Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sci_dev

0 bejegyzést írt és 278 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
sci_dev 2022.04.05 16:07:47
– tömeges nyomozási akciók a háborús bűnösök után, az emberiség elleni bűncselekmények tekintetében, a náci ideológia terjesztéséért és a náci rezsim támogatásáért való személyes felelősség megállapítására;
- átvilágítás, a náci rezsim cinkosai nevének nyilvánosságra hozatala, kényszermunkába való bevonása a lerombolt infrastruktúra helyreállítására a náci tevékenységek büntetésére (azok közül, akikre nem vonatkozik a halálbüntetés vagy börtön);
– helyi szinten, Oroszország felügyelete alatt az „alulról jövő nácitlanítás” elsődleges normatív aktusainak elfogadása, a náci ideológia újjáélesztésének minden típusának és formájának tilalma;
- Emlékművek, emléktáblák, emlékművek létesítése az ukrán nácizmus áldozatainak emlékére, megörökítve az ellene folytatott küzdelem hőseinek emlékét;
– az antifasiszta és a nácitlanítós normák komplexének beépítése az új népköztársaságok alkotmányába;
— 25 éves időszakra állandó nácitlanítási testületek létrehozása.
Oroszországnak nem lesz szövetségese Ukrajna nácitlanításában.
Mivel ez tisztán orosz ügy. És azért is, mert nem csak a náci Ukrajna Bandera változatát fogják felszámolni, hanem mindenekelőtt a nyugati totalitarizmust, a civilizációs leépülés és széthullás rákényszerített programjait, a Nyugat és az Egyesült Államok szuperhatalmának való alávetés mechanizmusait.
Ahhoz, hogy Ukrajna nácitlanítási tervét a gyakorlatba ültesse, magának Oroszországnak végre meg kell válnia az Európa-párti és a Nyugat-barát illúzióktól, fel kell ismernie magát a történelmi Európa (a régi) értékei védelmezőjeként és megőrzésének utolsó példányaként (az Öreg Világ védelmezőjeként), amelyet megérdemel, és a Nyugat végül elhagyott lesz, elveszítve a harcot önmagáért. Ez a küzdelem a 20. századon keresztül folytatódott, és a világháborúban és az orosz forradalomban nyilvánult meg, amelyek elválaszthatatlanul kapcsolódnak egymáshoz.
Oroszország mindent megtett a Nyugat megmentése érdekében a XX. században. Megvalósította a fő nyugati projektet, a kapitalizmus alternatíváját, amely megnyerte a nemzetállamokat – egy szocialista, vörös projektet. Összetörte a német nácizmust, a nyugati civilizáció válságának szörnyű termékét. Az orosz altruizmus utolsó tette az Oroszországból kinyújtott barátság keze volt, amiért Oroszország szörnyű csapást szenvedett el az 1990-es években.
Mindent, amit Oroszország a Nyugatért tett, a saját költségén, a legnagyobb áldozatok meghozatalával tette. A Nyugat végül elutasította ezeket az áldozatokat, leértékelte Oroszország hozzájárulását a nyugati válság megoldásához, és úgy döntött, hogy bosszút áll Oroszországon az önzetlenül nyújtott segítségért. Továbbá Oroszország a saját útját fogja járni, nem aggódik a Nyugat sorsa miatt, örökségének egy másik részére – a globális dekolonizációs folyamat vezető szerepére – támaszkodik.
E folyamat részeként Oroszország nagy potenciállal rendelkezik a partnerségek és szövetségesek kialakítására olyan országokkal, amelyeket a Nyugat évszázadok óta elnyomott, és amelyek nem vetik újra magukat a nyugat igájába. Orosz áldozat és küzdelem nélkül ezek az országok nem szabadultak volna fel. Ukrajna nácitlanítása egyben dekolonizálása is, amit Ukrajna lakosságának meg kell értenie, amikor elkezd megszabadulni az úgynevezett európai választás mámorától, kísértésétől és függőségétől."
