Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Victoorius

21 bejegyzést írt és 467 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..
A HR-es állásinterjús szokásokat sokszor éri az a kritika, hogy színház az egész, és nincs is értelme. Leginkább az alábbi kérdések miatt gondolja ezt sok álláskereső – és ezek esetében egyet is kell értenem velük. Állásinterjú-stratégiákkal azt tanítom nekik, hogy ezekből hogyan lehet kimozdítani…..
Victoorius 2018.07.11 08:03:22
@Bambano: Felőlem bármilyen ítéletet alkothatsz rólam, a tagállamokban az alkalmazása a rendeletnek 2018. május 25. Bár a hatály és az alkalmazás jelen esetben elválik egymástól, köznyelvi értelemben május 25. az a dátum, amitől a jogszabály "él".

Korábban is írtam, lehet lovagolni szavakon, csak nincs értelme.

Sokkal nagyobb baj szerintem, hogy te az ember nemét összemosod a GDPR-ral, pedig a kettőnek egymáshoz az ég világon semmi köze nincs.
Victoorius 2018.07.11 10:10:01
@I_Isti: "egy vagy több tényező alapján azonosítható".

Az ember neme alapján nem tudsz azonosítani egy természetes személyt, a genomja alapján már igen. Önmagában a nem az nem személyes adat, kérj róla bátran ügyvédi állásfoglalást. Mi megtettük.

Önmagára a nemre vonatkozó információt a munkáltatók jellemzően nem is tárolnak vagy rögzítenek, hanem természetesnek veszik, hogy Gizella nő, András meg férfi nemű.
Victoorius 2018.07.16 12:34:52
@Business4All: Az általánosítás, mint mindenütt, itt is veszélyes. 8-10 hozzászólásból értékítéletet mondani egy teljes szakmára nézve minden, csak nem megalapozott egy olyan országban, ahol 4 millióan dolgoznak.

Azt se felejtsük el, hogy a hangadók legtöbbje általában olyan jelölt, aki valamiért elvérzett egy vagy több kiválasztási folyamaton, azaz, csalódott, haragszik stb. Olyat ritkán hallasz, hogy valakit felvesznek valahová, és mégis szidja a szakmát, a folyamatot, a hozzáértést. Attól, akinek savanyú a szőlő, elismerést várni, nem biztos, hogy szerencsés. Márpedig egy kiválasztási folyamatban csak egy nyertes van, jellemzően 50-200 vesztessel szemben, akik utólag majd megmagyarázzák, miért is nem ők kerültek kiválasztásra, és a hibát legritkábban keresik magukban.

Különösen igaz ez egy olyan országban, ami a 10 millió HR-es, fociszakértő és politikus hazája, mint a miénk.

Természetesen itt is igaz, mint az élet minden területén, hogy vannak jó, kevésbé jó, rossz vagy alkalmatlan szakemberek. Maradjunk annyiban, hogy pont annyi rossz HR-es van, mint felkészületlen tanár, hanyag orvos, ügyetlen autószerelő, vagy éppen online marketinges.
Sokfelé dicsekszenek világszerte azzal, hogy az ő steakük a legjobb, de csak egynek lehet igaza. Megmutatom, melyiknek. ..
Victoorius 2018.07.11 13:09:05
@szepipiktor: Objektív vélemény nincs. A bloggazda sem állította magáról, hogy ő bárminek is a kizárólagos tudója, megmondója.

Így magától értetődik, hogy minden, amit leír, az elé a "szerintem" szó képzeletben odaillik. De leírni ezt nem kell külön, hisz teljesen egyértelmű, hogy szerinte, és nem a nagyanyja szerint vagy Gipsz Jakab szerint. Mert akkor odaírná, hogy nagyanyám szerint a a jó steak...

"Nem a bloggal van bajom, hanem ezek nem valók a címlapra!"

