Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clavell77

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hatvanas évek közepén létrejött formáció fenekestül felforgatta a rockzene világát. Számos botrány övezte koncertjeik pedig szintén hozzájárultak ahhoz, hogy örökre megjegyezzük e nevet: The Doors. A karizmatikus frontember mellé felsorakozott jazz-, valamint blueszenéből táplálkozó hangszeresek…..
A blog ötlete már régóta megfogalmazódott bennem, de csak most jutottam oda, hogy elkezdjek végre írni is. Majd 13 évet dolgoztam különböző multi cégeknél, az utóbbi 4-5 évben kezdtem el azt érezni, hogy ez nem az én helyem, nem az én világom. Annyit tudtam biztosan, hogy szeretnék újból…..
Clavell77 2019.07.18 11:02:43
@Mike Klaudia: Néhány hónapja. Egyelőre érlelem a dolgot, osztok-szorzok kissé, mert a multik (legalább néhány és néhány területen ) nagy fegyverténye a jó lóvé...több lábon állok, de azért nagyon nem szeretnék az életszívonalon sem ejteni... :)
Clavell77 2019.07.22 11:41:08
@Mike Klaudia: hát, várom, hogy neked hogyan sikerült abszolválni ezt, hátha ötletet vagy inspirációt ad.... :)
Vannak helyzetek, amikre nem igazán lát rá az ember akkor, amikor éppen benne van, hanem inkább utólag áll össze a puzzle minden darabkája. Most picit én is így érzem magam a saját karrierváltásom kapcsán. Korábban, huszonévesen szerettem a multizást. A feladat nem volt kifejezetten izgalmas,…..
Clavell77 2019.07.22 11:40:35
A kedvenc kollégám    Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kimondhatatlan nevű, félarab fiatal srác, akit egyik napról a másikra csak mellém rendelt a sors, akarom mondani az akkori főnököm. Kaptunk egy új gyakornokot, - Hurrá, lesz kit betanítani, - valljuk be megfeszített munkatempó…..
Reggel 6:30-kor léptem ki a kapun, ez egy nagyon durva éjjel volt. Egy részeg vagy kattant faszi ugyanis hajnalban felkelt, és ott a szobában lehugyozott pár táskát. Nem dobták ki a helyről, szóval onnantól nem aludtam valami nyugodtan...
Reggel esőre állt az idő. Gyorsan összerámoltam, és hétkor már indultam is az utamra, a zsákomra pedig (biztos ami biztos) felszereltem az esővédő huzatot. ..
Vasárnap van, aludtam kábé bruttó 4 órát, majd fél négyes keléssel háromnegyed ötre már a Liszt Ferenc reptéren voltam...
Üdvözöllek! Gábor vagyok, szabadúszó marketinges vállalkozó, egy hónap múlva töltöm be a negyvenet. Nem vagyok vallásos, legalábbis nem a szó klasszikus értelmében. A sporthoz és a sportszerekhez eléggé értek, de túrázni nem szoktam. Már jó ideje gondolkozom a Camino-n, de idén éreztem azt, hogy…..
Nem vagyok rossz bőrben, szeretek és szoktam is gyalogolni. Nem szoktam például 1-2(-3-4) megállókra felszállni Budapesten villamosra vagy buszra (gyakran metróra sem), ha épp nem sietős a dolgom és jó az idő. Inkább sétálok, nézelődök és gondolkozom. Nem árt azonban felkészülni a rám váró napi…..
Clavell77 2017.04.25 20:31:30
Én 2013-ban jártam végig. Nem állítom, hogy nincs sok igazság abban, ahogy készül a leendő peregrino, de én anno nem lihegtem túl. Semmi előkészület nem volt, a bakancsom null kilométeres, nem is drága darab (Decathlonos) volt. Egyszerűen lusta voltam itthon elkezdeni túrázni (ami érdekes paradoxon a Camino-n legyalogolt 820km-t tekintve :D ), hogy bejárassam a bakancsot és magamat. Vízhólyagom nem lett ennek ellenére, de az is igaz, hogy az első héten azért fogyott az Ibuprofen :) A CalMag az végig, az szerintem is hasznos. Túrabotokról az Út végére 180 fokot fordult a véleményem - pozitíve (nem a reklám helye, tudom, de itt írok róla: camino.opencomp.hu , itt sok mindenről írok, ami a felkészülést illeti ). Ahogy Dagda is említette, SJPDP-ból az első nap az tényleg kemény annak, aki nem edzett (főleg a Route Napoleon-on), sőt, ott még az edzetteknek is. Az első nap végén Roncesvallesben sok zarándokot láttam úgy járni, mint aki 85 éves és most ütötte el az Intercity (én voltam az egyik, haha). Ám a Camino nem verseny, ha van időd, akkor annyit mész, amennyit jólesik. Nekem volt 16 km-es napom és 42 km-es is...ahogy adta és kedvem volt. Egy sokat hangoztatott nézettel azonban egyetértek: van egy élet a Camino előtt és van egy másik utána.
Ez egy színváltós nap. Mi az? Balra nézve vörös, jobbra nézve zöldes-szürke? A posztból kiderül majd, mint ahogy az is, hogy mi a túró az a favicon? Reggel 7-kor léptünk ki a szállás ajtaján és hamarosan azon a meredek kavicsos lejtőn kellett lebotorkálnunk, ahol előző este oly nehezen másztam…..
A próbaidővel és terhességgel megterhelt munkajogi kérdéseket vet fel az alábbi történet beküldője. A szerződés hiánya mindenesetre akár előny is lehet jelen esetben. Kedves Zugügyvéd! előre is bocsánat a hosszú levélért, de nagyon kétségbe vagyok esve, nem tudom,…..