Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bonobong

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
Urbanista Ilyen lesz a Köki 2009.10.15 07:29:00
Elnagyolt skiccek már tavaly nyáron voltak a Köki Terminálról, aztán a Csillagok háborújába illő metróállomást lebontották (amit egyesek lefényképeztek, mások megfestettek) és most az Építészfórumra felkerültek a 2011-re tervezett központ látványtervei. A D3SIGN…..
bonobong 2009.10.15 14:25:00
@Rocky: a tervezők: Kiss Judit, V. Horn Valéria, Zepkó Ferenc (MÜÉP Építőmérnöki Kft.)
és ígyvan, zöldterületi mutató betartva, cca 4000m2 közpark lesz/az engtervek szerint/
nem vmi progresszív cucc, de ide teljesen jó, főleg most, amikor demjénka is leállított mindent, se mundo, se weII, orco csődszélen. kész csoda, hogy az Allee megépült, és időben (nov11) át is fogják adni. az pl egy jó példa a pláza+városközpont+lakó+irodafunkció kombóra. és igényes is. jó, tudjuk a fejlesztő az ING, őket meg válság ellen bevédte a holland állam. KöKi 1ébként kicsit elnagyoltnak tűnik a 200em2-vel, az Allee is b@szottnagy, pedig "csak" 120e.
végre vmi készül, erre fikázódik a jónép. Magyarország, én így szeretlek

epiteszforum.hu/node/14207
bonobong 2009.10.15 14:45:52
@tototto: kinek lesz haszna belőle? nekünk sajnos nem:) viszont nyugi, a Strabag/kvitelező/ és az R-CO /fejlesztő/ egész jól jár majd. ez nemis kérdés. azt meg biztos okos piackutatók/kockázatelemzők/marketingesek okoskodták ki, h igenis kell még1pláza. sőt, 2éve még úgy volt, h 2010-ig 10(!!!)új pláza épülne, Alle, Mundo/Bosnyák tér/, Raiffeisen /kisföldalatti végállomás/,stb. azért annak lehetne örülni, h KöKi lesz,mivel a többi /kivétel skála/ mind leállt. és hidd el lesznek benne emberek is, akik majd pénzt költenek. hogy ez Neked, meg nekem miért jó? azért hogy szebb lesz az a környék. talán. legalább egy lehetőség.
bonobong 2009.10.15 16:02:48
@mokkaczuka: na Dubai-t inkább hagyjuk. az giccs-építészet, pénzpazarlás, nem progresszió. a kocka meg nem szükségképpen ronda, lásd pl skandináv építészet, minimal, Tadao Ando, Zumthor... bár én is inkább az organikus formákat kedvelem, de azokra sosem lesz pénz itthon (kivéve CET - hál' Istennek). Ja, és kocka nemegyenló szocreál. bizonyos értelemben kocka a bauhaus is, a klasszikus modern, a konstruktivizmus. és ezek szépek, nemcsak az építész-társadalom szerint.
"csak próbálkoztak, az egyik ház klasszicizál, a másik szecessziós, a harmadikban barokk elemek vannak" >>> tudod szép fővárosunk az eklektika korában épült, ezekben az években egyszerre voltak jelen barokkk tagozatok, neogótikus elemek, aztán a később a szecesszió, art deco, ill. a szecessziónak egy jellegzetesen magyar "elfajzása"(Lechner). ami a te szemednek nagy összevisszaság, az igenis egy tudatos városépítészeti koncepció része volt, amelyet mellesleg ugyanaz a Hausmann prefektus dolgozott ki az 1860as években, akinek a nevéhez többek között a mai Párizs városszerkezete is fűződik. Ha szétnézel a világban, igenis jó példákat találsz történeti városszövetbe illesztett modern épületekre, legyen az kocka, uborka, csiga, mittomén.
Ha ilyen ütemben tiltják ki a szórakozni vágyókat a budapesti kerületekből, akkor nem lesz más hátra, mint a mulatóknak hajóra szállni és a Vaskaputól a Fekete-erdőig - esetleg a Lakinger Béla zsebcirkálóhoz hasonlóan a Rákos-patakon - lavírozva itatni és szórakoztatni a…..
bonobong 2009.10.13 15:54:52
@L.A.: ígyigaz, vmi elírás lehet, vagy nem a tetőterasz

OFF:amugy az ötlet jó, még a terv is egész jónak tűnik, de ezek a képek...hátizé biztos eg elsős építészhallgató készíthette ac-vel, vagy nemtom, engem mint befektetőt/érdeklődőt/lakosságot nem győzne meg vele. képkivágás 1es(a Duna sarka?!, kapcs a környezettel szintén nem látszik. valaki viszont szeret hajótmodellezni:) csak nem 1letölthető 3ds fájl?:) legalább kis anyagozásra futottavolna...
