Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakegyválasztó

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
téveszmék "A szó elszáll" 2022.03.17 09:03:59
  Fura hullámvasúton ül Márki-Zay Péter. Amikor az ellenzéki összefogás nekifutott az előválasztás első fordulójának, gyakorlatilag minden előrejelzés a negyedik helyre várta, semmi jel nem mutatott arra, hogy a leghalványabb esélyei is volnának a továbbjutásra. Ehhez képest a tényleges…..
csakegyválasztó 2022.03.18 22:28:15
@G. Nagy László:
A kormánypárti médiakörnyezet brutális pusztítást tud végezni, ha valakit le kell járatni. Elképesztő, hogy minden fegyverrel lövik MZP-t. Bárki nyerte volna az előválasztást most várhatóan meglátszana a népszerűségén, ha ellene fordul a teljes kormányzati ágyúsor. Ha ki akarják forgatni a szavait, akkor kiforgatják, és annyi csatornán öntik a nyakunkba, hogy mindenkihez eljut, és sokan nem néznek utána milyen nyilatkozatok hangzottak el ténylegesen, miért is hazudnának összevágott anyagok. Nem kell, hogy igaz legyen, majd a választás után lefolytatott sajtóper után mehet egy helyreigazítás. Nabumm...
MZP ismertsége kevés volt az országos kampány előtt, azt a feladatot elérte, hogy már mindenki tudja kicsoda és van róla egy kialakult kép. EAmúgy ő egy elég értelmes több diplomás ember, aki naponta átlag 4 utcai fórumot tart, mellette rengeteget nyilatkozik, ha valahová hívják megy. Az elmúlt egy hónapból legalább 300 órát beszélt kamerák előtt fejből mondva beszédeket, ami nem kis dolog, de aki ennyire feszített tempóba tolja a kampányt, abban benne van a hibázási lehetőség. Van merítési alap az eddigi szövegeiből, amiket össze lehet vágni ellene, ennyit Orbán évek alatt beszél kamera előtt, előtte gondosan felkészülve.
Szerintem is sok, és kevésbé profi ha ennyit beszél, de ha meg nem szántaná fel a pályát, akkor az lenne a baj. Mi ellenzéki szavazók baromi finnyásak vagyunk, minden szarízű. Még az is, ami normális. Hibázni kizárt. Még akkor is, ha ez a csóka nem profi politikus. Ezért nyert előválasztást is, mert nem volt profi, hanem egy őszinte csóka, aki baromi konzekvens volt, és képes volt az önreflexióra, többször bocsánatot kért. Amolyan "egy közülünk". Megfogható, elérhető, emberarcú.
Nem temetném, mert ez a fajta "amatőrizmusa" legalább annyit vonz, mint riaszt. Elege van mindenkinek a cinikus profi hazudozókból, aki soha nem végez önreflexiót, aki nem nyilatkozik, aki 4 éven keresztül azt mondja, hogy semmi közünk ahhoz, hogy mit csinál a pénzünkkel, majd egy hónapig könyörög, hogy szavazzunk rá.
Amit gyengeségnek véltek, az sokaknak nagyon vonzó, és őszintének, megbízhatónak tűnik. Bár csalódást okozok, de nem temetném az ellenzéket, mert a lövészárkok kialakultak, ultrapolarizált a társadalom, a biztos szavazók elmennek akkor is fideszre szavazni, ha Orbán Budapest főterén magyar gyerekek vérét inná, és akkor is, ha MZP egy zsákfaluban kecskét erőszakolna.
Hogy mi győzi meg a bizanytalanokat az jó kérdés, de a legtöbb felmérés szerint a többségük kormányt váltana. Hogy elég lesz-e az kiderül április 4-én. Jelenleg senkit nem temetnék, mert MZP totál kiszámíthatatlan, nehezen mérhető, ráadásul az a telexes mérés ami a posztodban szerepel félrevezető, mert nem veszi figyelembe az ismertséget.
Aki nem kedveli az elmegy és ellenzéki listára szavaz, de sokan meg miatta fognak ellenzékre szavazni. Akárki lenne a helyében egy hónapos fideszes egészpályás letámadás után vesztene a népszerűségéből. Én úgy ítélem meg, hogy még ezek után is talpon van és nem kizárt, hogy nyer.
csakegyválasztó 2022.03.18 22:52:13
@tiltsál ki te gyökér:
"Most úgy alapból megkérdezném, hogy mégis melyik kormányban van mondjuk nem szakértő. Úgy a világban általában."

