Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hittem, azért szóltam

150 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak a vak nem látta, hogy ez előbb-utóbb be fog következni. De lesz ez még rosszabb is. Nem kell társadalomtudósnak lenni annak megjóslásához, hogy muszlimok millióinak beáramlása Európába az amúgy is gyenge lábakon álló nyugati kereszténység további gyengüléséhez fog vezetni. S lám, a francia…..
Az a keresztény alaptétel, hogy a feltámadott Krisztussal közösségben az embernek örök élete lehet, szétfeszíti a ma ismert racionalitás kereteit. Ha tehát az a kérdés, hogy az egyház miért nem képes a mainál sokkal hatékonyabban megszólítani az embereket, akkor a válasz nagyon egyszerű: azért, mert…..
Méghogy a kereszténység csak egy lájtos gügyögés. A kereszténységnél realistább valóságértelmezést el sem tudok képzelni. Ma virágvasárnap van, kezdődik a nagyhét. Ez az a hét, amikor Jézus Krisztus történetén keresztül az ember megváltásának nagy műve megtörtént. Mi, keresztények azt hisszük, hogy…..
Nem egyszer hallok olyan baloldali, kifejezetten rosszindulatú beszédet, hogy Orbán és kormánya önti a pénzt az egyházakba, cserébe az egyházak feladják függetlenségüket, s a „kormánypropaganda” elvtelen eszközeivé szegődnek. Az évszázados egyházellenes retorika napjainkban is tovább él és sokakat…..
Azt mondja Hodász András, hogy „nagyon fojtogató Magyarországon élni”. Ezért még az is megfordult a fejében, hogy külföldre távozik. Hodász András nem látszik tudatában lenni annak, hogy ami igazán fojtogató számára, az az, hogy együtt kell élnie Hodász Andrással. Igazán sajnálatos, hogy a maga…..
Ami csak azt jelzi, sikerül újra és újra felhergelnie a többségi, kulturálisan keresztény-konzervatív magyar társadalmat. Nyilván nincs tudatában annak, hogy megnyilatkozásaival gőzerővel dolgozik az ötödik kétharmadon. Valójában köszönet illeti, s biztatnám, hogy csak így tovább. S ha lehetne…..
Szegény apám, Isten nyugosztalja, református lelkészként egy ilyen mondaton kiakadt volna. Nincs még messze az a kor, amikor a felekezeti identitások egyik pillére a másik felekezettel való szembenállás volt. De nagyot változott a világ. Nem mintha a 16. századi sajnálatos egyházszakadás okozta…..
Az Európai Bizottság keresetet nyújtott be az Európai Bírósághoz a magyar gyermekvédelmi törvény miatt. Mint ismeretes, ez a tavaly elfogadott törvény tiltja a 18 év alattiak körében az LMBTQ-tartalmak megismertetését és terjesztését. Nem vagyok jogász, pláne nem szakjogász, úgyhogy fogalmam sincs,…..
Miért teremtette Isten az embert férfinak és nőnek? Csak. Mert így tetszett neki. Pont. Eléggé vicces, amikor a teremtett ember ilyen kérdéseket tesz fel. Ez olyan, mintha azt kérdeznénk, miért nem tud az ember repülni. Van rá egy tudományos válaszom: csak. Isten Isten, az ember meg ember, s ha ezt…..
A Magyarországi Szabad Ökumenikus Közösség nevű, egyházaktól független közösség lelkésze, Csanády Viktor Holló „innovatív határlépésként” adta elő azt az eseményt, hogy az ezeréves dömösi templomban a „mesterséges intelligencia prédikált”. (Azóta nevezett lelkipásztor némileg korrigálta magát,…..
A ChatGPT napokig nem hagyott nyugodni, miután az első híradások a mesterséges intelligencia (artificial intelligence) megjelenéseként üdvözölték. A mesterséges intelligencia lehetséges létrehozása a technológia segítségével már elég régóta kísérti az ember futurisztikus képzeletét. Az ábrándozás…..
Az ember szeme már meg sem rebben annak hallatán, hogy a megbukott Kaili helyére egy LMBTQ-aktivistát, Marc Angelt választották meg az Európai Parlament egyik alelnökének. Ez csak igazolja azt a nap mint nap tapasztalható tényt, hogy a nyugati világban az LMBTQ-lobbi láthatatlan keze mindenhova…..