Schmidt András: Ha ezek után valakinek eszébe jut a putyini érvrendszert itthon terjeszteni és kétségei vannak a felől, hogy egy fasiszta rezsimet kell megállítani ás visszaverni Ukrajnában, akkor javaslom, hogy forduljon orvoshoz!
sci_dev 2022.05.03 13:57:01
@тельня́шка: szerintem te valamit nagyon beneztel, az ukranok a moldav hatart zartak le nem a magyart. A magyarok szerint az osszes ukran hatar nyitva van, de ha van mas infod nyugodtan linkeld be
sci_dev 2022.05.03 18:25:11
Ass blaster Ki a rosszfiú? 2022.04.02 17:30:05
Tudom hogy ennek a posztnak a megírásával az emberek többségét magamra haragítom. Ha elolvassátok akkor utána nem lesznek érvek hogy nincs igazad mert… Minősítések lesznek hogy ilyen seggnyaló olyan fasszopó. Miért nem lesznek érvek és miért a minősítések? A liberális alapvetés miatt. Miszerint a…..
sci_dev 2022.04.15 08:36:16
@Digsi: megegyszer mondom, ha fasista dumat akarsz olvasni nezni kapcsold be az orosz tevet vagy nezz hivatalos orosz hirportalokat. Nem irtal velemenyt a korabban beidezett RIA cikkel kapcsolatban. Elarulhatnad vegre milyennek ertekeled?
sci_dev 2022.04.15 08:38:44
@Digsi: es akkor miert bombazza a sajat nepet, megmentesbol? Mint a regi viccben amikor a rendor lelovi a feleseget mert elvagtacaz ujjat, az meg csak megmentette a szenvedeseitol. Hat istenem, ilyen az orosz szeretet. Neha tultoljak.
sci_dev 2022.04.15 09:08:26
@Digsi: harom reszletben tettem be egy cikket veletlenul a gyerekiahora c cikk ala. Keresd meg, meg fogsz lepodni ha vegig birod olvasni. Ide foljebb csak a feszbukos linket raktam be
Múlt vasárnap óta ismét felpörgött a „na jó, akkor menjünk innen!” lassan már négyévenkénti hagyománnyá váló szokása, így aztán aligha lehetne aktuálisabb Bolyongó posztja, melyben több évtizednyi tapasztalatát foglalta össze a németországi álláskereséssel és beilleszkedéssel kapcsolatban...
sci_dev 2022.04.14 19:05:46
@Zulu4321: szerintem egy kepzett, vegzett es hozzaerto kozep-manadzser birtokaban van annak a kepessegnek hogy felismerje ha megalazoan beszelnek vele es megvedje magat a megalaztatassal szemben.@SzZoole: eszemben sem volt vitatkozni
Alaposan felkavarta a holland (és az európai) közvéleményt az a támadás, amit a napokban követtek el Peter R. de Vries holland oknyomozó újságíró ellen. Gyilkosságok persze Hollandiában is történnek (mint mindenhol), tavaly például 115 eset fordult elő...
sci_dev 2021.07.12 14:45:37
@Wilhelmus80: ezt mar masoktol is szerettem volna megkerdezni mert ujabban sok magyartol olvasom azt a kifejezest hogy mindenhez is, ez mit jelent? Multkor a lakoautos cikkiro is ezt hasznalta. En ezt mig Magyarorszagon laktam soha nem hallottam es teljesen magyartalanul hangzik, viszont mar sok helyen lattam leirva igy nyilvan ertelmes, csak szamomra nem.
sci_dev 2021.07.12 15:48:02
@Wilhelmus80: ahh, koszonom a valaszt, soha nem hallottam ezt szekely viccet
A holland befogadó nép, a tolerancia ezzel együtt is kényes kérdés az országban. Előkerül nyelvtanfolyamon, az ország gyarmati múltja kapcsán és bizony a legutóbbi magyarországi törvények miatt is – mint Vera írja, még az általános iskolában is téma volt...
sci_dev 2021.07.06 16:03:17
@fhdgy: a spanyolok elkoltottek hiteltorlesztesre valamint abbol fedeztek a vallasi haborujukat illetve kulonbozo exotikus cikkeket vasaroltak amit feleltek. Egy kis reszet termeszetesen a britek elloptak toluk. Azaz spanyol arany gyakorlatilag szetteritodott a vilagban.

Egyes nezetek szerint annyira sok aranyuk volt, hogy barmit meg tudtak venni, igy gyakorlatilag az arany valt a fejlodesuk utjaba. Ugyanezen elmelet szerint a briteknek korant sem volt annyi aranya mint a spanyoloknak, igy ok kenytelenek voltak fejleszteni ha akartak valamit, mert nem tudtak barmit megvenni.