Kásler a minisztere az EMMI-nek, ami az oktatást és az egészségügyet is irányítani, de mikor elindult a covid eltűnt, majd BM-hez került. A legmagasabb egészségügyben elérhető pozícióban (egészségügyi államtitkár) lévő Horváth Ildikóróé hallottál már? Konkrétan 3 éve tökéletesen eltűnt, pedig tuti nem ért a tüdőt támadó vírusokhoz, mivel pulmonológus. A minisztérimokban brutális mennyiségben vannak magas rangú közszolgák, rengeteg az államtitkár. Legtöbbjüknek konkrétan lövése nincs a szaktárcájához, és van olyan, aki miatt törvényt kellett módosítani, mert nem fejezte be az egyetemet, de helyettes államtitkár lett (Rácz Zsófia).
Ugyan, legyen már releváns elvárás, hogy a szaktárcákat olyanok irányítsák már, akik értenek is az adott szakághoz, és releváns szakmai tapasztalataik vannak, és nem kell ekkora államapparátus.
csakegyválasztó 2022.03.18 23:32:22
"Akkor nem kell az EMMI élére?
"Kásler a minisztere az EMMI-nek, ami az oktatást és az egészségügyet is irányítani, de mikor elindult a covid eltűnt, majd BM-hez került."
A Kásler? A Belügyminisztériumba? Melyik adón?"

Szarul fogalmaztam, igazad van.
Kásler ha az EMMI egészségügyi részét nézzük szakmailag alkalmas lenne, de menedzselés tekintetében alkalmatlan. Nem ő ment át a BM-hez, hanem a covid elleni védekezés irányítása. Érted, a külügyminiszter engedélyeztet kínai vakcinát, a belügyminiszter pedig szervezi a járvány elleni védekezést és intézi a kórházi logisztikát. A legmagasabb egészségüggyel foglalkozó kormányzati szereplő, a Horváth Ildikó pedig se a parlamentben nem jelent meg a járvány idején, sem a TV-ben, sem a bizottsági üléseken, sem az Operatív törzsben. Sehol, konkrétan eltűnt. Pulmonológus lévén elméletileg értenie kellene valamelyest a tüdőt támadó betegséghez, de pl Gödénynek több és részletesebb tájékoztatása volt a témában, mint neki.
Hogy lássuk egyébként mennyire alkalmatlan Kásler, elég csak megnézni, hogy melyik két területért felelős az EMMI: oktatás és egészségügy. Az utóbbi 12 év legnagyobb kormányzati sikertörténetei a területek az államadóssággal szembeni védekezés előtt.
Az EMMI egy katyvasz, szét kellene választani az oktatást és az egészségügyet külön minisztériummá, és mindkettő élére olyan embert találni, akinek van menedzseri és adott területi szakmai tapasztalatai is egyben. Cserébe csökkenthető az államtitkárok és helyettes államtitkárok száma, és ott is elvárásnak kell legyen a szakirányú szakmai tapasztalat.
Agráriumnál is a versenyszférában szerzett mezőgazdaságban és menedzseri területen töltött és menedzseri tapasztalat lenne fontos, azt már leszarom, hogy méhész, állattenyésztő, vagy földművelésben szerzett tapasztalata van. De legyen, és ne "profi politikus" legyen, aki kiesett egy jogi egyetemről, azonnal politikus lett, lövése nincs az adott szakterületről, és kurvanagy pofával el tudja adni a semmit. Azzal senki nincs beljebb, csak újabb hazugságok és további barom komrányzás várható.
Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője meghívást kapott a kormányközeli Megafon rendezvényére, amire el is ment. A liberális média nem tétlenkedett valóságos gyűlöletkampányt indított újságíró kollégájuk ellen.  ..
csakegyválasztó 2022.02.20 21:24:42
@A kiló nem százat jelent.:
Nem kormánypárti szavazóként is egyetértek veled, minden joga bárkinek bármilyen politikai rendezvényen megjelenni, és emiatt egy normálisan működő országban nem szabadna elveszítenie a munkáját vagy bármilyen társadalmi megítélését. Bár én nem olvastam örjöngő cikkeket K. Róbert megjelenéséről a Megafon rendezvényén, de tény, hogy a legtöbb független portál lehozta pusztán tényként közölve, hogy ott volt.
Őszintén megmondva szökőévente nézek ATV-t, azt se tudtam ki az a Kárász Róbert, egészen addig, amíg meg nem néztem a Hollik-MZP vitát, amit ő moderált, és olyan durván részrehajló volt a moderáció, hogy akkor néztem utána ki is ő.
Így engem nem lepett meg, hogy részt vett ilyen rendezvényen.
Felvet viszont egy érdekes kérdést az írásod, ugyanis a mai PC világban mikor válik valaki celebbé, vagy politikai celebbé? Mert ugye a reggeli "hírműsorok" műsorvezetői inkább celebek, de az esti híradóké inkább műsorvezetők, az újságírók pedig tuti kikérnék maguknak hogy bármi közük lenne a közélethez. Ha egy celeb megjelenik egy pártrendezvényen, akkor arról szoktak megjelentetni cikket a hírportálok (lásd pl. Nagy Feró és Pataki Attila megjelenése a fidesz évértékelőjén). Nem mennék bele, hogy mennyire érdemes művészek azok akik a politikai hovatartozásuk miatt kapnak Kossuth-díjat, vagy állami kitüntetéseket, vagy egyéb megbízásokat, mert nem tisztem eldönteni ki mennyire érdemelte ki, és más miért nem...
Ebben a világban Kárász Róbert közéleti szereplőnek minősül, azaz hírértékű bárkinek, hogy megjelent a Megafon rendezvényén, vagy nem? Ezek a hírek többnyire kattintást vonzanak, és ha üzleti alapon fogod meg a kérdést, akkor rájössz, hogy ebben pont annyira van üzleti modell, mint Orbán hatalommegtartási lépéseinek. Mert ha a vezetőnk olyan dolgot tesz, ami korlátozza az itt élők demokratikus érdekérvényesítési képességeit, akkor azt mondod, hogy hülye lenne nem megtenni, ugyanis politikus és hatalomban akar maradni, és ha lehetősége van rá pl hülye lenne nem egy OV22-es fülbevalós és fidesz kitűzős hölgyet jelölni köztársasági elnöknek pl. Akkor ezen az elven miért támadunk független hírportálokat, hogy olyan cikket írnak egy "celebről" ami igaz, és rengeteg megtekintést generál?
Baj ebben akkor lenne, ha nem lenne igaz hogy ott volt, és úgy irkálnának róla cikket, hogy részt vett egy politikai rendezvényen. Hogy miért érdekes az, hogy részt vett ezen a rendezvényen az már egy sokkal hosszabb írás lenne, talán nem is elég rá a 2680 karakter.
csakegyválasztó 2022.02.20 21:50:21
Még arra reagálnék, hogy balliberális véleménydiktatúra van:

