Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MakoG

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cikksorozatunk előző két részében olyan csillagászati jelenségeket vettünk sorra 2020-ban, amelyeket nehezen tudnánk nem észrevenni az égen, ha már épp azt bámuljuk. A befejező részben olyan apró látványosságokat válogattunk össze, amelyek észrevétele korántsem magától értetődő, ehhez ugyanis a…..
A téli hónapok folyamán látható Orion csillagkép Betelgeuse nevű csillagának fénye jól (és szabad szemmel is) láthatóan halványodni kezdett az utóbbi időben, ez pedig igencsak felkeltette az érdeklődést a csillag jövőjét illetően. Bár a fényességváltozás nem különösebben egyedi jelenség, annak…..
Az évadzáró epizód közel egy órásra sikeredett, ennek megfelelően a hogyvolt sem lesz rövid. Flashbackkel nyitunk: Juneék épp csak megérkeztek a Vörös Központba, Lydia néni sorakozó közben az öltözékeken végigpillantva lekurvázza a lányokat (semmi extra, simuló farmerek és…..
Kis késéssel itt a múlt heti Checkpoint, részben azért késett, mert nagyon sok volt a nyersanyag - ez meg is látszik azon, hogy ilyen hosszú podcastadásunk még nem volt. És nem hangzik el benne szóvicc! Sőt, alig beszélünk benne, csak ülünk, és hallgatjuk vendégünket.....
IDDQD Heti retro: Asteroids 2013.03.25 13:19:59
Jó régen volt Heti retro, akkor az Asteroidsot szavaztátok meg következő játéknak. Legalábbis az állt nyerésre, amikor pár hete megnéztem a szavazás eredményét, de most látom, hogy azóta beelőzött a Death Track, pedig közben már összegyűjtöttem mindenfélét az Asteroidsról.…..
Édes istenem, ez már tényleg a legalja: újra forrong a turbómagyarok vére, háborgó, álszent cikk a kurucinfón és a szlovmagyar kurucon, a bumm.sk oldalon is, feszül már a magyar ököl, pattannak a magyar erek, egy olvasó izibe fel is jelentette a csehszlovákiai tehetségkutató…..
MakoG 2012.10.16 10:13:15
Na, most aztán hatalmas hőstettet hajtottak végre ezek a haladó demokraták. A jaffások meg odadobták az őrjöngő farkasfalkának, nem szép tőlük. Plágium, csalás, lopás? Aligha. Ha igaz is a vád: ez csak afféle belevaló, kültelki csibészség, aminek a páston és a focipályán…..
Tizenkilenc évnyi közös munka után Molnár Levente Cseresznye kilépett a Tankcsapdából. A távozás okaként az együtt töltött évek alatt megfáradt emberi kapcsolatot jelöli meg a zenekar sajtóközleménye. „Cseresznyével közel húsz évet dolgoztunk együtt.…..
 És már megint Népszavazás, 2001 után ismét. Ahol megszűnsz Ember lenni, ahol csak egy azonosító leszel adatokkal, egy rekord a hatalmas adatbázisban. Ahol csak egy sor jut neked, ahol számok, előre meghatározott feltételek, választható jelzők szerepelnek majd csak. Nem lesz…..
Pénteken magyar-svéd, de az Eb-selejtezők után lebontják a kultikus szocialista betonteknőt. Senki sem tudja mikor és mi lesz a helyén, de lebontják.Ledózerolni vagy nem ledózerolni? - alapvetően ez a kérdés a Puskás átépítése kapcsán. Mert afelől nincs kétség, hogy valamit…..
MakoG 2011.09.01 18:07:38
@becike4: Részben igazad van, de kulturált körülmények között egy szar meccs is sokkal élvezhetőbb és sokkal többen ki is fognak menni rá. Én nem a szar foci, hanem a Népstadion lepusztult állapota miatt járok egyre kevésbé válogatott meccsekre.
B-oldal TOP10 RHCP-dal EVÖR 2011.08.30 07:00:00
A 2011-es év egyik legrosszabb pillanata eddig az volt, mikor kinyitottam a Slane Castle DVD tokját és nem volt benne a DVD. Lejátszóban? Nem, ott sincs. Azóta sem találom. (Nyilván valamelyik barátom annyira megszerette, hogy azóta is a lejátszójában csücsül. Nincs éppen pont…..
Te is tudsz japánul Bűn-e a cumi? 2011.08.23 18:20:00
Gyakori kínzó kérdés* babás fórumokon, hogy bűn-e a CUMI. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megmondhatom a tutit: japánul igen. Persze, ahogy már megszokhattuk, csak egyik jelentésben.Mert hát három is van neki:1.詰み  matt (sakkban)2.罪   bűn3.積み …..
