Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keresztyénvagyok

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KKBK Az ateizmus apoteózisa 2019.07.07 17:56:01
  Valójában csak két dolgot különböztetünk meg, tudni valamit, és elhinni azt, amit "valaki tud".Tudni valamit: az tudomány. Elhinni azt, amit "valaki tud" : tudatlanság. Hippokratész  "A bölcsesség alapja a kétkedés" de "csak a gonoszok tartanak mindenkit gonosznak" "Tehet-e kárt a bölcs…..
Keresztyénvagyok 2023.02.11 08:51:41
@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Ha Isten teremtette az embert, akkor minekvteremtette a mitokondriumot, jóval korábban???"
Ki mondta egyáltalán azt, hogy a mitokondriumot korábban teremtette. A mitokondrium nélkül nem tud működni a sejt, ami azt jelenti, hogy prokarióta sejt nem jöhet létre a mitokondrium jelenléte nélkül. Nem tudom pontosan milyen elméletet képviselsz, mert van sok elképzelés erre, de azt állítod, hogy a sejt régen egyszerre lett prokarióta ÉS fertőződött meg egy vírussal? Vagy pedig valójában nincs halovány fogalmad se arról, hogy miről beszélsz?
"Miért nem öröklődik a mitokondrium tovább a férfiak által, ha Ádámot teremtette előbb?"
Attól még, hogy az Isten Ádámot teremtette előbb, az nem azt jelenti, hogy szaporodni is képes volt.
"Az autó egy gép, ami nem képes önmagát javítani, sem szaporodni. Az ember igen."
A legegyszerűbb sejt is sokkal bonyolultabb, mint bármi amit az ember csinált.
"Ha Isten mindenható, akkor a Sátán szükségtelen."
Nem szükségtelen, hiszen ami el tud romolni, az el is romlik. Murphy törvénye. Isten nem tud "elromolni", a teremtett világ azonban igen, így szükséges a hibakeresés, amely a sátán feladata.
"Ha Isten a legfennsőbb entitás, akkor saját maga kiengesztelésére áldozta fel saját magát, hogy az emberek bűneit megváltsa saját maga előtt?"
Isten tökéletesen és teljesen igazságos, és tökéletesen kegyelmes, amely két tulajdonsága ellentétben van egymással. Nem tud megbocsájtani a tökéletes igazságossága miatt, ha nincsen áldozat.
"Hamis premisszából indulsz ki, és így hamis megállapításra jutsz. Azt kéne bizonyítanod, hogy teremtés nélkül nem létezhet semmi. Se hidrogén, se bozon, se gluon, semmi."
A teremtés nélkül ugyan miért létezne hidrogén, bozon, vagy egyáltalán tér és idő vagy energia? A teremtés esetében logikus a létezésük ezeknek, ha viszont nincs teremtés, akkor nincsen oka ezek létezésének. Tehát premisszád alapján el kellene fogadni azt, hogy mindezek csak úgy a semmiből és minden ok nélkül létrejöttek, ami irracionális. Az, hogy van egy irracionális vak hited, azt miért kellene elfogadnia bárkinek?
"Azt kéne bizonyítani, hogy Isten tökéleteset alkotott, azaz nincs szükség mutációra."
A mutáció nem a teremtés része, hanem Isten hiányának az eredménye. A bukással jött a világba a mutáció.
"Azt kéne bizonyítani, hogy a mutáció célzott, tehát a környezeti hatásokra irányítottan reagál, nem véletlenszerűen, azaz nem születnek sérült egyedek."
Nem kell ezt bizonyítanom, hiszen a mutáció nem a teremtés része... A világunk nem "fejlődik", az evolúció nem működik, hanem devolúció van, a világ a tönkremenetel felé halad.
"Azt kéne bizonyítanod, hogy Isten omnipotens, intelligens, egy-egy döntésének előre látja az eredményét. Például nem ültet almafát a Paradicsomba"
De ültet, mert másképp nem adhat szabad akaratot, csak ha megadja a bukás lehetőségét.
"Hogy Isten ismeri annyira a pszichológiát, a pedagógiát, hogy ne guruljon dühbe, és ne zavartassa ki lángpallossal(!) az embert a Paradicsomból."
