Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grundigg

0 bejegyzést írt és 553 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem három a magyar igazság, hiszen a Mi Hazánk Mozgalom is elindítja főpolgármester-jelöltjét Dr. Grundtner András személyében, azonban Toroczkaiék is pontosan tudják, hogy esélytelenek a győzelemre, csupán a tisztes helytállás a céljuk. (Nem is értem a motivációt; minden jóérzésű jobboldali le…..
grundigg 2024.03.26 11:51:30
@Serény Vélemény: "Az nem megoldás, hogy az autósközlekedést ellehetetlenítik, és így kényszerítenek tömegközlekedni, a tömegközlekedés színvonalának tényleges javítása nélkül."

Budapesten autózom. Minden áldott munkanapon beautózom a külvárosból a belvárosba. Az autóközlekedés nincs ellehetetlenítve.

Az autózásnak olyan előnyei vannak, amiket semmilyen tömegközlekedési fejlesztés nem tud kompenzálni. Aki autózik, az nem azért teszi, mert koszos a villamos vagy lassú.

Én három esetben tenném le az autót: ha brutális (tényleg brutális) behajtási díjat szednének, ha egyszerűen megtiltanák a behajtást a belvárosba, vagy ha különböző forgalomszervezési eszközökkel durván megnehezítenék az autós közlekedést. Attól, hogy lesz a sávom mellett (nem helyett) biciklisáv, vagy vesznek új buszokat, nem fogok váltani, és szerintem a többi autós se.
grundigg 2024.03.26 17:02:35
@G. Nagy László: "A kegyelmi ügy kapcsán a kormány brutális áldozatot hozott"

A kormány áldozatot hozott azzal, hogy lemondott a köztársasági elnök! Micsoda árulkodó gondolatok. Az államhatalom egysége tipikus kommunista alapelv, te meg olyan természetesnek tartod, hogy fel sem tűnik, mennyire abszurd az, amit mondasz.
  "Egyszer egy repülőúton beszédbe elegyedtem egy szakszervezet igazgatójával. Elkezdett szitkozódni a gépesítés katasztrófája miatt, állítva, hogy egyre több dolgozó veszíti el tartósan a munkáját az új gépek miatt, és hogy ezzel valamit kezdeni kell. Azt válaszoltam, hogy ez egy mítosz, ami már…..
grundigg 2024.03.24 09:07:07
@G. Nagy László: "Nem a fenét nem. A briteknél KIZÁRÓLAG baloldali pártok léteznek jelenleg, már ami szót érdemel."

Szokásod szerint hazudsz. Ha a brit konzervatív párt baloldali, akkor a félistened pártja maga az SZKP.

444.hu/2024/03/21/lazar-a-spar-meg-fogja-fizetni-az-arat-annak-amit-az-elmult-napokban-tett
  Tudom, már a cím is álságos. A baloldaltól soha senki nem várja el, hogy következetes legyen. Még a saját szavazóik sem. Mindenki rég tudomásul vette, hogy a többi valláshoz és ideológiához hasonlóan a balos világlátás dogmái is erősen önellentmondásosak. Hogy mást ne mondjunk: a szabadság és a…..
grundigg 2024.03.18 10:58:37
grundigg 2024.03.18 11:15:05
@G. Nagy László: "Gázáról azért nem írok, mert nagyon felületesek az ismereteim"

Nagy kár. Bayer Zsolt sokat foglalkozott Gázával, vagy a Demokrata, főleg azokban az időkben, mikor Orbán Viktor közölte, hogy az a kedvenc lapja. Majd szabadidődben olvasgasd!

Azért szerencse, hogy Ta-Nehisi Coatesről mélyebb ismereteid vannak.
grundigg 2024.03.18 11:49:38
@Boldeone2: "sáska módjára legelnek le mindent.."

- mondja Orbán, majd barátságosan közli a Spar vezetőivel, hogy könnyíthet az adóterheiken, ha a rokona részesedést kap a cégben.
    Minden idők legaljasabb kampányába kezdett a DK. Ízléstelen óriásplakátjaik a hétvégén utcára kerültek, de ez csak egyetlen elem egy összehangolt, egységes őrjöngésben. Gyurcsány évértékelője, Kálmán Olga megszólalása az ATV-n, Varju László és Fletó minősíthetetlen fröcsögése a parlamentben -…..
grundigg 2024.03.07 16:19:43
@G. Nagy László: "Egyetlen valódi motivációd létezik: a nemzeti oldal következetes gyűlölete."

Mégis miféle "nemzeti" oldalon vagy te? Saját szavaid szerint: "Négy vér szerinti testvérem van. Egyikük javára sem mondok le semmiről."

Mi közöd van neked bármiféle nemzethez, ha ennyi közöd van a saját testvéreidhez? Ja igen, tudom, szeretsz focimeccsre járni, mint Ceausescu. Az is valami.
grundigg 2024.03.07 17:05:34
@Serény Vélemény:

Arról beszéltünk, hogy mi a "jobboldali attitűd".
grundigg 2024.03.08 18:25:25
    Ha megkérdik tőlünk, mi a világ megismerésének az útja, a legtöbben azonnal rávágjuk: a tudomány! Mérő László - aki egyaránt beszéli a matematika és a pszichológia nyelvét is - Az ész segédigéi c. művében azt állítja, többféle okosság is létezik.   TUDOMÁNY - A tudományok a hitelesség…..
grundigg 2024.03.06 23:14:36
@alöksz róz:

Ez engem is érdekelne, mert nem találtam ilyet. Ellenben oltásellenesek szívesen hasonlították magukat a zsidókhoz, az oltást meg a zyklon-b-hez. Erre rengeteg példát találni. Szegény Csollány Szilveszter facebookján az örökkévalóságig ott lesz a kép a haláltáborba vezető sínekről és a "vaccine macht frei" feliratról.

Persze a 8 milliárdból lehet, hogy volt egy, aki tényleg mondott ilyet, de én azt gyanítom, hogy az "elfelejtődés" inkább úgy működik, hogy egyesek akkor áldozati pózba vágták magukat, aztán pár év elteltével már arra is emlékezni vélnek, hogy szöktek meg a krematóriumból.
  Szeretem Gulyás Marcit. Igaz ugyan, hogy a politikai, ideológiai, társadalomfilozófiai értékválasztásaival a legkevésbé sem értek egyet, mindazonáltal tisztességesnek és korrektnek tartom. Most, amikor két tüntetés közt vendégül látta a baloldal három vezetőjét, el kell ismernem: őket sem…..
grundigg 2024.02.23 00:52:50
@G. Nagy László:

Válaszoltam egy kommentre ("valahogy az elmúlt alkalmakkor mindig férfiak rontottak meg kisfiúkat.").
grundigg 2024.02.23 07:07:41
@Wildhunt:

Tudom, hogy nehéz követned az eseményeket, de az történt, hogy állítottál egy ostobaságot ("valahogy az elmúlt alkalmakkor mindig férfiak rontottak meg kisfiúkat"), vagy mondjuk úgy, hogy hazudtál, én meg cáfoltam a hazugságod.

