Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mindenkinek Igaza van

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tíz éve elhunyt Popper Péter mondott valami olyasmit, hogy ha a magyar szabadságkedvelő nép is ez nem jelenti azt, hogy valóban szabad is tud lenni. Ezt jó meglátásnak tartom, én is például rendszerető lennék, mégsem tartok túl nagy rendet, mert másfajta törekvéseim ezt gyakran felülírják. Ez a…..
Mindenkinek Igaza van 2023.04.20 15:24:02
@alöksz róz:
"és a fő kérdés h minek a hiánya alakítja ki a függőséget"
Erre a valaszt a pszichologia tudomanya mar viszonylag regota ismeri, miszerint tobbnyire a "nem megfelelo" szuloi gondoskodas, ahogy megannyi mas mentalis jelenseg okat is erdemes ott elkezdeni keresni.
Temerdek mennyisegu irodalma van a fogantatastol kezdve a gyereknevelesnek a mult szazad 10es, 20as eveitol Freud-tol indulva Rudolf Steiner-en, Jung-on at napjainkig.
Ha kimereszkedunk a hivatalos klinikum hatarain kivulre is megfelelo ismeretekkel vedett korultekintessel es a megfelelo nyitottsaggal, akkor meg sokkal regebbi es ezzel egyutt lesajnalt hagyomanyok nem elhanyagolando ajanlasaival is lehet talalkozni.
A tudatosabb hozzaallas szempontjabol sokkal fontosabb kerdes az, h hogyan oldjuk meg a problemat, ha mar fenn all, ill. hogy keruljuk el az utodaink eseteben.
Ez a kerdeskor szinte minden embert erint kozvetve v kozvetlenul es jobb esetben ilyenkor felmerul egy masik fontos kerdes, h miert nincs ra felkeszitve a tarsadalom?
Amikor a Coca-Colánál dolgoztam, 2015-2017 között, a szófiai központban (innen van 25 közép- és kelet-európai ország irányítása), történt egy rendkívül vicces eset. A ilyen multis helyeken a dolgozók 95+ %-a normális ember, aki csak munkának veszi a munkát, nem éli bele magát. De azért akadnak…..
Mindenkinek Igaza van 2023.03.01 09:31:10
@Mindenkinek Igaza van:
Ill. inkabb javitom magam, mert nyilvan az en hibam, ha felreertheto volt a kozlesem modja.
Mindenkinek Igaza van 2023.03.01 09:34:16
@Mindenkinek Igaza van:
Es mit gondolsz, nekifussak meg1x, v inkabb elengedjuk?
Mindenkinek Igaza van 2023.03.03 12:41:27
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Nem felvetesnek, hanem celzasnak szantam.
Nekem ugy tunik, h nem vagyunk egy szinten, szal a sugallatoddal egyetertek, miszerint, ne firtassuk inkabb, mert csak meddo irogatasba bocsatkoznank.
A relevanciat meg termeszetesen te hatorozod meg az irasod elerendo celjaval, ami legvaloszinubben nem illeszkedik minden olvasod nezetevel/vagyaval.
Ideo-logikák Földanya bajban van 2023.01.30 20:16:27
Szívhez szóló környezetvédelmi kampányokra van szükség, amiket mindenki megért, hiszen jól látható, hogy még a legszakszerűbb technokrata megközelítések is ellenreakciókat váltanak ki az emberekből, esetenként még növelhetik is a klímaváltozást tagadók számát. A 103 éves korában nemrégiben elhunyt…..
Mindenkinek Igaza van 2023.02.01 09:56:44
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ha a jelenlegi klimakrizis hazugsag es csak uzleti celokat szolgal, akkor majd kesobb lesz igaz, mert az emberi jellem egyik legerosebb vonasa, h a pillanatnyi elonyok felulirjak a hosszutavu elonyeket, egy masik legerosebb az onzosege, 3 aroganciaja, 4 tudatlansaga/tajekozatlansaga, aminek kovetkezteben pusztito kovetkezmenyekkel jaro donteseket hoz meg akaratlanul is.
Mindenkinek Igaza van 2023.02.01 11:03:31
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem irtam, h barki is irta volna, h hazugsag.
Bocsanat, akkor mashogy fogalmazok.
Ha hazugsag v tevedes is az ember szerepet latni a klimavalsagban, akkor is csak ido kerdese, h kipusztitjuk magunkat a tobbek kozott a feljebb leirtam okok miatt.
Tehat amig nem a fenntarthato korforgasos gazdalkodas lesz az elsodleges cel minden donteshozatalban, addig az egyenek, egyencsoportok felelotlen es onzo dontesei mind onpusztitoak hosszu tavon.
Sztem a "ratelepedes szindroma" jelenseget minden ertelemmel rendelkezo ember szinte gondolkodas nelkul birja belatni.
Ezert kell egyen szinten jozanul, torekedve a donteseink legmesszemenobb kovetkezmenyeit atlatva, felfogva meghozni. Ezen cel erdekeben kutya kotelessegunk fejleszteni magunkat v kussban maradni.
Egyen szinten igy tudjuk az igazabb torekveseket tamogatni, az onzobbeket pedig gyengiteni.
Egy helyben, és a nagy többség kerüli is ezt a témát (szalonképesen fogalmazva) – tömören így lehetne összefoglalni a helyzetet. Emberileg nagyon érthető: az olyan rövid távú mindennapos problémák, mint az infláció és energiaválság (rémképe) jobban meghatározzák a figyelem fókuszát mint azok, amik…..
Mindenkinek Igaza van 2023.01.18 10:52:03
@MEDVE1978:
"2. A műanyag nem a primer probléma. A tengerekben sok problémát okoz már ma is, de ez korlátozott. Nem ettől fog a Föld megfőni."