A cikk megírásának véleményem szerint semmi jelentősége nincs, clickbait hír.
Vannak független és politikailag elfogult médiumok. Politikailag elfogult médiumok mindkét nagy oldalon vannak. Ugyanúgy van pártmédiája a DK-nak (Nyugati fény), mint a fidesznek (Origo, közmédia, mediaworks, stb), csak a fideszé sokkal több pénzből nyomja, és a több pénz több elérést ér.
A független és a nem független média között az a különbség, hogy az előbbi minden hírről cikket ír, és amikor olvasod a cikkíró a véleményét vagy a narrációját nem látod benne a tartalomban. Leír tényeket és összefüggéseket.
Azok a médiumok amik nem függetlenek nem írnak minden hírről (csak azokról, amiket politikailag indokoltnak tartanak), és az írásban süt a szerző véleménye, és nemcsak a véleménye, hanem egyenesen tényeket meghazudtoló narratívák.
Vannak médiumok, amik valóban hirdetik a baloldali véleményterrort (nyugati fény, olkt, stb), de nyugi, ezeket a csak a legvérmesebb DK-sok olvassák. Ha viszont nyitsz egy origót, vagy megnézel egy m1 híradót, akkor számold már össze benne a tárgyi tévedéseket, csúsztatásokat, vagy a műsorvezető narrációját és véleményét hogy keveri össze egy hírrel. Ezektől mind a hideg ráz. A hvg-t, telexet, 444-et objektív hírportálnak tartom, és indexet is olvasni fogok addig, amíg nem fog sütni a cikkek tartalmából a kormánypropaganda.
Nagyon jó évre tekinthet vissza Orbán Viktor és köre, hiszen az általuk szponzorált 20 ezer fő alatti települések fociklubjai a Felcsút, Kisvárda, Mezőkövesd, Gyirmót (ami közgazdaságilag tartozik csak Győrhöz) az NB I. élmezőnyébe kerültek, míg négy fővárosi klubból három (Honvéd, Újpest, MTK) a…..
csakegyválasztó 2022.02.13 12:55:43
@megamovieboy: " A Fidesz behozott kedvezményekkel külföldi cégeket, miközben a kritikus ágazatokban elkezdte visszavásárolni a hazai pozíciót."
A multiknak adott kedvezményekkel és támogatásokkal a hazai kis- és közepes vállalkozásokat hozza képtelen helyzetbe, egyébként sem fognak tudni versenyezni a multikkal, de pont a fejlődési potenciált veszi el tőlük. Ugyanazon a piacon termelnek, de kevesebbet adózik a multi, és egy fejlesztés esetén akkora támogatást kap, amivel évekig ingyen foglalkoztathat (10-50 millió Ft/munkahely). El is szívja azt a maradék szakértő munkaerőt a hazai KKV-ktől, akik még nem húztak el innen nyugatabbra a családjukkal. Széttorzították a versenypiacot, és pont a hazai KKV-k kárára, akik a magyar foglalkoztatás több, mint 2/3-át biztosítják.
Amire olyan rohadt büszke most Orbán, hogy megvan a magyar tőkésosztály, az a hazai KKV szektor kárára mesterségesen törvénytelenségekkel tarkított magánvagyonná alakultak át, és már évek óta kebelezik be a piacot, felbecsülhetetlen károkat okozva a szabad piaci versenynek. Tehetségtelen politikai kapcsolatokkal rendelkező úri ficsúroknak megéri vállalkozást indítani, de innovatív és tehetséges vállalkozások akkora versenyhátrányban vannak a NER cégekkel szemben, hogy kigazdálkodhatatlan számukra a korrekt munkaerő megtartása vagy felvétele, így jó esetben csak vegetálnak, rosszabb esetben földbe is állnak már középtávon.

