Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Veér Farkas

0 bejegyzést írt és 178 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Neked is fontosak az értelmetlen, felesleges dolgok? Te is azok közé tartozol, akik nem akarnak semmi különöset, de amellett szívesen kiállnának? Vagy egyszerűen csak eleged van belőle, hogy mások mindig valami konkrét dolog ellen vagy mellett tüntetnek? Akkor gyere velünk tüntetni!…..
dr. Veér Farkas 2009.06.11 13:59:23
A tényt nem titkolhatjuk tovább: megjelent A Művelt Alkoholista borzsebkönyve. Történelmi okokból nem kalauznak hívjuk, de az esszéket leszámítva egyértelműen Weinführer. Korlátainkból adódóan mi nem törekedhettünk átfogó merítésre, azaz aki a Hilltop összesre vágyik, az ne…..
Elhunyt Antal Imre, és a televíziós csatornák viszonylag gyorsan reagáltak. Az MTV-n és az RTL-en műsorváltozás lesz, mindkét csatornán az elhunyt művészre emlékeznek.Az MTV-n az Önök kérték helyett 20:10-kor látható az Antal Imre-emlékműsor. Ez egyébként egy korábbi…..
Most aztán dobhatjátok csuklóból az MNK-kat, ez most tényleg az a helyzet, de mi mást lehet várni egy 17 éves lepedőakrobatától. Kedves szakítósbloggerek! Rendszeres olvasótok vagyok, mostanában azonban észrevettem, hogy kevés olyan történet volt a blogon, aminek elolvasása…..
autózz! Szöszi közlekedik 2008.04.15 08:37:00
Bobby Baccala megörőkítette, hogy vágja ki magát egy igazi szőke nő a szorult helyzetekből és még színes nyilakkal is illusztrálta az útvonalát, melynek értelmezését a szövegben találjátok. Hát íme az én sztorim. Még a hét elején történt pont a BKV sztrájk utáni napon.…..
Tavaly a világon először a Cserépfalu blog adott élő online közvetítést megye hármas focimeccsről. Darvas, a blog motorja - bruhaha - annyi szépet hordott össze a Bükk alján csücsülő kis faluról, ahol nemrég még mészégetésből éltek az emberek, ahol minden családra két…..
Cserépfalu - Bükkzsérc   0   :   5   jv:  Záborszky J., segítők: Soós L, Offenbecker J. Cserépfalu: 1 Derda I, 11 Bányi A.,  7 Komáromi T., 4 Lakatos I., 14 Kurczina J, 12 Farkas A., 13., Baranyi Z., 9 Balogh K., 2 Váradi T., 10 Kiss Z. 3 Boldizsár…..
dr. Veér Farkas 2008.04.14 04:17:42
Ajánlott olvasmány a cikkírónak:

A magyar helyesírás szabályai
Letölthető innen:
mek.oszk.hu/01500/01547/

(Ui.: Tudtátok, hogy a polgármester nevét adó Tilaj egy pár száz évvel ezelőtti település, majd a múlt század elejéig egy annak a nevét őrző tanya volt valahol Szentistván és Négyes között, és a helyén lévő dűlőt ma is így nevezik a környékbeliek? Persze van egy ilyen nevű település ma is Zalában, de az más tészta.)
Ez nagyon durva, ha valaki ilyennel találkozik, semmiképp ne szívjon bele! Lipcse környékén az elmúlt negyedévben 29 embert vittek kórházba ólommérgezéssel és még vagy 140 embert kezelnek enyhébb tüntekkel. Az ólommérgezés tünetei: gyomorfájdalom, hányinger, székrekedés,…..
Túlélési statisztikám BKV 2008.04.07 14:14:00
Az valahogy nem hangzik el sehol, hogy a járatritkításban mennyire ludasak a bliccelők. Pedig nem kicsit.Aki bliccel, amiatt bevételtől esik el a BKV. Veszteséges lesz. Mit tehet? Árat emel, vagy az állam pumpálja bele tovább a pénzt. Ha árat emel, a fizető utasok morognak, és ők is…..
A kereskedelmi tévék úgynevezett vicces műsorai eddig leginkább a Fábry-Heti hetes-Irigy Hónaljmirigy tengelyen mozogtak, miközben borzalmas próbálkozások buktak meg látványosan, legutóbb a feltámasztott Szeszélyes évszakok. Oké, ezek közül a Fábry vezette Esti Showder olykor…..
Csupa jó hírrel jelentkezik a bloghíradó: hosszú hónapok kemény munkája után új pályára állt az Inda és az Index telefon- és chatszolgáltatása, az Indafon. Bár a szolgáltatás alapja továbbra is az ingyenes, vagy nagyon olcsó telefonálás és SMS-küldés, illetve chatelés…..
dr. Veér Farkas 2008.04.02 18:02:25
A BBC 3, az angol Petőfi TV készített egy dokumentumfilmet, amiben Nicky Taylor (38) háromgyerekes anya és oknyomozó riporter egy hónapig minden nap füvet szívott Amszterdamban, aztán pedig csak hogy teljes legyen a képzavar és a csúsztatás, intravénásan is kipróbálta a marihuána…..
dr. Veér Farkas 2008.03.28 03:13:06
CSL 2008.03.28. 00:20:18
Én mondjuk nem voltam még berúgva, mert a bornak nem a hatását szeretem, hanem az ízét. Ha felbontok egy palackot, az 2-3 nap alatt fogy el.
Gondolom, pálinkakóstolóknál is van ez így, hogy az íze miatt isszák (meg falun étvágycsinálónak - egy feles + kaja után tudnak dolgozni, egy komolyabb füves cigi után ez nemigen menne, a fickó valószínűleg max. 3 kapavágás vagy kaszasuhintás után csonkolná magát), mivel a pálinkáért nem rajongok különösebben, túl sokat erről nem tudok mondani, de pálinkakóstolót már láttam, ott nem nyelik le.
Amúgy meg bűnnek szerintem sem bűn. Legalábbis nem nagyobb, mint a lerészegedés. De nem is kisebb (pl. autóvezetéskor).

