Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fanni Hegyi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Fanni Hegyi 2020.12.16 13:37:43
Kedves Macska-fogó!
Körübelül egy hete fogadtunk örökbe egy 1 év körüli lány cicát. Az első személyes találkozáson a menhelyen nagyon dörgölőzött, bújt hozzám, félelemnek nyoma sem volt. Ahogy hozzánk került, nagyon félénk volt, az első napon ki sem mozdult a konyhaszekrény alól, aztán szépen lassan kimerészkedett, felfedezte a lakást, az almot. Ezzel egyidejűleg elkezdőttek az alom problémák. Mi más tápot vettünk neki, mint amit a menhelyen kapott, nagy valószínűséggel allergiás lehet rá, mert az ürülék felületén friss vért találtunk többször. Ezzel egyidejűleg kezdődött az ajtó mellé vagy a szőnyegre kakilás. Ahogy felismertük a problémát természetesen tápot váltottunk ismét, két napja teszteljük azóta nem találtunk vért, és élvezettel eszi az újat. De az almon kívűlre ürítés nem szűnt meg. Az almát majdnem mindig (ha éppen otthon vagyunk) dolga végeztével takarítjuk is. Egyébként az esetek 90 százalékában azt használja, éppen ezért nem értem mi lehet a probléma. Sőt szívesen fekszik órákat is az almában. Amit szintén furcsállunk, hogy csak a nagy dolgát végzi a padlóra, a pisit sosem hagyja ott.
További probléma a félénksége. Nem tudjuk, hogyan nyerjük el a feltétlen bizalmát. Persze mivel mentett cicáról van szó, tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz az a nagyon bújós fajta. Szeretnénk elérni, hogy biztonságban érezze magát akkor is ha járkálunk mellette. Nagyon ellentétes néha a viselkedése, két napja már az ágyra is felugrik a lábunkhoz, ilyenkor tudjuk simogatni jó sokáig, dorombol, dagaszt. Azonban továbbra is riadozik a legkisebb mozdulattól is. A nap nagy részét elbújva tölti, az alomban vagy a ruhásszekrény aljában, esetleg a radiátor mögött. A játék egyáltalán nem érdekli. Biztos vagyok benne, hogy időre van szüksége, de tehetnénk-e még azon kívül valamit, hogy türelmesen várunk.
Válaszodat előre is köszönjük!