Az amit a fidesz kormányzás címszóval elkövet nem más, mint a közvagyon a magánvagyonná átalakítása a hazai adófizetők és a KKV szektor kárára, mindeközben harmatgyenge a forint a sokadik jegybank alapkamat-emelés után is, az oktatás szétverve, nem csoda, hogy a 15 évesek akiket emlegettek analfabéták és automatikusan csak segédmunkásnak alkalmasak, az egészségügyi rendszer szétverve, nem csoda, hogy nem lehetett tudósítani a kórházakból a járvány alatt, a betegjogi képviselők hiányoznak, utak épülnek, de 3-4-szeresen áron, mint pl Németországban, a kormányhivatalokról kiderült, hogy a korrupció melegágyai (Völner ügy), Az államadósság elszállt, a bérek vársárlóértéke csökken, lehet 7,9% a hivatalos infláció, de ha megnézed az alap élelmiszerek inflációját, azok 20-40%-on szórnak. Nemzetközi viszonylatban azokkal ellenségeskedünk, akikkel a legszorosabb gazdasági szálak kötnek össze, és gyakorlatilag minden nyílt diktatórikus rendszer felé nyitunk. Tényleg van ok a sikertörténet hangoztatására, nem nagyon van már olyan téma, amit büszkén kifejthet Orbán az évértékelőben, csak kitalált bullshitek és egy párhuzamos valóság bemutatása, amit ha elég hangosan kiabál a média, akkor lesznek akik elhiszik, annak ellenére hogy saját szemükkel látják, hogy hazugság.
Megpróbálom felölteni az elemzői bohócsipkát (nehogy már csak az írhassa meg a tévképzeteit és tévedéseit, akit valamelyik közvéleménykutató foglalkoztat), és mondani valami okosat erről az előválasztásról. Azért mertem egyáltalán a poszt megírására vetemedni, mert - legnagyobb meglepetésemre - nem…..
csakegyválasztó 2021.10.04 14:16:10
@whateveritis:
Remek poszt volt, jó humorral találtad meg a lényeget. Grat!
Ej, igencsak felvitte az Isten a dolgát mindazoknak, akik 2022-ben Orbán Viktort buktatnának... Nem csak azért, mert végre beleszólhatnak, ki szálljon majd ellene ringbe, hanem azért is, mert nem kevesebb, mint öt jelöltből választhatnak gladiátort! Na de mennyire öt az az öt, s ha mégsem öt, akkor…..
csakegyválasztó 2021.09.20 00:55:25
@birkamenet:
"Amúgy meg tökmindegy, hogy ki lesz a 2022-es Orbántalanítási Választás (OV) ellenzéki minielnök jelöltje"

Egyáltalán nem mindegy ki lesz a jelölt. A kormányváltáshoz nem elégséges az ellenzéki szavazókat a szavazófülkékhez vinni (a megosztóbb jelöltek még ezt is csak 90%-nál alacsonyabb intenzitással tudnák véghezvinni), hanem minimum 9 billegő vidéki körzetben le kell győzni a fideszt, ott, ahol pl. 2018-ban is csak pár % különbség volt az összes ellenzéki és a fideszes szavazat között.
Nem a listás szavazatok fogják eldönteni a választást, hanem az egyéni körzetek. És hogy a vidéki emberek, a bizonytalan szavazók az ellenzékre voksoljanak kell egy jó egyéni jelölt, és egy jó miniszterelnök-jelölt. Hogy bárkire leszavazol Orbán ellen, az neked elég, és még nagyon sok ellenzéki így tesz, de egy bizonytalan nem.
csakegyválasztó 2021.09.20 07:37:36
@Ekrü: "Egy olyan dilettáns bandára aki még egy előválasztást is képtelen lebonyolítani,nem szabad az országot bízni...."