Egészen rendkívüli, hogy egy ilyen helyzetben rezzenéstelen arccal röppensz tovább, és kezdesz arról hadoválni, hogy én csinálok segget a számból.

Azt amúgy nem tudom, miért kéne miattuk tüncikézni, Orbánék nekik is kegyelmet adtak haveri alapon?

Tüncikézni egyébként nem járok, az én hozzájárulásom a normális Magyarországhoz, hogy nem hazudozom össze-vissza.
grundigg 2024.02.23 07:13:23
@Wildhunt:

Mindenfélét? Mire gondolsz? Hogy tiltsuk meg, hogy az oviban vagy a suliban arról beszéljenek, hogy Pistikének van anyukája és apukája?

Tényleg, a hitoktató az iskolai hittanon hogy magyarázza el az első gyónásra és áldozásra készülő 9 éves gyerekeknek, hogy mi az a paráználkodás? Remélem, a szexualitás nem jön szóba, mert Kocsis Máté nagyon mérges lesz!
    Állandóan ezt halljuk. Magyarország nem igazi demokrácia. Hogy miért? Mert Orbán folyton nyer... Természetesen ez az ország minden bajának az oka, még a gyermekek ellen elkövetett bűntettekről is Orbán tehet. "Ahol érinthetetlen kaszt létezhet, ott lesznek portyázó pedofilok is." - írja a…..
grundigg 2024.02.16 13:14:33
@G. Nagy László:

Hát ha úgy érzed, hogy a megafonos csapathoz tartozni intellektuális és morális szempontból kitüntető, akkor húzd ki magad bátran!

Sajnos nehéz elképzelni, hogy valaki 2024 Magyarországán ingyen és komolyan arról értekezik, hogy itt felelősségvállalás van.

Nálunk még a rekord inflációért sincs felelősség. "Orbán Viktor: Azt mondani, hogy a magyar kormány felelős az inflációért, teljes tájékozatlanságra utal."

Olyan mértékű a gátlástalan korrupció és nepotizmus, ami 2010 előtt elképzelhetetlen volt. Már az ellenzékben sem kapja fel szinte senki a fejét olyan ügyekre, amikből korábban parlamenti vizsgálóbizottság és 4 évig kitartó politikai téma lett.

Felelősségvállalás? Lemondások? Boldog, Simonka, Mengyi, Völner mind úgy voltak országgyűlési képviselők, hogy már meggyanúsították őket, sőt részben vádat is emeltek ellenük. Reggel a vádlottak padján ücsörgök, délután meg a haza ügyeiről döntök felelősségteljesen a parlamemtben!

Varga Judit helyettese gyakorlatilag egy maffiát üzemeltetett az igazságügyi (!!!) minisztériumban, Varga úgy rázta le magáról az ügyet, mintha Kamcsatkán történt volna. Nemhogy a lemondása nem merült fel, de az sem, hogy érdemi válaszokat adjon a kérdésekre.

A minisztetelnök fia - maszkban, kalapban, oszlopról oszlopra kommandózva - a magyar államot képviseli Csádban. A miniszterelnök lánya a magyar államot képviseli Bahreinben és energetikai kérdésekről tárgyal. A miniszterelnök egész pereputtya milliárdos a mi pénzünkből, a veje sokszorosan.

Rogán, Kósa, Lázár, Semjén, Szijjártó - napokig lehetne sorolni az ügyeket, amik miatt már rég el kellett volns tűnniük a közéletből.

Tényleg, tudsz mondani bármit, ami hiba volt, tévedés volt, káros volt, rossz volt, és Orbán Viktor felelősséget vállalt érte?
    Még meg sem jelent Tucker Carlson Putyinnal készített riportja, az EU néhány politikusa máris őrjöngeni kezdett, mondván: az újságírót szankcionálni kell. Még az is felmerült, hogy ki kéne tiltani az unió teljes területéről. (Orbán Balázs azonnal lehűtötte a kedélyeket, posztjában utalva rá,…..
grundigg 2024.02.15 19:21:28
@GyMasa: "Akkor 300 bruttó után 114500 volt a nettó, ma egy 27 év alattinak és egy 3 gyerekes anyának 244500 a netto, a többieknek meg 199500. Tehát csak az szja változás miatt majdnem 2x annyit vihetsz haza, még akkor is, ha gyerektelen 28+-os vagy)"

Hát én három bérkalkulátorba is beütöttem 2010-re a bruttó 300.000 forintot, és mindhárom 185.490 forintot adott ki. Volt ott egyébként 114.500 is, csak az nem a nettó bér, hanem a munkavállalói levonás.

És ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem voltak kedvező változások az szja-ban.
  Nem voltam önfeledten boldog, amikor vasárnap délután az angol bajnokság rangadóját néztem. Nem csupán a Liverpool csapnivaló játéka és a számos potyagól miatt bosszankodtam, hanem azért is, mert Szoboszlai - kiújult sérülése miatt - nem léphetett (és pár hétig még nem is léphet) pályára.   Ha…..
grundigg 2024.02.08 15:23:04
@G. Nagy László:

"Ja, értem, a szokásos, reménytelen harcod, hogy valamiféle önellentmondást találj nálam... Vicces. Kurvára nem fog menni."

Korábban:

"A multikulturális társadalom illúziója már a múlté, a mögöttünk hagyott pár év eseményei igazolták, hogy a liberális-demokratikus-humanista világ és a fundamentalista iszlám nem fér meg egy hajóban."

Most: "tévhit, hogy nem működik a multikulti."

Eleve abszurd, hogy másfél évtizeddel a "wokista" Merkel kijelentése után (megbukott a multikulti) posztot írsz arról, hogy a multikulti működhet, miközben az elmúlt években padlógázzal toltad a fideszes propagandát migráncs- és iszlámtémában is. És közben azt állítod, hogy te mindig pont ugyanazt mondtad.

Ugyan miben különbözik a mostani véleményed az általad folyton szapult nyugati baloldalétól? Nem, ők sem akarnak korlátlan bevándorlást. És még erőszakot se akarnak.

"A kultúrák keveredését is kifejezetten veszélyesnek találtad."

"Nem, ilyenről nem volt szó. Soha nem tettem ilyen általános kijelentést. Én az agresszív, barbár kultúrákat látom veszélyesnek. Mindig erről és csakis erről beszélek."

