Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyerekkönyvek.net

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az előző epizódban már kifejtettük a felolvasás kisgyermekekre gyakorolt pozitív hatásainak egy részét, ne is szaporítom a szót, nézzük a többi előnyt. 6. Az együtt töltött drága idő Van annál jobb, mint összebújni a kanapén a gyermekünkkel egy-egy csésze forró csokival és egy jó könyvvel egy…..
  A gyermekeknek való felolvasásnak rengeteg előnye van. Egyike a legkülönlegesebb tevékenységeknek, amelyet a gyermeknevelésben végezhetünk. Amellett ugyanis, hogy a gyermek temérdek dolgot megtanul általa, a szülő és gyermek számára is élményekkel teli időtöltést jelent. Gondljunk csak vissza…..
Előfordul, hogy az olvasás valamilyen okból picit háttérbe szorul az életünkben, viszont attól a perctől, hogy kisgyermekkel bővül a család ismét felértékelődik a fontossága, és biztos, hogy friss szülőként napjában többször hívják majd erre fel a figyelmünket.  Persze ez nem is véletlen. Számos…..
Ugyan melyikünk ne lenne hálás a Bogyó és Babóca sorozat szerzőjének, Bartos Erikának, aki 2004 óta gondoskodik a jobbnál jobb kalandokkal gyermekeink számára? Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány történeteit immár közel 20 éve követhetik szülők-gyerekek egyaránt, és noha pár éve még csak…..
Thomas a gőzmozdony történetei már több évtizede szórakoztatják a gyerekeket, legyen szó délutáni, vagy lefekvés előtti mesézésről, így lehet hogy nálad is nagy kedvenc volt jópár évvel ezelőtt, és örömmel nosztalgiázol majd, ha ebből olvasol fel immár saját gyermekeid számára. Ugyan könnyen lehet,…..
Mai cikkünkben olyan tanárok által javasolt közös célokat hoztunk el neked és családodnak, amelyek hatására a gyerekek még jobban lelkesednek majd az olvasásért, és melyeknek köszönhetően fokozódnak az ilyen készségeik is. Szeretnéd, ha az egész család egy kicsit többet olvasna? Az alábbiakban…..
  Nézzük meg, mikor és hogyan tedd zökkenőmentessé az ezekre való átállást. Biztosan neked is megvannak még saját kedvenceid gyerekkorodból, így alig várod, hogy az egyszerűbb képeskönyvekről a fejezetes könyvekre térjetek át a mesélés során! Talán ez már hamarabb eljöhet, mint gondolnád. A…..
  Ebben a cikkben egy számunkra nagyon érdekes amerikai kutatás eredményeit szeretnénk megosztani veled, aminek az olvasása közben bizony tátva maradt a szánk. Persze tudjuk, hogy az angol és magyar nyelv rengeteg téren különbözik, de ha nagyon óvatosak vagyunk, és tegyük fel megfelezzük a…..
Komolyabb témáról lévén szó a múlt héten csak a lista feléig jutottunk, de szerencsére nem kell tovább várnod, lássuk a 3. és 4. érdekességet is!   3. Mi a helyzet a szóképes olvasással? A gyerekeknek a fonikán kívül másfajta módszerekre is szükségük van a “kód” feltöréséhez. Egyes diákoknak…..
A fonika és más stratégiák alkalmazását az általános iskola első pár évében járó gyerekek olvasásának segítésére több bizonyíték is egyértelműen alátámasztja.   Nemrégiben azonban mégis újra fellángoltak az olvasás elsajátításával kapcsolatos viták, többek közt Emily Hanford rádiós újságíró…..
Szerintünk nagyon kevés manapság az olyan óvodás kor környékén járó gyerkőc, akinek a kedvenc mesés toplistájáról hiáynzik a Mancs őrjárat. Nem meglepő, hiszen tényleg remek történeteket, rokonszenves szereplőket vonultat fel minden alkalommal.  Persze, rajzfilmként is nagyon élvezetes, de tudtad,…..
Ha a második részben olvasottakat is bevetettétek, már biztosak vagyunk benne, hogy az olvasás igazi kedvenccé vált a ti gyerkőceitek körében is, de csak hogy biztosra menjünk, a befejezésre is hoztunk még egy jó adag fortélyt! 15. Legyen az olvasás szabadidős tevékenység! Mindenképpen próbáld…..