baliquez 2008.03.28. 01:12:16
Van nem kevés notórius füves haverom, nem pont azt tapasztalom náluk, amit leírtál :-)
Igaz, csak olyan 20-22 éve mozgok füves népek körében, mondjuk olyan helyeken, mint a Ráday klub, Fekete Lyuk és hasonló visszafogott, tökéletesen átgondoltan drogozó fiatalok által látogatott műintézményekben (és láttam pl. a kb. 24 éves Orbán Viktort füvezni annak idején, de ő pár éve azt mondta, hogy ő aztán soha, és azt is, hogy ő még soha nem hazudott, szóval biztos elég komoly cuccot tolt, hogy ennyire nem emlékszik :-)

A magyar ipari kenderben meg nem volt/nincs THC (merthogy ma is termesztenek ám, sőt, még kísérleti kendertelep is van, pár éve elér rendes botrány is volt belőle, hogy a rendőrök kigyomlálták, mert meglátták a műútról, pedig az akadémia tudósai kísérleteztek ott új fajtákon), legalábbis nem annyi, hogy éhségérzeten kívül bármi mást is okozzon. Ezt az ilyen földeket megdézsmáló füvező haverjaimtól tudom. Magyar vadkender dettó (nem keverni a parlagfűvel!). Szóval nem minden kender egyforma, és a THC kialakuláshoz egyrészt megfelelő kendertípus, másrészt rengeteg napsütéses óra kell - Magyarországon nincs annyi.

A kultúrájában meg én sem hiszek.
Ha részegen kóstolsz bort, nem hiszem, hogy rendesen éreznéd az ízeket, de még azt sem, hogy mennyire bódít mondjuk a 3. kóstolt fajta, ha lenyelsz belőle fél litert (akik kiköpik, azoknak is azt javasolják, hogy 10-12 fajtánál többet ne kóstoljanak, pedig ott ugye a tudatot befolyásoló hatást a kiköpéssel kivédik).
Szóval ez a fűkóstolás biztos jó buli (annak, aki szereti), de hogy ezen kívül bármi kulturális értéke is lenne, azt erősen kétlem (mondjuk mivel nem is cigizek, nekem minden füst íze egyformán pocsék, legyen az a legfinomabb szivar, a legkapább mahorka vagy a legmenőbb kender; persze, kipróbáltam mindegyiket 1-2 szippantás erejéig, a köhögésen kívül más hatása nem volt rám egyiknek sem; még valami: a dohányos/füves csajoknak viszont simán érzem a bőrén is az adott cucc szagát - és nemcsak a kezén).
Kívülállóként meg azt tudom mondani, hogy bár a befüvezettek láthatóan jól érzik magukat, társaságban külső (tiszta) szemlélő számára barom módjára viselkednek. És másnap nem tudnak róla, mikor elmondod, hogy miket csináltak, sokan még azt is állítják, hogy rájuk nem volt semmilyen hatással. Mondjuk pár zenész haveromat (köztük világhíres zenészeket is) ért már elég kellemetlen meglepetés, amikor felve(te)tték a befüvezve játszott és akkor kurva jónak gondolt zenéjüket, aztán másnap (nagyjából) kitisztulva visszahallgatták.
dr. Veér Farkas 2008.03.28 19:55:17
zala 2008.03.28. 09:28:08

Épp csak a lényeget nem fogtad fel. Azt, hogy olyan van, aki csa egy pohár bort vagy egy korsó sört, netán egy felest iszik meg, de olyan nincs, aki csak egy slukkot szív a füves cigiből.
Az elnyomja a teljes cigit. Olyan, mintha totál berúgna, mint a disznó.