Na mondjuk aki egy online oltásregisztrációs oldalt se tudott működőképesen elindítani nagyságrendekkel nagyobb forrásból és technikai háttérrel, az talán most nyugodtan csendben maradhat...
  Lassan egy évtizede mást sem hallunk, csak hogy Magyarország népe brutális diktatúrában szenved. Persze, semmi sem egyszerűbb, mint ilyen és ehhez hasonló, súlytalan frázisokat megfogalmazni. Ha azonban nem csupán elvakult érzelmeink vezetnek, de szeretnénk valamivel tisztábban látni, érdemes…..
csakegyválasztó 2021.09.14 10:12:24
@6.Lenin:
Lehet ez egy opció, de ahogy mondtad nagyon kockázatos. Abban nincs vita közöttünk, ha kormányon bukik az ellenzék, akkor fidesz 2/3 követi, méghozzá hosszú időre.
Orbán sikeresen végigvitte a state capture-t, hiába lenne a választóktól felhatalmazása egy új kormánynak a kormányzáshoz, nem beszélhetünk politikai váltógazdaságról, mert képtelenség úgy kormányozni, hogy minden "fék- és ellensúly" pozícióban hosszú időre bebetonozott fideszes párttagok ülnek, akik kézzel lábbal keresztbe fognak feküdni egy új kormánynak.
Ebben az esetben viszont van egy csomó pozíció amit a kormány nevez ki, és válthat le, ilyen a belügyminiszter, a NAV vezetője, médiatanács és vélhetően az NVH-nál is személycsere lenne. Ebben a helyzetben már nem reménytelen, hogy egy népszavazással belépjünk az EU ügyészség fennhatóságába. Ha megindulnak a nyomozások, amik eddig nem indultak meg, és van olyan bíróság ahol független bírók dönthetnek a korrupciós ügyekről, akkor nagyon nehéz helyzetben van a fidesz, ugyanis még a legelvakultabb szavazóik se tagadják, hogy mekkora lopások mentek az elmúlt 10 évben (persze én remélem, hogy elmúlt 30 évet fogják vizsgálni). Személy szerint nem hinném, hogy ezt Orbán megkockáztatja, de egy kis ellenzéki győzelem esetén baromi nagy ütközet lesz az új kormány és a fideszes hivatalok között. Ez is több, mint ami eddig volt...
csakegyválasztó 2021.09.14 11:47:47
"Szent meggyőződésem, hogy csakis az önzésből sarjad minden jó. Amikor kiszolgálom a vevőt, amikor kielégítem a nőmet, amikor kedélyesen elcsevegek az idős szomszédokkal - ez mind-mind a személyes önzésemből fakad."

Értem amit mondasz és elfogadom hogy így működsz, de én nem tudnék ilyen lenni. Egész egyszerűen a tükörbe néznék és szembeköpném magam. Ennyire biztosan nem vagyok exhibicionista mint Te. Nekem más ember iránti kíváncsiságom nem az önzésből fakad, nem azért beszélgetek valakivel, hogy valami előnyöm legyen ebből, hanem azért, mert ő érdekel. Nem önzésből. Élek a gyanúperrel, hogy rendkívül kevés a tényleges értékes emberi kapcsolataid száma.
Abban tökéletesen egyetértünk, hogy mindenki felállítja a maga morális korlátait és annak igyekszik megfelelni. Minél kevesebb a korlát annál könnyebb, és annál sikeresebb lesz, viszont minél több a korlát, annál jobb és figyelmesebb lesz a környezetével, és annál több értékes emberi kapcsolatot alakít. Kinek ez a fontos, kinek az, valóban a mai felgyorsult társadalomban lazultak a morális korlátok és az egészséges önzés nélkül senki nem áll helyt a mai taposómalomban.