Valóban nem azzal, hanem leginkább magaddal, úgy tűnik a hozzászólásodból.
A Camfere-ről már volt szó korábban, tőlük jöttek többek között az Ordro videokamerák is, egy nem régen indult kínai webshopról van szó, akik kizárólag fotós és videós eszközökkel foglalkoznak. Mi is átnyálaztuk a kínálatukat, és kiválasztottunk két kamera állványt és…..
Az Activision ma hivatalosan is bejelentette azt, ami napok óta kiszivárgott: november 5-én jelenik meg a Call of Duty-franchise legújabb epizódja, a Ghosts, amely a stúdió, illetve az Infinity Ward szerint nem csupán teljesen új karaktereket és történetet kap, de végre-valahára…..
Victoorius 2013.05.02 12:19:32
@vargatom: Nagy csodát amúgy sem kell várni. :)
A múltkor felmerült, hogy legtöbbször csak picsogás van, ha én írok bejegyzést, de tessék, most kijött az Assassin's Creed IV: Black Flag előzetese, és boldog vagyok. Vagy legalábbis várakozással telt, ugyanis nagyjából az öreg Sid Meier-féle Pirates! óta most van először…..
A DC gyorsan vérszemet kapott Jerry Siegel és Joe Shuster Supermanjének 1938-as sikere után. Az Acélember épp csak elkezdte bebetonozni pozícióját a popkultúrában, a kiadó szerkesztői máris új szuperhős után néztek. A 18 éves Bob Kane, még szinte csak fél lábbal a…..
Victoorius 2012.07.26 11:23:55
@NeroBlanco: Mert a Batman történet érdekelt. A Batman kezdődik szerintem a legjobb Batman fim volt 2005-ben, kifejezetten tetszett, mégsem vennék a kezembe Batman képregényt (sem). :)
Victoorius 2012.07.26 13:57:36
@Trib: Az, hogy miért jobb konzolon játszani 2012-ben, mint PC-n, a napnál is világosabb. :) De most ebbe itt ne menjünk bele.
Victoorius 2012.07.26 15:45:07
@Trib: Direkt kaptam be a direkt kihelyezett csalit. :)

Amúgy meg, akinek a Minecraft a jó játék, az játsszon nyugodtan PC-n! Oda való! :-D
Tisztelt Munkahelyi terror! Segítséget szeretnék kérni. Több éve dolgoztam egy baromfi feldolgozó üzemben, és 06. 28-án elbocsátottak. Az üzem hűtő részlegén találtak egy üres alkoholos üveget, és a hűtő összes dolgozóját megszondáztatták 2 féleképp…..
Victoorius 2012.07.13 14:28:42
@tff: Se "rendes felmondás", se "rendkívüli felmondás" nem létezik a hatályos munkajogban.

Felmondás van, és azonnali hatályú felmondás van.

Csak a rend kedvéért, ha már tanácsokat osztogatunk...
Victoorius 2012.07.13 16:42:58
@SillyKohn: Sima átnevezésnél azért kicsit több történt, változtak ám ott a feltételek is! ;)
Mindjárt kezdődik az a sajtótájékoztató a Magyar Tudományos Akadémián ahol az utóbbi évek egyik legfontosabb és legérdekesebb hegyvidéki beruházását jelentik be. Csillebércre jön ugyanis a svájci nukleáris kutatási szervezet, a CERN számítástechnikai központja úgy, hogy…..
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
Victoorius 2012.05.02 09:52:45
@ex-dr. vuk: Mert én fizetek súlyadót, kötelező biztosítást, rendszám alapján azonosítható vagyok, és felelősséget vállalok az általam okozott károkért. Büntetőügyileg és anyagilag is.