Ehhez képest korábban:

"De ez nem teszi meg nem történtté a rengeteg terrorcselekményt; nem teszi veszélytelenné e kultúrák keveredését"

Korábban:

"az iszlám és a nyugati létforma összeegyeztethetetlen"

Most:

"az egyetlen lehetőség, hogy kompatibilissé váljon az európai civilizációval, az az, ha az itt élők a mérsékelt, a szelíd iszlámot képviselik"

Eddig mindig azt hangsúlyoztad, hogy az iszlám eleve, lényege szerint erőszakos, bűnös és összeegyeztethetetlen a nyugati létformával. Most meg jön a békés muszlim sztárfocista a cuki kislányával. De te pont ugyanazt mondod.
grundigg 2024.02.08 18:54:55
@G. Nagy László:

Lehet itt ragozni, hogy melyik jelzőt nem gondoltad komolyan, vagy hova képzeltél jelzőt, ahova nem írtál, (hozhattam volna még egy csomó más idézetet, most pl. a muszlimok aligátorok metafora jut eszembe) de az tagadhatatlan, hogy ennek az írásnak a mondanivalója nem illeszkedik a hasonló témában (bevándorlás, muszlimok, multikulti) írt szövegeidhez.

A változás egyértelmű, magyarázat nincs rá, csak tagadás. Meg a végén a tanulság, hogy ne idegenkedjünk a Fülöp-szigeteki vendégmunkásoktól.
grundigg 2024.02.09 00:27:25
@Boldeone2:

Nem az a kérdés, hogy Carlson miért kér interjút Putyintól. Tisztességes újságírók is kértek, valamiért nem kapnak. Miközben ugye - többek között amerikai - újságírók ülnek börtönben Oroszországban.

Láttuk a Carlson-féle Orbán interjút, gondolom, itt is ez lesz:

1. Intenzív seggnyalás: milyen csodálatos ez az ország, milyen gazdag, erős stb., mennyire szeretik az emberek a Kedves Vezetőt

2. Biden szar, Trump király, Oroszország áldozat és másra sem vágyik, mint békére, csak hát az amerikai agresszorok miatt ez nem jön össze.
Liberatórium Mi is a tét? 2024.02.03 14:37:35
Drága jó miniszterelnök urunk minden pénteken néphülyítési előadást tart. Ez nem nagyon szokta megütni az ingerküszöbömet, bár manapság már olyan magasan van, hogy ezt nem is könnyű. Most sikerült. Szerinte mindenki megőrült és háborús lázban ég. Egyedül ő helikopter akar békét. Ezért is szajkózza…..
grundigg 2024.02.08 11:15:42
@G. Nagy László: "Szerintem csupán a progresszív narratíva fantázia szülte része, hogy Oroszország megállíthatatlanul terjeszkedni akar."

Szerintem meg a fideszes narratíva része, hogy állandóan "progresszív" narratíváról beszélsz, miközben nem egyszer bemutattam neked azokat a kőkemény jobbosokat, akik az állítólagos "progresszív" narratívát tolják és az ún. békepárti balosokat.

Ha valami "progresszív", akkor éppen a naiv békepártiság, az önvédelem elítélése és az agresszor felelősségének csökkentése az.
téveszmék "Itt mindenki náci" 2024.01.22 16:24:10
  "Ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. Igen, náci tempó." - fogalmazott Kocsis Máté múlt heti, elhíresült Facebook-bejegyzésében, miután Daniel Freund ismét támadásba lendült hazánk ellen, visszakövetelve a nemrég feloldott 10…..
grundigg 2024.01.23 14:40:07
@G. Nagy László:

Na már megint bánom, hogy hozzád szóltam. Megyek is, beszélgess inkább a germán nyelvésszel, az neked való.

Az a helyzet, Lackókám, hogy én beszélek magyarul, ezért pontosan tudom, hogy mit jelent az erőszak. Így aztán a legnagyobb ívben leszarom, hogy te a szobád magányában, zéró kólát szürcsölve milyen magánnyelvet találtál ki magadnak.

Senki nem mondja azt, hogy aki egy nap késéssel fizeti be a gázszámláját, az erőszakot követett el a gázműveken. Senki. Se jobbos, se balos, se fideszes, se ellenzéki. Egyedül vagy a magánnyelveddel, és innentől kezdve lesz izgalmas kérdés, hogy mégis ki a "gyakorló elmebeteg". És mielőtt azzal nyugtatnád magad, hogy neked milliókkal szemben is igazad van: a szavak jelentése nem természettudományos kérdés, amiben a közösséggel szemben is igazad lehet, hanem a nyelhasználók közmegegyezésének kérdése. Ki a rossebbet érdekel, hogy te egy magángyártású, ostoba mesterséges konstrukció kedvéért ebből kiírod magad?

"Na szedd össze magad!"

Ezt a leereszkedő szar stílust meg tartsd meg a nődnek, ennél még az is színvonalasabb, ha elmebetegezel a gumiszobád magányából.
grundigg 2024.01.23 19:09:32
@G. Nagy László:

- Sajnálom, asszonyom. Ez a százdolláros hamis.
- Hamis? - sikolt fel a nő. - Hiszen akkor engem megerőszakoltak!
grundigg 2024.01.25 10:47:00
@G. Nagy László: "A lényeg az, hogy a nonagresszió elve az ERKÖLCSI természetű kérdéseket tökéletesen szabályozza."

Az erkölcs a társadalmi együttélés szabályait tartalmazza. Az, hogy ne üsd agyon a másikat, még az ősember egyszerű közösségében is édeskevés, az csak arra elég, hogy 8 milliárd remete élhessen magányosan a barlangjában, és biztos lehessen abban, senki nem fog rátámadni. A valódi emberi viszonyok ennél némiképp összetettebbek.

Ha az utcán átlépsz egy haldokló fölött, nem kezdeményezel erőszakot, de csak egy pszichopata gondolná, hogy nem voltál erkölcstelen. Ha össze-vissza hazudozol, nem kezdeményezel erőszakot, de csak egy pszichopata gondolná, hogy nem voltál erkölcstelen.

Persze el lehet kezdeni trükközgetni, hogy valójában egy tartozás meg nem fizetése is erőszak, vagy a haldokló feletti átlépés is erőszak, vagy az is erőszak, ha a neked tetsző nő nem szop le. Végülis a nemleszopódás interakciójában nem önként vettél részt.

Az a kontrukció, amit te alkottál vagy a totális erkölcsi nihilbe vezet (vö. "a testvéreimért se mondok le semmiről") vagy a totális fogalmi zűrzavarba.
  Nem vagyunk egyformák. Nagyon nem. Jómagam készséggel elfogadom, hogy a gyenge idegzetűek számára mindennél fontosabb a konfliktuskerülés. Lelkük rajta! Csakhogy ez nem az én világom. Ahol annyira rettegnek a vélemények ütköztetésétől, hogy tiltásokkal, korlátozásokkal, cenzúrával védekeznek az…..
grundigg 2024.01.07 16:27:49
@Wildhunt: "Az ukránok elfogadták. Ahogy a linkelt putlerpincsi is mondta."