Allitolag erdemes parhuzamot vonni a mai olajallamok es az akkori Spanyolorszag kozott, hiszen ott vannak a del-amerikai allamok akik eltekozoltak az olajbevetelt vagy ott vannak az arab orszagok akik barmit meg tudnak venni, de semmit se fejlesztenek.
Akik a fenti nezetet valljak, hiszik hogy hasonlo sorsra fognak jutni az arab orszagok ha kifogy az olaj, mint a spanyolok anno.

Gyakorlatilag azzal hogy a spanyolokhoz hatalmas mennyisegu arany omlott be az arak felmentek, mert hatalmas lett az inflacio, igy a spanyol termekek kulfoldon nem voltak versenykepesen eladhatoak, ugyanakkor a gazdagok kulfoldrol barmit meg tudtak venni.
sci_dev 2021.07.06 23:32:01
@fhdgy: nem, azt mondtam hogy gyakorlatilag csinaltak egy 300%-os inflaciot es amellett hosszutavon ertektelen/haszontalan vagy hasznot kevesbe hajto dolgokba fektettek a penzt.

Peldaul az ismert hogy amikor a britek eltoroltek a rabszolgasagot akkor viccesen nem a rabszolgaknak fizettek karteritest hanem a rabszolgatartoknak. Ezeket a penzeket a rabszolgatartok befektettek es reszben ezek a penzek is hozzajarultak az ipari forradalom megvalosulasahoz.
Amikor egy nagyjából fele Magyarország méretű országban több mint 17 millióan élnek, akkor nem kell szakembernek lenni, hogy tudjuk: komoly nehézséget jelent a lakhatás. Pláne igaz ez akkor, ha ez az ország (esetünkben Hollandia) lakóinak a száma dinamikusan nő, egyre inkább az Európai Unió egyéb…..
sci_dev 2021.06.09 07:06:48
@Kovacs Nocraft Jozsefne: kb az epitesi hatosag, ha epiteni akarsz vmi engedely kotelest ide adod be a kerelmedet es ok biraljak el
sci_dev 2021.06.09 19:24:07
@Se vasalo se munka: nalunk rendes kevero csapok vannak. Mivel van vmi felugyeleti szerv akik 2 ev garanciat vallalnak a kivitelezo munkajara igy a minoseg elfogadhato. Nekunk volt par snagging issuenk de mindet azonnal javitottak igy erre nem panaszkodom. Mi Meg a stamp duty holiday elott vettunk de Mar akkor is a kivitelezo atvallalta ezt a koltseget igy Meg a pici telek ellenere is megerte inkabb az uj. Foleg ugy hogy a csempe, konyha butor, down lights, szonyeg mind benbe volt az abbas ugy hogy magasabb kategoriat tested be nem az alapot sot az udvart fuvesitettek elol pedig novenyeket telepitettek Meg Meg kaptunk par extrat cserebe azert hogy 1 honapot csuszott az atadas.
sci_dev 2021.06.09 19:24:24
@M. Péter: ja valahogy a Dominic Cummings illegalis kastelya az megse kerult elbontasra...
Betegnek lenni a legszínvonalasabb egészségüggyel rendelkező országban sem öröm, márpedig az Egyesült Királyság közegészségügyét a legnagyobb jóindulattal is nehéz lenne oda sorolni. (Fotó: pixabay.com)..
sci_dev 2021.06.07 11:08:17
@M. Péter: lehet 10 egyenlo reszletben fizetni az eves osszeget
A Bonneville Salt Flats egy egészen káprázatos hely Utahban, tulajdonképpen egy hatalmas sósivatagról van szó, ami valójában egy régen kiszáradt tómeder. Itt jártak amerikai útjuk során legutóbb Nikiék...
sci_dev 2021.05.25 21:25:32
@SzZoole: gondolom nem ujdonsag neked ha azt mondom hogy UK-ban a travellerek pont igy elnek. Amelyik nem betoresbol meg hasonlo buncselekmenyekbol el az hazaknal tetot javit, meg kertet rendez es hasonlo alkalmi munkat vegez. Sokan a megtakaritott penzuket lovakban tartjak, igy amikor nincs munka eladnak egyet-kettot. Helyi adot nem fizetnek, valoszinuleg jovedelem adot se, gyakorlatilag teljesen a tarsadalom szelen elnek.