Az ehhez hasonló kinyilatkoztatások rendkívül károsak, felelőtlenek és még csak nem is igazak. Ezen kívül a kinyilatkoztató rendszerszintű látásmódjának a korlátozottságára vall, amit szeretném, ha nem bántásnak venne, hanem egy olyan kritikának, amivel érdemes foglalkoznia.

Káros, mert felületesen gondolkodó (nagyon diplomatikus voltam) olvasó számára felmentést adhat a hulladéktermelés és kezelés felelőssége alól a nem annyira fontosságát sugallva.

Nem igaz!
Ugyanis ahogy a szemetet kezeljük, úgy viszonyulunk a természeti környezethez. A földi bioszféra részei vagyunk, szimbiózisban élünk a többi részvevőjével.
Értsd, függünk egymástól!
Mi, emberek halottak vagyunk nélküle. A természeti környezet is elpusztul a jelenlegi formájában (legalábbis átmenetileg megsínyli), ha nem megfelelően bánunk vele. A jó hír viszont, hogy a földi élővilágnak "csak" annyiban van ránk szüksége, hogy ne írtsuk ki, mert egyébként jól megvan nélkülünk.
Szóval az már bizonyított és könnyen is belátható, hogy a biodiverzitás alakította ki és tartja fenn a földi klíma rendkívül kényes és szükséges egyensúlyát, ami lehetővé teszi számunkra az életet.
A szemét, föleg ami mérgező és a lebomlási ideje ismeretlen, de legalább több száz év, közvetlenül befolyásolja az egyensúlyt fenntartó élőlények életét.
Közvetve vagy közvetlenül azokét is, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a szénvegyületek légkörből való kivonásához.
Pl.: azért, mert az életterüket elveszi, vagy mert mérgezi és elpusztítja őket, más, rájuk káros fajok jelenlétét teszi lehetővé stb.
Ebból csak annyit látunk időnként, hogy műanyaggal telített állatokat "pecáznak ki", ha közel kerülnek emberlakta környezethez, ill nem odaillő fajok életterévé válnak a hulladékszigetek.
Továbbá a mikroműanyag, ami homokszem, por, hamu szemcseméretű és elárasztja a földeket, vizeket, levegőt és a Föld minden részére eljut fizikai sajátossága okából kifolyólag, beláthatatlan következményekkel jár és fizikájából adódóan nehezen vagy sehogy sem kezelhető.