Egyébként ennyi ital még csak el sem lazít.

Ha ittál már alkoholmentes sört vagy szőlőlevet, tudod, hogy teljesen más az íze, mint a normál sörnek vagy a bornak (sőt, a borok közül is mindnek más az íze).

Munka: lásd az elejét, ugyanaz. Senki nem fog egy slukk füvet szívni, ha már rágyújt.

És ez a nagy különbség.
(Tilos az Á... meg már vagy 10 év nem létezik. :-)

Bobby Newmark 2008.03.28. 10:12:43
"Az alkohol a száj nyálkahártyáján át is felszívódik."

Na igen, ha fél napig a szádban tartod. A kóstolás ideje alatt nem (illetve olyan jelentéktelen mennyiségben, hogy fél óra múlva a szonda nem mutatja ki - ezt magam is kipróbáltam).

Nem tinikről beszélek, hanem nagyrészt 25-45 közötti emberekről.
"Ezekkel te nem találkozol, vagy fogalmad sincs róla, hogy be van füvezve."
Hidd el, látom rajtuk. Elég nagy tapasztalatom van kívülállóként.

Egyébként abban igazad van, hogy hazánkban az allkoholfogyasztánsak SINCS kultúrája.

Kender: a nagyszüleim termesztettek még az én szüleim gyerekkorában is a saját földjükön, gyerekkoromban a mi kertünkben mindig volt néhány szál (állítólag elriasztja a vakondot). Abból egy kazalnyit elszívhattál volna, akkor sem lett volna semmi hatása, mint ahogy a vadkendernek sincs (ha kell, tudok neked szerezni, sokfelé terem pl. a vasutak mentén Budapesten is; füvező ismerőseim kipróbálták, meg a Balcsinál is, amit ott találtunk a mezőn többször - több helyen, több évben -, semmi hatása szerintük sem, csak éhesek lettek tőle).
És nem másik fajtát hoztak be később, hanem ezt nevezték el iparinak, hogy megkülönböztessék az indiaitól, a vadkendertől stb.-től.
Az állam pedig mióta állam létezik, belemászik a magánéletbe.
Ha ma már úgyis a maffiákról írok, gondoltam nem hagyhatom ki a 4-es Metrónak nevezett bűnszövetkezetet sem. Ugyanis arra értem ma haza, hogy nincs itthon víz. Mármint a csapban se hideg, se meleg. Sokan tudják, sokan nem, hogy pont itt a házunkkal szemben építik a 4-es Metrót…..
dr. Veér Farkas 2008.03.28 03:38:05
Skulo · awst.myminicity.com/sec 2008.03.27. 22:52:26

A Skáláig már biztos senki, mert Skála már pár hónapja nincs.

Az a vera, az meg veRsa, ráadásul vicE. Vica az a szomszéd csaj.

Abban egyetértek, hogy túl közel vannak a megállók, és nem is túl ésszerű a nyomvonal (a Móriczot, persze cz-vel, simán ki kellett volna hagyni).

Az inuitok meg NEM indiánok (sem attól, sem mástól), HANEM eszkimók. Ez kb. olyan nekik, mintha rád azt mondanák, hogy cigány vagy.
dr. Veér Farkas 2008.03.28 18:56:17
Skulo · awst.myminicity.com/sec 2008.03.28. 12:40:29
Értsd már meg, te nagyonnemvilágos, hogy az inuitok NEM indiánok.

És nem is Amerika őslakói, mert az amerikai kontinensen csak egy kisebb részük él, más részük meg Szibériában meg Grönlandon, valamint a sarkvidéki jégmezőkön, és azt ugye te sem állítod, hogy Szibériát vagy Grönlandot bármikor is Indiának képzelte bárki?

Hiába, nagy hátránya az internetnek, hogy minden hülye is blogot írhat.
Azt hiszem nem volt elég érthető az RTLKlub számára az a reakció, amit Nagy Kriszta legutóbbi megjelenése váltott ki, amikor is a Hetihetes-be próbálták befuttatni. Akkor világosan kifejezésre jutott sokak részéről, hogy ez a nő nemkívánatos személy a médiában, elég csupán…..
dr. Veér Farkas 2008.03.28 14:01:53
szürke_tapir · akozert.blogspot.com 2008.03.28. 13:56:46

Hát lehet, hogy lesz még, de hogy nem veszik rá egy csomó mindenre, amire a VV-szereplő szintű ostoba sztárokat simán, abban biztos lehetsz.
dr. Veér Farkas 2008.03.28 14:53:41
VicGilson · http:spiritus.blog.hu 2008.03.28. 14:31:58

"Grandpierre Attila és a VHK - na ő alter művész."

