06
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Bajnai nem politikus, ez tény.
@FILTOL: Sajnos tényleg nem nagyon lehet tőlük másra számítani.

Egyszer egy barátom, aki aktív része a nemzeti együttműködés rendszerének, de ettől még jó ember, azt mondta nekem, hogy én nem vagyok nekik célközönség, mert van önálló véleményem. Nem fáradnak azzal hogy engem akarjanak meggyőzni, vannak elegen azok, akiknek a szavazatát sokkal kevesebb ráfordítással lehet megszerezni.
De ez a piac is véges, nem hiszem hogy elférne rajta két nagy cég. És a mostani elég jó helyzetben van.
A csodálatos tehetségű Edvin Marton úgy próbál nagy felhajtást keríteni legújabb koncertje körül, hogy állítása, és a plakátok szerint nem máson fog hegedülni, mint egy valódi ritkaságon, egy 3 millió dollár értékű Stradivari hegedűn. A Bors azonban mai számában azt…..
UPDATE: A helyzet a következő. A fenti üzenetet VALAKI, aki ilyen gyökér módon kommunikál, helyezte el a Kiss János altábornagy utcán parkoló autókon. Azt, hogy miért, nem tudjuk, mint ahogy azt sem, hogy ki volt (egy ideges lakó? Az anti-Hacktion-klub elnöke? Kálomista haragosa?…..
Rigris 2013.09.02 17:43:42
@Leadfoot: Majdnem írtam, hogy szerezd meg a Krazt és szólj, megyek, segítek pakolni. De látom hogy lekésted...
NHL Huszonöt éves az Üzlet 2013.08.09 18:39:16
Így, nagy betükkel. Minden idők legnagyobb NHL hokisa, Wayne Gretzky 1988. augusztus 9-én lett a Los Angeles Kings hokisa, a Great One éppen negyedszázada, a kamerák előtt könnyes szemmel jelentette be, hogy elhagyja Edmontont és a Kingsbe szerződik. Egész Edmonton gyászolta, az Oilers…..
Nem is értem, mi az a cetcápa, mert hát az hogy van, egy cápa megdugott egy cetet, az nem megy, mert a cet az emlős, a cápa meg izé, állat, és ezek ketten így nem, szóval nem értem, meg a delfinek azok dugnak egymással, de a cápák nem. Tara Reid a Sharknado című zseniális zséfilm…..
Rigris 2013.08.09 13:58:32
@sixx: Nem nézek utána hogy mit ír az angolszász sajtó a témában, és előre bocsájtom hogy nálam nagyon sokan tudnak jobban angolul, és nem csak az angolszászok közül, de hajlamos vagyok igazat adni a lándzsarázónak. Szerintem is vicc, nem is rossz. Ennyire hülye nem lehet egy nő, akinek ilyen mellei vannak:)
Big Tits Amber 2013.07.12 00:50:46
Versenytársakkal kerülhet szembe a magyar Attraction látványszínház, ha valóban Las Vegasban kívánja folytatni karrierjét. A brit sajtó szerint ugyanis egy csaknem azonos profilú társulat szintén meg akarja hódítani az amerikai szórakoztatóipar fellegvárát, közölte az MTI. Az…..
Rigris 2013.06.12 19:37:19
@szombuda: Na ne már, csak nem azt akarod ezzel mondani, hogy az Attraction a mélysége és a mondanivalója miatt nyert??? Nem bántani akarom őket, mert amit csinálnak az egyrészt vérprofi, másrészt nagyon hatásos és látványos, na de hogy mondanivalója lenne...
Különben megnéztem azt a számot, amivel kirakták őket az RTL Klubról, nekem sokkal jobban tetszett, mint bármelyik angliai szám.

Las Vegasban viszont az ilyesmi remekül eladható. Abban a formájában, ahogyan mi láttuk, nyilván tényleg csak egy pár perces műsorszám, de ahogy Vegast láttam (bár én csak pár napot voltam ott), meg amit Simon Cowellről tudok (szinte semmit), annak alapján simán el tudom képzelni, hogy ki fogják találni, mit lehet még körérakni, hogy kijöjjön egy teljes műsor.
Eddig sem ment rosszul Tóth Gabinak, ebben az évben azonban az ország egyik legfoglalkoztatottabb sztárjává lépett elő. Olyannyira, hogy őt ültették az X-Faktor mentori székébe is, Alföldi Róbert, Szikora Róbert és Geszti Péter mellé. Mint arról már eddig is szó volt, a mentori…..
A színvonaltalan, összeszedetlen és megosztott ellenzék helyett erős, kritikus és konstruktív pártot hoz létre a Fidesz-MPP. A Nemzeti Ellenzéki Együttműködés Pártja azokra a szavazókra számít, akik bizonytalanok vagy kormányellenesek, de az ellenzék egyik alakulatában…..
Rigris 2013.05.08 13:55:09
Már az Urbanista blog első posztjai közt is előkerült a füvesített villamospályák kérdése (nem is egyszer), ám olyan gyönyörűség, mint ami Kispesten van, még látványterveken sem szokott szerepelni. A fotókat Vinczek György készítette az 50-es villamos…..
Rigris 2013.04.24 17:29:55
Én tegnap a Hungária körúton, az 1-es villamos vonalán láttam hasonlót, tényleg szép. Azonban szeretném bemutatni az aggófű miatt aggódóknak azt is, hogy a most mások által megénekelt Budapest XIII. kerület Béke úti 12-14-es villamosvágány hogyan néz majd ki akkor, amikor aggófű már nem lesz, parlagfű viszont lesz: indafoto.hu/rigris/image/18415129-e11ba373 Ez tavaly júliusi kép.
Én nem vagyok allergiás, nem folyik a taknyom tőle, de akkor is ocsmány.
Értem én hogy szebb a növényzettel borított villamosvágány mint a zúzottköves, de csak akkor, ha karban van tartva. A nyári képen látható módon viszont szerintem Budapest szégyene. És sajnos nem csak ez a pálya lesz ilyen néhány hét múlva újra, hanem az összes többi is.
GetCaptured A világ skót peremén 2013.04.12 07:00:00
A világ peremén című mini sorozatunk első és második részében bemutattuk Tasmania-t és Nordkapp-et. Hogy tovább menjünk kicsit, nézzük meg mit tartogat nekünk a Brit sziget északi fele, ahol Skócia, a kövek országa, a világ egy újabb képzeletbeli pereme található. Hogy…..
Szerkesztőségünk egy emberként borult földre az új Rolls-Royce Wraith előtt. Már az Égéstérben is hosszan lelkendeztünk egy korai gyári teaser-fotón, amin csak a tetővonal látszott, meg kell adni, a PR-részleg remekül csepegtette az anyagokat, elhitetve a szakmával, hogy itt…..
Már világszerte egyre nagyobb a kínálat az online kurzusukból. Az Ace Online Schools azokkal a bizarr szakmákkal ismertet meg, amiket otthon, a számítógéped előtt ülve is elvégezhetsz. Már laptopról is megtanulható a kutyakozmetika, hiszen a Groomadog Academy a világ bármely…..
Rigris 2013.02.27 06:45:39
@Llychllyn: Nyilván, de ha az van ide írva, akkor én sem kattintok rá...