Demokrácia.
Egyelőre nem adott megnyugtató megoldást még saját maga túlélésére sem, nemhogy máséra. A korrupciót sem oldotta meg, sőtt bizonyos eseteit még lagalizálta is lobbiként. Persze ez csak egy szellemi fogalom, egy idea, amit a benne ténykedő egyének képviselnek a "munkájuk" minősége révén.
Tehát a demokráciára támaszkodni egyhén szólva túlzott optimizmus.
Ezen kívül a fizika sem demokratikus. Vannak törvények, ami a természet törvényei.
Vannak és kész. Nem kérdeznek, nem ismerete vagy egyenesen tagadása nem mentesít a következményei alól.
Aztán az vajon mennyire demokratikus, hogy fajokat írtunk ki, élőhelyeiket elvesszük az erősebb jogán kérdezés vagy tárgyalás nélkül.
Az mennyire demokratikus, hogy feléljük az utánunk következő generációk jövőjét, akik a gyerekeink, unikáink.
És mindezt egy olyan álságos tudatban, hogy szeretjük őket!!!
Mi is a szeretet?
TÓTA W. ÁRPÁD AGYHALOTTAK NAPJA 2022.11.11. Ahhoz, hogy a magyar kormánymédiának még bármi hitelt adjon valaki, és ne szakítson vele, szükséges, hogy korlátolt legyen. Aki nem hülye, az átlát rajtuk. Tévesen hisszük, hogy Magyarország megosztottsága harminc éve állandó. Jelentős és mélyreható…..
Mindenkinek Igaza van 2022.11.17 11:37:01
@MEDVE1978:
Viktor mindig mindent jol csinal, amig jonnek vastag csikok brusszelbol.
Ha nem jon, ott a baj, mert a fuggoseg altal okozott euforia csak a szertol van, mashogy nem fenntarthato es kilog a lolabb, tisztulnak a fejek, mar akie nem karosodott vegervenyesen.
Es pontosan errol szol Tota W. irasa a tisztulas fazist leszamitva.
MaGYAUR Greta Thunberg igazsága 2022.08.26 13:07:54
A fa-gyilkos, az állatokra hobbiból vadászó, a háborút hősi férfias erőpróbának tartó, ugyanakkor a környezetvédelem mögött valami „globalista liberális-zöld” összeesküvést sejtető nacionalista/vallásos populizmus szerepükbe-vénült, korlátolt politikusai nem merik bevallani – méghozzá a globális…..
Mindenkinek Igaza van 2022.08.28 09:08:29
@György Csaba Nagy:
Ha mukodne, amit javasolsz, mar elne es dolgozna. Probalkozasok vannak, tudod jol, a sikere attol fugg, h az erintettek (mindenki) mennyire alkalmasak erre. Azt is latod, h van, akit csak a sajat jolete, eletszinvonala erdekel meg olyan aron is, h a sajat udodai jovojet eli fel.
Tehat akarmilyen esendo is, ahogy Gretaek a maguk modjan keverik az alloviz iszapjat, tobbet tettek a fenntarthato jovodert a szerinted anarchista, masok szerint populista, akarki szerint akarmilyen modjukon, mint szuleteseig barmilyen hatalommal rendelkezo donteshozok osszessege.
Valahogy meg kell szolitani a tomegeket, akik a megfelelo nyomast gyakarolhatjak a valosagtol elszakadt, tejben-vajban donteshozokra, h hulyegyerek ebreszto van es mar minden szundit kilottel!
A galambbal galambnyelven, a farkassal farkasnyelven lehet beszelni. Amig nincs meg az ossznepi jol becelzott irany a mogotte levo akarattal, a tet nagysagaval megegyezo merteku kommunikacio minden formajara szukseg van, akarki, akarmilyem modon tud belekotni.
Vagy elengedjuk az egeszet, pusztuljunk a f@szba, mert mindenkinek csak a sajat szaja ize szerint felel meg es ugy se lesz kozos nevezo. Az evolucio majd eltakaritja utanunk a szemetet. :-D
A liberalizmus gyereknevelési programja a sátánizmuson alapszik. "Alkosd újra a világod!", "Add önmagad!", "Tégy ahogy jól esik!" - mondja a Cartoon Network. A józan ésszel is szembegy, hiszen közismert tény: a kisgyerek bűntelenül gonosz, azaz állatias ösztönlény. Pont ezért foglalkozott…..
Mindenkinek Igaza van 2022.08.13 18:48:13
@midnight coder:
Az a baj, h mindenki azt hiszi, h minden jar neki, amit meg tud fizetni. Amit nem tud megfizetni, az csak jarna, ha lenne annyi penze.
Mi a f@szert nem lehet felfogni, h tulfogyasztas van, olyan dolgokat allitanak elo es vasarolunk meg, amire ha szuksegunk is van, kb 5 percig v 1 napig, aztan elunjuk es kuka, v jo esetben eladjuk olcsobban. Tehat nincs is ra szukseg, csak jopofa, vicces, szines, izletes, v van belole vegtelen csak mindig elfelejtjuk elhozni, stb.
Amig az egyeni felelossegvallalas nincs az ember agyaban es sziveben, amig a nagyobb, erosebb, szebb, gyorsabb auto a divat, a meno. Amig arra elvezunk, h ket kerekkel puffogjunk hobbibol a szabadsagerzet illuziojat kergetve, amig az agyatlan, szivtelen vevot megvezetheti a profitehes akarki az erzekszerveikre hatva, addig eselye nincs tulelni az emberisegnek, luxusjaraton ulunk a pokol nevu vegallomas fele mikozben az utodaink jovojet eljuk fel.
Hogy kell a nyugdijat megoldani? Meg tobb gyerek...
Ertitek? Mindig tobb kell!
Sokak szerint az Orbán-rendszer egyik meghatározó jellemzője a permanens válságkezelés. Ha nincs válság, akkor kreálnak, hogy fenntartsák az egyedüli kompetens válsákezelő imázsát. De mi van abban az esetben, ha egy ilyen rendszerben tényleg olyan komoly, akár világméretű válság adódik, amelyik…..
Itt áll, a múlt hét óta immár 8 milliárd főt számláló emberiség az általa benépesített, beépített, kizsigerelt és szeméttel borított Földön és közben ennek a világnak a „komoly” nemzetállami politikusai egymás közt és az országaikon belül – mintha nem lenne fontosabb dolog a világon - életveszélyes…..
Mindenkinek Igaza van 2022.07.20 22:19:31
@Rodney_2:
Ez nem biztos, h a nyugat hanyatlasat jelenti, de persze lehet annak is a jele. Nem kell mindig mindent sarkosan, egy megideologizalt, hatarozott geometriaban ertelmezni. Az elet folyik ugy, ahogy, mi meg ertelmezzuk ugy, ahogy. Mindennek van vmilyen aramlasa, a fejlodesnek is, es az atmeneti visszafejlodesnek is. Megfelelo tavlatbol nezve csak fejlodes van, ami hullamzo.

