Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andy2

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője a leghatározottabban kijelentette, hogy Semjén Zsolt véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a plágiumügyét, végre elkezdhetünk foglalkozni Semjén Zsolt plágiumügyével és véglegesen és hivatalosan is ipari…..
andy2 2012.12.09 11:45:56
@Gatinho: Az országban élő diplomások döntő hányada nem is jut el a miniszterelnök-helyettesi vagy az államfői rangig.
Ismét új sorozatot indít a Vincentblog! A holnap bemutatkozó rovatunkban visszatekintünk a múlt század híres gengsztereinek, maffiózóinak életére. Lemerülünk a korrupció, a zsarolás, a csempészet, a leszámolások, a swing, a charleston, a girardi kalapok és a hegedűtokba rejtett…..
Extrém magyarságtudattorzulást észleltek a magyar nyelv használatáért küzdő szlovák civilek Párkányon. Bár a lakosság szinte teljesen magyar, a magyar CBA üzletlánc kizárólag szlovákul kommunikál a vásárlókkal. Amikor ezt szóvá tették a CBA Facebook-oldalán, törölték a…..
Tisztelt Mt blog!   Egy multi cégnél, középvezetőként dolgozom. Érdeklődnék, hogy a beleegyezésem nélkül a saját magán mobiltelefon számomat, kiírhatják az üzem bejáratánál? Cégen belül van egy "gyorshívásos" rendszer, ez alapján bármikor el tudnak érni.…..
andy2 2012.03.27 14:49:20
@Dr_utcai_arcos: "Ha azt akarják, hogy mindig elérhető légy, akkor adjanak céges telefont."
Ha már itt tartunk: mit jelenthet a gyakorlatban ez a mindig? Mert nekem van céges és privát telefonszámom is, és volt rá példa, hogy a főnököm leüvöltötte a fejemet, mert előző délután (munkaidőn kívül) nem voltam elérhető. A munkaszerződésemben nincs szó munkaidőn túli elérhetőségről, egyébként is régebbi keltezésű, mint a céges telefon, és semmilyen előre megbeszélt vagy fizetett ügyeletet nem adtam a kérdéses időszakban. A főnök válasza érdeklődésemre, hogy ugyan mire fel kellene elérhetőnek lennem a szabadidőmben, csak annyit közölt, hogy "mert én azt mondom"..
2010 januárjában jelentkeztem a céghez, alkalmazotti közviszonyba. Eleinte jól indultak a dolgok. Majd lassacskán megromlott. Mivel a cég 5 hónapi rendszeres jövedelem után csak teljesítményarányos fizetésben részesített minket. Voltak akiknek 5000ft/hó gyűlt össze. Elég…..
andy2 2012.03.08 12:46:16
@metal: "Ha a posztoló valóban alkalmazott volt, és valóban kapott igazolást arról (kilépéskor kellett), hogy a feleknek nincs egymással szemben követelésük, akkor a későbbiekben nem követelhet a cég jutalék visszaírás címén (meg semmilyen címen) semmit".
Egyszer a bíróságon már lobogtattunk ilyen papírt, amelyet egy korábban lelépett kollégánknak adott a cégünk. E szerint semmilyen követelésük nem volt egymással szemben. Ehhez képest (6,5 évvel később) rajtunk, kezeseken akarták behajtani a kolléga által nem fizetett vállalati kölcsön összegét és kamatait, aminek elmaradásáról mi addig semmit sem tudtunk. A bíró viszont egyértelműen tojt erre a dokumentumra, annyit mondott, hogy ez biztos csak a munkájával összefüggésben (pl. szerszámok) releváns, a mi ügyünket nem érinti, pedig semmilyen kitétel nem szerepelt azon a papíron, csak úgy általánosságban említette a követelés hiányát. Kérdeztünk, hogy akkor mi az értelme, de magasról tettek rá :(.
andy2 2012.03.08 14:36:26
@metal: A probléma mindössze annyi, hogy (bár fizikailag valóban a bank adta a hitelt, de attól az még a cég pénze volt) mi nem a bankkal pereskedtünk, hanem a cégünkkel. A cég adta be a bíróságra a fizetési meghagyás iránti kérelmet, és felperesként is az szerepelt, nem a bank. (Mellesleg ritka gusztustalan ügy volt, a cég dokumentumokat, például a hitelmegállapodás jelzálogjog-bejegyzésre vonatkozó részét "felejtette" el leadni a bíróságra, aztán hazudozott, hogy olyan nem is volt.. Közben - a tudtunk nélkül - az ügylet utáni évben levette a jelzálogot az érintett ingatlanról, amelyre a hitelt felvették, a hitelt felvevő csóka az ingatlant szépen eladta, majd 6 évig semmi sem történt. Aztán rajtunk, kezeseken követelte a cég a pénzt.)
andy2 2012.03.08 18:56:30
@metal: Az engem foglalkoztató vállalat perelte saját munkavállalóit: engem és a másik kezest. Az ügy főszereplője, a főkötelezett kamatmentes vállalati kölcsönt vett fel, amihez kezesek és ingatlanfedezet is kellett (ez utóbbi tényt próbálta meg letagadni később a munkaadó, szerencsére sikertelenül). A hitelt felvevő emberünk már réges-rég lelépett a vállalattól, miután a vállalat kérésére (!) levették a jelzálogot a házáról, majd a cégtől való leszámolásakor együtt aláírtak egy nyilatkozatot, hogy márpedig egyik fél sem tartozik a másiknak. Ezt a papírt mi hiába lobogtattuk a bíróságon, de szerencsére ez sokadik mellékszál volt csupán a jelzálogjog törlése mellett. Én közben az egészről - a fizetési meghagyás kézhezvételéig - semmit sem tudtam, még pletyka szintjén sem. És ez nem egy ötfős kft, hanem egy százmilliárdos bevételű magyar cég.
Michael Knight Forgatókönyvek 2010.06.05 10:21:00
Az alábbiakban a csontfeltáró... Akarom mondani, a tényfeltáró bizottság sajtótájékoztajának két lehetséges, ámbátor feltétlenül fiktív forgatókönyvét vázolnám.1. forgatókönyv:Ezúton kérünk elnézést a magyarországi devizahiteles választóinktól, amiért az…..
andy2 2010.06.05 16:58:37
@VRbagoly:
"A fidesznek rendbe kéne tennie a gazdaságot, és ez nem fog menni varázsütésre."
Én meg úgy érzem, hogy túlságosan is bíztak ebben a varázsütésben, és kábé két napja szembesültek vele Brüsszelben, hogy ez nem megy. Emlékszem, mikor Magyarország EU-tag lett, az egyik lehetséges pozitívumként éppen azt említették, hogy az EU úgymond megvédhet minket saját magunktól. Szerintem ez most nagyon bejött. A fiúk egy kicsit elszámították magukat, és most bizony be kell állniuk a jónéhány köpés alá, amelyet maguk állítottak pályára az elmúlt pár évben. Hogy ez hazugság-e vagy nem? Ha a népnyúzó politikai ellenfél tette volna ugyanezt, az hétszentség, hogy jó ideig hallgathattuk volna a fidesz megmondóembereitől. A nagy kérdés számomra, hogy tényleg ennyire rövidlátóak-e (eddig ugye a gazd.pol. terén elég nagy volt a csend), vagy csak - ahogy lassan közhellyé válik - előkészítik a terepet a 'nagyobb a baj, mint hittük' indoklással, gyakorlatilag a korábbi kormány által (nyilván főleg kényszerből) vitt eddigi irányvonal folytatásához.