Mégis melyik linkelt putlerpincsi mondta? Konkrétan hol, hogyan? Idéznéd?

A linkelt cikk egy 25 másodperces, mondat közben elvágott videóra mutat, de még ott sem mondja az ukrán, hogy ők bármit elfogadtak.

Itt van egy hosszabb videó ugyanarról az interjúról, ahol a csávó sorolja, hogy UKRAJNÁNAK miért nem volt elfogadható a megállapodás Boris Johnsontól függetlenül.

www.youtube.com/watch?v=0G_j-7gLnWU

Ezen a videón meg 2022 márciusában, még BJ látogatása előtt mondja ugyanez az ukrán csávó, hogy bármiféle békeszerződés aláírásának feltétele, hogy az oroszok kitakarodjanak Ukrajna területéről.

www.youtube.com/watch?v=ONcNf1o4zDs

Szokásod szerint a szar ruszki propagandát tolod. A hozzád hasonlókat hívta Lenin elvtárs hasznos hülyéknek.
grundigg 2024.01.07 16:35:01
@Wildhunt:

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Megint hülyét csináltál magadból, te szerencsétlen kretén. Nem újdonság ez. Engem inkább az érdekel, hogy miért mindig egy kgb-s tömeggyilkos kedvéért csinálsz hülyét magadból. Egyszer megpróbálhatnád valami jó ügy érdekében.
  Rengetegszer hallom manapság, hogy nincs már értelme hagyományos jobb- és baloldalról beszélni. Ebben persze van is némi igazság, én azért mégsem engedném el a dogot ilyen könnyedén. Egyszerűen azért nem, mert ez is a káoszteremtők malmára hajtaná a vizet. Jómagam azt szeretem, ha a nevén…..
grundigg 2023.10.31 11:05:36
@alöksz róz:

Biztos nem vagy valami gyakorlott az emberi viszonyokban, ezért nem veszed észre, hogy mennyire egyoldalú a kapcsolatunk: te állandóan az én kommentelési szokásaimmal foglalkozol, miközben én le se szarom a tiéd. Az ilyet nem igazán van értelme erőltetni.

Másrészt feltettem egy egyszerű kérdést: "a Helsinki 2006-os ügyfeleivel kapcsolatban is ez az alapállás"? A kérdésre nem mertél válaszolni, ehelyett visszakérdezel és engem vádolsz gyávasággal. Úgy tűnik, a te bátorságod addig terjed, hogy mondj valamit, aztán ha valaki rákérdez az állításod alapjaira vagy következményeire, akkor menekülsz.

Amúgy most azt is állítom, hogy a leghalványabb fingod sincs arról, hogy a Helsinki kit és mire tanít ki, de ez nem akadályoz meg abban, hogy nagy pofával értekezz róla. Lehet cáfolni!

Egyébként Lackó barátodnak is állítottam valamit legutóbb: hogy hazudott a "gyermekvédelmi" törvényről (tudom, nem akart hazudni, csak közéleti bloggerként fingja sincs alapvető közérdekű témákról, de ez a legkisebb mértékben sem szokta zavarni), azóta kussol, sunyít, és azzal jön, hogy nekem nincs véleményem. Röhej. Nekem nemcsak a hazudozó, tudatlan bloggerekről, de még a szalonképes jobbközép Mihazánkról meg a nemlétező csendőr-, Gömbös- stb. nosztalgiáról is van véleményem, de a sunyi "liberális" blogger erről is kussol.
grundigg 2023.11.01 22:31:46
@alöksz róz:

Szó sincs a részemről semmiféle érvelési hibáról. Te tettél egy általános megjegyzést a helsinki ügyfeleiről: "bármit mondanak a helsinki ügyfelei, teljes joggal merül fel az emberben, hogy jó eséllyel hazudnak valamiben.".

Én csak felhívtam a figyelmed arra, hogy a Helsinkinek volt egy csomó ügyfele a 2006-os rendőri erőszak áldozatai közt. Ha valaki összemosta őket bűnözőkkel, az sajnos te voltál.

És fogalmad sincs, mit hívnak whataboutismnak, tettél egy kijelentést a helsinki ügyfeleire, én meg mutattam neked egy csomó helsinki-ügyfelet, akire utólag már nem is tartod igaznak a saját állításod.

"és nem is kell egyik részről se részt vennem ilyen jellegű kitanításon, hogy tudomásom lehessen róla. és a kötelező sunyiság rész: azt állítod, hogy bűnöző vagyok."

:)))))

Nem azt állítom, azt állítom, hogy fingod sincs róla. És hát valljuk be, te is tudod, én is tudom, hogy fingod sincs róla. De azért sunyi módon tekergőzöl tovább.
  Képzeljük el, hogy sokadmagunkkal egy váróteremben ülünk! Egyszer csak belép egy törpe és apró lábaival végigtipeg a helyiségen. Vajon észrevesszük-e hogy méreteit tekintve ez az ember más, mint a többi? Vajon egy pillanatra átfut-e az agyunkon, hogy ennek az embernek hányféle extrém problémával…..
grundigg 2023.10.06 15:48:48
@G. Nagy László: "Szerinted oké az, hogy külföldi megrendelők emberei veszik át bármely ország irányítását?"

Egyrészt mi az, hogy "átveszik az irányítását"? Olyan mintha valami puccsról beszélnél, de a magyar ellenzék nem rátörte Orbánra az ajtót, hanem elindult a választáson. (A neked ellenszenves politikusok - Biden, Zelenszkij - esetén rendszeresen arra utalgatsz, hogy öket csak odaültették - nyilván a gyíkemberek -, miközben a nép választotta őket.)

Másrészt mi az, hogy "külföldi megrendelők emberei"? Arra gondolsz, hogy az ellenzék csak azért mondja és teszi azt, amit, mert valaki megrendelte tőlük? Ha nem lenne megrendelés, rajonganának Orbánért és a nerért? Milyen változást látsz a tevékenységükben, ami arra utal, hogy ott jött egy megrendelés?

Ellenben izgalmas kérdés, hogy Orbán miért vett 180 fokos fordulatot az oroszokhoz való viszonyban. Vagy nézzük pl. a svéd csatlakozást: még csak hivatkozás sincs semmiféle magyar érdekre, ellenben többet hazudtak már a kérdésben, mint Gyurcsány egy átlagos kormányzati ciklusban. Vajon mi áll a háttérben? Remélem, nem egy külföldi megrendelés, mert akkor te nagyon kiborulnál!

