Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fkv.119

0 bejegyzést írt és 759 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A 10 legsikeresebb akciósztár a 80-as évekből egy olyan összeállítás, melyben a 80-as évtized legjobb akciófilmjeinek főszereplőiből áll. Igyekeztem olyanokat beválogatni, akik akciósztárok voltak, vagy a sikeresebb filmjeik zöme akciófilm volt. Így lehetséges, hogy nem szerepelnek benne olyan…..
Volt-e valaha egyetlen közös nyelve az emberiségnek? A Biblia határozottan ezt állítja: Mind az egész földnek pedig egy nyelve és egyféle beszéde vala (Ter 11,1), ám ezt az előnyös helyzetet az emberiség eljátszotta, mert istenkísértő vállalkozásba fogott Sineár földjén, és a féltékeny Úr…..
Télen sem kell lemondani a szabadtéri futásról, néhány szabály betartásával a sérülések és a megfázás is elkerülhető...
1987. A szovjet KGB 7. főosztályának 'A'-csoportja, azaz az Alfák. Speciális célú, elit terrorelhárító egység. Tagjai lőttek ki a moszkvai amerikai nagykövetség ablakán keresztül disszidálni készülő szovjet állampolgárt, felléptek dezertőr szovjet túszejtő katonák ellen, bevettették őket…..
wagmg Megy felfelé az OTP 2023.01.11 11:34:21
Új év, új remények... miben reménykedek? Hát a kriptó felmehetne az egekbe megint, mint 2021 nyarán. Aztán lezuhanhatna az infláció megint, tőlem akár 0 környékén is lehetne. Aztán a forint is megerősödhetne, bár arra igazán kevés az esély, de legalább megtorpanhatna amíg a dollár meg az euró…..
fkv.119 2023.01.15 01:47:07
@gigabursch: És ha még sokkal feljebb megy, én fogom pénzelni Sorost is. :D
fkv.119 2023.01.15 01:49:24
@arthurthedent: Még egy 30 rongyot menne feljebb, már elégedett is lennék. :DD
Egészen kiskorunk óta halljuk, hogy nyelvet tanulni fontos. Ez valóban így van, nekem mindig is az egyik legfőbb motivációm volt. A nyelvórák kiszakítottak a szürke hétköznapokból, elvezettek egy új világba. Összegyűjtöttem 5 dolgot, ami miatt úgy gondolom, tényleg megérte és megéri nyelvet…..
Hányszor látok olyat, hogy valami cikkben azt írják, hogy "a tudósok rájöttek" meg "a tudósok megtalálták". Mindig elgondolkodom, hogy a cikk írója vajon tisztában van -e mennyire sértő az amit ír... Nincsenek olyanok, hogy "a tudósok". Ha ezeket az embereket szemtől-szembe "tudósnak" nevezi…..
Igen, még egy dolog, amitől falnak megyek. Amikor összeadják a százalékokat. Fúújjj! Általános oskola, nem emlékszem már hányadik osztály, de az biztos, hogy nem a vége. Vagy 10 éves kortól illik tudni, hogy a százalékok századrászek, szorozni kell őket, nem összeadni. Azt gondolná az ember, hogy…..
fkv.119 2023.01.08 20:50:47
@arthurthedent: Lehet hogy éjjeliőr egy sertéstelepen. :)
fkv.119 2023.01.08 20:56:44
@gigabursch: Melléraknám a Putyinfanokat is, azoknak is jobb ha még ma este bekapnak egy HIMARS-ot, és nem kell évekig értelmetlenül vergődniük mindenféle fórumokon.
Az Aranybulla valóban történelmünk egyik legfontosabb dokumentuma, amit akkoriban azzal jeleztek, hogy arany pecséttel (azaz bullával) látták el és egészen Kossuth koráig (azaz több mint 6 évszázadra) sarkallatos (kiemelten fontos) törvénnyé tettek. Vagyis az 1222-es esztendő tényleg fordulópontot…..
    Ha nem utaznék metróval néhanap, sosem találkoztam volna a fenti hirdetéssel. A Kossuth térhez érve akadt meg a szemem a No Fluff Jobs nevű szervezet aprócska plakátján, s egészen a Déli pályaudvarig fogva is tartott. Muszáj volt utánanéznem, mi is ez az egész.   A "tiszteljük egymást!"…..
fkv.119 2023.01.07 05:52:44
"Ami engem illett: a munkáltató székében ülve több száz állásinterjún vagyok túl. Soha, egyetlen alkalommal sem adtam meg semmiféle előzetes információt a meghirdetett álláshoz tartozó javadalmazás kapcsán, és ha rajtam múlik, a jövőben sem fogok. Aki ilyet javasol, valójában azt kéri, hogy a hirdető fegyvertelenül induljon csatába."

