Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gador

46 bejegyzést írt és 303 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint emlékszünk, a múltkori vihar Bütyökben nem tett túl nagy kárt, de Tutajost alaposan hazavágta, napokon át lázasan fekszik. Érzékelése is eléggé bizonytalan, egyik este például csiripeléshez hasonló sípoló hangot vél hallani. Hallod, milyen szépen dalol a bíbic?, kérdezi Bütyöktől, barátja…..
Gador 2021.08.04 10:21:05
Ha jártál mostanában a Föld nevű bolygón, bizonyára feltűnt, hogy az elmúlt pár hétben mindenre rányomták a Star Wars logót, amire csak lehetett. Én azt hittem, hogy a Riska féle wookie tej volt ennek a kicsúcsosodása, de amikor megláttam a Star Wars csemegekukoricát és elemet,…..
Szereted a teknősöket? Jó a memóriád? 12 évesnél fiatalabb vagy? Esetleg gyerkőcnek keresel egy remek kis társast? Akkor a Te játékod a Teknő-Csenő! Gador egy kisebb kedvcsinálóval és játékbemutatóval jelentkezett! :) Hogy miért? Mert ez ötletes megfigyelést igénylő…..
Achtung, Achtung! Az ősz közeledtével ismét kötetlen találkozóra invitáljuk a kedves olvasóinkat, a már hagyományossá váló blogbuli keretében. A találkozó időpontja az Úr 2013. esztendejében szeptember havának 21. napja, mely nap szombatra esen. A víg…..
Ómagyarország Nem mind arany... 2013.05.09 15:16:00
Három év nyolc hónap kényszermunkára ítélték egy anti kereskedőt, mivel megpróbálta megvesztegetni a néhány szállítmányvizsgálatot végző rendőrt. A rendőrök azt kívánták ellenőrizni, hogy a kereskedő nem szállít-e olyasmit, ami esetleg tiltott termék, nem…..
Á.u. 13. Fegyveresen elkövetett rablás kíséreltének megalapozott gyanúja, a hatósági intézkedésnek való ellenszegülés, valamint hatóság személy elleni erőszak kísérlete miatt intézkedés közben a rendőrség halálosan megsebesítette Zámbó Richárd 30 éves tatabányai,…..
Azonnali hatállyal felmentették beosztásából a tatabányai Szent István Kórház igazgatóját - erősítették meg az intézmény titkárságán az OMR1 értesülését.Dr. Kovács Rezső volt főigazgatót nem lehetett elérni, szolgálati készülékét már leadta a kórházban. Az OMR1…..
Gador 2013.03.25 10:31:58
Kösz@Mezőbándi: Köszi! Máris javítom! :)
Az alábbi játékbemutató, a 2008-ban megjelent Chicago Expressről - mely valójában az egy évvel korábbi Wabash Cannonball továbbfejlesztett, tökéletesített változata - Gador írása, fogadjátok őt is szeretettel íróink között! :) A Chicago Express Amerika ipari…..
A szerkesztőség a tavalyi és tavaly előtti sikereken felbuzdulva idén is író-olvasó találkozót hirdet, ahol egyben blogunk 5. születésnapját is méltó körülmények között megünnepeljük. Helyszín: Budapest Dátum: 2012. szeptember 1. (szombat) Szokásunkhoz híven első…..
Gador 2012.08.01 10:53:44
- Négy lovas – jelentette büszkén Haszdrubál. Az események híre megelőzte, Hannibál nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a csatában mindenki megkapjon minden olyan információt, ami érinti, méghozzá minél hamarabb. A palotahegy oldalába épített kaszárnyában folyamatosan…..
Gador 2011.10.20 09:32:33
Gador 2011.10.20 14:37:00
@szs.: Kellett nekem megszólalni...
(Az urán-saga korábbi epizódjai ide kattintva.)  - A béke természetesen jó dolog, azonban…Kiss Zsigmond első osztályú hadnagy (Atlanti-érdemrenddel kitüntetve) majdnem kimondta,amit gondolt, hogy a béke időszakában csak mérsékelt előrejutási lehetőség van még a…..
Ómagyarország Boszporusz 2010.07.13 00:00:00
(Áu. 41) Kellemes nyugati szél borzolta a Fekete-tengert éppen. Pont jól jött a bithyniai hajóknak. Majdnem pont hátszél lévén kibontották a vitorláikat, az evezősök így megpihenhettek, de a hajók mégis gyorsan távolodtak. Vitték az imént ezüstforintban kipengetett vagyont. Egy…..
Gador 2010.07.16 09:01:26
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Ááá, ennyiért még nem lesz vki renegát. Ráadásul a megtörők nem is engednék, tudják ugyanis, hogy levadásznák őket ezért. Inkább a karrier elmaradása az, amitől tarthat. Szerintem mégis előrebukás lesz a dologból... :) Jól pofán csaptuk az antikat :D