Szóval ha ezeken a finom csúsztatásokon túllépünk, annyi marad, hogy egy helyesnek tartott célt, tevékenységet külföldről támogatnak. Mégis mi ebben az erkölcstelen? A múltkor pont azt magyaráztad, hogy mekkora kuruc ez az Orbán. A kurucoknál rendben volt a külföldi támogatás?

És mi a véleményed Le Pen vagy Janza külföldi támogatásáról? Az nem erkölcstelen?

Egyébként a fidesz és fideszes körök is kaptak külföldi támogatást Sorostól kezdve a Konrad Adenauer alapítványig vagy akár a holland államig. Persze ma már erre nem nagyon vannak rászorulva, hisz a magánvagyonukként kezelik Magyarországot. Mint egy jó szőlősgazda.
grundigg 2023.10.06 18:21:19
@G. Nagy László:

"pontosan tudjátok, hogy bontanánk a határkerítést, eladósodnánk Ukrajnát támogatva, s megteremtenénk mi is azt a játszóteret, ahol a radikális iszlám barbár munkanélkülijei összecsaphatnak a buzikkal, a transzokkal és a zsidókkal."

Nem, én nem tudom pontosan. De az a helyzet, hogy te sem, de azért tolod azt a süketelést. A határkerítés emlegetése különösen vicces, mert a határkerítésen még az is átjut, aki nem akar. Nem olvasol híreket? Közben meg a kormány embercsempészeket enged szabadlábon százával. Szóval én a helyedben nem nagyon erőltetném ezt a határkerítés meg migráció témát.

"Ha Magyarország beteglelkű balosai 2002-ben - az első igazán jó kormányzati ciklus után - nem küldik el a Fideszt pont ugyanilyen fröcsögő gyűlölettel, mint ami titeket jellemez, sosem jött volna létre a NER, nem volna Mészáros Lőrinc, nem volna semmi jelentős botrány, ami a Fidesz ártatlanságán foltot ejthet. Tiétek, balosoké a felelősség, hogy itt tartunk ma."

Na ezt be kell keretezni, olyan gyönyörű. Tehát Orbán mostani gazemberségeiért a "beteglelkű" balos szavazók !! a hibásak, mert volt pofájuk 2002-ben nem Orbánra szavazni. Gyönyörű morálfilozófiai alapvetés! (De azért gondolom, most hogy a többség már Orbánra szavaz, meggyógyult a lelkük.)

Hogy én hogy jövők a képbe, azt végképp nem tudom, mert én 2002-ben, meg utána is sokáig Orbánra szavaztam, mert elhittem, hogy nyugatias polgári világot akarnak, nem ezt a keleti mocskot.

"Az eddigi baloldali kormányok minden gátlás nélkül baszták szét az országot"

Na de most akkor maguktól basszák szét az országot vagy külföldi megrendelésre? Vagy a 2022-es pénzekkel rendelték meg a 94-es, 2002-es, 2006-os szétbaszást? Kicsit hibádzik a logika, nem?

Amúgy nem válaszoltál arra, hogy mi a véleményed Orbánékról, akik maguk is elfogadtak külföldi támogatást, és maguk is adnak külföldre támogatást. Mindenesetre az elvi álláspontodból elég egyértelmű következtetés adódik.
grundigg 2023.10.06 18:34:05
@G. Nagy László: "Van itt egy-két kommentelő, akik bátran felvállalják, hogy szerintük jó a bevándorlás, hogy fel kell oldódnunk a népek tengerében és el kell felejtenünk végre a magyarságunkat, a nyelvünket, a kultúránkat, az identitásunkat. Akiknek mindig kell egy birodalmi segg, amit nyalni lehet. Elég önpusztító álláspont, de ők legalább vállalják. Most ti jöttök."

Ezeket a primitív inszinuációkat meg abbahagyhatnád, kifejezetten gusztustalan. Kitalálsz rólam valami faszságot, aztán ha nem vagyok hajlandó védekezni ellene, akkor gyáva vagyok. Leírtam már direkt neked, direkt a te kedvedért, hogy nem pártolom a korlátlan bevándorlást, nem támogatom a woke dolgokat, fontosnak tartom a nemzeti érdeket stb. De amint ezt látjuk, te leszarod, és megint nekem kell magyarázkodnom, és hiába írtam le megint, jövő héten újra ezt fogod mantrázni, mint egy szenilis vénember, és elvárod, hogy magyarázkodjak.

És befejezheted az ostoba balosozást is meg a "fröcsögő gyűlöletemről" szóló delirálást. Röhej, hogy képes vagy "mocskos, undorító, romlott lélek"-ről értekezni, de közben szerinted belőlem fröcsög a gyűlölet. Hol? Konkrétan, tényszerűen, ha kérhetem.

Szóval próbálj meg minimális szinten tisztességesen vitázni!
  Ez az a hír, amelynek hallatán mindenkinek fájdalmasan fel kellett volna hördülnie, akinek ereiben csak pár csepp liberális vér is csörgedezik. Bő egy hete tudjuk: Lengyelország megbeszéléseket folytat a sorköteles korú férfi menekültek kiadása, Ukrajnába való hazaküldése kapcsán.    Az…..
grundigg 2023.09.18 20:49:01
@IdomitottFoka: "A második hozzászólásban az egész posztod zárójelbe lett téve."

Pedig gondolkodtam, hogy szétalázzam-e, hogy fakenewst terjeszt, de aztán megkíméltem az érzékeny lelkét, mert csak a sírás jött volna, hogy én mindig csak bántom és fikázom. Ennél finomabb, azt hiszem, nem lehettem volna.
grundigg 2023.09.19 08:18:02
@Bayaz: "Csak azért jössz ide, hogy "szétalázz fideszbirkákat"."

Nem ezért jövök ide, pusztán eszembe jutott. (A fideszbirka meg a te szavad, nem az enyém.) Mindenesetre ámulattal tapasztalom, hogy én vagyok itt az egyetlen, akinek valaha eszébe jutott, hogy kíméletlenül rámutasson a másik tévedéseire, és esetleg még pikírt megjegyzéseket is tegyen hozzá. Egy igazi safe space ez a blog!

"nem pedig kettös mércés gyülölködésben utazik"

Nyilván tudsz mutatni a kommentjeimben kettős mércés gyűlölködést.

"Egy csomó fikázó kommentet írtál ide, és csak most tudtuk meg, hogy the éppenséggel egyetértesz a bloggerrel a poszt lényegét illetöen."