Szerintem a boltban se írják ki az árakat, álljál neki alkudozni. Másnak 10 milla lesz egy autó, neked 20. A szalonnak is jár az lehúzható extraprofit, nemdebár?

"Muszáj látni: minden licitálós játékban azé az előny, aki később szólal meg."

De meddig? Előbb-utóbb úgyis megtudja a melós hogy a másik 2x annyit keres, és megy hozzád reklamálni hogy neki is jár ennyi. Ha nem adod meg, akkor keres másik munkahelyet, hiszen most már tudja hogy 2x annyit ér a munkája, minek csicskázna neked feleannyiért. Mit nyertél, 2 hónapot? Ebből 1 hónap a betanítás volt, amíg túl sok GDP-t nem termelt. Futottál egy 2 hónapos kört feleslegesen, olyan embert vettél fel aki nem marad nálad, és kezdheted újra az egészet. Akkor ki is nyert? Csak magadat basztad át.

"de teljességgel kizárt, hogy hagyjam magam. Muszáj, hogy ő nyilatkozzon először."

Aztán meg ha sokat mond, jön a ledöbbenés, ugye? Hiszen a melós se hülye, látja hogy egy alkudozós köcsöggel van dolga, aki önmagától képtelen korrekt árat modani, hát ő is annyit fog bemondani, amiből még tud engedni. Azt hiszed te szartad a spanyolviaszt, csak neked van fineszed? Csak magadat baszod át ezzel.

"elvárható minden munkavállalótól, hogy szakterületének átlagos piaci bérszintjével tisztában legyen"

Sokszoros különbségek vannak a jól fizető multik és a fösvény köcsög magyar bt-k bérfizetési hajlandóságában. Honnan tudná az ember hogy melyikkel áll szemben? Vagy tekintsen minden magyar céget köcsög fösvény lehúzó bt-nek? A korrektséget ne is feltételezzük?

"valamint azzal is, hogy ő maga mit ér"

Kinek? Neked pl. láthatóan nem ér annyit mint egy multinak, te nem vagy hajlandó megfizetni a munkáját, az utolsó fillért is le akarod cigánykodni róla, ezért nem vagy képes korrekten közölni a munka ellenértékét. De ezt ő látatlanba előre honnan tudná?

"már eleve minden sejtem tiltakozik a gazdasági szereplők szabadságának bármiféle megnyirbálása ellen"

Akkor gondolom nem tiltakozol az ellen se, ha a melós is hasonlóan becsületes lesz mint te, és szétlopja a cégedet, hiszen amit ő is megtehet, azt miért is ne tenné meg... Te is kihasználod a kínálkozó lehetőséget, ő is, 1:1.
fkv.119 2023.01.07 05:57:41
@G. Nagy László: Te csak azt hiszed magadról hogy jófej vagy, közben nem. Ha az lennél, eleve kiírtad volna a tól-ig-ot, és nem cigánykodnál a fillérbaszással.

Én javaslom ezt a mentalitást bevezetni a mentőknél, tűzoltóknál is! Amikor bajba kerülsz, tegyék fel neked a kérdést hogy mennyit ér meg hogy eloltsák a 100 millás házadat, vagy bekötözzék a szűrt sebet, amit a késes cigány rakott a hasadba? Elvérzésig van időd gondolkodni a megfelelő ajánlaton, csak nehogy rosszul tippelj, mert ha sokáig nem találod el a mentős igényét, elvérzel az ellátás előtt...
fkv.119 2023.01.07 06:26:34
@MEDVE1978: "Ha őszintének kellett volna lenni, hogyan hirdetem meg? A fizetési skála alsó 40%-ba tartozó bért tudok fizetni."