Adva van egy egyházi iskola, amelynek egyik diákja az iskolán kívül a nyilvánosság elé áll, s a keresztény szellemiséggel össze nem egyeztethető tartalmakat közöl megbotránkoztató stílusban. Az iskola érthető módon elhatárolódik, hiszen a diák, Pankotai Lili, bármit is gondoljon magában, ha akarja,…..
Európában az ateista is keresztény – állítja az Antall Józsefnek tulajdonított mondás, amely makacsul tartja magát heves tiltakozások és lelkes egyetértések közepette is. Magam azokhoz tartozom, akik elfogadták ennek az állításnak az igazát. Ez a mondat egyszerűen azt jelenti, hogy Európa nem tud…..
Most, hogy a világ újra megbolondult, felborult a rend, és soha nem látott intenzitással megjelent az igény egy ügyeletes megváltóra, szekuláris messiásra, valami új, lelkesítő eszmére, fel kell tennünk a kérdést: meddig megy még az utópiagyártás arról, hogy a világ egyszer csak mindenki számára…..
Pocsékul érzem magamat. Ennek semmi köze sincs a depresszióhoz vagy valamiféle negatív érzelem-hullámhoz, sőt. Egyéni létem körén belül nem győzök hálát adni az Úrnak, hogy érdemtelenül elhalmoz ajándékaival. Mégis, a bennem élő homo politicus, az az ember, aki szeretne számot adni arról a…..
Nincs mit tenni, Karácsony ünnepe mágikus hatással van a magyar emberek túlnyomó többségére, függetlenül attól, hogy az amúgy eléggé ideges közéletben ki hova sorolja magát. Mintha Karácsony lenne a nagy összefoglaló ünnep, valamiféle közös nevező, amelynek a vonzása, a varázsa, a tekintélye egy…..
Mondjon akárki akármit, a nemzetek közötti sportversenyek a legékesebb bizonyítékai annak, hogy a nemzetek utáni világkorszakról szóló beszéd: mese. Semmi köze a valósághoz. Itt van ez a foci világbajnokság, csak nézni kell a szurkolói csoportokat. Mélységes azonosulás a nemzeti csapattal, ujjongás,…..
Szembejött velem a Facebookon két nyilatkozat is, amelyet egyházi iskolák pedagógusai írtak alá, kifejezve szolidaritásukat és a pedagógusok méltatlan helyzete elleni tiltakozásukat. Értem is őket, meg nem is...
Már meg se rezzenek, ha naponta valamilyen őrültséggel találkozom, amelybe valahogy bele van keverve a kereszténység is. Mintha csak arra menne ki a játék, hogy legyen mindig valamilyen hír, amely a kereszténységből gúnyt űz, a kereszténységet lejáratja vagy nevetségessé teszi. Tudom, ez úgy…..
hittem, azért szóltam OneLove 2022.11.29 09:11:32
A OneLove karszalag FIFA általi betiltására és szankcionálására a német belügyminiszter, Nancy Faeser eme szavakkal reagált: „A mai időkben érthetetlen, hogy a FIFA nem akarja, hogy az emberek nyíltan kiálljanak a tolerancia mellett és a diszkrimináció ellen. Ez nem illik a mi korunkba, és nem…..
Semmi kétség, a nyugati világban zajló kultúrharc a liberalizmus és a konzervativizmus között rányomja bélyegét a kereszténységre is, egyházszakadások egész sorát idézve elő. A régi felekezeti törésvonalak ebben a folyamatban elhalványulnak, s a korábbi megosztottságokat felülíróan létrejön egy új…..
Mint tudjuk, a ma liberálisnak csúfolt nyugati világhatalmi elit az LMBTQ+ emberek jogaiért folytatott küzdelmet használja fel egy olyan ideológia megalapozására, amelynek az a célja, hogy tudatformáláson keresztül a hagyományos zsidó-keresztény emberképet leváltsa, s a helyébe egy új, normatív…..
Mint tudjuk, a ma liberálisnak csúfolt nyugati világhatalmi elit az LMBTQ+ emberek jogaiért folytatott küzdelmet használja fel egy olyan ideológia megalapozására, amelynek az a célja, hogy tudatformáláson keresztül a hagyományos zsidó-keresztény emberképet leváltsa, s a helyébe egy új, normatív…..