Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Life Coaching by Bea

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi is az a life coaching (életvezetési tanácsadás)? Mikor menj life coachhoz (mentális trénerhez)? Milyen esetben érdemes ebbe energiát és pénzt fektetned? Megmondom, avagy leírom neked. Bemutatom, milyen egy ülés, egy példán keresztül. Ez csak egy példa, amely ebben az esetben így alakul, de…..
Miért viselkedünk máshogy nyaraláskor és máshogy, amikor itthon vagyunk a dolgos hétköznapokban? Miért van az, hogy ugyanazokkal vagyunk körülvéve mégis más az egész? Megmondom: egy dolog változik, mégpedig a Fókusz. Ha nyaralunk, akkor kevésbé vesznek körül monoton teendők, így tudatosabban jelen…..
Az a fontos, "hogy én is jól legyek" hangzik el egyik csoportos ülésemen. Éppen az anyasággal kapcsolatos témákat boncolgatjuk, és minduntalan felmerül, hogy Anya mikor töltődik. Eljutunk rövid időn belül oda, hogy a legtöbbször a hangulatunk, közérzetünk felelős azért, ahogy cselekszünk. Mi…..
Üdvözöllek kedves olvasó. Kedves Anya. Miért is fontos az a bizonyos önismeret. Talán mert elsőként valahogy magunkkal kell tisztában lennünk, hiszen magunkkal vagyunk minden nap 24 órában, a legtöbbet. Senki mással nem tudunk ennyit lenni.  És persze ha ismerjük is önmagunkat, valamennyire, vannak…..
Biztos veled is előfordult már, hogy volt egy szuper célod, lelkes voltál, nekikezdtél, csináltad.. Aztán valahogy alábbhagyott a lelkesedés, néha ez-az elmaradozott, végül talán ki is került a pixisből. Mi lehet ennek az oka? Megmondom: a célod nem lett jól megfogalmazva. Tulajdonképpen idővel…..
Szolgál ez téged?  Lehet egy picit provokáló lesz a most hozott témám számodra, de a kérdéseket érdemes magadnak feltenni, ha azonosulni tudsz a feltevéssel.  Anyák többsége, lehet pont te is, úgy gondolod, hogy azért mert Anya vagy, akkor neked kell otthon mindent csinálni. Ezen felül te szültél…..
Egy nagyon aktuális témáról szeretnék pár gondolatot én is megosztani. Természetesen coach szemlélettel ötvözve. Azt a mondást biztos hallottad már hogy a félelem a "legnagyobb ellenséged".   A mai világban nehéz nem félni. Minden ami folyik körülöttünk aggodalomra ad okot, izgulunk, félünk…..
Most épp dolgozó nő vagyok, egy vállalkozás kreatív felépítője, szerkesztője, gyakorló coach. Aztán pár perc múlva Anya vagyok, egy álmából felébredő kisfiúnak, akinek rögtön szüksége van rám, mind táplálék és szeretet ügyben (is). Aztán feleség vagyok egy hazaérkező férjnek, akit étellel és…..
Asszertivitás, az egyik új kedvenc szavam. Hogy miért? Mert megtestesíti mindazt amit egy kommunikáció során elvárnék. Aktív hallgatás és értő figyelem, visszacsatolás. Egymás iránti tisztelet. Röviden. És ami néha lehetetlennek tűnik vagy csak én ritkán találkozok emberrel, aki erre…..
Minden nőnek jár, hogy jól érezze magát a bőrében. Na jó, ez elég klisés kezdésnek sikerült. De így van. Napi 6 perc, hogy meglegyen az "ez én vagyok" érzés. Igen, csak ennyi. Ez talán beleférne neked is? Te mitől vagy nő? Mit ad neked a nőiességed? Hogyan éled meg a mindennapokban? Mitől érzed…..
Szokás bevezetése. Ez egy olyan komolyan hangzó két szó. De egyébként nem tűnik nehéznek. Épp egy ilyenen munkálkodom és megosztom veled mi szükséges hozzá, hogy végig vigyem, és kialakuljon az a bizonyos szokás. Azt mondják a szokás kialakításához szükséges idő kb 3 hét - 3/4 év közé tehető.…..
Vajon tudod, hol húzódnak személyes határaid? Pontosan kijelölöd őket és ez más által is jól látható?  Ez a téma nagyon kényes és sokakat érint. Nálam is visszatérő ez a helyzet és mindig meg is kell küzdjek vele. (Igen, a coach ugyanúgy esendő, hasznos, ha önmagán is gyakorol, hisz úgy még…..
Azt előre bocsátom, a jó időgazdálkodásba bizony energiát kell fektetni, szokásokat kell kialakítani és egy napirendet megfogalmazni, anélkül nem fog menni. És csapjunk is bele, tehát elsősorban egy megfelelő hozzáállás fog kelleni.   1. Hozzáállás Ha folyamatosan csak azt érzed, az idő…..
Amikor minden nap egyedül kell megküzdened az idővel, nem mindegy mégis mivel foglalkozol.  Írtam róla, mennyire fontos az időzítés, azaz mikor csinálod a "mit". A priorizálás azonban tényleg még hasznosabb lehet, hogy pontosan melyik "mit" csináld. Te hogyan priorizálsz? Nekem van egy szuper…..
Örülök, hogy újra itt vagy és engem olvasol, már megéri írni. Éppen mindkét gyermek alszik, amikor ezt a cikket elkezdem írni, ami NAGYON ritka, kiemelve nagybetűvel. Az ilyen alkalmakon kapni kell. Azt ajánlanám, inkább magaddal foglalkozz, ezekben a pillanatokban. Tehát, első gondolatom, hogy…..
Igen, elengedni nehéz. Sokmindent. Szokást, berögződést, hozott mintákat. Maximalizmus, megfelelési kényszer, legyek/legyen minden tökéletes, mindig erős is maradjak és sorolhatnám. Ezek mind akadályok, hogy megélhessük a szabadságot. Saját magunk által generált akadályok. Az elengedés vagy…..
Ez nagyon igaz. Habár kezdetben nem volt könnyű elfogadnom. Amikor az első gyermekem megszületett, igazi káosz volt az életemben. Lassan adaptálódtam a helyzethez, hisz minden új volt. Megváltozott az életem, belecsöppentem egy új élethelyzetbe. De innen már nem volt visszaút, nekem is változnom…..
Egy igen egyszerű példával szemléltetném ezt a témát.  Nagylányom, amióta nyári szünet van, többnyire nem alszik nappal. Gondoltam valahogy megoldom, amivel sok energiám ment el. Beszéltem sokat, könyörogtem is, imádkoztam, zsaroltam, vitáztam.. És sorolhatnám vég nélkül. Ismerős? Sok stresszes…..
Ugyan a jó tündér csak a mesében létezik, igenis mindenkinek lehet a valóságban is egy jó tündér az életében, vagy akár több, aki örömmel támogat, nyújt segítséget különböző helyzetekben.  Amikor tanulásra adtam a fejem az épp 5 hónapos babám mellett, kellett hogy tudjam támogatnak, és a családom…..
Life coach lettem. Két pici gyermek, háztartás vezetése, mindennapi teendők, program szervezés és még miegymás, ami hirtelen nem jut eszembe, mellett. Nem olyan nagy kunszt, bevallom. De igenis vállon kell veregetni magam, mert bevállaltam és egy régóta dédelgetett álmomat valósítottam meg. És…..