Ahol nincs kiírva a bér, hanem "fizetési igény megjelölésével" van, na az biztos egy fillérbaszó zsidó hely, és oda nem szabad menni, csak ha nagyon muszáj, 1-2 hónapra, aztán lepattanni. Ha kiírod, azzal korrektséget sugallsz a cégeddel kapcsolatban. Lehet hogy nem a tiéd a legnagyobb összeg, de korrektséget sugall, amiből legalább az feltételezhető, hogy az összeg meg is fog érkezni a számlára, nem kell hó végén asztalt borogatni, fenyegetőzni, feljelenteni hogy meg is kapd. És mivel a megjelölés nélküli az garantáltan cigánykodós hely, már ennyivel beljebb vagy, hogy nem néznek téged annak.

"Rögtön kizártam volna a szupersztárokat is, de sok olyat is, akiért lehet, hogy érdemes megküzdeni a vezetéssel, hogy adjon még rá egy minimális keretet."

Erre van a tól-ig, szépen megnyomod a felső korlátot, aztán jön a hozzáértő is, nem csak a kezdő vetítőgép. Így kell ezt korrektül, remélem segítettem, mert látom ez az egyszerű trükk nem alapértelmezett.

"most viszont a munkavállalók részéről is egyre gyakoribb a full zsoldos mentalitás és a visszaélés"

Csodálkozol? :DDD Amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten! Meg is érdemlik az ilyen suttyó munkáltatók, azt kapják vissza ami jár nekik. Látod, pont ezért kéne eleve korrektnek lenni. Mert a melós se hülye, ő is tudja hogy át akarják baszni a palánkon, és ő se lesz korrektebb, mint amit kap.

"Régebben azért az emberek jelentős része, akikkel együtt dolgoztam, úgy hagyott ott egy munkahelyet, hogy érdemi átadás-átvételt csinált. Ma már ez ritka, amikor felmond, utána már "dead man walking", próbálod kiszedni belőle a dolgokat és munkára bírni."

Ahogy a poszter írja: "Aki ilyet javasol, valójában azt kéri, hogy a hirdető fegyvertelenül induljon csatába." Na ez meg most amásik fele, a munkavállaló se fog fegyvertelenül csatába indulni. Ki akarod rúgni, és olcsóbb embert felvenni a helyére, és ezt ő még támogassa is a megszerzett tudásának átadásával? Ráadásul igyen? Höhöhö... :D

"ha Béla 30 napos felmondását tölti, akkor már szarik az egészbe, mert tudja, hogy úgysem pereli be senki azért, mert mondjuk abban a 30 napban szarik az egészbe és nem dolgozik"

Lehet dolgozgatni anélkül is hogy kinevelnéd az utódodat.

A nők munkája tényleg nem ér annyit mint egy férfié, és nem a lexikális tudás miatt, hanem mert érzelemből döntenek, nem ésszel. Náluk az ellenség-barát tengely mentén mozog minden, nem képesek a munkát a magánélet elé helyezni. A pletykálkodás, furkálás pedig tényleg nem ér pénzt.

"A kort illetően azt gondolom, hogy sajnos egy idő után az emberek kiesnek a dolgokból."

Viszont egy orvos vagy informatikus meg pont attól lesz értékesebb. Persze vannak DOS korszakban leragadt infósok is, de a minél több gyakorlati tapasztalat az biztos nem lesz meg az újoncnál. Főleg ha nem rendes sulit végzett, hanem valami OKJ szintű kóder gyorstalpalóban. Hiába fiatal, csak kontárnak jó.