Nem tudlak emiatt elítélni amit írtál, de emiatt nem tartalak jó embernek, és ez most tökéletesen független attól, hogy másképp gondolkozunk, másképp látjuk a világot. Ugye, az előítéletesség... :)
Magamról annyit, hogy nem vagyok vallásos, de hiszem azt ami a stigmata c. filmben volt, hogy az Isten nem a falakban, nem a templomokban nem a kövekben, nem a fában van, hanem az emberekben. Álságosnak tartom azt, hogy valaki fennen hirdeti a keresztény értékeket, buzgón jár a templomba, de nem működik az erkölcsi iránytűje és a templomból kilépve belerúg a hajléktalanba és a szerencsétlen sorsú emberekbe...
csakegyválasztó 2021.09.14 13:16:02
@G. Nagy László:

Csupa társas tevékenységet írtál a rendezvényekhez, tehát akkor korábban rosszul definiáltad magad, minthogy az önzés vezérel és az erőszakon kívül minden belefér a morális alapjaidba.
Egy önző törtető embernek nincsenek mély barátságai, nincsenek kötelékei más emberekkel, mert bármikor átlépne rajtuk a saját hasznát nézve. Szerintem nem vagy képmutató se, igenis vannak morális gátjaid, hiába vagy sokkal exhibicionistább mint én (akinek ugyanúgy aktív baráti kapcsolatai vannak, és sűrűn összeülök velük).
Ugyanúgy ahogy Te, én is magasról leszarom mit gondolnak rólam, csak a barátaim és a hozzám legközelebb állók véleményére adok, de azokra igenis adok, és nem önzésből vagyok velük, nem az vonz, hogy kizárólag én jól érezzem magam.
Azt tudtam, hogy kemény lesz és megszenvedjük a felújítás minden mozzanatát, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy mikor vége lesz, a fellélegezés és az öröm helyett, a csalódottság és a kétségbeesés lesz rajtunk úrrá… Pedig milyen szépen elterveztük: lesz új konyhabútor, csempe, járólap, szép…..
csakegyválasztó 2021.09.10 07:43:04
@Imre Anda:
Ahogyan leírtad a "munkavégzést" nekem az jött le, hogy a vállalkozó felvett egy rakat előleget, és most már a pénzedért futsz. Nemhogy nem végzett normális munkát, de rengeteg kárt és kellemetlenséget okozott. Egy építkezés során sajnos a kellemetlenség elkerülhetetlen, de a károk és a szerződés szerinti időpontok tolódása már nem magyarázható. Nem értem mit akar a vállalkozó azzal, hogy aki a szerződést írta már nem dolgozik nála. Egyrészt őt minősíti, másrészt ha a szerződés alapján fizettél, akkor mindegy ki szövegezte, az akkor is irányadó. Ha nem tartotta a határidőt, akkor perelhető kötbérért a szerződés szerint.
Nagyon belenyúltál sajnos, célszerű az építkezés megkezdése előtt akár 1-2 hónapot! is rászánni, hogy minden szakági kivitelezőt megtalálj a felújításhoz és minden flottul menjen. Persze így is előfordulhat, hogy az egyik szakma elcsúszik és nem tud jönni időben, amire a többi ráépülne, de ha időben leszerződöd a munkákat korrekt szakemberekkel, akkor meg fogják oldani a csúszást akár hétvégi munkavégzéssel is. Vagy fel kell kérni egy generál építtetőt, az megoldja a szervezést és a kivitelezők összehangolását, csak ugye az nagyon drága...
csakegyválasztó 2021.09.10 09:27:48
@DFK:
Tisztességes (nem családi ház, de építőipari) vállalkozónak érzem magam (2013-ban alapult cég), amit ígérek azt tartom minőségben és időben. Az ár nem változik a szerződéshez képest, hacsak nincs pótmunka. Számlával dolgozom csak, szeretek nyugodtan aludni, nem vonz az ügyeskedés.
Tele vagyok munkával 4-5 hónappal előre látom mit fogok csinálni. Úgy gondolom nincs földtől elrugaszkodott áram, de ebből megélek én is és az alkalmazottaim is, illetve tudok fejleszteni. Nekem ennyi elég. Kell ennél több?