Szerintem egy kommentelhető poszt alatt az ember szabadon kapcsolódhat akár egy kommenthez is anélkül, hogy kifejtené a véleményét a poszt lényegét illetően. Ha jól látom, te pont ugyanezt tetted.
grundigg 2023.09.20 10:18:55
@Boldeone2:

Orbán Viktor az inflációról 2022 májusában:

"Az egész Európában vágtató inflációt terveink szerint Magyarországon először megszelídítjük, aztán megfékezzük. [...] Az eredmények már szeptemberben látszani fognak, év végére pedig tartósan elviselhető állapotokat alakítunk ki addig is, amíg Brüsszel vissza nem talál a józan gazdaságpolitika ösvényére."

Az infláció a beszéd elhangzásakor 10,7%, szeptemberben 20,1%, év végére 24,5%.

És tegyük hozzá a kiváló gdp adatokat. Gyors kereséssel két nyilatkozat Nagy Mártontól:

2023. 1. negyedév: "A kormány várakozásai szerint a gazdasági teljesítmény mérséklődése ezen a szinten elérte mélypontját, a célzott intézkedéseknek köszönhetően a második negyedévében már kedvezőbb növekedési folyamatok lesznek megfigyelhetők."

2. negyedév: "A második negyedévi GDP-visszaesés a negatív gazdasági ciklus alja, hazánk gazdasága a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően növekedési irányba fog fordulni, a harmadik és negyedik negyedévben gyors visszapattanás várható."

Az ember nem tudja, hogy sírjon-e vagy nevessen. De nem hogy elkúrásról nincs szó, hanem egyesek szerint akkora lángelmék irányítják ezt az országot, amilyen nem terem egész Nyugat-Európában.

Ők maguk pedig nyilván sosem fognak elkúrásról beszélni még otthon, egyedül a tükör előtt sem, mert az felelősségvállalás lenne, gerincesség lenne, amolyan hagyományos férfias érték. Ez tőlük merőben idegen.
Sárosi Péter: "A 19. században a tradicionális családot az jelentette, hogy több generáció és közeli rokonok éltek egy fedél alatt, vagy legalábbis nagyon közel egymáshoz. A gyerekeket nem csak a szülők, hanem a közeli rokonok is nevelték, közösen, és a házimunkát is megosztották. Így azok az…..
grundigg 2023.09.19 14:15:54
@MEDVE1978: " Ez ugyanolyan, mint hogy a kormány legalább ad adókedvezményt a gyereknevelőknek, meg CSOK-ot. Lehet, hogy ezek szar és elégtelen próbálkozások, ráadásul kikacsintósak, de legalább tesz valamit. Itt is lehet még rajta gondolkodni, hogy melyik magatartás a jobb. A nyugatiak jelentős része például elengedte ezt a kérdést, ők azt mondják, hogy jöjjenek a bevándorlók, úgyse szülnek a helyi nők. Nekem szimpatikusabb, hogy próbálunk tenni valamit."

Minden országban léteznek családtámogatások, családi pótlék, egyebek. Aki azt állítja, hogy Magyarország támogatja a családokat, a nyugat-európai országok meg nem, az hazudik. Az összegeket lehet ugyan csócsálni, de erősen kétlem, hogy mondjuk az egygyerekeseknek juttatott havi 25 euró adókedvezményünkkel jól jönnénk ki bármilyen összehasonlításból.

Aki azt állítja, hogy a csok majd megállítja a népességfogyást, az hazudik.

Aki azt állítja, hogy a magyar kormány nem úgy döntött, hogy "jöjjenek a bevándorlók", az is hazudik.

Magyarország és a nyugat között nem az a különbség, hogy itt szeretik és támogatják a családokat, ott meg nem, hanem az, hogy nekünk hazudik a kormányunk, és mi ennek örülünk.

És persze nemcsak a nyugat van úgy beállítva, hogy nem támogatja a családokat, hanem a ner előtti magyar múlt is. Miközben az egygyerekes csok (600 ezer Ft - Budapesten kb. 3/4 négyzetméter lakás ára) nominálisan is elmarad a 18 !!! évvel ezelőtti szocpoltól (900 ezer), a kétgyerekes pedig alig haladja azt meg (2,5 m vs 2,6 m).

Kellő jóhiszeműséggel persze a tévés távgyógyítóra is lehet mondani, hogy legalább próbál tenni valamit, de leginkább talán csak átverni az ügyfelet.
  Lehet kritizálni a NER-t. Volna rá száz okunk. Onnantól kezdve azonban, amikor a jelenkort bárki az ötvenes évekhez kezdi hasonlítani, az illető azonnal búcsút is mondhat annak, hogy komolyan vegyék. A helyzet az, hogy Orbánhoz képest Gyurcsány maga az ördög, de még őt sem láttuk Rákosihoz…..
grundigg 2023.09.13 12:04:11
@ulpius66:

Az USA-ban rendszeresen előfordul, hogy képviselők a saját pártjukkal szemben szavaznak, ugyanis a mandátumukat a választóktól kapták és nem Bástya elvtárstól, így feléjük is kell elszámolniuk.

Hogy Hollandiában hogy szavaznak, azt nem tudom, de a választási rendszer teljesen arányos. Most 16 párt van a parlamentben (plusz a függetlenek), és a legnagyobbnak is alig van több, mint a mandátumok 20%-a. Kizárt tehát, hogy egy ember döntsön minden lényeges kérdésről.
grundigg 2023.09.18 15:34:54
@G. Nagy László:

Nyilván Finnország sem akarta feladni a semlegességét. Merő színjáték volt az egész. Te meg lassacskán eljutsz a chemtrailig.
Elvileg a családvédelem áll a Budapesten kezdődő Demográfiai konferencia fókuszában, de a Novák Katalin nevével fémjelzett politikai esemény hátterében valójában egy szélsőjobboldali, vallási fanatikus és Nyugat-ellenes stratégia húzódik meg, Olyan törekvés, amely nem sokban különbözik sem a (Vona…..
grundigg 2023.09.16 23:10:47
@MEDVE1978: "Nagyon úgy tűnik, hogy a modern, egyenjogú nő fogalma és az önmaga fenntartására képes világ nem fér meg egymással."

Hát ha komolyan gondolod, hogy ez a kettő kizárja egymást, akkor már csak az a kérdés maradt, hogy te melyiket választod, illetve hogy miért is baj, ha valaki tálibnak nevezi azokat, akik nemet mondanak a női egyenjogúságra.
grundigg 2023.09.16 23:34:58
Amúgy nem követtem ezt a díszes eseményt, de ha valaki igen, elmondhatná, hogy a magyar miniszterelnök, a magyar köztársasági elnök, miniszterek és egyéb főmuftik szájából elhangzott-e, hogy mennyi jelenleg a magyar termékenységi ráta. Elhangzott-e, hogy egy évben hányan születnek és hányan halnak meg Magyarországon, és ez az elmúlt 13 évben összesen mekkora különbséget jelent? Elhangzott-e a szájukból, hogy a KSH előrejelzései alapján hányan leszünk 20, 30, 50 év múlva?