A gyerekvállalást értelmes nő nem fogja bevallani. Azt majd csak akkor fogja közölni veled, amikor már nem tudod kirúgni megelőző csapásként. Különben megtennéd.
wagmg Mi a baj a nyelvvizsgával? 2023.01.03 08:03:11
Van egy elméletem a magyar felsőoktatásról, a nyelvoktatásról, arról, hogy mi a csoda történik manapság. Gondoltam megpróbálom a nagyérdemű elé tárni, merthogy nagyon kíváncsi vagyok mi az emberek véleménye róla. Mármint a kis elméletemről és a felsőoktatásról. Előrevetítem, hogy egy megfigyelésről…..
fkv.119 2023.01.05 01:01:14
@arthurthedent: Lehet hogy szar minőségben, de legalább megpróbálják, nálunk meg azt se. Azért több az indiai programozó mint a magyar, és a ráépülő ipar is. Aztán a nagyobb mennyiségben több a kivétel is, így jó indiai programozóból is több van, mint jó magyarból. Egymás szarában fürdenek a Gangeszben, de mégis nekik van űrhajójuk, nem nekünk. Azért a "kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk" elvnek is van haszna, ezt épp most tanulják meg a muszkák. Azt nem lehet embargózni.
fkv.119 2023.01.05 01:31:34
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mindent lehet. A kérdés csak az hogy miért kötelező. Akinek nincs rá igénye, annak akkor se lesz, ha rákényszerül egy eszperantóra, akinek meg van, az meg kényszer nélkül is fogja.

A diploma nem egy férfivá avatási szertartás, hanem csak egy adott szakmai képzés elvégzésének igazolása. Nem kell egy másik szakmát is belevonni. Mert akkor jöhetnek még a "de még ez is jó lehet majd egyszer valamire" okosságok is, aztán 35 év lesz egy diploma megszerzési ideje, amiből 99% tudás felesleges faszság. A cél pedig az emberek minél gyorsabb munkába állítása, nem az időhúzás. Ha más szakmára (pl. nyelvtudás) lesz igénye, majd elmegy arra is utána, aztán a végén kap róla egy külön papírt.
fkv.119 2023.01.05 01:33:54
@gigabursch: "a nyelvoktatásnak kb alanyeset-jelenidőt kell jól bevésni, használható szókinccsel és szinonima megoldásokkal"

Az ilyen Fekete Pákó szintet viszont minek erőltetni? Ezért kár visszatartani az emberek diplomáját, és ha a gyárban elérakják Arthur német könyveit, ezzel se fogja megérteni. Ez így csak felesleges időhúzás.
Amikor középiskolás voltam a ruszki rendszer élte épp végnapjait magyarországon. Az iskolában tilos volt a hosszú haj a fiúknak, de ha az ember elbújkált a kommunista vezetők (igazgató, igazgatóhelyettes, ilyenek) elől, akkor akár hosszú haja is lehetett. Ésszel... Akkoriban iszonyatos ostoba…..
fkv.119 2022.12.30 10:10:57
"mindenki a szeretet ünnepéről beszél"

Csak Gino. :D

www.youtube.com/watch?v=cvUpQTT3eNY

"pogromot"

Jók a pogramok, csak kevés a biztonsági szervezet. :)
                       Posztolónk egyre elkeseredettebb, hiszen eddig túl sokat csalódott ahhoz, hogy a bizalmat és optimizmust egyik napról a másikra stabilan újjáépítse. Lehet, hogy valakinek csak alkalmi kapcsolatok járnak?                                  Fedezd fel és használd!  Ha lazán…..
                       „A korkülönbség nem áthidalhatatlan, de ha a gyerek téma miatt lesz vége, akkor azt is elfogadnám” - Levélírónk nem a szabadságát félti, csak kissé váratlanul érte, hogy pasija gyereket szeretne, pedig részéről nem lenne most aktuális. Vajon ez később a kapcsolat rovására…..
fkv.119 2022.12.28 18:48:34
@Sadist: "Egy-két generációval ezelőtt a 27 évesen első gyerekét szülő nő már rohadt idősnek számított."

Cigányoknál már a 11 éves is az. A mai napig.
Elegem van a nyavajgásból, hogy az ukrajnai háború árát Európa fizeti meg. Európa kizárólag magának köszönheti azt, amiben most van. Tetszettek volna gondolkodni... Európa évtizedeken keresztül üzletelgetett, kiszolgáltatta magát egy birodalmi álmokat dédelgető, agresszív, ázsiai diktátornak és…..
fkv.119 2022.12.27 16:02:20
@atomic power 1986DucaDuca:

"Esetleg azt akarod mondani, hogy az USA nem tartja be a SALT-1 szerződést?"

Esetleg azt akarod mondani, hogy a muszkák nem tartják be a Budapesti Memorandumot?
fkv.119 2022.12.27 16:08:45
@arthurthedent: "Ha egy fegyveres férfi lő rád, akkor megpróbálod lelőni, nem a sógorát vagy az unokatestvérét fogod bombázni, nem?"