Nehéz olvasmány a mai, ugyanakkor hisszük, hogy Vera története sajnos nem egyedi, talán sokan magunkra ismerünk benne. Még ha nem is annyira tragikus körülmények között, mint az övé, de a járvány sokunk életét, hazautazásait megnehezítette...
sci_dev 2021.05.24 21:15:42
@négyzet: ez nincs igy, en pl a hetvegen igenyeltem ugyfelkapunk keresztul kulfoldi oltasra vedettsegi kartyat
A „Miből élnek a magyarok Svájcban?” sorozat legújabb részének főszereplője Ági, aki neurológusként dolgozik az országban. Ismét egy részletet olvashattok Csilla interjújából, a teljes beszélgetést pedig a poszt végén található videóban nézhetitek meg...
Javában zajlanak az oltások világszerte, a minap megmutattuk, hogyan történik mindez az amerikai Utah államban, most pedig következzen Hollandia. Nóra nem csak az oltás menetéről írt, de arról is, milyen mellékhatásokat kellett elviselnie...
sci_dev 2021.04.01 19:44:46
@Csodabogár: uk-ben sem adtak eddig 50 evesnel fiatalabbnak, hacsak nem volt kronikus beteg, vagy az eu frontvonalban dolgozo szemely. Egyenlore a 40-50 korosztaly var a sorara mert ellatasi hiany lesz a kovetkezo par hetben. En a heten kaptam astra zenecat, faramuci modon pont azert mert hiany lesz kesobb. Aznap ejjel egesz rosszul aludtam, kb lazalom gyotort, hanyingerem is volt, ez ebresztett fel, valamint hogy nagyon fajt a karom amelyikbe az oltast kaptam. Aztan reggelre mar egesz betegnek ereztem magam, habar se lazam se mas tunetem nem volt, hacsak az nem hogy a fejem olyan volt mintha masnapos lennek, pedig nem voltam. Tovabba enyhe szurkalasokat ereztem a labamban, a mellkasomban es a labamban, amirol rogton azt gondoltam, hogy biztosan a trombozis elojele :-D kisse hipochonder vagyok, ugy tunik. Aztan estere mar lepcsozni is alig birtam a karom miatt, mert az annyira fajt, hogy minden mozdulat meggyotort. Masnapra minden tunet elmult, kicsit erzekeny az oltas helye, de a karomnak semmi baja.
Kissé rendhagyó a mai poszt (ez már a címéből is kiderül…), ám mivel nyakunkon a Valentin-nap, talán ennyi belefér. Steve összefoglalójából egészen érdekes dolgok derülnek ki az amerikaiak és a szexualitás kapcsolatáról...
sci_dev 2021.02.12 11:05:22
@Zsuzsi65: hat nagyon nem, az illeto keresztneve Seth a vezetekneve meg double barrelled
sci_dev 2021.02.15 15:38:58
@horrorpornó bábszínház: van aki Stephennek van aki Stevennek irja mindegyik elfogadott, viszont a Stephens valoban nem keresztnev hanem vezeteknev.
A járvánnyal kapcsolatos szigorítások miatt eddig sem volt az a kimondott leányálom Ausztriába ingázni dolgozni, most azonban az osztrák kormány további szigorításokat jelentett be...
sci_dev 2021.02.04 14:39:14
@Wilhelmus80: egyebkent egy Angliaban elo magyar holgy magyarorszagon elo biologus lanya nagyon jo posztokat ir virus es vakcina temaban, erdemes ot olvasni. Eleg jol es erthetoen elmagyarazta, hogy melyik vakcina hogyan mukodik. Szerinte az orosz vakcina megoldasa eleg okos, tekintve hogy ket fajta adeno vectort tartalmaz, mig az astrazenecae csak egyet. Ha valakit erdekel, hogy mi az az adeno virus es hogy mukodik vele az oltas akkor a blog elerheto a facebookon a gondolatok egy biologustol cimen
sci_dev 2021.02.04 17:54:14
@Wilhelmus80: nem vedenem a kormany kommunikacios strategiajat, de felteszem hogy itt is azt csinaljak mint mas temakban, hogy a leheto legegyszerubb uzenetekkel bombazzak az embereket, mert szerintuk csak ez megy at. Bonyolult kerdesekre is egy-ket szavas valaszt adnak, mondvan a paraszt ezt erti. Ha kozze tennek a tudomanyos es hosszu valaszt, azt szerintuk egyreszt senkit se erdekel, masreszt ketten ha elolvasnak es meg is ertenek, a tobbit csak osszezavarnak, igy meg sem kiserlik.