Mert van egy olyan sejtésem, hogy ezek nem hangzottak el, helyette ment a nyugat, a lipsik fikázása meg a buzizás. És ebből nagyjából ki is derül, mi fontos ezeknek a szónokoknak, és mi nem.

Érdekelne, hogy eldicsekedtek-e a haldokló nyugatról érkezett elvbarátaiknak, hogy 1 gyerekre már havi 25 (azaz huszonöt) euró adókedvezmény jár a családbarát kormánynak köszönhetően. De ez még nem minden, mert ha veszel egy új lakást, akkor egy gyerekesként, még 600.000 forint csokot is kaphatsz (vállalva, hogy 10 évig nem költözöl el), amiből, ha nem elit helyen keresel, akár 1 (egy) négyzetméternyi ingatlant is vásárolhatsz? Két gyereknél pedig már 100 euró a havi adókedvezmény, a csokból pedig akár egy spájzot is vehetsz magadnak. Hát ha ez nem hozza el a babyboomot, akkor semmi!

Elhangzott-e vajon, hogy miközben a népességcsökkenésen aggódnak, azért nem emelik a családi pótlékot lassan másfél évtizede, mert attól tartanak, hogy egyesek még szülni fognak, ha túl magas az összeg?
  A balosok hónap óta mást sem mantráznak, mint hogy Orbán elszigetelődött, elveszítette szövetségeseit, s már a kutya sem figyel rá. Az orosz-ukrán háború kapcsán tanúsított békepárti álláspontja miatt valóban hűvösebbé vált a Visegrádi Együttműködés eleddig kifejezetten baráti légköre, ám ezen…..
grundigg 2023.09.08 10:43:56
@127.0.0.1:

Egyszerűen csak nagyon viccesnek gondolja magát.

Azt hiszem, ezt a színvonalas threadet lezárhatjuk azzal, hogy Fóka pont ugyanazt mondta, mint Rózsika, Fókával közölte a blogger, hogy ennél intelligensebb és szellemesebb, Rózsikával meg nem közölt semmit. Úgy tűnik, bizonyos körben még érzékeli a valóságot.
grundigg 2023.09.08 11:02:31
@IdomitottFoka:

Nem te gondolod viccesnek magad, hanem rózsika.

Most kitalálta, hogy érvek nélkül, papagájként ismételgeti, hogy "odaszartál az asztalra", és ezzel demonstrálja, hogy mit tesznek a haldokló sorosista nyugatiak a szegény ártatlan orbáni Magyarországgal. És így végre átérezheted Orbán Viktor szenvedéseit.
grundigg 2023.09.08 11:15:58
@ulpius66: "Ő nem rózsika, hanem Rózsa Sándor"

Köszönjük az értékes hozzászólást, Emese!
  Lassacskán megérkezünk a jövőbe. Ami tegnap még csak a sci-fi szerzők kreatív elméjében élt, az ma már szinte a valóság: a robottechnika a szexpiacon is egyre jelentősebb szerepet játszik. Borítékolható volt azonban, hogy ezzel párhuzamosan megjelennek a hivatásos károgók is, akik a szexrobotok…..
grundigg 2023.08.04 10:53:50
@G. Nagy László: "Pontosan tudod: semmiféle korlátot nem helyeslek, amely FELNŐTT emberekre vonatkozik. De a GYERMEK az más tészta."

Na de az, hogy pl. óvoda vagy imaház 200 méteres körzetében lévő könyvesboltban felnőtt ember nem adhat el és nem vehet olyan kiadványt (legyen az szépirodalmi vagy tudományos), ami megjeleníti a homoszexualitást, ez felnőtt emberekre vagy gyerekekre vonatkozó korlátozás?

Miközben Gulyás Gergely közli, hogy az iskolai szöveggyűjteményekre - amik szükségképpen a gyerek kezébe kerülnek - nem is vonatkozik a "gyermekvédelmi" jogszabály. (Igaz, a jogszabályban erről nincs szó, de a magyar jogállam így működik, hogy a miniszter egy sajtótájékoztatón elmondja, kinek mit szabad és mit nem.)
  Szombaton a magyar férfi vízilabda-válogatott 13 Európa-bajnoki és 9 olimpiai aranyérme mellé begyűjtötte a negyedik világbajnoki címét is. Hosszasan lehetne ecsetelni az egyenes kiesési szakasz elképesztő izgalmait. Ódákat lehetne zengeni Zalánki Gergőék bravúros megoldásairól. Ki lehetne térni…..
grundigg 2023.08.01 12:10:02
@baalint1: "Mivel az egyik a bemenet, a másik a felhasználás, ezért ugyanannyira függ mindkettőtől"

Hát ja. Csak kicsit könnyebb bevinni 5-600 kalóriát, mint "kivinni". Még egy élsportolónak is oda kell figyelnie a kajára (nemcsak az összetételre, hanem a mennyiségre is), pedig nem 50 éves, ráadásul az a munkája, hogy mozogjon.
grundigg 2023.08.01 14:56:20
@baalint1: "másrészt a szülői sportminta és nevelés fejben is rengeteget számít utólag is."

A valódi, életre szóló hatást gyakorló példakép nem a Messi meg a Szoboszlai, hanem anya meg apa. Akár pozitív, akár negatív értelemben.
grundigg 2023.08.01 15:24:07
@baalint1:

"Ha hetente legalább 10 órát mozogsz közepes intenzitással, akkor annak már számottevő hatása van a kaloriaegyensúlyra."

Biztosan, de ha ehhez hozzáveszed az előkészületeket, az esetleges közlekedést, zuhanyzást stb., akkor ez legalább 2 órát jelent minden áldott nap az életedből. Ha van egy 8 órás munkahelyed, egy-két-három gyereked, lakásod/házad, akkor ez gyakorlatilag megoldhatatlan. Ellenben egy zacskó csipszet vagy kekszet pár perc alatt meg lehet enni úgy, hogy még csak nem is az evés a program.
    Szeretem a jéghideg italokat. Ami azt illeti, elborzadva tekintek mindazokra, akik langyosan isszák a sört, vagy bármi egyebet. Hogy a jeges élményeket szomjazó szükségleteim minden időben kielégülést nyerhessenek, kettős biztonsági rendszert alkalmazok. A hűtőszekrényünk ajtajában sorakoznak…..
grundigg 2023.07.26 12:42:22
@G. Nagy László:

Úgy képzeled el az Istent, mint egy New York-i néger, és nem érted, miért vagy proli? És szerinted én vagyok a gyökértelen? Igen, az a bőrfotel a tiéd. Mármint amire vágysz. Proli vágyakkal mi más lennél, mint proli?