Ha valaki kókler azt nem fogják mégegyszer hívni, és senki nem ajánlja. Tudatos megrendelői kiválasztás esetén nem élnének meg a fentihez hasonló szerencsevadászok, nem jutnának munkához. Amíg ezek az aranyásók el tudják adni magukat, van aki választja őket és nem perelik ki tőlük a kárukat, addig újabb- és újabb hozzá nem értők fognak megjelenni a piacon, mert a kereslet az egekben, és a kínálat képtelen kielégíteni. Ha valaki pl. 20%-al kevesebb szerződéses összegért kihívja az ismeretlen nem leinformált vállalkozót, aki silányabb anyagokkal gányol, az sajnos magát is hibáztathatja.
Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy kérje ki ismerősei véleményét, kit ajánlana egy adott munkára. Sokan építkeztek az én ismerősi körömben is, mind tudott mondani korrekt szakembert amikor kérdeztem, illetve én is tudok mondani korrekt vállalkozókat más szakágakból, akikkel építkezéseken közösen dolgoztunk. Ki lehet kerülni a csalókat, és összességében biztosan olcsóbb egy megbízható szakember díját kifizetni, mint romeltakarítani és pereskedni a kóklerek után, illetve a mai világban sajnos több időt kell hagyni a korrekt vállalkozó megtalálásának...
Azért én se gondoltam volna, hogy áprilisban ugyanazt a címet lehetne adni egy posztnak, mint február végén. Orbán úgy döntött: tomboljon a vírus, emberélet nem számít. Mert mi is történt azóta? Brutálisan terjedő brit mutáns mellett heteket késett a szigorítással, erről akkoriban többször írtam.…..
csakegyválasztó 2021.04.11 20:59:10
A minapi installáció sokkal találóbb, mint azt elsőre gondolnánk...
csakegyválasztó 2021.03.23 00:29:43
@MAXVAL birсaman közíró:
Abban egyet értünk, hogy a fidesz nem kereszténydemokrata politikát folytat, nem véletlen, hogy elváltak az EPP-vel az útjai. Gazdaságpolitikáját tekintve szélsőségesen neoliberális, már-már vadkapitalizmusként tudom értékelni őket, emellett nacionalistaként erősen centralizálja a hatalmat.
Abban is egyetértünk, hogy az ellenzéknél nem jelenik meg a hagyományos baloldal, talán az MSZP képviselné, de azt is csodának tartanám, ha megérnék 2022-t, akkora önpusztítást végeztek már évek óta, és bármelyik frontemberükre nézek rá a hideg futkos a hátamon. Őszintén, kicsit sem sajnálom őket. Ugyanez Gyurcsánynál. Az ellenzék valóban liberális úgy un-block, és nem balliberális, mint amit ráaggatnak.
Abban viszont soha nem leszünk egy platformon, hogy mennyire káros is volt az elmúlt 11 év, és mennyire hiányzik a magyar politikából a többpártrendszer, a valódi konstruktív ellenzék, a többpárti egyeztetés, a valódi viták, a konszenzusok, és mekkora probléma az, hogy Orbán a 2/3-ot arra használta, hogy a jogállamot a feje tetejére állítsa. Amit leírtam lassabban hoz döntést, de legalább nem rohan, kapkod, meghallgatja a széles társadalmi réteget egy döntés előtt, és nem értelmetlen vagy káros törvények születnek. A mai Magyarországon egészen egyszerűen a hivatalok nem végzik el a feladatukat, működnek, de felső politikai utasításra teljesen kézivezérelt a teljes államigazgatás.
Utolsó mondatként pedig Orbán elérte a célját, mert be fog kerülni a történelemkönyvekbe. Pont úgy mint Horthy és Kádár is. A Kádár rendszert is sokan támogatták, és a "fénykorában" senki nem tartotta elképzelhetőnek, hogy ér majd véget, és a történelemkönyvek melyik bugyrába kerül.
"Magyarország a védekezés sikerét emberéletekben méri" - Orbán Viktor, 2020 szeptember 4. (koronavirus.gov.hu) "Nem csak a jó ízlést sérti, hogy politikai eszközként használja a Párbeszéd azt a kérdést, hogy mennyien halnak meg... hanem mérhetetlenül lebecsüli azoknak az orovosoknak és ápolónőknek…..
csakegyválasztó 2020.12.15 23:09:59
@Politológus Mihály:
Sokkal erősebb kontrasztot is mutatott Orbán két nyilatkozata egy hónapon belül. Sorrendben:

"Jó ütemben és kellő pontossággal hoztuk meg a döntéseket, merem vállalni a felelősséget, hogy 99 százalék fölötti az esély arra, hogy az egészségügy ennyi emberrel működni tud, és minden magyar megkapja a tisztességes ellátást." /Orbán Viktor, Kossuth Rádió, 2020.11.13./

"Hiába próbálja támadni a kormányt, ebben az ügyben a kormányt semmilyen felelősség nem terheli. Nekünk egy dolgunk van: legyen elegendő lélgeztetőgép, legyen elegendő orvos és ápolónő, legyenek a betegeket befogadni képes kórházak és minél hamarabb legyen vakcina. Ez a kormány felelőssége, és ennek eleget is teszünk." /Orbán Viktor, Parlament, 2020.12.14. válasz Gurmai Zita kérdésére, ami a járványhelyzetben a kormány felelősségét firtatta/
csakegyválasztó 2020.12.16 08:47:25
@Politológus Mihály:

