Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Schlögl Dóra

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! :) Szégyellem, de aránylag régen jelentkeztem... Természetesen nem feledkeztem el a kis blogomról. Indokom van/volt a csúszásra, ugyanis eseményekben gazdagon, változatosan telnek a napok mind a campus falain belül, mind (legfőképp :D) azon kívül. Kissé ugyan csalódott voltam, hogy nem…..
Sziasztok! Nem tűntem el – mint azt bizonyítja ezt követő blogbejegyzésem is –, mindössze annyira pörgősek és élvezetesek a napok, hogy ideiglenesen (!) kissé háttérbe szorult a blog. Bár azóta sok-sok dolog történt, mégis szeretném figyelmetekbe ajánlani a Vas Népe online cikkét – szerintem szuper…..
Egyértelműen kijelenthetem, hogy az elmúlt időszak Thaiföldön életem egyik legeseménydúsabb hónapja volt és már most Ázsia szerelmesének érzem magam. Az elmúlt történések volumene éppen azon a szűk határon állt, hogy gondolkodóba estem, egyenként is megérhetnek-e egy-egy külön blogbejegyzést sok-sok…..
Még így utólag is hihetetlenül izgatott vagyok, ugyanis ez volt az első igazán autentikus, nagyobb volumenű élményem Thaiföldön. Igaz, ez egyfajta diplomaosztó próba volt, és nem a fő esemény, de itt ez hasonló, mi több, emocionálisan talán még nagyobb jelentőséggel bír, mint maga a valódi…..
Egy "szürke" hétköznap kirándulás és városnézés nélkül Habár Thaiföldről elsősorban a mesebeli szigetek, homokos tengerpartok, könnyed és ízletes ételek, egy korsónyi hideg Singha vagy Leo sör, esetleg a nyüzsgő bangkoki éjszakai élet jut az ember eszébe, ennek ellenére a dolgos hétköznapjaim nem…..
Az első bökkenő... Én csak egy másodéves hallgató vagyok, nem doktorira érkeztem!!  ...utólag belegondolva, talán korábban is gyanút foghattam volna, akadtak előjelek... :) Nade, miről lesz szó? Egy mondatban összefoglalva: az AIT-n nincs alap-, csak mester- és doktori képzés, ezt tetőzve, egy fél…..
Hol is tengetem thaiföldi mindennapjaimat?  Golf- és teniszpályák, pálmafák, szabadtéri medencék, szemkápráztató tavak, szabadon sétálgató varánuszok... – a felsorolást olvasva sokkal inkább valamely üdülőövezetre asszociálhatunk, mint egy egyetemi campusra. De nem Thaiföldön! ☀️☀️☀️ Különösen nem,…..
Az előkészületek Bár előzőleg egyszerűnek tűnt, utólag pedig már minden mozzanat teljességgel átlátható és evidens, valójában eseménydús ügyintézési időszak előzte meg a thaiföldi kalandom.  2021. februárjában, vélhetően a koronavírusnak "köszönhető" lezárások és az online oktatás szülte…..
ฉันหิว - 24/7 Az alcím, amit választottam, egy kicsit "in medias res" kezdés, de ígérem, a későbbiekben mindenki számára értelmet fog nyerni☺︎  Mindenekelőtt – első bejegyzésem gyanánt, egyfajta blogindító felvezetésként – igyekszem röviden bemutatkozni, illetve egy kis "ízelítővel" szolgálni a…..