A hiba nem maradhat meg, még akkor sem, ha ez a szabad akarat ára. A paradicsomból való kizárás szükségszerű.
"Te például a mai napig emberhúst és embervért veszel magadhoz, ha képletesen is, ezzel bizonyítva, hogy Istenhez tartozol..."
Nem vagyok katolikus.
"A zsidók a gyermek előbőrét ajánlják fel Istennek. Számára ez mind kedves."
Kedves mert kedves számára az ember emlékeztetése a szövetség fontosságára.
"Ugyan, semmi bizonyíték a tudatosságra a világban"
Tudatos tervezés nélkül nem lennél képes létezni, semmi nem indokolja ugyanis valójában azt, hogy csak úgy létezhetne bármi, akár a tér és időről, akár olyan bonyolult szervezetekről van szó, mint az élőlények.
Keresztyénvagyok 2023.02.11 08:52:19
@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Isten erőből, pusztítással, fenyegetéssel próbálja kordában tartani a kiválasztott népét, a zsidót."
Az ember eredendően hajlamos a bűnre, a zsidó népnek pedig Őt kellett képviselnie a világban. De elég csak körbenézni a világban, hogy meglássuk azt, hogy mennyire el tud fajulni az ember.
"Azt mondod, Isten teremtett mindent. A zsidók, és csakis a zsidók voltak a kiválasztott népe. Hát ilyet teremtett, amelyik felett nincs hatalma?"
Nincs közvetlen hatalma, hiszen ha lenne, akkor el kellene pusztítania azt, mert bűnös a világ. Nem veszed komolyan azt, hogy mit is jelent a bűn, és nem vagy képes megérteni azt, hogy miért nem maradhatott a paradicsomban az ember.
"Hogy Ábrahámig kellett várni, hogy a kiválasztott nép megszülessen?"
Bárkit választhatott volna, de kis népet akart, hogy azt naggyá tegye.
"Mózesig senki nem hitt Istenben?"
Akkor szerinted Ábrahám se hitt Istenben? Milyen logika ez? (Mondjuk logikát feltételezni egy ateistától...)
"A te elméleted szerint Isten folyamatosan próbálkozik ugyan, de képtelen megjavítani teremtményeit, azaz nem autószerelő, hanem kókler."
Elfelejted azt, hogy létezik az emberi akarat. Miért van az, hogy szinte minden ateista azt kéri számon Istentől, hogy vegye el tőlük a szabad akaratukat? Oké az, hogy az ateizmusukkal a Sátán bábjává válnak valódi szabad akarat nélkül, de miért várnak el az ateisták Istentől egy ilyen sátáni tettet?
"Butaság, ha Isten teremtett, akkor az tudatos volt, nem veszhet el senki."
Ha valóban ezt akarta volna, akkor nem teremtett volna olyan lényeket, akik képesek gondolkodni. Az addig oké, hogy igyekszel feladni a gondolkodás képességét, éppen ezért hiszel irracionális dolgokban, mint például az evolúció, de az ember alapvető képessége a gondolkodás, bármennyire is zavar ez téged. Ennek következménye meg a szabad akarat és a bukás, ami által szükséges az, hogy egyesek elvesszenek.
Keresztyénvagyok 2023.02.12 13:55:47
"Nem, nem kell tudatosság a kémiai folyamatokhoz."
A kémiai folyamatokhoz nem, a fizikai törvények meglétéhez viszont igen.
"Ha ez teremtés volt, akkor káoszt teremtett, ami nem vall tudatos intelligenciára."
Nem káoszt teremtett, és a termodinamikai törvények világosan kimondják azt, hogy az entrópia növekedik és nem csökken. Neked kellene ennek az ellenkezőjét bizonyítani, nem pedig alaptalan dajkameséket szajkózni.
"Valaha, nagyon rég, még a legelső élőlények, sőtt, többsejtűek előtt"
Mese mese mese, és ráadásul bizonyíthatatlan, és a meséd alapja eleve az, hogy a meséd tagadja a teremtést, tehát a teremtés nem történt meg. Körkörös érvelés és láthatólag képtelen vagy ennek a felismerésére, mert képtelen vagy elszakadni az agymosástól, és helyette gondolkodni.