Háát... Grandpierre is inkább jóindulatú elmebeteg, mint alter művész. A VHK meg nem tőle volt jó (meg hát volt olyan időszaka is a zenekarnak a 80-as évek közepe táján, amikor kifejezetten rossz volt).
 Tegnap kapott egy fenyegető levelet az V. kerületi Fidesz. Mivel kifejezetten szórakoztatónak találták, eljuttattak közlésre hozzánk (Utolsó Figyelmeztetés-ügyben nehezen lehetne autentikusabb orgánumot találni, ugye). A fenyegető levél minden hozzávalója adott,…..
Hóbelevanc Molnár Anikó bebukott 2008.03.27 16:41:00
Amint korábban megírtam, nagyon elszállt elképzeléseik vannak manapság mondvacsinált sztárjainknak arról, hogy majd őket valaki elutaztatja egy egzotikus szigetre nyaralni, vagy egy jó kis fotózásra. Nem különösebben lepett meg, hogy Anikó nem csak egymilliót, de egyetlen forintot…..
Sajnos még a hír legvadabb verziója sem sugallja, hogy Hitler találta volna ki az összeesküvéselmélet-hívők által nácizmussal is gyanúsított Walt Disney híres figuráit, mondjuk a zsidógyanús Hapcit. Amit viszont ténylegesen állít William Hakvaag, egy norvég háborús múzeum…..
Tragikus hirtelenséggel meghalt Figula Mihály. Az Alkoholista információi szerint tegnap lett rosszul a borász, megműtötték, de nem tudták megmenteni az életét. A balatoni–balatonfüredi–csopaki minőségi borászkodás újrateremtője ötvenhat évet élt.Figula Mihály…..
A Hírextra.hu portálon olvasható a tegnapi Bokros interjú egy rövidített verziója. Érdekes, hogy Bokros ugyanazt követeli, amit - többek között - a tegnapelőtt megünnepelt forradalmárok is követeltek, méghozzá közteherviselést.Ami azért érdekes, mert nemrég volt egy…..
Angelday megelégelte, hogy az Apple kaliforniai központja magasról tesz a magyar felhasználókra. Az hagyján, hogy az iTunes Store továbbra sem érhető el rendesen Magyarországról, meg hogy az OSX csak hobbilokalizációban használható, na de még azt sem sikerült meglépni az elmúlt…..
dr. Veér Farkas 2008.03.17 05:00:30
Nem kéne elfelejteni, hogy a lengyelek egyrészt kb. 40 millióan vannak, ami ugye 4x annyi, mint mi, meg kicsit jobb az átlgos életszínvonal is, azaz az Apple-cuccokra a fizetőképes kereslet.

Ha az Apple-nek megérné itt biznicelni, már rég itt lenne. Egyébként volt Apple-honosítási próbálkozás vagy 10 éve (így nevezik ezt a lokalizációt magyarul, egy időben megvolt a teljs szógyűjteménye, mondjuk elég elbaszott fordítás volt, mert lusták voltak zsebbe nyúlni, és honosítás terén tapasztalt céget felbérelni és megfizetni, meg hát a MS-tal ellentétben eszközöket sem adtak hozzá, míg a MS adja a honosítócégeinek a világ egyik - ha nem A - legjobb honosítóprogramját, a LocStudiót, ingyen), csak hát nem érte meg, mert nem vettek jelentősen több gépet magyar OS-sel sem, mint angollal, ezért nincs azóta.

Bill Gatyesznek megéri, akkor is, ha nagyságrendekkel többen lopják el a szoftverét, mint amennyien megveszik, ugyanis a cégek megveszik.
Az Apple-t meg nem, mert jobban megéri egy víruskergetőt meg egy rencergizdát meg egy szerveroprencert applikálni a cég X+1 gépéhez, és harmad-negyedáron venni gépeket, mint megvenni a rohadt drága, de semmivel sem jobb macitoszót az átlagnyúzereknek.
És a MS sem az otthoni felhasználókból él, a grafikusok, DTP-sek meg kevesen vannak, nem tartanak el egy céget (meg mellesleg ma már a PC is tudja mindazt, ha nem többet, mint a macintoszó, oszt ócsóbbé).
Ezt Bili bátyánk már 15 éve is nagyon jól látta, amikor nem ágált az otthonra elbugázott Win 3.1-ek ellen, gondolván, hogy a Juliska meg Aladár otthon azzal tornászik buzgón az aknakeresővel, valószínűleg a cégnél is olyat kér majd, mert azt ismeri. Neki elég volt már akkor is, ha a cégeknél jogtiszta szoftverek voltak.
Nem buta csávó.

Puff, én beszéltem.