Reméljük, sikerült minél több tippet kipróbálnotok az előző heti felsorolásból, és az olvasás sokat lépett előre a kedvelt elfoglaltságok listáján! A jó hír, hogy van még bőven praktika a tarsolyunkban, nézzük is meg újabb hetet! 8) Kezdjetek el főzni! Szerezz be egy fiataloknak szóló…..
Sajnos nem minden gyerek rajong az olvasásért. Ennek ezer és egy oka lehet, de aggodalomra semmi ok, hisz szülőként rengeteg trükköt felhalmozhatsz a tarsolyodba, hogy ezen változtassatok! A legfontosabb, hogy a kicsi élvezze az olvasást és ilyen téren is motiváltnak érezze magát. Ebben a cikkben…..
A bölcsesség történeteken keresztül történő átadása a tanítás talán legrégebbi formája - és egészen napjainkig nagyon elterjedt gyakorlat. Segítségével az idősebbek többek közt fontos kulturális és erkölcsi tanulságokat közvetítenek a fiatalabb generációknak.  Megerősíti a kulturális identitással…..
A legutóbbi részben taglalt fél éves periódus után végezetül egy kicsi tágabb, két és fél éves időintervallumot vizsgálunk meg a közös mesélés témakörében. Mesélés kisgyermekeknek: 18 hónap-3 év Először is nézzük, miért ennyire fontos! Az olvasás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni a…..
Múlt héten alaposan körbejártuk mire érdemes figyelni minden szülőnek, mikor 12 hónapnál fiatalabb csecsemő számára mesélünk.  És noha gyakran azt kívánjuk bárcsak mindig ilyen picik maradnának, egy szempillantás alatt el fog repülni az első év, és a pelus méretén kívül rengeteg más is változik.…..
A gyerekkönyvek olvasásának fontosságát és számos téren elengedhetetlen szerepét már korábbi, 4 epizódos mini sorozatunkban tisztáztuk, viszont most általánosságok helyett életkor specifikusan szeretnénk pár tanáccsal ellátni, hogy ezentúl a legjobb élményt nyújtó könyvekből és módon mesélj…..
Ugye már nálatok is sokszor felvetődött az ezeréves kérdés: hogyan fektessük le cirkusz nélkül a gyerekeket aludni? Bizony sok szülő számára ez lehetetlen feladatnak tűnhet, de ne aggódj, nem vagy egyedül. Íme néhány tipp, hogyan küzdheted le a gyerekeid elaltatásával kapcsolatos kihívásokat:  …..
  A mesekönyvek olvasása és az agyunk funkcionálitásáért és tanulási képességeiért felelős fehérállomány fejlődése közti párhuzamról már elég szó esett az első részben, mai folytatásunkban hasonlóan érdekes, ám jóval könnyedebb témákkal készültünk nektek! A sokatmondó képeken túl A szkennelés…..
  Manapság ha passzív szórakozásra került a sor, a mesekönyvek lapjait egyre gyakrabban váltja fel valamilyen okoseszköz kijelzője, már egészen babakortól kezdve. Hogy milyen előnyökkel jár, ha Te mégis a hagyományos megoldást választod, megtudhatod 4 részes cikksorozatunkat elolvasva! Most pedig…..
    A kreativitás és a nyelvi készségek után már csak két pont maradt hátra a gyerekkönyvek olvasásának kulcsfontosságú előnyeit felsorakoztató listánkból: 6) A kognitív fejlődés támogatása A kisgyermekeknek való olvasás bizonyítottan javítja a kognitív készségeket és segíti a kognitív…..
  Korábban a gyerekkönyv olvasás két olyan előnyéről írtunk nektek, melyek nem csak a lurkók tanulmányai alatt, de egész életük során végigkísérik és segítik majd őket. Ma szintén két, ugyanebbe a csoportba tartozó fejlődési pontot vizsgáltunk meg kicsit közelebbről: 4) Jobb képzelőerő és…..
A kicsiknek történő hangos olvasás első jelentős előnyét, a különleges kötődés kialakítását és elmélyítését már előző részben körüljártuk, most további két, legalább ugyanennyire fontos területről lesz szó: 2)  Sikeres tanulmányokra való felkészítés gyerekkönyvekkel A korai olvasás valódi…..
Tagadhatatlan, hogy a gyermekek olvasási készsége létfontosságú az iskolai, munkahelyi és általában az életben való boldogulásukhoz. Egyáltalán nem elrugaszkodott elképzelés, hogy már egészen apró koruktól kezdve gyerekkönyv olvasással segítsük sikerüket.  Akár mesét, akár (a későbbiekben) egy…..