@bz249: Bz, írod a sztorit? Mert támadt egy-két ötletem... ;)
A Magyar Föld napilap cikksorozatából: Áu. 68. május 12. A vasúttal Szegedhez közeledve, Szatymaznál ameddig a szem ellát, bólogatnak az érőfélben lévő rizskalászok. Ezek a kalászok a Szatymazi Közösségi Termelő Szövetkezet rizsföldjein nőnek, amely az ország legnagyobb,…..
Gador 2010.06.28 09:30:59
Ómagyarország Necronomicon 2010.06.13 20:49:00
A Neronomicon eredeti története    A Cthulhu-mítosz fontos építőelemei bizonyos, Lovecraft által elképzelt kultikus tárgyak is. Ezek leghíresebbike a Necronomicon, a Halott Nevek Könyve, amelyet Lovecraft szerint Abdul Alhazred, az őrült arab írt Damaszkuszban, 738-ban,…..
Gador 2010.06.14 09:13:22
@teddybear01: A belső ellenőrzés szívesen olvasna erről egy jelentést ;)
Csütörtökön megkezdődik a magyar parlamentben az állampolgársági törvény módosítására benyújtott javaslat tárgyalása, amellyel a „kettős állampolgárság” kérdése a 2004-es eredménytelen népszavazás után immár hivatalosan is újra a magyar politika napirendjére…..
Áu. 7 (választási év) Albert István miniszterelnök, a Nemzeti Párt elnöke saját kezűleg mentett meg egy sérültet, akik felborultak egy szénszállító lovaskocsival a 10-es főúton, Leányvár és Dorog között. A miniszterelnök három gépjárműből álló konvoja egy kanyarhoz…..
Gador 2010.04.28 09:51:45
Gador 2010.04.29 20:21:43
@bz249: Az egy későbbi, jóval későbbi történet. Akkor, ott senki nem sérült meg.

Csak később.

A szerelő...
 - Azt hiszem, itt az ideje, hogy kérjek tőled egy szívességet – hallotta Humbert a nő álmos hangját a háta mögül. A városfürkész egy ideje már nem tudott aludni, az ágy szélén ült és a padló márványlapjára bambult. Az egyre magasabbra emelkedő nap fényében…..
Áu. 28. Esztergom belvárosában lerobbant Albert István Mercedese, ezért az államelnök, a Nemzeti Párt örökös tiszteletbeli elnöke az egyik rendőrségi kísérőkocsiban folytatta útját a Mária-Valéria hídhoz. Az autót még Áu. 25-ben kapták, de az egyik felújított tömbház…..
Zöldségesi munkám egyik el nem hagyható, ám annál fárasztóbb része a különféle jelentések küldözgetése, a rádiógomb folyamatos nyomogatása: tá-ti, tá-ti-ti, tá-tá… Fárasztó, mert az ujjam a hosszú szövegeim végére igencsak megfájdul. Éppen ezért szoktam rá a…..
A felhajtott ponyva alatt katonás rendben várták sorsukat a különböző ládák és zsákok, amelyekben az expedíció legalább egy éves túlélésének vékonyan kicentizett, éppen csak elégnek gondolt készleteit tároltuk. És amit most meg fogok dézsmálni, mert ez a kölyök…..
Gador 2009.10.22 13:19:29
@teddybear01: Ghery egész egyszerűen nem ilyen erős! Alig van embere, a sziszekiek nem bíznak benne, a hozzá hű keltáknak meg hiányos a felszerelése. Szóval ha okos, nem nagyon ugrál...
A két napból végül négy lett, mire a kishajókat megraktuk és elindulhattunk felfelé a folyón. A parton valami vadcsapás húzódott párhuzamosan a folyóval, lóval éppen járható, bár rettentő iszapos és sáros volt. A felderítők utálkozva és anyázva készültek neki az útnak,…..
Gador 2009.10.21 14:03:54
Szenzációs hírről számolhatunk be olvasóinknak: egy magánember - önerőből - működő tengeralattjárót épített. A tengeralattjáró olyan vízi jármű, amely képes a vízszint alá merülni, ott közlekedni, illetve tetszés szerint onnan fel is merülni. Már az Átkerülés előtt…..
Gador 2009.10.20 18:18:30
- Nem tudom – önkéntelenül vettem elő a cigit a mellzsebből és kattintottam fel az öngyújtót, de a mozdulattal megtorpantam. – Elnézést… Rágyújthatok? - Rá. Ha nekem is adsz egy szálat. - Nem a legjobb – nyújtottam a fém cigarettatárcát felé. – A…..