Miközben Hollandiában is küzdenek az emberek a járvánnyal, az iskolák próbálják megoldani az oktatást, Vera szembesült azzal, hogy még a betűk terén is akad eltérés Magyarország és Hollandia között. Konteóhívők pedig mindenhol vannak...
sci_dev 2021.01.18 19:57:56
@Golf2: az a helyzet, hogy igen csak lazonganak mar most is pl Azsiaban ez ellen. Epp a mult heten ment nagyot Twitteren, egy ha jol emlekszem amerikai no posztja, aki arrol tweetelt, hogy tessek jonni valamelyik tavolkeleti orszagba, mert ott fillerekbol lehet kiralyul elni. Erre le lett hurrogva, hogy mennyire el van tajolva, mert ezzel felverik a helyi arakat meg nehezebbe teve az amugyis szegeny helyiek megelheteset es csak kihasznaljsk oket azzal, hogy tovabbra is kuli munkakra kenyszeritik a helyieket az altal, hogy a gazdag amerikaiakat kell kiszolgalniuk.
Külföldön ingatlant vásárolni nagy döntés, hiszen ezzel valahol végleg letesszük a garast az adott ország, város mellett – de legalábbis saját ingatlannal már nehezebb mozdulni, mint egy bérleményből. Orsiéknak (akik történetét nemrégiben olvashattátok) hat, zökkenőkkel teli évükbe telt, mire az…..
sci_dev 2021.01.13 14:33:17
@Herr Géza: abbol kiindulva, hogy eredetileg 120k hitelt hagytak jova a posztolo reszere igy o es a parja fizetese olyan 17k fejenkent evente, ami azert nem egy felsovezetoi jovedelem. Altalaban erre nem adnak 0% onerot es melle 0%kamatot is es meg a megtakaritast sem kell felhasznalni raadasul ugy hogy a lakas is 1/3-dal olcsobb mint az atlagos ar. Ha ez mind igy igaz akkor a foszereplo gyakorlatilag megnyerte a lotto otost.
sci_dev 2021.01.13 14:33:43
@gabors: azert ez itt Europa, itt nem jellemzo, hogy valamit erteken felul hitelezzenek a bankok. Egyedul talan a magyar deviza hitel volt olyan, hogy ha az arfolym elszallt az ingatlan nem fedezte a tartozas egy reszet, de ezt is megszuntettek.

Az teljes keptelenseg, hogy a bank dragabban tart nyilvan egyes ingatlanokat, mint amennyiert azt a piacon aruljak.
sci_dev 2021.01.14 10:55:20
@élhetetlen: amit te irsz azt AiP-nek hivjak, azaz agreement in principle for a mortgage. Valoban amig az embernek ez nincs meg, nem erdemes ingatlant nezegetni. A szakertore pedig azert van szukseg mert a bank nem ad lakashitelt olyan ingatlanra ami lakhatasra nem alkalmas.
A hír rövid volt, mi több, számítani is lehetett rá, ennek ellenére alighanem sokakat nagyon rosszul érintett: Magyarország is csatlakozott azokhoz az országokhoz, ahová nem engedik be az Egyesült Királyságból érkező repülőgépeket...
sci_dev 2020.12.22 22:15:22
@svajcineger: 261/2004 5.Tanacsi Rendelet 5. Cikk vonatkozik a torolt jarat eseten jaro kotelezettsegekrol. Eszerint a legitarsasag koteles megteriteni nem csak az alternativ utvonalat de ha szukseges szallas, etkezes es mas indokolhato koltseget is.
eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX%3A32004R0261
Alighanem sokan vannak úgy ezekben a hetekben, hogy nehezen tudnak dönteni, hazautazzanak-e a karácsonyi ünnepekre. Egyrészt ugye jó legalább ilyenkor látni a családot, másrészt a járvány miatt az ember nehezebben szánja rá magát az útra, hiszen sem magát, sem a szeretteit nem akarja veszélybe…..
sci_dev 2020.12.16 14:18:52
@Vrancisco: eleg nagy az eselye. Jellemzoen tunetmentes emberek fertoznek vagy olyanok akiknek enyhe tunetei vannak es nem gondoljak, hogy covidosok. Azok akik mar sulyos betegek nem mennek sehova mert nem is tudnak kozossegbe menni. Az elso hullamban meg el lehetett kapni korhazban meg idosotthonban is, a masodik hullamban nem ez a jellemzo. Hanem az hogy a haver, ismeros meg az osztalytars fertoz ossze.
