Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerekikriszta

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minél kisebb; minél több van; annál inkább fárasztó a sulikezdés!Igen, a gyerekekről van szó. Egy elsős-másodikos esetében nagyon hosszú listát kap a szülő, plusz legyen olyan táska, tolltartó, izébizé, amitől majd örömmel várja a sulit. Ez az időszak ezért nehéz (persze többedik gyereknél már…..
Egy afrikai mondással találkoztam, ami elgondolkodtatott: A gazdagság, mely igába hajtja tulajdonosát, nem gazdagság. (Yoruba mondás) Belegondoltál már, hogy minden, amit megvásárolsz, valójában mit követel tőled? Sőt továbbmegyek: véleményem szerint az emberiség fennmaradása függhet attól,…..
Téged is elkap a vágy időnként, hogy "na most aztán ezt is, azt is, amazt is így meg így fogom csinálni" - aztán valahol félresiklik a dolog. Van egy jó meg egy rossz hírem ezzel kapcsolatban:..
Kés, villa, olló gyerek kezébe nem való? Meddig? Előbb-utóbb meg kell tanítani a használatára. Ahogy a mosogatás, mosás, takarítás stb. rejtelmeire is.....
Nagyon szeretek tervezni. Képes vagyok még a házimunkákat is excel táblákban vezetni! Aztán az élet felülírja a terveket. Ember tervez, Isten végez, szokták mondani. Pedig ezzel nem értek egyet. No de miért tervezzünk, ha úgyse úgy lesz?..
Az nem kétséges, hogy életkorhoz mérten érdemes bevonni a gyerekeket az otthoni feladatokba. Eleinte örömmel pakolnak, játszanak a porszívóval, később egyre nehezebb őket rávenni a rendszeres rendrakásra, takarításra. Íme egy nálunk bevált rendszer, amivel megkönnyítheted a dolgot!..
Mi lenne szórakoztatóbb egy bágyadt, meleg nyári délután, mint karácsonyt varázsolni pár órára? Na jó, próbálom kreatívan felfogni azt, hogy ünnepek előtt és után sosincs kedvem és időm átnézni a karácsonyi díszeket, égősorokat, dekorációs kellékeket, így beütemeztem ezt a foglalatosságot nyárra!..
Kicsit zord megfogalmazás, hogy az életed egy rendszer lenne... olyan rideg, gépies. Pedig ez számomra annyit jelent, hogy minden mindennel összefügg, van benne egy ritmus (vagy nincs), és egyben kell látni az egészet. Hogy állj neki mindennek?..
Aki ismer, az tudja: kávé nélkül nem bírok létezni. Legalábbis eddig. Azonban történt valami, ami miatt letettem...
Nemrég hallottam, hogy megéri utazni Görögországba, mert olcsóbbak az árak, mint a Balatonnál. Ha ugyanannyira jövünk ki, nem megéri? Vajon nyaralás után tisztában vagy vele, pontosan mennyibe került a pihenés? És nyaralás ELŐTT?..
Sok-sok évnek kellett eltelnie, mire leszoktam róla - hogy nyaraláskor, miközben a családom már épp felfedezi a környéket, én még mindig kipakolok, elrendezek, átgondolok és összeállítok! Rendezett legyen vagy ne a nyaralós hely?  ..
A rendezett ház alappillére szerintem a jól megválasztott napi rutinok.Néhányat szerintem észre se veszel, és ha átgondoltan építesz be még párat, azok is természetessé fognak válni, így nem lesznek megterhelőek. Mik lehetnek ezek a napi dolgok?..
Kifolyik a pénz a kezeid közül?Sosem tudod, mennyi pénzed van még hó végéig?Hiteleid vannak? Nem születik mindenki pénzügyesként, és nem is tanítanak meg mindenkit a szülei a pénzzel bánni.Lehet, hogy úgy nőttél fel, mindig volt elég, vagy épp ellenkezőleg: nélkülöztetek. Már ez a tapasztalat is…..
Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset.Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokban vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti.A bölcs pár nap múlva visszaadta a…..
Szoktál listát írni, amikor pakolnod kell? Vagy mindent fejből veszel sorra? Az én trükköm, hogy egyszer (!) megírtam a listát a nyaraláshoz, azóta csak elő kell venni, amikor utazás közeleg - így biztosan nem hagyok itthon semmi fontosat! Persze ahogy a gyerekek nőttek, kihúztam az úszógumit és…..
A fagyasztó teli jégkrémmel, már becsukni is alig lehet, ideje lenne leolvasztani... már pár hete tologatod, nincs kedved nekiállni.   Ha ismerős a szitu, olvasd el, hogyan birkóztam meg vele, a meglepetés a végén lesz!..
Rend kívül-belül Ki vagyok... 2021.07.11 16:07:48
Ha érezted már, hogy összecsapnak feletted a hullámok, jó helyen jársz! Összeegyeztetni munkát, családot, háztartást, kézben tartani a pénzügyeket, takarítást, feladatokat és elintézendőket - nem egyszerű, főleg, ha gyerek is van a képletben, a váratlan helyzetekről nem is beszélve! Rengeteg blog,…..