Szerintem nem árt, ha néha a szemedbe mondja valaki az igazságot (ez pont illik is a poszt témájához). Azok után, hogy te istenbarmának nevezed a vendégedet (remélem, olvassa a blogod), mert nem zéró!!! kólát visz a buliba, még elég kíméletes is voltam.

Egyébként sem értem, mi a problémád, kis hópihe. Ezek csak a szavak. Szavakkal köztudomásúan nem lehet erőszakot elkövetni, márpedig az erőszak kezdeményezésének tilalma az egyetlen erkölcsi norma. Az igazi erény az önzés. Miért lennék akkor szarházi, aljas faszfej stb.? Egy erényes ember vagyok, aki az erkölcsi követelményeknek megfelelően cselekszik, a többihez meg semmi közöd.

"Pont arról szól a bevezető, hogy gondoskodom magamról."

Nem, te a gyerekedtől meg a feleségedtől várod, hogy gondoskodjanak rólad, és ha nem teszik, hisztikézel a hűtött zéró kólád miatt. Majd ha kihisztikézted magad, buzizol egy jót a blogodban. :))))))
grundigg 2023.07.28 08:41:02
@G. Nagy László:

Nem vagyok "ideológiai megszállott", ezt semmivel nem tudod alátámasztani. Elég sajátos kommunikációs stratégia, hogy időnként bemondasz a világba valami teljesen légbőlkapott ostobaságot. Igaz, a transzneműek meg a "buzik" ebből a kommentedből kimaradtak.

Nem vagyok gyűlölködő sem, ha tudni akarod, mi az a gyűlölködés, olvasgasd hipokrita barátod kommentjeit.

Azt meg, hogy a haverodat istenbarmának nevezed (nem a szemébe, egy sör melletti négyszemközti beszélgetésben, hanem a nyilvános blogbejegyzésedben) pusztán azért jegyeztem meg, mert iszonyatosan felháborodtál, és faszfejezni meg szarházizni kezdtél azért, mert prolinak neveztelek a viszkiző, szivarozó istened miatt, meg jeleztem, hogy mennyire szánalmas, ha egy felnőtt férfi hisztizik, mert nincs a hűtőben zéró kólája. Kissé aránytalannak tűnt ez az érzékenység a saját kommunikációdhoz képest, külösen annak fényében, hogy miféle elméleted van az erkölcsről meg a szavak jelentéktelenségéről.

De te természetesen úgy évődsz a barátoddal, ahogy akarsz, meg ahogy ő akarja.
  Aligha ez volt a legsziporkázóbb beszélgetés, melyet valaha hallottam. Puzsér Róbert hozta a szokásos formáját: virtuóz módon szónokolt; minden jóízű röhögés, melyet a közönség produkált, az ő szavait kísérte. Kár, hogy zsigeri antikapitalizmusát elővéve csupa ökörséggel traktálta a nagyérdeműt.…..
grundigg 2023.07.22 15:53:40
@G. Nagy László: "Nem véletlen, hogy a baloldal azon dolgozik, hogy minél kevesebb EU-s forráshoz jussunk. "

Ezen a "jobboldal" dolgozik immár 13 éve. A munkájuk gyümölcse lassan beérik. Nemcsak a borsodi zsákfaluba született cigánygyerek felelős a saját sorsáért, hanem az állítólag felelős minisztérium is.
  Talán csak vágyvezérelt érzéki csalódás a részemről, de mostanában mintha egyre több lenne a józan hang, amely megbékélésért és együttműködésért kiált. Hallgatom Bedő Imre podcastját, melyben Kassai Lajossal beszélget; olvasom Fodor Gábor írásait - oly távoli karakterek, mégis, mintha ugyanazt…..
grundigg 2023.06.26 23:19:19
@ulpius66: "érdekes módon mindenütt Orbán tisztelői, mondhatnám imádói győztek, a bolgároknál, svédeknél, finneknél, görögöknél"

:))))))))))))))))))

Petteri Orpo Finnország új minisztetelnöke:

www.vg.hu/kozelet/2023/06/a-finn-parlament-megszavazta-petteri-orpo-az-orszag-uj-miniszterelnoke

Ulf Kristersson Svédország új miniszterelnöke:

www.vg.hu/hirek/2022/10/ulf-kristersson-svedorszag-uj-miniszterelnoke

It is high time to exclude Fidesz from the EPP - By PETTERI ORPO AND ULF KRISTERSSON

euobserver.com/opinion/144421

És ezek a tisztelői, sőt imádói!
grundigg 2023.06.27 20:07:03
@G. Nagy László: "Évek óta hallgatom a balos seggfejektől"

Hídépítő barátunk felböffentette az ársapkás csirkefarhátat.
grundigg 2023.06.27 20:29:59
@dehtapa:

Az a szerencse, hogy a fidesz soha nem vetemedne arra, hogy politikai célokra használja a Rogán Antal által irányított titkosszolgálatokat. Ez megnyugtató a liberális blogger számára.
  Tévednénk, ha azt gondolnánk, hogy a kuruc attitűd csupán a 17-18. századi Magyarország sajátja volt. Horizontunkat tágíthatjuk földrajzi síkon is: az Egyesült Államokban a polgárháború idején a "Johnny Rebel" - egyszerű déli közkatona - simán hozza ugyanezt a karaktert, ahogyan Franciaországban…..
grundigg 2023.06.24 12:12:46
@alöksz róz:

Jogában áll. Neked meg jogodban áll hülyének lenni, vagy ha nem látsz más menekülőutat, játszani a hülyét. Ennyit a jogokról.
grundigg 2023.06.24 16:32:54
@alöksz róz:

Szóval fogalmad sincs az egészről. Rohadtul meglepődtem.

Szerencse, hogy ha elfogytak az érvek (a nulladiknál), akkor mindig be lehet dobni, hogy soroskomcsi. Jár érte egy zsák ársapkás krumpli a Soros-tanítványoktól.
grundigg 2023.06.25 00:12:50
@alöksz róz:

"azok független és tekintélyes szakemberek."

Most akkor komcsik vagy független és tekintélyes szakemberek? Ok, hogy fingod sincs az egészről, de nem kéne legalább koherens módon tolni a bullshitet?

"menekülsz..."

Igen, végülis mondhatjuk. Mint amikor rövid csevegés után otthagyom az aluljáróban a fogatlan alkoholista kéregetőt. Tulajdonképpen menekülök.

Majd ha sikerül megnevezned a többezer ballibsi bíróból egyet, bemutatva tényszerűen a ballibsi kötődését, akkor visszamerészkedek hozzád.