Vedd figyelembe hogy a fertozes elso par napjaban nem tudod hogy fertozott vagy vagy ignoralod mert csak kapar a torkod es hat az nem covid. A szaglasod majd csak a 3-4. Napra megy el, addigra lazasodsz be, de eddigre mar talalkoztal 100 emberrel ha nem tobbel.
Két hét karantén egy ausztrál szállodában – ennél azért rosszabb dolgok is történhetnek az emberrel, nem igaz? Legalábbis ezt gondolná az ember, de Sándor posztjából kiderül, azért ez sem kifejezett leányálom...
sci_dev 2020.12.15 19:54:57
@droid_: Barbados
A nyomorult Covid-vírust sehol sem jó elkapni, Törökország sem kivétel ez alól. Az ott élő Mercédesz (akinek több írását olvashattátok már itt) is sajnos azok között van, aki pozitív tesztet produkált. Szerencsére a körülményekhez képest jól van, így meg tudta írni tapasztalatait. A kép…..
sci_dev 2020.12.08 10:39:04
@Montroyal: es miert kellene lemondanod az utazasrol? Szinte az egesz Karibi terseg nyitva van sot az azsiai nyaralohelyek tobbsege is. Akinek ez annyira fontos annak megvan ra a lehetosege, hogy menjen
sci_dev 2020.12.11 15:14:49
@Golf2: ez mar most is igy van a szeptemberi lezaras ota, de az elso lezaraskor egeszen juliusig kervenyezni kellett, azoknak akik nem hazastarsa vagy kozvetlen csaladtagja egy magyar allampolgarnak. most annyival masabb hogy uzleti ugyben elvileg lehet utazni, es allitolag mar nem rendelik el a karantent a hataron mint korabban, de errol nincs szemelyes tapasztalatom
sci_dev 2020.12.11 15:14:49
@Golf2: sot, brit allampolgarok a 14 napos karantent nem valthatjak ki egy brit es egy magyar pcr teszttel csak ket magayarral
December van, márpedig minden évben ez az az időszak, amikor talán még azok a határátkelők is hazalátogatnak Magyarországra, akik egyébként a nyarat máshol töltik. Nagy kérdés, hogy idén mi lesz, hiszen a járvány és a vele járó korlátozások alaposan felborították mindannyiunk életét. Te…..
sci_dev 2020.12.04 17:40:40
@Arthamyr: ha mar itt meg lettem emlitve, hogy rakerestem a Platonica altal linkelt cikkre amely a meltan hires Washington Examinerben jelent meg. Aki nem szeretne rakeresni, hogy mifele laprol van szo, azoknak ideirom, hogy anno egy ingyenes bulvarujsag, ma mar csak online erheto el heti magazin jellegel.
Tobbek kozott a klimavaltozasrol ugy tartjak, hogy az egy propaganda ami teljesen hibas es hamis alapokn nyugszik. Ezentul beszamoltak bizonyos muszlim imaszonyegekrol szolo hirrol is, es ezen lapon alltak be Trump keritesepito terve melle, mondvan, a muszlimok mar a spajzban vannak. Termeszetesen az egesz sztori gyakorlatilag urban legen kategoria, soha semmilyen bizonyitekot nem tudtak erre szolgaltatni.

Eleg sokan ramutattak mar, hogy az ujsag szereti kivalogatni a tenyek kozul kizarolag azokat, amely nekik tetszik es beleillik a nezopontjukba es ezekkel alatamasztani a sajat velemenyuk mindenek felettiseget.

Rakerestem a kerdeses kutatasra amelyet se a Lancet se mas nagy nevu folyoiratok nem kozoltek. Persze az se a Washington Examinernek se Platonicanak nem jutott eszebe megkerdezni, esetleg ideirni, ha tudja a valaszt, hogy miert. Sokkal egyszerubb azt a latszatot kelteni, pont ugy mint a Washington Examiner csinalja, hogy mert el akarjak hallgattatni az olyan hangokat, akik ki mernek mondani, hogy maszkot viselni hulyeseg es ezt kutatasokra alapozzak.