Ma egy focimeccset rendeznek a Puma és az adidas cég alkalmazottai között. Na és? - mondhatja bárki, hiszen ez még a Nike marketingeseit sem biztos, hogy érdekli. Aki azonban egy kicsivel többet tud a két sportszergyártóról, az bizony most felkapta a fejét. A meccs jelentőségének…..
bonobong 2009.09.21 13:40:06
@Chalabre: ígyvan, a nájki a görögök szárnyatlan istenéről, Nikhé Apteroszról kapta a nevét.
hogy a Puma miért az, ami, nemtom, de érdekes lehet az is.
azért nemlehettek gyengék a tesók, ha 60év alatt 1ik márka sem tűnt el, ment csődbe stb. az effajta verseny tényleg progressziót szül, bigáp!
(egy közeli üdülősoron)Még kopaszságában is megvolt a hite, hogy egyszer jön egy asszony, aki hajával ékesíti a csupasz területet. Már órák óta a tengerparton áll. Néz. Figyeli a parton a sziklákat. Ott lehet, délután is ott volt, előtte italt kért magának a közeli…..
bonobong 2009.08.22 16:05:27
Házasok vagyunk, gyerek nincs. Nagyon szeretem a férjemet, ő is engem. Rendes egzisztenciánk van, új vállalkozásunk már tervben , több közös üzletünk fut így is, érzelmileg is minden tökéletes. Kívánni sem lehet nála jobb, megértőbb társat. Szexualitás terén vannak…..
Nem rajongok kifejezetten Villányért, ha magáról a városról (?) beszélünk: igazából a pincesor se egy nagy durranás, és ezen, plusz pár bortermelő bázisán kívül nem sok érdekességet tud felvonultatni a település. Ha az éttermeket nézzük, a Baross utcán van pár egység,…..
A kávézók McDonald'sát, a Starbucksot alaposan elverte a gazvilvál, a nyaklótlan terjeszkedésre jött a páni zsugor (előbb 600, majd 1000 üzlet bezárása). A kreatívok a présben új koncepcióval álltak elő: vissza a gyökerekhez szesszel! Az új 15th Ave Coffee and Tea-koncepció…..
Modorosblog A csapatépítés 2009.07.29 12:42:00
-Jó reggelt mindenkinek! -Jó reggelt. -Na még egyszer, hangosabban, JÓ REGGELT! -Jó reggelt! -Na, ez már alakul, hát szép jó reggelt kívánok mindenkinek! Most már elárulhatjuk, hogy miért vagytok itt a Vajdahunyad várában egy ilyen álmos, pénteki reggelen. Én Lutscher Peti vagyok…..
8ker Lakcím nélküli 2009.07.28 13:32:00
 Néhány napja hete vettem észre, hogy a Körút Baross utcai részén két bevásárlókocsiban rengeteg cuccal egy fedél nélküli él. A nonstop bolt mellett , a görög kajálda lépcsőjén ülve tengeti napját. Le is fotóztam, előre dörzsölve kezem, milyen jó kis fricska lesz ez a közteresek munkájáról, ismét -…..
StormST jelentkezett egy mérnöki állásra, de kiderült, hogy kizárólag gépészmérnök lehet a befutó. De miért nem lehet ezt már a hirdetésben megjelölni?Álláshirdetésekhez és fejvadászcégekhez csak ennyit:2007-ben végeztem a Pannon Egyetemen, végig azt verték belém, hogy…..
bonobong 2009.07.22 11:18:23
@ave: a mérnök sztem nemcsak a gépész meg a villanyos...márbocs...jollehet igaz, h 1info-s annyira nemaz...nadeazér'...én pl építész vagyok, jóllehet amíg papíron skiccelünk az tényleg inkább vmi művészet-féle, de amikor a szerkezeteket tervezed, számolsz, méretezel, hőtechnikai számításokat végzel, neadjisten költségvetést készítesz, azmár igazából szigorúan mérnöki munka. nemis beszélve a szerkezettervezőkről, közművesekről, vízépítékről, statikusokról stb...
szoval a gép-villany körön kívül is azért akad még igazi mérnöki terület...