Továbbá azért, mert a közúthálózat elsődlegesen a gépjárműforgalomért lett kialakítva a 21. században.
Naiv ügyfélnek túlcsordult a toleranciabufferje, úgyhogy az első bekezdés után minden irányba elküldte a Digi Kft-t, amiért azok képtelenek csekket küldeni, csak a 200 forintos késedelmi díjról sikerül általában. Ahogy Sixx szokta mondani, csúnya szavak, +18, satöbbi. A…..
Kiakadtak a lakók az Amtel indokolatlanul túlzó áremelése miatt. Az eddig igénybe vett szolgáltatásoktól függően május 1-jétől a hűségidőből kifutóknak és az új szerződőknek az eddigiekhez képest ugyanazért 30-50 százalékkal többet kell fizetniük. És mindezt akciós…..
Victoorius 2012.04.16 09:27:37
@mulire93: Az se normális, aki az ilyeneknek bedől! Mármint a nick mellett!
JátékAddikt Készül a Crysis 3 2012.04.11 17:15:00
A Crysis 3 borítója kiszívárgott az Originra. Az EA gyorsan eltüntette az oldalról. A google egy ideig még emlékezett rá. A kiszívárgott információk szerint Xbox 360, Playstation 3 és PC platformokra fog megjelenni. Habár hivatalosan még nem is készül a játék és az EA nem…..
Valamikor 1981-ben, a 18 éves James Alan Hetfield meglátta Lars Ulrich 17 éves dán fiatalkorú hirdetését az egyik helyi újságban, és válaszolt rá. Kb. ilyen egyszerűen alakult meg a Metallica, igaz, az első találkozás után kellett még pár hónap, mire ’81 októberére…..
IDDQD Call of Duty vs Battlefield 2011.10.23 13:50:48
Pár napon belül indul az idei év legnagyobb játékpiaci összecsapása, Battlefield 3 vs Call of Duty Modenr Warfare 3, Electronic Arts vs. ActivisionBlizzard, minden szempontból gigászok csatája. Ennek örömére mind a két játékhoz most jött ki a hype-ot a végletekig fokozó launch…..
Victoorius 2011.10.24 08:54:29
@Kevin Levrone: A BF3 most pénteken jelenik meg, a COD pedig két héttel később. Csak a pontosság kedvéért.
Victoorius 2011.10.24 08:56:09
@Giggsy: Ez ebben a formában nem igaz. A Call of Duty Elite alapból ingyenes, csak az extra funkciókért kell fizetned majd.
Pedig szívesen dolgozom. Sokat. És jól.Mégis: hónapokig/egy évig küszködtem azért, hogy legyen munkám.Az már le se merem írni, hogy méltó munkát.Nem adtatok munkát, mert nő vagyok. Míg meg nem születtek a gyerekeim azért nem, mert fogamzóképes vagyok. Utána meg azért nem,…..
 Történelmi csúcson a svájci frank. És bár a kormány időről időre előáll egy-egy frankhiteleseknek szóló mentőcsomaggal, az elemzők azt állítják, sehogyan sem tudnak jól járni a devizahitelesek. A frank bődületes ereje a legtöbb kísérletet kudarcra kárhoztatja.…..
Victoorius 2011.07.13 09:25:01
@rókafogta: Az egésszel pont ez a probléma. Na ezt kéne szabályozni törvényileg.
Victoorius 2011.07.13 09:28:30
@Kulics: Ismét egy tévedő... A hitelszerződés kizárja a CHF-ben való havi törlesztést, és előtörlesztést is...

Mint a legtöbb CHF hitel esetében. Szerinted miért??
Tizenvalahány éve, amikor elindítottuk az Index fórumainak elődjét, az Internetto fórumrendszerét, az első nyilvános, webes, magyar nyelvű vitacsatornát, nem számoltunk azzal, hogy még 2011-ben is olyan kérdéseken kell rágódnunk majd, amiken pedig nem kéne. Pedig de: az utóbbi…..
Úgy látszik a MediaMarktot még nem büntették meg elégszer nemlétező termékek nemlétezően kedvező áron akciózásáért. Csak a szokásos duma, pont a meghirdetett termék nincs, csak a drágább, viszont a reklámújság "szerkesztőségében", na ott aztán szénné vannak…..
Gio egy érdekes tarifapárhuzamot talált a Vodafone-nál. Most 60 ezer forint laptopvásárlási kedvezményt kaphatnak azok a szerencsések, akiket nem zavar, hogy eközben a mobilnetért 2 évig összesen 72, sőt, igazából 81 ezer forinttal többet fizetnek, mint ha online rendeltek volna egy…..
Újra hazai pályára tévedtünk, ami azért is jó, mert a magyar csajok ugye a legszebbek, és a tapasztalatok szerint úgyis jobban szeretitek a hazait. Ráadásul most két szupersztárról van szó: a 23 éves, 179 centi magas Mihalik Enikőről, aki a legnagyobbakkal dolgozott már együtt,…..
Victoorius 2011.02.23 17:17:35
@kismajom2: Ruhában...A lényeget meg sajnos nem látjuk, így nem tudjuk, tényleg döbbenetesen jók-e. :)
Oké, csak egy PlayStation Portable-t, na de akkor is, mennyire kell betegnek lenni ahhoz, hogy valaki tempurabundába forgassa a PSP-jét és forró olajban kisüsse? Csak mert a lenti videón pontosan ez történik, egy srác PSP-tempurát csinál, aztán kicsit meg is rágcsálja, miközben az…..
Victoorius 2011.02.23 10:48:54