Ugyanakkor a Washington Post megkereste a kutatot, akit "el akarnak hallgattatni" es lass csodat mit mondott: “We think you should wear a face mask at least to protect yourself, but you should also use it to protect others,” lead author Henning Bundgaard told The Washington Post. “We consider that the conclusion is we should wear face masks.”

Egyebkent jo esellyel azert utasitottak el a kutatas eredmenyenek kozleset mert az szakmai szempotbol megkerdojelezheto volt, nem pedig azert el akartak volna az illetot hallgattatni.
sci_dev 2020.12.04 22:26:40
@Platonica: latod, miutan vilagossa teszed, hogy mire hivatkozol kb 2 percbe tellik leleplezni az osszeskuves elmeletet amiben valojaban annyira hiszel
Lasd a fenti kommentemet
Elarulhatnad, hogy kik es mit is terveznek, amivel el akarjak nyomni a nepek szabad akaratat es birkakent begeto tomegeket akarnak letrehozni, hol vannak ezek es kik ok? Mint korabban nev, helysziin, tema megjelolessel illetve linkkel valaszolj, csak hogy ne ertselek felre es pontosan ertsem, hogy mire celzol
A különböző listák kapcsán az ember már hajlamos élni a gyanúperrel, őszintén szólva nincs ez másként a MoverDB tanulmánya esetében sem, melyben a legjobb (és legrosszabb) városokat szedték össze expatoknak. Vajon Budapest hol található?..
sci_dev 2020.11.25 20:31:52
@fhdgy: a lock-down is helyes, ebben az esetben arrol lehet szo, hogy egyszeruen korabban egy targy konkret lezarasara volt hasznalatos ez a szoosszetetel, viszont a covid-19 eljottevel ez egy mindennap hasznalt szo lett a kijarasi korlatozasokra es hogy egyertelmu legyen voltak akik kotojellel irtak, azonban nem ez a verzio terjedt el, mert ma mar mindenki tudja hoy nincs szo valaminek a lekotozeserol, hanem kijarasi tilalom van.
egyebkent pont ugy mint a furlough nem brit angol szo a lock down sem, hanem amerikai eredetu
sci_dev 2020.11.25 20:31:56
@Nagy kámpics: angolul altalaban akkor kotojeleznek ha valamirol kifejezetten ki akarjak hangsulyozni, hogy egybe tartozik vagy ha ilyen humoroskodo kifejezesrol van szo mint state-of-the art es hasonlok
sci_dev 2020.11.25 21:30:51
@fhdgy: Valoban nincs egy olyan nyelvi intezet, amely kozpontilag meghatarozna, hogy melyik szot hogyan helyes leirni. Es az is igaz, hogy a helyesiras kialakulasa valoban a kiadok dontesehez kotheto.
Ugyanakkor azt is latni kell, hogy az angolnak olyan sok valtozata van mint kanadai, amerikai, brit, ausztral stb es nyelvjarasokkent valtozik, hogy mi a helyes es mi nem. Pl neten elerheto csomo teszt arra vonatkozoan hogy neked mi a helyes es megmondja honnan valo vagy. Pl egy britnek sok ausztral kifejezes teljesen hibas de az ausztraloknak meg elfogadhato.
Folytatódik Nikiék nem mindennapi kalandozása Amerikában, melynek során egy travel trailer segítségével próbálnak meg minél több helyre eljutni. A mai posztban Alabama mellé egy időutazás és egy nem szívesen látott vendég, Zéta is befért...
Az idei év különösen kedvez az összeesküvés-elméletek híveinek, legyen szó koronavírus-járványról, maszkviselésről, 5G-ről, a laposföldet meg talán már el is felejtettük. (Fotó: pixabay.com/terrianneallen)..
sci_dev 2020.10.27 17:01:38
@Platonica: olyan kis megmosolyogtato, hogy csak igy ideszurogatod a celozgatasaidat, ahelyett hogy belinkelned amire valojaban utalgatsz. Egyebkent atlatszo, ahogy csinalod, aki tud olvasni erti am, amit nem mersz/akarsz kimondani.
Na, halljuk/lassuk a tippjeidet, es linkeld mi olyan egyedulallo a kutatas mereteiben, eredmenyeiben es nemeben? Kik nem engedik publikalni es hol?
Mi ebben olyan bennfentes, hogy nem lehet leirni, csak celozgatni ra?