A felelősség kérdése nem lehet másodlagos. Jelenleg az történik, hogy a kormány hárítja el magáról a felelősséget. Ajánlom figyelmedbe Orbán teljes válaszát a képviselőnő kérdésére (a cikk alján ott a videó):
telex.hu/koronavirus/2020/12/14/orban-koronavirus-felelosseg?fbclid=IwAR2RQRg90Lnc4agv7pV5NkmF0I8svb-_YXVCNRreFbgAN-lfyZW49o7jK8Q

Valóban nincs információ, le vannak tiltva a kórházi dolgozók a nyilatkozattól, járványszakértők közül se sokaknak engedik a nyilatkozatot. Nem jelenthető ki, hogy manipulálva vannak az adatok, de vannak gyanús események, amikor véletlenül felcserélt valaki egy számot az összes halálozási számban és a koronavirus.gov.hu oldalon a megyei adatok a hibás szám szerint módosultak, nem követve az összesített adatokat.
Nincs korrekt központi tájékoztatás, a releváns kérdésekre pedig egyszerűen nem válaszol az operatív törzs.
Nincs korrekt betegjogi képviselet a kórházakban, nincs olyan szakember, aki jegyezné a betegekkel kapcsolatos jogsérelmeket a kórházban, a családja a betegnek nem mehet be, magára maradtak sokszor beteg emberek magatehetetlen állapotban, a család pedig sokszor arról se értesül, hogy átszállították a hozzátartozójukat egy másik intézménybe. Senki nem tudja, hogy alkalmazták, vagy alkalmazzák-e a triázs protokollt, lemondva egy betegről személyzeti- vagy eszközkapacitás hiányában, hogy legyen egészségügyi kapacitás egy fiatalabb, jobb eséllyel megmenthető betegnek.
Senki nem tud semmiről, és senki nem felelős semmiért, pedig ahogy az ember megbetegszik extrán elveszíti az alkotmányos jogainak nagy részét, és nincs a rendszerben olyan mechanizmus, ami az emberi/beteg jogokat védené az egyébként embertelen helyzetben. Járványhelyzet mindenütt van, de ekkora jogfosztások nincsenek a lakosság körében működő európai demokráciákban.

Megfigyelhettük, hogy az első hullám esetében a kormányt a társadalom felől érkező erős nyomás rákényszerítette, hogy korán és erős korlátozási intézkedéseket hozzon, aminek meg is volt az eredménye. A fertőzöttségi és halálozási számaink is megmutatták, hogy sikeresen védekeztünk a járvány ellen, és ezt a kormány nem győzte elmondani nekünk minden létező csatornán, hogy ŐK milyen remekül kezelték a helyzetet. Én ezt elismerem (nyilván voltak következményei a gazdaságban, de ez már egy másik ügy), meglépték azt amit meg kellett, időben és jól hallgattak a szakértők tanácsaira.
A második hullámban viszont minden egyes intézkedésük nagyon későn jött, nem teszteltek eleget, nem végeztek kontaktkutatást, nagyon későn zárták a határokat, nagyon sokáig engedték a szurkolók tömegeit a meccsekre, és amikor már mindenki elmondta, hogy óriási a baj, még akkor se vezettek be korlátozást. Hetekkel késett az intézkedés, szó szerint az utolsó utáni pillanatban, és nem volt olyan hatékony, mint az első hullámnál.
Azóta van aki szerint összeomlott, van aki szerint ezután fog összeomlani, és van aki szerint a maximális kapacitás határán működik az egészségügy. Nem tudja senki kinek van igaza, olyan erővel korlátozzák az információkat. De a felelősség úgy gondolom ismét a kormányé kell legyen, ugyanis leírtam, nem hallgatott a szakértőkre, kivárt, és annyira megkésve hozott kolátozásokat, amik miatt sokkal többen haltak meg a járvány során, mintha gyorsabban és hatékonyabban vezetik be a korlátozásokat, és jobbak lettek volna a preventív intézkedések.
A felelősség az, ami alapján személyi következményei lehetnek a rossz kormánystratégiának, ami most rengeteg emberéletet követelt. Ez az, amit már most elkezdett rátolni az operatív törzsre, a járványügyi szakemberekre, egészségügyre a kormány. Érdemes megnézni Orbán válaszát a parlamentben szerintem teljes egészében. Az a tény pedig, hogy ennyire nincsenek releváns elérhető információk és tudósítások a járványhelyzettel kapcsolatban bizalmat fog szülni a lakosság körében, és előfordulhat, hogy idehoznak 17 millió vakcinát, de ismeretek és bizalom nélkül kevesen vállalkoznak az oltás beadatására.