Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elofolyoirat

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
elofolyoirat A Stafford Show 2024.03.11 10:17:43
Mindjárt itt az ideje a 2024-es év egyik legjobban várt show-jának, a Stafford Show-nak. Március 24-én, vasárnap több száz madárbarát és tenyésztők érkeznek a Staffordshire Showgroundra, hogy megnézzék, milyen kiváló minőségű madarak állnak rendelkezésre. A madarak mind fogságban tartott szülők…..
elofolyoirat A szirinx 2023.03.03 08:18:59
A papagájok rendkívül társaságkedvelőek, és folyamatosan érintkeznek rajukkal. Ha fogságban vannak, és nincs madárrajuk, így megpróbálnak beilleszkedni az emberek közé. Sok papagáj a mi nyelvünkhöz folyamodik, beszélni próbál, több-kevesebb sikerrel. Mások nem. Szerintem szomorú hiba sajnálni egy…..
Az 1990-es években a New York Zoológiai Társaság biológusa kiszámította, hogy Peru dzsungelében "egyetlen szabadon repülő nagy ara is képes lehet 22.000 és 165.000 dollár közötti turisztikai bevételt termelni élete során. Az ökoturizmus és a kutatás konstruktívvá vált, az egyes szereplők pedig…..
Rosemary Low ugyanúgy a papagájok legtöbb aspektusának gyakorlott ismerőse és nemzetközileg elismert szakértője, lelkes madárrajongó és aktivista. Több évtizedes ismerettel rendelkezik a papagájok gondozásának legkülönbözőbb területein. Nem emlékszik olyan időszakra, amikor ne szerette volna a…..
Sajnos a természetben sokféle olyan eledel előfordul, amit a gyanútlan madár elfogyaszt, aztán valamilyen szinten megbetegszik tőle, de még az is előfordulhat, hogy az életével fizet. A kedvtelésből tartott madarak számára veszélyesnek vagy toxikusnak tekintett élelmiszerek listájának megismerése…..
elofolyoirat Konvergens evolúció 2021.02.13 11:57:00
A természet, vagy más szóval a párhuzamos vagy konvergens evolúció lenyűgöző példája az állatvilág azon része, mely egy teljesen más és sokkal korábbi utat talált az intelligencia felé. Ez a fajta intelligencia jellemezte a mára már múlt időbe került dinoszauruszokat. Ez a tulajdonság az…..