Hát, orosz logikával de. :D
fkv.119 2022.12.27 16:11:20
@arthurthedent: Valószínűleg Armatát is azért nem láttunk Ukrajnában, mert még a fából ácsolt lövegtornyokat nem sikerült lecserélni igazira. :)
A legenda szerint az első karácsonyfát Luther Márton állította 1536-ban egy hirtelen ötlettől vezérelve. Amikor egy decemberi éjszakán hazafelé sétált a fenyveserdőben a wittenbergi otthona felé, s felnézett a tiszta égre, csillagok ezreit látta felcsillanni a fák ágai között...
wagmg Orosz hírek a szankciókról 2022.12.17 09:04:10
Mármint hírek, amiket az orosz propaganda terjeszt a tévében... a szankciók európai hatásáról. Amúgy roppant szórakoztatóak. Ha nem lenne komoly még nevetni is lehetne rajtuk. Szóval itt egy kisebb gyűjtés az egyik kedvenc Youtube csatornámról. 1. Az európai gyerekeknek műanyag zacskót kell…..
fkv.119 2022.12.24 21:54:20
@GyMasa: A muszkákhoz képest mindenki igazmondó juhász. Azaz majdnem mindenki, te meg a többi fizetett hazaáruló muszka troll nem. Hiába olvassátok fel a kezetekbe nyomott KGB propagandát, erre itt senki nem kíváncsi.

"ha az oroszok ne adj Isten megnyerik ezt a háborút"

Az USA ellenében? Olyat még világháborúban se sikerült senkinek. A muszkáknak elég volt pár Stinger rakétás tálib hogy hazáig fussanak, most a nagy "világhatalom" még pár lepukkant ukránnal se bír el. Az elején azt hittük ilyenkor már a partizánmozgalom fázisában fog tartani a háború, de ezek 1 év alatt még bevonulni se voltak képesek. Kilóg a seggük a szétlopott gatyából, ez a helyzet. Muszkaland = banánköztársaság atombombával, semmi több. Csak több ott az Anulu.
Olvasom, hogy Kissinger tárgyalásokat javasol az ukrán háború lezárásaként. Nem tudom minek betudni ezt a butaságot, ennél mondjuk többre számítottam tőle. Soha nem kedveltem, de ostobának azért nem gondoltam. Eddig... Miért is teljesen lehetetlen a tárgyalásos megoldás? Ha egyszerű választ akarunk…..
fkv.119 2022.12.23 02:48:57
@bordon: A szélsőséges náci belarusz ezredek max Putyintól kaphattak szállítmányokat. Ilyen antidemokratikus komcsi bűnszervezetet a Nyugat nem támogat.
fkv.119 2022.12.23 02:58:31
@bordon: "Ebből az őrületből ki kell maradni."

Kimaradnánk, de Putyin közölte hogy újra akar minket (is) gyarmatosítani, így hát nem lehet kimaradni. Max a hazaárulóknak.

"A szovjet (nemm csak orosz, hanem jó eséllyel ukrán"

Jó eséllyel biztos nem ukrán, azok épp a muszkák ellen, azaz velünk harcoltak Stepan Bandera nemzeti hősükkel az élükön.

"az elrejtett ezüstöt, festményeket, antik órát, meisseni porcelánokat tudod kik lopták el?"

A magyarok többségétől nem volt mit ellopni. Most akkora könnycsepp gördült le az arcomon, mint amikor Lölőke pénzt veszít a tőzsdén...

"Pubika"

Ez biztos a kurva anyád lesz, te cigánygeci.

"Akik az oroszok ellen harcoltak, azok kalifátust akartak, iszlám államot."

Igen, azok is hülyék, de felhasználhatók a muszkahülyék ellen. Aztán majd kapnak demokráciát.

"Ahhoz képest, hogy Amerika a szinte végtelen erőforrásával, katonai erejével bevonult Afganisztánba, Irakba, szétcseszte azt a két országot, majd nem tudott stabil Amerika -barát kormányt hátrahagyni, az elég nagy pofátaesés."

