Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KittiAdventures

23 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Budva az egyik legnyüzsgőbb város Montenegróban. Legalább is, mikor mi ott jártunk, akkor biztosan az volt. Érdemes ide is reggel érkezni, mert hamar megtelnek a parkolóhelyek és az embernek úgy kell levadásznia egyet, már ha sikerül. A város a montenegrói turizmus csúcsa. Ezért is…..
A Lovcen Nemzeti Park, szintén az egyik legfontosabb és leglátogatottabb hely Montenegróban. 1952 óta védett terület. A park növényvilága egyedülálló. Számos speciális gyógynövény, sziklás legelők és gyér erdei növényzet jellemzi. A két legmagasabb pontja a Stirovnik 1749 méterrel, a Jezerski pedig…..
Kitti's Adventures Bunkertúra 2021 2021.09.19 20:24:33
Lábatlan város pár évvel ezelőtt belevágott a túraszervezésekbe. A városban és ahhoz közel kijelöltek útvonalakat, rendszerint különböző távokkal. Ezért voltak rövid, hosszú és közepes szakaszok. Idén, elvileg utoljára került megrendezésre ez a program. Előzetes regisztráció után, egy 14 km-es…..
Sajnos az idei évre, elérkezett az indulás napja. Őszinte leszek, nem vártam. Annyira élvezem a kalandokat ebben az országban, annyira úgy érzem, hogy itt otthon vagyok, mintha tényleg otthon lennék. Minden olyan természetes itt számomra. Nem véletlen, hogy nem az utolsó kalandunk volt itt……..
KittiAdventures 2021.09.14 21:59:10
@gigabursch: Erről konkrétan nem hallottam, és keresgéltem, de nem találtam infót róla. :)

Azt tudom, hogy a Durmitorban nagyon sok gleccsertó található. Gleccsereket pedig délen, Albánia közelében a Prokletije Nemzeti Park területén találhatunk. Lehet, hogy ott rejtőzött, vagy rejtőzik ez a kicsi is. :)
Azt kell mondanom, hogy bizony egy baj van Montenegróval… Méghozzá az, hogy mikor már azt hinnéd, hogy mindent láttál, hogy ennél szebb már semmi nem lehet, akkor belebotlasz valamibe amire ránézel és azt érzed, hogy „bakker, ilyen nincs!” és mégis :D Bizony ilyen hely a Durmitor Nemzeti Park……..
  Elindultunk a Lipa-barlang felé. Szerettünk volna a 10 órási turnussal bemenni a barlangba, mert azt olvastuk, hogy reggel még nincsenek sokan. Tényleg így volt. Alig volt ember mikor odaértünk a jegypénztárhoz, parkolóhoz. (Bezzeg mikor visszaértünk a barlangból, már tele volt a parkoló minden…..
KittiAdventures 2021.09.10 17:08:36
@gigabursch: Igen, nagyon :)
Montenegró 5 Nemzeti Parkjának egyike a Biogradska Gora. A legújabb célpont. Zabljakban másnap reggel, hűvös napra ébredtünk. Ezen a napon akartuk megnézni újra, és túrázni egyet a Fekete tónál, de végül a ködös, felhős idő miatt, átraktuk másnapra és elindultunk a Biogradska Gora Nemzeti Park…..
  A város a balkán legmagasabban fekvő városa a maga 1456 méteres tengerszint feletti magasságával.   Idén két szállást foglaltunk, a másodikon négy napot töltöttünk. Zabljak kis városában volt a szobánk, mely a Durmitor lábánál helyezkedik el. Nyáron népszerű a kirándulni, túrázni vágyók körében,…..
Két éve ezt a helyet kihagytuk a kirándulós listáról, mert messze volt a szállásunktól, és olvastuk, hogy mindig rengeteg ember van ott, és parkolót nagyon nehéz találni. Idén beiktattuk, mikor átutaztunk Zabljakba, a 2. szállásunkra. A Kolostor nagyon magasan van a hegy oldalába építve, 900…..
Az egyik legeslegalapabb információ: imádom a vizet, főleg a tengert. Ezért is élvezem annyira, ha a tengernél nyaralunk. Idén egy snorkel maszkkal felvértezve vágtam neki a nagy kalandnak. Azért csak egy maszkom volt, mert én vagyok kettőnk közül a nagy vízalatti sellő vagy bálna, vagy víziszörny.…..
Kotor, az öböl keleti csücskében található, az azonos nevű járás központja. Több, mint 370 évig a Velencei Köztársaság uralma alatt állt, és a hatásuk még a mai napig meghatározza a város építészeti stílusát. A Kotori-öböl az egyik legmélyebben a szárazföldbe nyúló öblök egyike az…..