Egyebkent meg vegre olyan szepen vitatkoztok, erveltek - ellenerveltek, h legszivesebben meghivnalak mindannyiotokat bogracsozni, fuggetlenul, h konzerv vagy libsi vagytok. Ha a parlamentben is igy menne, szinte mindegy lenne melyik oldal van tobbsegben, ugyais a jozan paraszti felfogas menten dontenek el a dolgokat, a leghosszabb tavu fenntarthatosag es a leheto legtobbmindenki szamara megfelelo szempontok szerint .
A szomszédunkban dúló háború visszaterelte a történelmet megszokott medrébe; mintha kidobták volna az emberiséget a maga programozta virtuális valóságból. A szavaknak hirtelen súlya lett, a döntések valódi következményekkel járnak. Mindenkinek rendelkezik véleménnyel a dologról, melyet nem átall a…..
Mindenkinek Igaza van 2022.04.04 14:19:20
Igen, a legáltalánosabb értelemmel nehezebb a legáltalánosabb nézőpontokon kívül másokat felfogni, megérteni, főleg, ha az még bonyolultabb, nyakatekertebb is és nem pusztán csak a megszokottól eltérő.
Maga az élet, az ismert és nem ismert természeti törvények milyen körmönfontak már, pedig az még megszokott is!
Saját magunkat nem bírjuk felfogni, csak tudattalanul következtetünk, de inkább csak reagálunk a környezetünkből kapott, számunkra valamilyen módon értelmezhető jelzésekből/-re.
Nem is csoda hogy arányaiban csak kevesek foglalkoznak a fizikai érzékszerveiken keresztüli kielégítéseken túl más dolgokkal.
Ilyenkor az állatvilág jut eszembe azzal a különbséggel, h ott nincs döntési lehetőség és fenntarthatóan működik.
A legáltalánosabb értelemnek minden alá van vetve, végtelenül ki van szolgáltatva még saját maga is, mivel nem tartja még saját magát sem egyenrangúnak magával.
Nem érti saját magát, a környezetét, fél és agresszív, a pusztulás felé tart. De legalább címkézhet, önmagával összehasonlítgathat, polarizálhat, mutogathat rajta kívül álló dolgokra és kifogásokat gyárthat stb...

Ahogy a fent leírt szakadék tágul és mind többen kerülnek bele, az válik az új általános értelemmé, keskenyedik a két partoldal és remélhetőleg fenntartóan átveszi a folyamatosan valós ismereteken bővülni akaró és őszinte diskurzuson, tiszteleten alapuló létformát.
Ezt a cikket leginkább azoknak írtam, akik szerint a tűzijáték rendben van, "joguk van évente egyszer jól érezni magukat", "évente egyszer ki lehet bírni", és "nem igaz, hogy egyetlen éjszakán nem lehet vigyázni a kutyára". Nekik akarom megmutatni, hogy ezek a kifogások mennyire hazug állítások, és…..