Nahát, csak nem ugyanezt csinálták a muszka gazdáid is? Csak azok bele is rokkantak, össze is omlott a birodalmuk tőle, az USA meg pont meg se érezte. Hát ez a pofáraesés, öcsi.

"Ellenben az oroszok lenyomták a csecsen iszlámistákat"

Legközelebb kapnak Stingereket ők is, aztán nem fogják lenyomni. És úgy takarosnak el a földjükről, mint Afganisztánból.
fkv.119 2022.12.23 02:59:22
@bordon: "Túl sok fake newst nézel."

Az te vagy.

"Szerinted miért nincs már szó a bucsai témáról?"

Talán mert azóta van 1000 másik Bucsa is?
wagmg Ukrajnába ment milliárdok 2022.12.17 11:12:03
Olvasom a cikket, hogy a "nyugat" eddig mintegy 100 milliárd dollárnyi segítséget nyújtott Ukrajna számára. A ki nem mondott állítás az, hogy ezt a nyugat nem bírja, nem akarja sokáig folytatni, sokba fog ez kerülni, nem lesz ez így jó. Amolyan orosz propaganda szagot érezni a levegőben, "ugyan…..
fkv.119 2022.12.22 20:43:49
@bordon: Kész szerencse hogy a muszka agresszorok sose jártak Afganisztánban meg Szíriában... Nekik persze lehet? A faszomat bekapni is lehet.
fkv.119 2022.12.22 20:44:51
@gigabursch: Legközelebb ne igyál gyógyszerre!
fkv.119 2022.12.22 20:45:46
@gigabursch: Molnár F. Árpád is "szakért" benne?
wagmg Egy kis angol nyelvlecke 2022.12.16 17:02:10
Mindig nagy mániám volt, hogy aki angolul tanul, annak kifejezéseket kell megtanulnia, nem szavakat. Én magam rengeteg filmet nézek, mindent angolul, felirat nélkül, megszoktam, megtanultam rengeteg ilyen kifejezést. Roppant viccesnek tartom, amikor a kifejezések, mondatok szó szerinti értelme…..
1917. II. Miklós cár lányai kopaszon a Carszkoje Szeló-i Sándor palota udvarán. Állítólag himlőjárvány miatt borotválták le nemcsak a lányok, hanem Alekszej cárevics haját is. A kivégzésükkor alig 12-14 centiméteres lehetett a hajuk a testvéreknek, így a legtöbb játék- és dokumentumfilmben, hosszú…..
fkv.119 2022.12.18 18:26:11
Okés, akkor elmondom, hogy én szerintem mi is történt, miért támadta meg Oroszország Ukrajnát. Megpróbálom koherens rendszerbe foglalni az eseményeket, kitalálni, hogy mi járhatott Putyin fejében, mik voltak a racionálos okai a háborúnak. Merthogy van racionális magyarázat, csak persze nem az, amit…..
fkv.119 2022.12.04 21:43:43
@6.Lenin: Scifit nézel? Mi lesz a címe, Putyin győz?
fkv.119 2022.12.04 21:52:30
@Androsz: A muszkaszopóknak sincs bűntudatuk, miért pont neki kéne hogy legyen?
fkv.119 2022.12.05 06:11:26
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Azért ezt ki tudja, O. Viktor a Soros ösztöndíjas lehet hogy titokban még áldja a nevét. :D
wagmg Mi az a kriptó? 2022.12.04 09:08:47
Na jó, elmondok egy egyszerű dolgot. Utána mindenki mehet a hozzászólások közé és elmondhatja, hogy újat mondtam -e neki vagy olyat, ami rég nyilvánvaló volt. Kezdetben volt a hanglemez. Nagy cégek, komoly stúdió, eldöntötték, hogy lesz -e a művész úrnak hanglemeze. Ha kedvező volt a hangulatuk,…..
fkv.119 2022.12.05 06:08:15
@Billy Hill: Igen, erről írtak egy számot is, Kaliforniai lóvé:

www.youtube.com/watch?v=omfz62qu_Bc

:DD
fkv.119 2022.12.05 06:09:17
@arthurthedent: "Ja, csak kamatot nem kapsz rá, aztán elviszi az infláció a pénzed."

Ezt a műveletet sikerült az OTP-vel is megcsinálnom. :D