  Sok bírálat érte a médiatörvényt azért (is), mert a jogszabály lehetővé teszi, hogy a Médiatanács jelentős pénzbírságokat is kiszabhasson. Jóllehet, a tanács tagjai sokszor és sok helyen beszéltek már erről, a félreértések tisztázása végett nem árt még egyszer…..
MakoG 2011.03.03 13:56:27
@gitáros: Bennem is ez merült fel rögtön. Kíváncsi lennék a Médiatanács válaszára.
Szkinhed a szociális bizottság élén, egy kommunista számol le a kommunista alkotmánnyal, egy pártkatona ellenőrzi a kormány költekezését – 2010 egy kifejezetten abszurd év lett. Folytatjuk 2010 "legjeit" összegyűjtő listáinkat: mostani cikkünkben 2010…..
Vasárnap benéztem a Gozsdu udvarba, akkor vette kezdetét a Zsidó Gasztronómiai Fesztivál. A Király utcáról nyíló passzázs megtelt egy rakás emberrel, zenével, illattal, flódnival, meg előadásokkal: két zsidó nő időnként körbejárja az árusokat, és szidja a portékát, meg…..
MakoG 2010.11.15 13:01:17
@nemzetikonyves: A pacal az marhagyomor, így akár lehetett is volna. ;)
MakoG 2010.11.15 13:03:20
@mcs: A humusztálat nem szabad kihagyni!
Kommunizmusba születtem és attól félek, hogy abban is fogok meghalni! Lenézzük a csigazabálokat Trianon miatt, de ők 2 év nyugdíjkorhatár emelés miatt utcára mentek! Nem értem a magyarokat! Nálunk a politikusok szerint nincsen nyugdíjprobléma, de azért ellopják az összekuporgatot…..
-Jól megadták végre Kaposváron ezeknek a vadállatoknak, szegény Öcsi bácsi meg a Bozsik Cucu is csak forog a sírjában, amit ezek itt szurkolás címén művelnek. Igazi szégyent hoznak a Honvéd névre. Láttad a Hiradóba', Ferikém?-Hógyne láttam volna, Jancsi bácsi. Nem mondom, aki…..
MakoG 2010.10.25 12:37:53
@El Topo (Sgt. Elias): Ja, faterom szerint ezek a maiak a régieknek a cipőjét nem fűzhették volna be / a szerelésüket nem vihették volna utánuk. :)
MakoG 2010.10.25 16:36:40
@Brother Love: Mickey Mantle említéséért plusz pont!
  Úgy történt, hogy Zagyva Gyula az első találkozáskor majdnem megevett minket, mert szerinte manipulatív, liberális hazudozók vagyunk, ráadásul nem tudok beszélni és idétlenül vigyorgok. Később azonban megpuhult ez a hatalmas ember, és mélyinterjút adott nekünk a…..
Az Esquire című, elsősorban férfiaknak szóló (de nem pina)magazin évente meg szokta mondani, ki a földkerekség legjobb nője. Idén a címet a Friday Night Lights egyik szereplője, Minka Kelly kapta, aki jelenleg éppen nem csinál semmit, mert a pilotjai bedőltek. Nem aggódunk miatta…..
MakoG 2010.10.12 14:37:24
 Ez is nagyon kellett már - ráadásul Hartay hácsé Csaba volt olyan kedves, hogy brilliánsan meg is írta.  "Sok pénzt buktam én a kaszinóban, nem vigyáztam én a vagyonomra, vagyonomra, meg a milliómra."/Grofo/     A…..
MakoG 2010.10.08 12:21:20
@lárvalányhaj: Ózdon volt ilyen régebben. Egy szociális diszkontban lehetett vele venni élelmiszereket és tisztítószereket (alkoholt és cigit nem). A megvásárolt cuccokat aztán a bolt előtt eladták féláron, a pénzt meg elpiálták és eljátékgépezték.
Modorosblog Disznó férfiak 2010.10.04 07:00:00
-Most nézz oda, Ildici: erről beszélek. Itt áll a zsákban a halom vasalatlan ruha már egy hónapja, és nem veszi rá magát. Azt mondja, majd ha a vasaltak elfogynak a szekrényéből, majd akkor. Én meg meg nem csinálom helyette, az hétszentség. Utálok vasalni. Mondjuk a…..
MakoG 2010.10.04 10:12:52
Kovács Zoltán egyelőre vezet a Démoszthenész-díjért folyó harcban Talán kevesen gondolják úgy, hogy  egy olyan unalmasan hangzó, ámbár annál fontosabb napirenddel bíró ülés legmélyén, mint amilyen a szeptember 14.-i volt, igazi gyöngyszemeket lehet találni. Pedig…..
Már láttam olyat, hogy a labdaszedő segítségével szerzett gólt a hazai csapat, de most ellenkezőjére is itt a példa.A Palermo-Lecce 2-2-re állt, mikor valamelyik palermói kapura akarta bikázni a labdát – másodpercekkel a vége előtt –, azonban a labda lefordult…..