bonobong 2009.07.22 11:37:37
@Pángalaktikus-gégepukkasztó: sajna tényleg felhígulni látszik az építész-szakma, de amikor én építészként és építész-ről beszélek, akkor azokra gondolok, akiknek az oklevelébe az "építészmérnök", avagy "architect, architectural engineering" szerepel...tudom, h sopronban is és még kitudja hol folyik építész-képzés, de ők BELSŐÉPÍTÉSZek, a diplomájukba az építész-tervező-művész van bejegyezve, ami qrva divatosan, artsy-n hangzik, viszont ezek az emberek soha nemlesznek jogosultak sem lakó-, köz-, ipari- vagy akármilyen ÉPÜLET TERVEZÉSÉRE. ez nem baj, csak ne jáccák h ők építészek...az építészet komplex szakma, régebben méginkább azvolt...100évvel ezelőtt egy építész egyszerre volt mérnök, konstruktőr, tervező, művész, belsőépítész, formatervező, bútortervező, iparművész...mamár szétválasztódtak ezek, de építészmérnökön még mindig azt értjük, aki képes - és jogosult - épületek kiviteli terveinek az elkészítésére(a tervek aláírására)
csoki
Két ajánlat közül az olcsóbb, az áfa nélkül több mint 20 milliárd forintos ajánlat nyerte a Margit híd rekonstrukciójának tenderét - állítja az MTI meg nem nevezett városházi forrásokra hivatkozva. A főváros eredetileg 13 milliárdos költséggel számolt, amiből az EU 6…..
bonobong 2009.05.29 14:27:26
@digger: nanefogdvisszamagad, értelmes érvekkel szívesen vitatkoznék...olyat énis tudnék mondani h mongóliában negyedannyiér' építenek autópályát...kritizálni lehet,sőt kell is, de nem csukott szemmel, ész nélkül, mindent...sajnos itt tartunk...
bonobong 2009.05.29 15:04:27
@digger: nemvédem én a városvezetést, sőt...és abban amit írtál, teljes mértékben igazadvan...1ikünknek sincs birtokában annyi info, hogy megmondjuk, a 2híd közül melyik kerülhet többe...aztmeg biztosra vehetjük, h itthon komolypénzeket nyultak le mindig is...csak a csukottszemmel ugatástól ijedtem meg, sy...
azabaj, h a döntéshozók sosem mérnökök...tervezőként a leggyorsabban arrajöttem rá, h a nagyberuházások kivitelezői/beruházói oldala köztörvényes bűnözésről szól...talán nemvéletlen h a soxorosát teszik zsebre mint a tervező, akinek törvény rögzíti a bérét, és a felelősségét is...
bonobong 2009.05.29 15:17:52
@zero: sajnos nemígy műxik...egy ilyen beruházást először megtendereztetnek(ha tényleg:))a már ilyenkor előforduló turpisságokra most nem térnék ki...szóval a vállalkozók a tender-tervek birtokában adnak egy ajánlatot...a megbízó ezen ajánlatok közül kiválasztja a neki leginkább kedvezőt(nemfeltétlenül azt, amelyik legjobban megéri), és elindulhat az építkezés, immár az elkészült kiviteli tervek alapján. A vállalkozó a tender- és kiviteli tervek közti különbségek valamint az építés közben felmerült pótmunkák alapján számlázhat ki a szerződésben nem rögzített tételeket. Így épülnek fel építésvezetők/műszaki vezetők villái eltévedt mixerkocsik és "véletlenül" megrendelt szerkezeti elemek révén. később meg mehet a vitatkozás/megegyezés/lezsírozás...sajna ezvan...,ajdha végre itthon is elutunk oda, - főleg állami beruházásoknál, a komolyabb külföldi cuccoknál már kezdik alkalmazni - hogy akár virtuális kivitelezést, akár a bim-et(building information modeling) használva már a tervezés fázisában köbmm-re pontos árazatlan költségvetés készül a kviteli tervek alapján, akkor nemmutsizhatnának a vállalkozók, sem a beruházó...hoppá, kinek az érdeke is ez? se nem a beruházóé(állam), se nem a kivitelezőé(kormányközelicég), tehát senkié:) ezvan, mutyiland
  Az elmúlt napokban rengeteg webtérképes érdekességet kaptam, amit most szépen sorban el is kezdek kiposztolgatni. Számomra Sadia felfedezése volt a mindent vivő: a Fráter György utca felett egy repülőgépet kapott el a Google. Vagy csak megint egy kis tréfa, mint a Fekete Pákó…..
Sarah és Sparky Marquis neves ausztrál borkészítők nevéhez fűződik a képeken látható üvegek beltartalma. A brand és a csomagolás kidolgozása már a MASHkreatívjainak munkáját dícséri. A Mollydooker névre hallgató új márka arculata a hagyományostól eltérő utakon idult el,…..
bonobong 2009.03.12 14:13:36
@_wood_: szerintemse érdem önmagában hogy nemhasználnak fontokat...főleg hogy itt ahogy nézem még lehetettvolna;-) a kézigrafika akkor kell, ha másképp nemmegy(szerintem)

off: nálam a csavarzár a boron neméppen a minőséget jelzi, mégha a címkék igényesekis...
A jó ideje futó, angliai "Talk to Frank" drogprevenciós kampány legújabb reklámjában azt mutatják be, milyen hatással van egy ártalmatlan füves cigi elszippantása a célszemélyre. Sok hasonló filmet láttunk már, de ezek közül nekem ez kifejezetten tetszik, mert egyszerre…..