"Miért önálló sejt? Mert kettős membrán fala van, és saját dns-e....ami kurva lassan változik, míg az emberé"
El kell, hogy keserítselek, mert a baktériumok DNS állománya sérülékenyebb, mint az emberé, tekintve azt, hogy kevesebb javítómechanizmus áll egy egysejtű rendelkezésére, mint egy többsejtű organizmus számára. De azért ne zavarjon meg a valóság, hiszen a mesevilág amiben élsz gondosan körül van bástyázva logikai hibákkal.

"Sajnos ezek igazolható dolgok, szemben azzal, hogy Előbb volt Ádám, mint a dinoszauruszok...."
Csak ha nem a téveszméidről van szó, hanem a valóságról, akkor csak a tárgyi tévedéseidről beszélhetnénk. Ahogyan a dinoszauruszokkal való érvelésed is egy bizonyítatlan mese, amit szintén tárgyi tévedésekkel próbálsz igazolni.

"Fogadjunk, fideszes vagy! Ott tanítják ezt az érvelési technikát."
Nem ott tanítják, sőt ellentétben a baloldalon ahol logikai hibákra és propagandatechnikák befogadására oktatnak, a jobboldalon igazából nem folyik semmi tanítás amely megvédene az exkommunista médiából áradó propagandától. Sajnálatosan a jobboldal a tömegmanipulációs technikákban nem olyan jó, de remélem lassan orvosolják majd a problémát.

"Hisz, szemben egy ateistàval, akit belső erkölcsi elvàrásai vezérelnek"
Csakhogy arra nem vagy képes, hogy felismerd azt, hogy valójában miről is beszélsz. Mert te magad mondod, hogy a BELSŐ erkölcsi elvárásairól van szó. Milyen belső elvárásai vannak egy tolvajnak? Hogy saját maga gazdag legyen. Milyen belső elvárásai vannak egy baloldali ateista mondjuk DKs politikusnak? Hogy a korrupció az, amelyből nem tud meggazdagodni? És mi a belső elvárása a pszihopatának? Mi a te belső elvárásod?
Az, hogy neked mindig igazad van, te vagy a jó? Nálunk keresztyéneknél más van, és olyan magas erkölcsi rendszerünk van, hogy annak Istenen kívül senki más nem tud megfelelni, csak az Isten a jó. A kegyelem nélkül esélyünk se lenne annak megfelelni. A szomorú igazság viszont az, hogy Isten létezik és neked is, aki nem él a kegyelemmel, neked is meg kellene felelned ennek az objektív erkölcsnek, miközben ha őszinte lennél magaddal, akkor tudnád azt, hogy a saját magad erkölcsi rendszerének se tudsz megfelelni. De minek is mondom, ha egyszer ezzel majd szembesülni fogsz az ítéletkor. Majd akkor talán megváltoztatnád a véleményedet, talán akkor rájössz arra, hogy önbecsapásoddal legfőképpen saját magadnak okozol kárt. De talán akkor már késő lesz, vagy talán a saját magad erkölcse szerint jónak tartva magadat akkor is felmagasztalnád magadat. Ezt nem tudhatom.
LaposFöldes ateisták?  Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet 3. egy idegrendszeri/pszichológiai vírus/mém.   Az ateizmus éppen olyan bugyuta dogma, mint bármely monoteizmus, azaz egyistenhit. Eleve TÉNY, hogy sok Isten volt és van is ... tehát az…..
Keresztyénvagyok 2020.10.08 12:56:00
@vilagnezet.blog.hu: Ehhez meg kellene ütni legalábbis a tudományos igényesség minimumát. Attól hogy valamit te tudományosnak nevezel, az nem válik azzá, és ezt a tudományos szocializmus bőven bizonyítja. És mellesleg az is egyértelmű, hogy a tudományos szocializmus tömény ideológia, mint ez az írás is.

Az ideológiai függetlensége a műnek abszolút kétséges, hiszen semennyire nem szerepelnek a keresztyén meghatározások benne, sőt betegségnek definiálja Isten létét, mindenfajta komolyabb bizonyítás nélkül, ráadásul a mém mögött megbúvó ateista érvre való keresztyén választ sem veszi figyelembe, mégpedig röviden:
(ateizmus) - A vallásunkat a kulturális és földrajzi helyzetünk határozza meg.
(keresztyénség) - Ez semmit nem mond a vallás igazságtartalmáról, így nem alkalmas Isten vagy a vallás cáfolatára.