Tegyünk egy kis kitérőt a montenegrói visszaemlékezések mellett. Szeptember első hétvégéjére szerencsére ismét jó időt kaptunk. Ennek apropóján felkerekedtünk és elindultunk Vas megyébe kirándulni. Reggel 8 előtt beültünk az autóba és indulás. Rágcsák bepakolva, innivaló pipa, max veszünk, ha kevés…..
Egy igazi nagyágyú! Először is annyit mondok, hogy 1350. És nem, ez nem a vár keletkezésének ideje, vagy a kora. Ennyi lépcsőt kell megmásznunk, ha felakarunk jutni a tetejére, és ebben gyönyörködni. A Kotori-vár 1979-től az UNESCO világörökség része, mert szinte teljesen megmaradt eredeti…..
Podgorica és Cetinje. Miért fontos ez a két város Montenegró életében? Podgorica a jelenlegi főváros, Cetinje pedig régen volt a főváros. Ám erről majd később, most nézzük meg Podgoricát egy kicsit. Podgorica felé autóztunk. Tudtuk, hogy a hegyek között találjuk, így nem a megszokott hangulatú…..
Njegus egy kis hegyvidéki falu, mely a Lovcen lejtőin fekszik. Nagyon kevesen élnek itt fent, és szinte minden háznál készítenek bort, sajtokat, mézet és ami az egyik leghíresebb, ami a legtöbb bevételt hozza számukra, az a sonka. Majdnem egy évig készül, mire eléri azt a fantasztikus ízt és…..
    Utazásunk következő napjának első állomása a Shkodrai-tó volt. Sajnos a látványba ma reggel is beleszólt a közeli erdőtüzek füstje, de nem vette kedvünket és útnak indultunk. Már 6:45kor mordult az autó és indulás. A Shkodrai-tó a balkáni félsziget legnagyobb tava. Albánia és Montenegró…..
Perast után az utunk tovább folytatódott. Körbeautóztuk az öbölt és megérkeztünk Herceg Noviba. Az utazás után, ami még biztosabbá vált: A Kotori öböl, egyszerűen gyönyörű! Elég nagy volt a forgalom, így kicsit lassabban értünk a célunkhoz, mint számítottunk rá, de amilyen mázlink volt, rögtön…..
Két évvel ezelőtt, beleszerettem Perastba. Hihetetlen pici, hiszen maximum 2 utcából áll az egész, de inkább 1 és fél, vagy 1. Közvetlen a vízpart mellett sétálhatunk végig, és a tiszta vízben megcsodálhatjuk a békésen úszkáló halakat, valamint a gyönyörű növényzetet és a köveket. A strandokon már…..
Elérkezett a nyaralás 2. napja, ami szintén korán keléssel indult. Reggel van, de már iszonyatosan meleg. A szálláson a klíma jó munkát végzett, hogy ne süljünk meg 11 nap alatt. :D Montenegró területén vagy a szállásadó elintézi, vagy nekünk kell befizetnünk az idegenforgalmi adót. Ma már, ahogy…..
  Most pedig folytatódjon az utazás! Megjártuk Horvátországot, Boszniát és már Montenegró hegyei közül ereszkedünk lefelé a Kotori öbölbe. Mikor megláttam a tengert, könnyek gyűltek a szemembe. Ha ciki, ha nem. :D Imádom ezt a helyet, és az előző évi elmaradt nyaralás után, képtelen voltam…..
  Nézzük ma meg, hogy mit is rejt magában az a szó, hogy Montenegró. Azt már tudjuk, hogy egy országról beszélünk. Ám azt vajon tudjuk, hogy mennyi kincset rejt magában? Nézzük, mit kell róla tudni. � Montenegró egy nagyon pici balkáni ország. Kb 2-3 magyar megyényi területen helyezkedik el.…..
Számomra Montenegró az egyik nagy szerelem ország. Hihetetlen gyönyörű hely, és annyira elvarázsol és magával ragad, hogy még két hét után is nehéz szívvel, néhány könnycseppet elpotyogtatva hagytam ott. Ám a hazatérés még messze van, nézzük meg, hogyan értünk el az országba. Az utazás egyik…..
Sziasztok! Ahogy a blog címe is mutatja, a kalandjaimról fognak szólni a bejegyzések. Legyen szó utazásról, nyaralásról, kirándulásról, vagy épp csak egy jó éttermi élményről, színházi eseményről. Boncolgatjuk majd a kérdéseket. Érdemes-e egy adott helyre elutazni? Kinek ajánljuk? Megéri? Hogyan…..