Valóban mentális problémát okoz az írás, hiszen minden racionálisan gondolkodó embernek ilyen érvelési hibáktól hemzsegő írás mentális problémákat okoz, és ebbe beletartoznak keresztyének és még az ateisták is. Viszont meg kellene fogadnod a saját tanácsodat és mentális karanténba tenned a gondolkozásodat, mert nem jó hogy irracionális agymenésedet ráokádod a világra.
Viszont ne hivatkozz se a tudományra, se az ideológiai függetlenségre, se a gondolkozó emberre, mert azoktól nagyon távol áll az írásod.
Keresztyénvagyok 2020.10.08 14:50:44
@vilagnezet.blog.hu: "Egy olyan dologgal foglalkozol megszállottan, ami nem neked szól és meg sem értheted és fel sem foghatod."
Mert ez az egész irracionális?

"és itt is vannak a düh és támadó rohamaid, ahelyett hogy szeretnél."
Düh és támadó rohamok, mikor valótlanságokat terjesztesz és hazudozol a vallásról, és gyalázod a keresztyén embereket? Én a részemről visszafogtam magam és csupán szeretetből mondom, hogy ordenáré agyament dolgokat írsz.

""Isten nevét szádra hiába ne vedd"
Szerintem is helyesebb lenne helyette az "Izé" szó, ami már nem egy név."
Ezt nem is írtam, szerintem tényleg meg kellene nézned, hogy mi is a a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

"Nézegess vicces képeket, az segíts a bajodon."
Nézegetek:
www.youtube.com/post/UgzWgDiSA3OikPfALG54AaABCQ
Keresztyénvagyok 2020.10.08 17:39:41
@vilagnezet.blog.hu: Nagyjából odáig nem jutottál el, hogy egy vallást is megismerj, nemhogy Istent.

A 2, 3, 5, 6, 7, 8 pont az még csak nem is vallás.

Közröhejt akarsz csinálni a vallásból, de csak magad leszel a közröhej tárgya.
Mint hogy rajongok a nyelvekért, mindig örülök, ha egy jó szófordulattal találkozom, és a hideg futkos a hátamon, ha ezeket hibásan alkalmazzák. (Nem azt mondom, hogy én soha nem vétek ilyen hibákat). Nagyra tartom a nyelveket, sokat jelentenek nekem. Gyermekként sokat olvastam édesapám nyelvekkel…..
Keresztyénvagyok 2020.07.09 14:22:56
@Relative Mass: Nem értem miről beszélsz. Miért ez a nagy ellenségeskedés? Mitől lenne agymosás a vallásos nevelés. Mitől lenne más például a hit szó használata? "Én például teljes mértékben és igazán hiszek a férjemben." Mondja az író. Éppen ezt hallottam több keresztyén szájából. Definíció szerint a keresztyén értelmezés szerinti hit szó bizalmat jelent. Nem az éppen az agymosás terméke, hogy azt képzeled, és képzeli az ateista közösség, hogy ez mást jelent? Még a valóságról alkotott kép esetén is ez a helyzet. "„Aha! Te hiszel a tudományban! ” Igen, szerinte a tudomány az én istenem." Pontosan megfogalmazva ez arról szól, hogy a valóságot az ateizmus szerint kizárólagosan a természeti törvények alkották meg. A keresztyéneknél az Isten a teremtő, az ateistáknál a természeti törvények teremtették a világot, vagy a véletlen, ami már megfogalmazás kérdése. Ez alapján a keresztyén Isten az ateisták számára a természet és a véletlen, és a vallás az a tudomány, amivel ezt az istenséget megismerhetik. Az ateizmus ez alapján vallásként kezeli a tudományt.
Örülök, hogy manapság mindennap hallod ezt az érvet, bár ez nem a vasárnapi prédikációk és a hittan órák témája, hanem az apologetikáé. Ennek célja pedig a hitünk, azaz ha tetszik Jézusba vetett bizalmunk racionális érvekkel való védelme. Mindez nagyon szükséges és hasznos, mivel sok keresztyén is elhitte azt az idők folyamán, hogy a keresztyén hit az az ateizmus által hirdetett hitfogalommal egyenlő, ami a keresztyén irodalom vakhitnek vagy irracionális hitnek nevez. Nemcsak szó nincs erről, hanem sose volt igazán szó erről, és baj az, hogy az ateizmus torzítja a saját szája íze szerint egyes szavak értelmét.